Ajax en Ten Hag boden Fortuna en Ultee hulp bij hartafwijking Rienstra

door BadembaBarrie 5

Bron ESPN

Ajax en Ten Hag boden Fortuna en Ultee hulp bij hartafwijking Rienstra

door BadembaBarrie 5

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Fortuna Sittard geholpen bij de hartafwijking van Ben Rienstra. Dat onthult Fortuna-trainer Sjors Ultee zondag bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Bij het constateren van de afwijking heeft Ultee contact gezocht met met zijn goede vriend Erik ten Hag, die bij Ajax regelde dat Fortuna en Rienstra de hulp kregen die ze nodig hadden in de vorm van sportarts Niels Wijne.

'Ook met alles wat er gebeurd is op het EK hebben we uitgebreid laten onderzoeken of iedereen er goed opstond', vertelt Ultee over de preventieve medische onderzoeken die Fortuna Sittard heeft laten uitvoeren. Uit die onderzoeken kwam een kleine afwijking naar boven bij Ben Rienstra, die daarop stopte met meetrainen in afwachting van verdere onderzoeken.

Gezien de ervaring met Daley Blind heeft Ultee daarop contact gezocht met Ten Hag. 'Ik heb Erik gelijk gebeld en gevraagd "zouden we jullie expertise kunnen gebruiken? Want jullie hebben hier met Daley Blind ervaring mee. Mogen we naar de arts toe die hem heeft begeleid?" Dat heeft Ajax toen fantastisch gedaan, de dokter belde ons de dag daarna gelijk en binnen twee dagen hadden we een afspraak.'

De dankbaarheid bij Ultee en Fortuna is dan ook groot. 'We zijn Ajax en de dokter heel dankbaar dat we hen mochten gebruiken.' Voor Rienstra en Fortuna Sittard is er ook goed nieuws, want na een aantal verdere onderzoeken heeft de middenvelder groen licht gekregen om de trainingen en wedstrijden te hervatten. Hij heeft al een half uur erop zitten in een oefenwedstrijd tegen KRC Genk en zal zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.