AS Voorspelt: 'Verwacht dat Ajax een redelijke uitgangspositie weet te realiseren' | Ajax Showtime

AS Voorspelt: 'Verwacht dat Ajax een redelijke uitgangspositie weet te realiseren'

door NielsOpdam 11

AS Voorspelt: 'Verwacht dat Ajax een redelijke uitgangspositie weet te realiseren'

door NielsOpdam 11

Laatst geüpdatet

Aanstaande donderdag is het tijd voor het eerste duel in de kwartfinales van de Europa League. Ajax speelt om 21.00 uur een thuiswedstrijd tegen AS Roma. De Italianen schakelden FK Sjachtar Donetsk uit in de vorige ronde, terwijl Ajax te sterk was voor Young Boys. Voor deze kraker doen vier redacteuren van Ajax Showtime een voorspelling. Bademba Barrie, Bart Veenstra, Jesse ter Haar en Nick Ooms laten hun licht schijnen over Ajax - AS Roma!

Wat wordt de einduitslag van Ajax – AS Roma? En waarom? 

Bademba: 'Ik ken Roma als ploeg niet heel goed, dus ik spreek vooral op basis van ietwat oppervlakkige cijfers en wat ik van Ajax weet. Toch verwacht ik dat Ajax de favoriet is voor dit tweeluik, te beginnen in Amsterdam. Een blik op Roma’s laatste vijf wedstrijden leert dat ze er daar slechts twee van wisten te winnen. In de competitie zijn ze nog in de race voor een plaats bij de eerste vier, maar daarin zakken ze steeds verder weg. Daarbij lijken er bij Roma ook andere problemen te spelen, met blessures van enkele bepalende spelers en allerlei interne problemen tussen coach en spelersgroep.

Een wereld van verschil met Ajax dus, waar het allemaal een stuk beter loopt. Je mist Daley Blind en dat zal een aderlating zijn, maar je hebt tegen Young Boys al laten zien dat je ook zonder Blind erg goed kunt voetballen. Datzelfde Young Boys zat dit seizoen in de groepsfase ook twee keer tegen Roma gespeeld. Roma werd daarin eerste en het won ook twee keer van de Zwitsers, dus ik schat ze wat dat betreft wel wat hoger in.

Toch heeft Ajax naar mijn idee geen enkel excuus om niet te winnen. Je wil graag bij de Europese top horen en je wil eigenlijk helemaal niet hier, maar in de Champions League actief zijn. Dan zijn wedstrijden als deze de ideale mogelijkheid om te laten zien dat je daar ook thuishoort. Ik verwacht niet dat Ajax het makkelijk zal krijgen donderdag, maar ik verwacht wel dat het uiteindelijk de betere ploeg zal blijken en met een 3-1 overwinning van het veld stapt.'

Denk jij dat Ajax donderdag met 3-1 wint van AS Roma? Zet dan in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Bart: 'Eigenlijk sinds de loting lees en hoor je dat Ajax "wel even" gaat winnen van AS Roma. Ik denk dat het kan, maar ik ben er nog niet helemaal gerust op. AS Roma beschikt, ook al ontbreken er een aantal, over veel topspelers. Ze staan dan wel zevende in Italië en ze krijgen veel tegendoelpunten de laatste tijd; de top-vier is niet eens heel ver weg. Qua namen lijkt AS Roma de beste tegenstander tot nu toe in de Europa League. Het wordt wel een echt grote test en het kan aantonen hoe goed Ajax nou écht is.

Ajax moet het verder zelf ook doen zonder enkele sterkhouders. Met Onana, Mazraoui, Blind en Haller ontbreken er al vier en Stekelenburg zou de vijfde belangrijke speler kunnen zijn die ontbreekt. Ik denk dat Scherpen best potentie heeft voor de toekomst, maar voor nu is het natuurlijk wel afwachten hoe het uitpakt met hem op doel tegen Roma.

Verder denk ik dat Ajax vooral Blind heel erg gaat missen, omdat Blind kwaliteiten heeft die geen enkele andere speler zo goed heeft als hij. Ik verwacht dat Ajax redelijk behoudend gaat spelen en graag wil voorkomen dat AS Roma gaat scoren. Toch denk ik dat dat wel gaat gebeuren, al verwacht ik dat Ajax er twee maakt. Ik ga voor een 2-1 zege, net als in 2003.'

Jesse: 'Ik verwacht dat Ajax in de heenwedstrijd een redelijke uitgangspositie weet te realiseren. Tegen sc Heerenveen was het zondag verre van goed, maar Europese wedstrijden halen bij Ajax altijd bijzondere dingen naar boven. Tegen de Friezen was alleen het Europese shirt er, donderdag volgt het Europese voetbal. Je gaat normaal gesproken ook weer met Dusan Tadic in de spits spelen en dat komt het spel alleen maar ten goede. Bovendien: het is weer tijd voor samba aan de zijkanten met Antony en David Neres. Na het stroperige spel van Ajax tegen sc Heerenveen en de afgelopen interlandperiode kijk ik er echt naar uit om daar weer naar te kijken.

Wel hoop ik dat Erik ten Hag "normaal" doet met de opstelling. Met normaal bedoel ik het opstellen van de spelers waarop zij de afgelopen tijd hebben uitgeblonken. Jurriën Timber liet zien top te zijn als rechter centrale verdediger, Devyne Rensch als rechtsback en Edson Álvarez is de benodigde stofzuiger op het middenveld. Buiten dat zie ik in hem een belangrijke aanjager in het drukzetten en uit de verschillende analyses vernam ik dat het verstandig zou zijn om AS Roma al in een vroege fase vast te zetten.

Mocht Ajax dus aantreden in een logische opstelling, dan verwacht ik dat er een 2-1 geboekt gaat worden. Ik moet nog maar eens zien of de nul gehouden kan worden of dat de flow nog hervonden moet worden. Wel mist AS Roma echt een paar heel belangrijke spelers en daarom geloof ik wel dat de winst erin moet zitten. Een week later is Ajax weer meer in zijn flow terechtgekomen, dus dan gaan we de volgende ronde ook veiligstellen.'

Verwacht jij dat Ajax met 2-1 wint van AS Roma? Zet dan in en krijg 7,65 keer je inzet terug!

Nick: 'Het klinkt heel interessant dat AS Roma diverse spelers mist, maar we moeten de Romeinen niet onderschatten. Het zijn belangrijke spelers voor hun, maar het blijven Italianen en het blijft een vervelend team om tegen te voetballen. Ze staan zevende in de Serie A, maar staan slechts zeven punten achter op de nummer 3 Atalanta. Dus we moeten er echt niet te makkelijk over denken. Ik verwacht een 1-1.

Ik hoop toch van harte dat Stekelenburg mee doet in plaats van Scherpen. Ook ben ik benieuwd in hoeverre we Blind gaan missen, maar het belangrijkste is dat Ten Hag in z’n normale opstelling gaat spelen en niet in een fantasie-opstelling als tegen sc Heerenveen. Gewoon Timber centraal, Rensch rechtsachter en Álvarez op het middenveld positioneren.'

Denk jij dat Ajax en AS Roma met 1-1 gelijkspelen? Zet dan in en krijg 6,05 keer je inzet terug!

Bron ad

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties