Ajax O15 klopt Volendam en treft AZ in bekerfinale

door Jesse ter Haar 0

Ajax Onder 15 heeft dinsdagavond ten koste van FC Volendam de bekerfinale weten te bereiken. Tegen de leeftijds- en provinciegenoten werd het 3-1. In de finale treffen de Amsterdammers AZ, waarmee Ajax op gelijke hoogte staat in de competitie.

Vanaf de start van de wedstrijd lag het initiatief al in handen van de Amsterdammers, getuige ook de vroege openingstreffer. Het was Julian Brandes die zijn ploeg in de veertiende minuut op een 1-0 voorsprong zette. Nog voor rust werd daar ook de tweede al aan toegevoegd. Ditmaal was het Nassef Chourak die de doelman van FC Volendam verschalkte.

In de tweede helft leek er gedurende lange tijd geen doelpunt meer te vallen, maar niets bleek minder waar. In de eerste minuut van de blessuretijd was het FC Volendam namelijk dat nog even terugkwam tot 2-1. Lang kon daarvan niet genoten worden, want twee minuten later gooide Loed Klaasen de wedstrijd definitief in het slot.