Argentinië met Tagliafico onderuit tegen Colombia

door StijnDoornhof 19

Argentinië heeft zijn eerste wedstrijd zaterdagnacht in de Copa America met 2-0 verloren van Colombia. Nico Tagliafico startte in de basis in dit eerste duel in de poule, maar het mocht niet baten. Treffers van Roger Martinez en Duván Zapata bezorgden de Colombianen de zege.

Het duel kwam traag op gang in de Arena Fuente Nova in Bahia. Er leek een opstootje nodig om de wedstrijd wakker te schudden. Die kwam er na een uur spelen toen Messi hard getackeld werd door Juan Cuadrado. Het was echter Colombia dat het meest alert was en de score wist te openen negentien minuten voor tijd. Martinez scoorde fraai in de rechterhoek nadat hij vanaf links de zestien was binnengesneden. Een vers ingevallen Zapata zette enkele minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Het team van coach Lionel Scaloni zal zijn verliespartij goed moeten maken in de komende twee wedstrijden van de poule. Woensdagnacht wacht de wedstrijd tegen Paraguay en zondagavond mag Argentinië tegen Qatar aantreden. Colombia zou met een overwinning op Qatar woensdagavond zijn plek in de volgende ronde zo goed als veiligstellen.