'Wellicht was uitspraak op Open Dag niet zo slim'

BartVeenstra, 02-08-2018 om 07:50, 18963 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij De Telegraaf schrijft men dat Donny van de Beek, die woensdagavond op de bank begon in de return tegen Sturm Graz, 'vast' op meer clementie had gerekend. De ochtendkrant ziet de middenvelder namelijk als het toonbeeld van professionalisme. 'In de sfeervolle Merkur Arena moet Donny van de Beek zich echter 67 minuten hebben zitten verbijten', schrijft men.

In de krant wordt allereerst een voorbeeld van zijn professionalisme omschreven: 'Nadat hij in juni met een lichte buikwandblessure afhaakte bij Oranje nam hij op eigen initiatief én kosten een fysiotherapeut mee op zijn (zon)vakantie, zodat hij zelfs in de noodzakelijke rustperiode elke dag kon worden behandeld', schrijft men.

Bij De Telegraaf denkt men nu dat Van de Beek met bepaalde uitspraken zichzelf de das een beetje heeft omgedaan. 'Wellicht was zijn uitspraak op de Open Dag van Ajax zeker nog één jaar bij Ajax te blijven achteraf gezien niet slim. Net als zijn keuze om in tegenstelling tot een aantal anderen niet te koop te lopen met buitenlandse interesse. Daarmee profileerde hij zich weer als clubjongen en vergemakkelijkte hij misschien de keuze van Ten Hag, die tot op 1 september de transfermarkt sluit iedereen binnenboord probeert te houden.'

De strijd om een plekje op het middenveld zal er overigens niet minder op worden. Immers, Daley Blind zal binnen afzienbare tijd als centrale verdediger gaan spelen, waardoor Frenkie de Jong logischerwijs doorschuift naar het middenveld. Dat Ajax zich nu in ieder geval verzekerd heeft van Europees voetbal moet een opluchting zijn voor trainer Erik ten Hag. 'Met alleen wedstrijden op nationaal niveau zouden de kwaliteitskikkers onmogelijk in de kruiwagen te houden zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Hoe goed andere spelers het af en toe doen Frenkie, Matthijs en Donny zijn van een ander niveau. Die moet je altijd opstellen
0 0
ETM
Hahahaha en dat wordt gechecked en goedgekeurd?!!
0 0
Rhythim
Telegraaf..telegraaf...wat was dat ook alweer....?

Oja !! Dat krantje waar die engnek annex anti-Ajacied van een Driessen aan het roer staat !!

'nuff said...
0 0
Chesterson93
De Telegraaf, wat een gelul.
0 0
RusselWestbrook
... wat de fuck heb ik net gelezen?
2 0
Aeter
Pulp, het is komkommertijd.
0 0
insectenverdelg
Lachwekkend. Als ten Hag zo zou denken, om iedereen binnen boord te houden, dan had Eiting of Lasse niet gespeeld en Donny wel.

Daarnaast heeft hij 1 pot niet in de basis gestaan nu. gelijk al zoeken naar de problemen doorde telegraaf. T loopt blijkbaar iets te goed. Gelukkig is de selectie zo breed, dat ze kunnen het hele jaar volhouden...
0 0
BokkieBokstra
Kan me niet voorstellen dat dat de reden is dat van Beek niet speelt, Ten Hag zal met izjn sterktste team wil spelen. Dat er heel veel, en misschien teveel, goede spelers zijn maakt het niet eenvoudger voor de Ten Hag. Er zullen goede spelers teleurgesteld moeten worden, dat wordt de achilleshiel van Ajax komend jaar.
0 0
Bep
Jezus mina. Hoe verzin je het?
0 0
Afca85meer
Als Ziyech niet vertrekt gaat Donny dit jaar heel veel banken.
0 0
Joseph
Als Ziyech zo speelt als gisteren, zal hij snel gewisseld worden. Dat is het mooie, niveau zal flink stijgen met deze selectie.
0 0
Joseph
Hier krijgen dus mensen voor betaald..
0 0
Ajax#1900
Haha wat een kanloos gestook weer
0 0
Babayaka
O mijn god, wat is het toch met die schoolkrant journalisten joh,
Van beek is 20 staat er een x naast. maar volgens deze nono had ie beter dus kunnen vertrekken.
of ergens bij Swansea op de bank kunnen gaan zitten
2 0
Web
Ajax heeft een hele goede selectie, en dan zul je eens op de bank komen ( wen er maar vast aan, bij de volgende stap)
Straks een midweeks programma, hoe vaak wel geen punten verlies
Nu kun je het team wel op zes posities wisselen, en er staat nog steeds een geweldig team

In de begin opstelling van gisteren ontbraken, Blind, Donny, Labyad, Dolberg, Wober en Kristensen.
Ten Hag bepaald wie er spelen, kan kijken naar fitheid, wie is er scherp enz.

De kranten moeten vol, gisteren kwam het AD met Neres begint op de bank.

Lekker laten schrijven, ik ben blij met deze situatie.

En Ten Hag hoeft niemand iets uit te leggen.
0 0
WeerDinges
Misschien heeft het te maken met meer concurrentie met een Labyad, Blind, Tadic en een Careltje. 4 man extra voor (eventueel) posities op het middenveld. Maar zal wel aan mij liggen. Niet te koop lopen met buitenlandse interesse is natuurlijk veel logischer als motivatie.
1 0
NouriVandeBeek
Wat is Mike Verweij nou weer aan het stoken? Kom op zeg. Donny staat er één keer naast. Ik vind het ook jammer, maar er is nu gezonde concurrentie strijd. Van de Beek gaat nog meer dan genoeg minuten maken.

Ik word echt een beetje misselijk van Verweij. Altijd zoeken zoeken naar sensantie.
5 0
JariHeijden
Wat een achterlijk tendentieus artikel... Alsof Ten Hag dit laat meespelen. Je moet keuzes maken en dat doe je toch niet op basis van dit soort profileringsdrang of het gebrek eraan. Alsof Eiting zich zo geprofileerd heeft. Of Schöne.

Ik had niet verwacht dat VdBeek op de bank zou komen, maar het zegt wel iets over de brede selectie. Eiting, Schöne, VdBeek. Het zou gewoon dicht bij elkaar. Er zijn allerlei redenen waarom de een speelt een de ander niet. De volgende keer speelt VdBeek vast wel.

Dit is precies de reden waarom ik zo'n hekel aan de Telegraaf heb.
3 0
Bocarra
Dit soort verhalen zijn eigenlijk nepnieuws. Donny heeft in een interview al heel lang last heeft van een liesblessure. Desondanks heeft hij er voor gekozen om met het Nederlandselftal mee te gaan. Dat was niet zo slim. Donny heeft aangegeven dat hij nog steeds niet pijnvrij is. Dan kan ik mij voorstellen dat een trainer andere keuzes maakt.
3 0
MickS
Wat een ontiegelijke onzin brabbelt de TG hier zeg. De schrijver en bedenker van deze 'conclusies' mag een Pulitzer voor fantasieschrijver.
4 0
Leprechaun
Dit is echt typisch het AD en De Telegraaf. Het hele stuk is pure suggestie. Nergens wordt Van de Beek zelf aangehaald of worden feiten gesteld. Onbegrijpelijk dat een hoofdredacteur bij zo'n krant denkt: "Lekker stukkie man! Publiceren maar!"
7 0
Jari_held
Iedereen heeft het de hele tijd over 1 sept maar de transfermarkt in engeland sluit 9 augustus, italie 18 augustus. Dan heb je eigenlijk na die tijd alleen nog spaanse clubs en mogelijk een lyon voor ziyech die wat kunnen betalen bij ons
0 0
ajaxxcied4life
En natuurlijk Duitsland nog hè.
0 0
ajaxminimax
Wat een kansloos stuk van de telegraaf!
6 0
Bouke
straks heb je het programma 7 aug Standard uit, 11 aug Heracles thuis, 14 aug Standard thuis en 18 aug VVV uit .. En Ziyech zal helaas nog wel weggaan het is nog lang geen 30 aug ... dus dit kan gebeuren en miss is ie nog wel niet 100% fit na die blessure vd zomer. En ik denk dat schone en eiting ook niet alles gaan spelen. En je hoopt het niet maar ze kunnen ook maar zo geblesseerd raken duszz..
1 0
RaynoFischer
O jeee, Donny zit een keer (terecht) op de bank, WERELD STORT INELKAAR, CARRIERE VOORBIJ!! :p
Donny moet gewoon weer op 100% komen en zich laten zien dat weet hij denk ik wel als geen ander... ;) en met het drukke progamma zou er wel genoeg gerouleerd worden je hebt er meer dan 11 nodig
9 0
433metdepuntnaarlinks
Ach kom op, Donny moet zich geen zorgen maken (en dat doet hij ook niet denk ik). Die gaat gewoon in de basis komen met Frenkie en Ziyech naast hem. Natuurlijk klopt Eiting op de deur en is Schone een betrouwbare kracht maar met het nu onvermijdelijke dubbele programma kun je gewoon Donny - Frenkie - Ziyech als basis gebruiken en zonder twijfel af en toe Eiting laten starten om de rest fit en scherp te houden.

Zoals ten Hag al aangaf, je hebt meer dan 11 spelers nodig, dat wijst erop dat hij ook inziet dat hij redelijk zal moeten rouleren om iedereen fit te houden gedurende dit komende seizoen. Zelfde geldt voor Wober en Labyad, die gaan genoeg minuten krijgen, ook in de basis tijdens dubbele programma's.
2 0
tikkie takkie
Ik denk dat Ziyech nog wel verkocht gaat worden deze transferperiode en Tadic en Labyad zijn meer mensen voor op de flanken dus dan hou je niet zoveel middenvelders meer over. Zou trouwens straks een prima middenveld zijn Van de Beek- Eiting - Frenkie de Jong al verwacht ik in eerste instantie gewoon Schone op de plek van Eiting. Zou ook zo maar het middenveld kunnen worden voor het Nederlands Elftal over een paar jaar!
1 0
FWAjacied
De kikkers zijn terug!
0 0