Álvarez naast Martínez; Neres op de bank

door Jesse ter Haar 16

Álvarez naast Martínez; Neres op de bank

door Jesse ter Haar 16

Laatst geüpdatet

Zoals verwacht starten Edson Álvarez en Lisandro Martínez naast elkaar op het middenveld. Het tweetal vormt het controlerende blok en dat betekent slecht nieuws voor een andere Ajacied. David Neres start op de bank.

De Braziliaan is daarmee de dupe van het opstellen van de Mexicaanse middenvelder én de goede vorm van Quincy Promes. De aanvaller annex middenvelder liet zich de voorbije wedstrijden zien in de basiself van Erik ten Hag en behoudt mede daardoor zijn plek in het team. Promes speelt wel vanaf een andere positie dan hij de laatste weken gewend is. Waar hij vooral op tien speelde, start hij woensdag als linksbuiten.

Verder laat Ten Hag woensdag weinig verrassende namen aan de aftrap verschijnen. Wél is er een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie. Noussair Mazraoui wordt niet wedstrijdfit genoeg geacht en neemt zodoende plaats op de tribune. Het is Sergiño Dest die de positie van rechtsback invult.

Verder staat André Onana tegen Valencia gewoon op doel, met een centrum voor hem dat wordt gevormd door Joël Veltman en Daley Blind. Tagliafico staat op linksback. Donny van de Beek staat op de tien-positie, voor het Latino-blok in de controlerende rol. Voorin start Dusan Tadić in de spits, geflankeerd door Hakim Ziyech en dus Promes.

Volledige opstelling Ajax:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Alvarez, Van de Beek, Martinez; Ziyech, Tadic, Promes.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Valencia CF? Zet in en krijg 9 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties