Musampa in open brief aan Ajax: 'Voel je vrij'

GinoHaverkamp, 05-03-2019 om 07:45, 7525 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kiki Musampa wenst de Ajacieden succes voor de clash met Real Madrid van dinsdagavond. Dat doet de oud-prof middels een open brief, gericht aan de spelers van Ajax, in De Telegraaf.

De voormalig middenvelder maakte in 1995 zijn basisdebuut bij Ajax in de legendarische uitwedstrijd tegen Real Madrid. Ajax won toen met 0-2. Musampa weet dus wat er bij een kraker als deze komt kijken. 'Dit zijn de wedstrijden waar alle jongetjes van dromen. Jullie hebben jezelf naar die droom geknokt. En het was vast niet makkelijk om te komen waar jullie nu zijn', opent de 41-jarige Nederlander zijn brief aan Ajax.

Musampa noemt die ene uitwedstrijd in 1995 één van de mooiste duels in de geschiedenis van Ajax. 'Maar jullie staan op het punt dit te doen vergeten. Jullie hebben de potentie en kwaliteit. Dat hebben jullie in de Johan Cruijff ArenA wel bewezen, toen jullie Real Madrid in de eerste helft he-le-maal wegspeelden.'

'Voel je vrij, moedig elkaar vooral aan en geloof dat het kán! Moge, met de geest van toen en met het team van nu, opnieuw geschiedenis worden geschreven', adviseert de oud-Ajacied. 'Met bloed, zweet en tranen van geluk. Én met de trots van een jong team dat met flair en trots het Ajax-shirt draagt.'

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Quintino, een van de bekendste dj's ter wereld! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Heel mooi gezegd van hen en ook zeker waar.
0 0
Ajacied33
Prachtige woorden en nog weinig vertoond zoiets. Mooi gebaar
1 0
uefasucks
Ik ben 48, en kijk ongeveer 40 jaar naar Ajax.
Dus ik heb de gouden tijden van de jaren 70 net niet bewust meegemaakt.
En sluit mij daarom aan bij Kiki dat die wedstrijd tegen Madrid de mooiste wedstrijd was die ik heb meegemaakt. Die wedstrijd en CL campagne zijn trouwens erg vergelijkbaar met nu.
1 0
Causio
Kikikikikikikikikikikikikikikikikikikikiki!!!!! Held!
1 0
M.Olsen
Dan heb je wel echt hartvoor de club! Alles er aan doen on te helpen!
2 0
Ajaxburg
Prachtig! Knallen vanavond!
1 0
vijfennegentig
Laat die boys dit lezen haha!
2 0
Ziyechtadic
Mooie woorden!
2 0