'Ajax voegt ontdekker Lukaku toe aan scouting'

door Jesse ter Haar 29

'Ajax voegt ontdekker Lukaku toe aan scouting'

door Jesse ter Haar 29

Laatst geüpdatet

Angelo de Gruyter wordt met ingang van het komende seizoen scout bij Ajax, zo meldt Radio 2. De ontdekker van spelers als Romelu Lukaku, Dennis Praet en Leander Dendoncker heeft momenteel nog een contract bij RSC Anderlecht, maar deze loopt na het huidige seizoen af.

Er wordt verder gemeld dat De Gruyter tal van keuzes had om zijn loopbaan te vervolgen na zijn tijd bij de Belgische topclub. In januari werd hij vervolgens gebeld door Marc Overmars en daar zou hij geen 'nee' op hebben kunnen zeggen.

Het werkgebied van De Gruyter wordt breed. Hij gaat aan de slag in België en Frankrijk, waar zijn taak zal zijn om jeugdspelers én spelers voor Ajax 1 te scouten. In principe zal dat gaan gebeuren bij de zogeheten 'eliteteams' uit die landen, maar bij een tip zal de scout ook de lagere niveaus bekijken. 'Maar dan moet het al een heel groot talent zijn, het is niet de bedoeling om bij lagere klassen te kijken', vertelt De Gruyter zelf.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.