Ajax O15 boekt ruime zege bij Feyenoord

door Bart Veenstra 4

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Op Varkenoord werd het 1-3 voor het elftal van jeugdtrainer Cedric van der Gun.

Bij rust stonden de Ajacieden al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Xion Dubois en Julian Rijkhoff waren in de eerste helft de doelpuntenmakers voor de Amsterdammers. Na rust deed Feyenoord wat terug, waarna Loed Klaasen voor de bevrijdende 1-3 zorgde.

Door de zege is Ajax O15 inmiddels zes duels op rij ongeslagen.De laatste keer dat Ajax O15 verloor was op 16 maart, thuis tegen Feyenoord (1-2). Sindsdien volgden vier zeges en twee gelijke spelen. Door de overwinning mag Ajax O15 nog een beetje hopen op de landstitel. Met nog twee duels te gaan heeft koploper Vitesse O15 wel vier punten meer. De Arnhemmers gingen zaterdag met 6-1 onderuit bij FC Twente O15.