Bankzitter Neres pakt Copa América met Brazilië

door Jesse ter Haar 41

Brazilië heeft zondagavond de Copa América gewonnen Met David Neres werd Peru in een enerverend duel verslagen: 3-1.

Neres startte het toernooi nog als basisklant, maar raakte na een aantal wedstrijden zijn plek kwijt aan Everton Soares. Laatstgenoemde begon ook in de finale tegen Peru in de basis en zette de Brazilianen in de eerste helft op 1-0. Gabriel Jesus had een fraaie actie in huis, gaf voor en de aanvaller van Cruzeiro kopte raak.

Peru liet zich af en toe zien en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Een penalty was besteed aan Paolo Guerrero, die niet faalde en scoorde: 1-1. Dit leek de ruststand te worden, maar niets was minder waar. Renato Tapia gleed uit, Arthur kon door, bediende Jesus en de aanvaller van City rondde af: 2-1.

Na rust kreeg uitgerekend Jesus zijn tweede gele kaart, waardoor Brazilië twintig minuten voor tijd met een man minder verder moest. Veel in de problemen kwam de ploeg van Tite niet, sterker nog: Richarlison gooide in extremis het duel in het slot. Een makkelijk gegeven penalty werd benut door de ooit door Ajax begeerde Evertonian, waardoor Brazilië de Copa América op zijn naam schreef: 3-1.

22.00 uur | Brazilië - Peru (3-1)