'Afketsen Lainez pijnlijke dreun Overmars en scouting'

door Bart Veenstra 69

'Afketsen Lainez pijnlijke dreun Overmars en scouting'

door Bart Veenstra 69

Laatst geüpdatet

De Telegraaf omschrijft het afketsen van de transfer van Diego Lainez 'een pijnlijke dreun voor directeur Marc Overmars en de scouting van Ajax'. In de krant valt vrijdagochtend te lezen dat de Amsterdammers het laatste anderhalf jaar veel tijd en energie hebben gestoken in de mogelijke komst van de achttienjarige Mexicaan. Uiteindelijk koos Lainez voor Real Betis.

Toen Ajax Lainez in Marbella zag schitteren, werd de buitenspeler door Ajax op de voet gevolgd en veelvuldig brachten scouts van de Amsterdamse club een bezoek aan Mexico-Stad. Bovendien raakte Lainez overtuigd van de mogelijkheden in Amsterdam en daarbij sprak hij altijd zijn voorkeur uit voor Ajax. Niets leek een transfer dan ook in de weg te staan, totdat....

Ajax bereikte een akkoord met Club América over de transfersom en juist op dat moment waagde Real Betis een alles-of-niets-poging, zo vervolgt De Telegraaf. Een delegatie van de club uit Sevilla stapte in het vliegtuig naar Mexico om zo het kamp-Lainez - de speler, familie en zaakwaarnemer Alex Lopez - te overtuigen. Ook Real Betis-speler en voormalig PSV'er Andres Guardado deed namens Real Betis een goed woordje bij Lainez. De Mexicaan was snel overtuigd en koos voor de nummer zes van La Liga.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.