Column: 'Uitspraken De Jong voelen vreemd aan'

BVeenstra, 17-07-2018 om 16:00, 34887 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Mijn oog viel in het afgelopen weekend op een interview van Frenkie de Jong met AT5. De talentvolle middenvelder van Ajax herhaalde zijn eerdere woorden van een paar weken geleden (ook toen was ik verbaasd) welke mijn wenkbrauwen deden fronsen. De Jong werd namelijk gevraagd of hij bij Ajax blijft dit seizoen, waar hij op antwoordde: ‘Dat kan ik niet beloven, maar zoals het er nu voorstaat wel. Ik denk dat ik dit seizoen nog wel bij Ajax blijf.’

‘Niet beloven’? ‘Ik denk dat ik nog wel bij Ajax blijf’? Ik vind het vreemde uitspraken voor een voetballer die eigenlijk nog niet eens een vaste basisplaats heeft in Amsterdam. Een voetballer die het afgelopen halfjaar geblesseerd is geweest en daardoor behoorlijk wat ritme mist. Een voetballer die in de Eredivisie notabene pas één keer scoorde en op dit moment nog niet onmisbaar lijkt. Inderdaad, op dit moment. Want De Jong heeft ongelooflijk veel potentie en ik sluit ook zeker niet uit dat hij gaat uitgroeien tot een speler die in de wereldtop gaat spelen.

Toch vind ik het nogal vreemd dat De Jong eigenlijk vertelt dat hij misschien wel vertrekt. Waarom zou hij dat willen? Natuurlijk, als FC Barcelona je dolgraag wil - en dat schijnt ook wel echt zo te zijn - is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen zo’n club. En mocht je er alsnog niet slagen, is er vast wel een Europese subtopper die je wilt inlijven. Maar in mijn ogen is het nog veel te vroeg. Zorg dat je eerst een vaste basisplaats - op het middenveld -  hebt bij Ajax. Zorg dat je eerst echt een belangrijke speler bent bij Ajax. Zorg dat je eerst een hoger rendement haalt bij Ajax. Zorg dat je international bent. Pas dan kom je binnen bij een club als FC Barcelona.

Begrijp me overigens niet verkeerd. Ik zie De Jong als een enorm groot talent en ik ben een fan van zijn manier van voetballen, maar voor nu denk ik dat het gewoon nog te vroeg is voor de stap naar een club als FC Barcelona. Het probleem is alleen dat je tegenwoordig met 21 jaar al snel ‘te oud’ bent voor Ajax. En dat zou eigenlijk niet zo horen te zijn. Gelukkig ziet Ajax dat ook in door te stellen dat - als we de Spaanse media moeten geloven tenminste - De Jong niet te koop is.

Wat dat betreft ben ik ook blij dat Ajax zich heeft weten te versterken met Dusan Tadic en Daley Blind. Bovendien lopen Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar ook nog altijd rond in Amsterdam en zulke ervaren spelers zijn enorm belangrijk voor de jonge Ajax-selectie. Niet alleen is hun ervaring belangrijk, maar het zorgt er ook voor dat jonge spelers niet te vaak hun verantwoordelijkheid hoeven te nemen en zich meer kunnen focussen op hun eigen ontwikkeling. Bovendien denk ik dat ervaren krachten - die er bijna een hele voetballoopbaan op hebben zitten  - de jonge talenten kunnen waken voor voor de negatieve kanten van een vroege overstap naar het buitenland.

Dus Frenkie, wees verstandig en ontwikkel je in de schaduw van de routiniers tot een absolute topvoetballer. Ontgroei de Eredivisie, wordt een bepalende speler in Amsterdam, speel jezelf in het Nederlands elftal en dan is het misschien tijd om te zeggen dat je niet kunt beloven of je wel bij Ajax blijft.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
onderhetmaaiveld
Zoals ik Frenkie inschat, zegt hij dit omdat hij het gewoon niet kán beloven.
Hoeveel spelers en clubs zijn er in het verleden al geweest die zeiden dat er niets meer ging gebeuren en wat gebeurde er? Precies! Er vonden nog transfers plaats.

Frenkie heeft vaker gezegd dat het onvoorspelbaar is wat er in het voetbal kan gebeuren.
Wat als er ineens 80 miljoen wordt geboden? Zegt Ajax dan nog steeds nee? Daar heeft Frenkie geen invloed op. Wat als Ajax dan aan Frenkie zou voorstellen dat zo'n bod misschien niet te weigeren is?

Ik denk dat het Frenkies intentie is om te blijven.
0 0
ajaxmachtig
Voor 50 miljoen ga ik hem morgen nog brengen naar Barcelona. Dat is echt een topbedrag en Ajax heeft middenvelders met potentie zat. En misschien wordt Frenkie wel de allerbeste, maar dat weet je nooit zeker. Ik zou hem in ieder geval niet koste wat kost houden.
0 0
nap3000
Wauw Bart, wat een artikel. Ik ben echt tot hele inzichten gekomen. Ik had hier echt nog nooit bij stilgestaan.
0 0
Ajacied33
Deze tekst is alsof ik het geschreven heb. Precies mijn gevoel en een paar dagen terug riep ik ook al zoiets. De manier hoe de Jong ook antwoord geeft irriteert. Hij heeft er een geniepig lachje bij en kijkt zo nonchalant dan, alsof Ajax blij moet zijn dat hij voor ons speelt. Tuurlijk heeft deze jongen potentie en ik geniet van hem, maar hij moet nog altijd blij en trots zijn dat ie voor Ajax MAG spelen.
1 0
Remark
Wat een ontzettend GELUL weer. Steeds weer dat stompzinnige advies: "zorg dat je een basisplaats verovert", "zorg dat je eerst een belangrijke speler bent bij Ajax", "zorg dat je een hoog rendement haalt", "zorg dat je international wordt"..... jezus christus, iedere blinde ziet dat Frenkie met afstand de beste Nederlandse voetballer van de afgelopen twee decennia is, maar wat doet men bij Ajax? Men geeft volstrekt non-rendabele flutvoetballers als Dolberg, Ziyech en Schöne ongelimiteerd de gelegenheid hun onvermogen tentoon te spreiden, terwijl Frenkie de Jong anderhalve keer mag opdraven om centraal in de verdediging ballen weg te rossen. Alsjeblieft, laat Barcelona hem snel inlijven, dit Ajax is in een neerwaartse spiraal zonder weerga terecht gekomen en verdient geen spelers van Frenkie's kaliber.
1 -1
Hagmag
Als Barca op de deur klopt, dan streelt dat je ego.
Echter ik ben bang dat dit ook weer te vroeg is voor Frenkie en ook daar op de bank beland.
Ga nou eerst eens presteren bij Ajax, speel je zelf in Oranje.
Dan kom je zelfverzekerder en met meer gewicht in de schaal binnen bij Barca.
0 0
mistermiyagi
Gelul, als Barcelona komt dan ga je.. #droomclub.
Ze kunnen ook een paar anderen halen met talent en dan is je kans verkeken..

Frenkie is ook aangekocht, geen jongen van de club.. 50 mlj vind ik veel geld voor een 21 jarige die niks heeft laten zien.
Als 19 jarige op de bank zat bij Willem2
Geen international
Geen vaste basisplaats.

Ik zal die 50 miljoen pakken en met Eiting gaan spelen.
0 0
Babangida83
Zeer goed geschreven stuk.

Wat ik vooral jammer vind is dat De Jong de potentie heeft om niet voor het geld te hoeven kiezen. Kiest hij er wel voor, dan is de kans heel groot dat hij uiteindelijk minder zal presteren in zijn carriere en sowieso minder zal verdienen alles bij elkaar. Hij zou moeten kijken hoe Van Nistelrooij destijds zijn carriere zorgvuldig had opgebouwd. Zowel sportief als financieel was het vanaf zijn 24ste nog steeds alleen maar in de richting omhoog. Uiteindelijk nog bij Madrid te recht gekomen na ManU. En spelend.
1 0
FissaDeGekste
Ha Bart, je stukje omschrijft precies mijn gevoel bij de uitspraken van Frenkie! Het is dat ik niet bij de AS redactie zit, anders had ik het zelf geschreven ;-)
0 0
amthree
Wat heeft hij daar nu te zoeken, basis speelt die toch nog niet en anders word die verhuurd of gaat in barca b spelen of een paar wedstrijdjes in de copa del ray....
0 0
Shardo
Ik snap dat het sportieve voorop staat maar stel je voor je droombaan komt voorbij en men zegt bij het kruisje tekenen en je bent financieel klaar voor dit leven.
Hoe sterk sta je nog in je schoenen, je kan ook ergens in groeien als je nog niet alle skills hebt om het perfect in te vullen en faal je je geld krijg je toch wel. Moeilijke keuze denk ik.
0 0
Bocarra
F de Jong heeft blijk gegeven van het feit dat hij het eredivisie niveau nog niet aankan. Toen na een aantal wedstrijden de druk steeds groter werd raakte hij langdurig geblesseerd. Kan mij voorstellen dat Barcelona ook wel weet dat de Jong nog niet heeft aangetoond om een heel seizoen eredivisie en Europacup wedstrijden te spelen. De interesse in de jong is media gedreven en leid de aandacht af van dingen die er wel toe doen.
0 0
CruijffiaansNouriaans

Copy+paste = content.
0 0
shachalnur
Weinig wedstrijden in Ajax 1 ,en al helemaal niet op z'n 'plek'.

Inmiddels zijn Tadic,Blind erbij .en Ziyech ,Donny en Schöne zijn er ook nog.

Vage langdurige enkelblessure met banden en twee scheurtjes in bot.

Na 5 maanden nog last van o.m. peesontstekingen.

Zolang hij niet blessure/pijnvrij kan spelen,gaat hij nergens naartoe voor 40 miljoen.

Hele moeilijke situatie voor Frenkie,vandaar dat hij het liefst zo min mogelijk zegt,en wat hij zegt is heel vaag.
0 0
vakp
Hoezo vreemd????
Lees eens de mening van De Bruijne van Belgie.
Die zegt dat je vroeg naar topclub moet gaan om beter te worden
Is best wel goed gelukt volgens mij.......
0 -2
Robeerke
Ja, is echt geslaagd bij Chelsea
2 0
Aspers73
Ik denk dat als Ajax weer geen Europees voetbal speelt dat dan De Jong en evt De Ligt toch nog zullen vertrekken.
0 0
Sluk
Als Ajax geen europees voetbal speelt, dan is dat mede te danken aan dezelfde spelers die dan vinden dat ze moeten vertrekken. Dat gold ook voor Sanchez vorig seizoen. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk waar de arrogantie vandaan komt dat zo'n speler meent niet verantwoordelijk te zijn voor een dergelijk debacle.
1 0
3sterren
Het is mij al lang duidelijk dat niet de talenten zelf bepalen of zij Ajax zullen gaan verlaten, maar het is Ajax, in de persoon Overmars, die al dan niet akkoord zullen gaan met het gebodene. Vandaar dat de talenten vaak terughoudend antwoorden of ze zullen blijven, laat staan dat zij een belofte zullen uitspreken. En natuurlijk moet de speler in kwestie zelf ook wel willen vertrekken. Gezien de ervaringen met Dolberg en in mindere mate met Younes afgelopen seizoen, zal Overmars wel twee keer goed nadenken om een mega bod weg te wuiven. Ik denk dat je gerust mag stellen dat de waarde van Dolberg in enkele maanden met tientallen miljoenen is gekelderd. Tenminste, afgaand op de berichten in de diverse media. Overmars zal zo’n scenario niet nog eens willen meemaken denk ik.
Tientallen miljoenen, ik zie zelfs bedragen van 50 mil. voorbij komen, voor een herstellende speler, waar het nog maar de vraag is of hij ooit weer zijn niveau zal gaan halen. Het is ongetwijfeld een talentvolle jongeman, anders zou Barcelona hem niet in het vizier hebben. Maar hebben wij nu al echt gebruik kunnen maken van zijn diensten? Met andere woorden, gaan we echt in zak en as zitten indien een vertrek onafwendbaar blijkt? Behoort hij reeds tot de ’sterkhouders’ (raar woord eigenlijk) in het team?
Ik durf die vraag niet met een volmondig ”Ja” te beantwoorden.
Mocht hij alsnog vertrekken dan zal ik wel met weemoed terugdenken aan zijn mooie momenten die hij een paar keer heeft geëtaleerd in JA en het eerste.
Maar zulke momenten heb ik al zo vaak meegemaakt als Ajacied. Alleen kon je enkele jaar terug nog een paar seizoenen achtereen genieten van een begenadigd talent.
Tegenwoordig mag je al blij zijn als het talent enkele wedstrijden de Johan Cruijff Arena op zijn kop zet ...
1 0
KlaasJanDolberg
Dolberg is inderdaad nu met tientallen miljoenen in waarde gedaald, maar dit komt natuurlijk door een halfjaar geen wedstrijd te hebben gespeeld. Als hij nu 10 wedstrijden de pannen van het dak speelt, komen de biedingen van 40/50 miljoen direct weer hoor, maar ik me totaal geen zorgen om. Hij lijkt mij het voetballen niet volledig te zijn verleerd opeens..
0 0
3sterren
Mee eens, voetballen verleer je niet na één minder seizoen, maar de ontwikkelingen van bijvoorbeeld Boilesen en Fischer na hun langdurige blessure, voldoen niet meer aan de hoge verwachtingen van destijds. Dat baart mij een beetje zorgen.
Positief denken zal misschien het tij weer doen keren voor onze jonge spits. Laten we dat dus gewoon maar doen ...
0 0
jaripettersson
Wat een slechte open deuren column.
4 0
Erwtenpeller04
Als je echt gelooft in je eigen kwaliteiten, dan durf je wel te wachten met zo'n transfer, totdat je écht hebt laten zien dat je structureel die kwaliteiten kan tonen in de Arena. Wedstrijd in-wedstrijd uit. Pas daarna maak je een stap. Ik vermoed dat deze jongens best heel veel talent hebben, wat ook opvalt bij clubs als Barca, enz. en dat deze jongens dan denken: "Laat ik nu maar de stap maken, dan heb ik in ieder geval Barca op mijn CV staan en 'de top' bereikt'". Vervolgens worden ze geen vaste basis en moeten ze nog een jaar of 10 hun carrière uitzingen. Nou, van Barca naar een middenmoter, om vervolgens een zak geld te halen in Turkije en tegen de tijd dat je 30/31 bent pikt een club als ADO je op. Gelooft zo'n jongen nu echt dat hij een plekje tussen de 1e 11 toegewezen krijgt? Check even waar het 11-tal van Barcelona uit bestaat:
Ter Stegen (4 jaar Borussia Mönchengladbach - 12 milj), Semedeo (5 jaar Benfica - 30.5 mil), Digne (3 jaar PSG/Roma - 16.5 milj), Pique (10 jaar Barca), Umtiti (4 jaar Lyon - 25 milj), Busquets (10 jaar Barca), Rakitic (4 jaar Schalke/3 jaar Sevilla - 8 miljoen), Paulinho (2 jaar Spurs/uitstapje China - 40 milj), Iniesta (inmiddels weg, maar het verhaal kennen we allemaal), Suarez (4 jaar AJAX/3 jaar Liverpool - 82 milj), Dembélé (1 jaar Dortmund - 105 milj), Alba (3 jaar Valencia - 14 milj), Messi (verhaal kennen we allemaal).

Wat valt op? Of je bent eigen kweek en uitzonderlijk goed (Messi, Iniesta, enz.), of er komt een plekkie vrij en daar wordt een 'gearriveerde' speler neergezet, waar een hoop geld voor betaald is, en het al een paar jaar heeft laten zien bij een gerenommeerde club. Ze gaan daar echt geen Frenkie de Jong neerzetten, die een paar keer heeft laten zien dat hij talent heeft in het shirt van Ajax. Verder geblesseerd geweest is. En dat ze dan bij Barcelona zeggen: "Nou Frenkie, je hebt zo goed getraind deze week, je mag eens debuteren in de Champions League". Flinke plaat voor zijn kop als hij daar in gelooft.
1 -3
Joseph
Ik denk dat Frenkie gewoon bij Ajax wilt blíjven, maar hij is niet de enige die dat bepaald. Als Barcelona opeens rare bedragen gaat bieden, is de kans groot dat Ajax hem gewoon laat gaan.
Ik ben blij als de transfermarkt gesloten is, tot die tijd moet Marc zijn poot stijf houden. Alleen voor de Siem de Jong moet een plekje gevonden worden, die gaat natuurlijk klagen als hij op de tribune zit..
0 0
Beretta
Het is gewoon een intelligent antwoord waar je niet op gepakt kan worden. Als hij zich uitspreekt in uitersten zet je gewoon onnodig druk op de situatie. Het ligt namelijk niet alleen aan hem.

De bedragen die genoemd worden zijn heel groot, en wellicht komt er een bod waarop Ajax geen nee kan zeggen en hij aangespoord wordt om te vertrekken. In de publieke opinie is de speler dan al gauw het haasje.

Ik denk dat hij ook wil afwachten of Ajax zich plaatst voor Europees voetbal. Als we het verpesten tegen Sturm Graz is de kans niet gering dat naast Ziyech ook de Jong en de Ligt vertrekken, en misschien ook Neres.

Overigens zal een vertrek qua timing niet geheel risicoloos zijn. Zijn enorme potentieel is evident en hij zal ook wel merken dat hij (1 van) de besten is op de training. De komt van Tadic en Blind is zeer welkom omdat het een reality check kan zijn voor spelers die het gevoel al klaar te zijn voor de volgende stap, want die zaten bij de top 3 spelers in de eredivisie (misschien zelfs de beste speler) toen ze vertrokken en ze zijn alleen maar beter geworden. Frenkie heeft misschien meer talent dan die twee (al vind ik Tadic echt heel goed, en ik denk dat hij een beetje over het hoofd is gezien bij Southampton en dat hij sowieso beter had gepast in Italie of Spanje), maar is op dit moment zeker niet beter.
1 0
Ajaxvooraltijd
Je mag ook wel wat dankbaarheid tonen naar je werkgever die je vorstelijk betaalt als kleine snotneus die meerendeels van de tijd in de ziekenboeg (ziektewet) verblijft en eigenlijk alleen maar geld kost in plaats van iets oplevert voor dat salaris in de vorm van wedstrijden. Maar ja blijkbaar hebben mensen geen enkel respect meer voor hun werkgever.
2 0
Pheadrus
Het is ook nooit goed; Of een speler kust het logo en bij vertrek wordt hij afgeslacht voor schijnheiligheid, of, een speler zegt "garanties in het leven zijn er niet maar ik verwacht dat ik blijf" en dan is hij niet loyaal genoeg.
2 -5
Pheadrus
Hoezo is het moeilijk om nee tegen Barcelona te zeggen? Sanchez kon naar Barcelona en zei ook nee. Het gaat om timing. Die heb je zelf in de hand. Gegeven Frenkie's ontwikkeling en gegeven zijn zware blessure is het is "rationeel" dat Frenkie op dit moment nee zegt tegen Barcelona. Frankie lijkt mij een rationeel mens.
3 0
Rommy
50 miljoen pakken en Marlon Santos en Munir el Hadaddi voor 1 seizoen huren.
1 -7
Bky
Ik vind het helemaal niet zo raar. Als hij zich uitspreekt limiteert hij enkel zichzelf. Je moet je wel bedenken dat Frenkie verder niets heeft met Ajax. Je hoeft Frenkie maar een halve wedstrijd aan het werk te zien om te weten dat hij een exceptionele voetballer is.
0 -6
Web
Dat het een groot talent is ziet iedereen, maar jij slaat altijd zo snel door, porno voetbal enz
Voorlopig moet Frenkie het nog laten zien
Bojan en Vanenburg waren ook hele grote en die maakte het ook niet helemaal waar.
Hazar en de Bruine zijn vier klassen beter
1 0
Bky
Frenkie gaat de absolute top halen. Ben ik 100 % van overtuigd.
0 0
Web
Hoop ik ook, maar daar komt zoveel bij kijken.
In Barcelona dachten ze dit met Bojan ook
0 0
Rdk1983
Precies. Die kids van tegenwoordig denken dat zodra er een imago van talent is ze er al zijn. Het is de generatie van individualiteit en instant gratification. Terwihl in werk en sport, gaat het vaak over lang en stabiel presteren.

Hopelijk dat een Tadic en een Blind dit kan helpen inzien.
5 0
marrene
IK ben ook groot fan van de voetballer Frenkie de Jong. Maar als ik dergelijke uitspraken hoor erger ik mij groen en geel. "Ik denk dat ik nog wel een jaar blijf". Een ondertoon van maak jullie niet ongerust, deze klasbak helpt AJAX nog wel een jaartje. Misselijk. Dat hoor je steeds vaker. Alsof AJAX en de supporters op de knieën moeten smeken of ze a.u.b. blijven. Nou, dan zeg ik, rot maar op bij een goed bod. Ga maar op de bank zitten bij Barca.
Ik persoonlijk vind de opstelling van AJAX om te zeggen dat spelers absoluut niet te koop zijn fout. Tenzij het tactiek is om de prijs op te drijven. Als je toch 40 miljoen voor iemand kunt krijgen die wellicht uit kan groeien tot een absolute topper maar ook nog niks bewezen heeft moet je toehappen. Het idee dat je volgend jaar mss. nog meer (zie Dolberg) krijgt is wishfull thinking en nergens op gebaseerd. Pak dat geld en investeer het goed.
2 -2
Sterretje73
Allemaal open deuren en zinnen die de laatste week al in eerdere stukken hebben gestaan maar daarom nog niet minder waar. De onrust die Barca en de media zo veroorzaken kan nooit positief werken op zo’n jongen. Ik vind het eigenlijk gewoonweg onbeschoft deze handelswijze van Barcelona. Als je een miljard nadert dan ben je aan je stand verplicht juist ook op de kleintjes en je omgangsvormen te letten maar ja...el Salvador is dood en dus is ons lijntje met hun kennelijk ook minder sterk.
2 0
Toekomst1900
Ik had altijd een zwak voor Barca, maar dat neemt met de dag af! Nare jankertjes altijd in het veld, saaie wedstrijden, kopen alles wat los en vast zit en doen dit met het zelfde gemak van de hand. Zogenaamd een goede jeugdopleiding. Er breekt al jaren niets meer door! Sergi Roberto is de laatste en die loopt nu ook 3-4 jaar mee. Nu Iniesta weg is, vind ik het op Suarez en Messi na helemaal niks..

Ik kan me overigens volledig vinden in de column. Ook de manier hoe Frenkie het zegt. Sarcastisch lachend.
5 0
Web
Niet roomser zijn dan de paus
Ajax doet op een ander nivaue presies het zelfde
En wie zegt dat al die geruchten waar zijn?
2 0
afcas
maar is het barcelona of is het de media?
1 -2
Web
Juist, ze zullen interesse hebben, en wat is daar mis mee?
Als er een groot talent loopt in Nederland, doet Ajax hetzelfde
2 0
Sterretje73
Niet helemaal waar wat je hier zegt. Ja Ajax toont interesse maar niet een op meerdere fronten media/gekmaak offensief dat al maanden aanhoud om zo een speler dol te draaien. Frenkie weet inmiddels heus wel dat ze hem graag willen hebben en Ajax weet dit ook. Gedraag je dan naar je stand en betaal of een hoog bedrag en laat hem 1/2 jaar spelen bij ons. (Hij komt immers toch niet voor in hun plannen voor dit jaar maar ze zijn bezorgd dat een ander ermee wegloopt) of wacht gewoon netjes je beurt af. Wat ze nu doen (en er hebben al meerdere mensen van Barca aangegeven op meerdere momenten dat dit waar is) is gewoon ronduit een club als Barca onwaardig. Zeker als je daar de band die onze clubs al decennia hebben in meeneemt. Haaiengedrag om zo een speler z’n hoofd op hol te draaien en uiteindelijk dus een eurootje minder te hoeven betalen. Ik spuug inmiddels op die club...
1 0
Web
Ik begrijp jou wel, maar dan ga je er vanuit dat de geruchten die elke dag hier langs komen kloppen. En zou dat allemaal kloppen,?ik betwijfel het.
1 0
Sterretje73
Ik heb al meerdere interviews gezien op verschillende momenten waarop mensen van Barca dit zelf aangaven. Dit is dus een ommekeer in hun herengedrag tov ons die al die jaren bestaan heeft. Wederzijds respect is de duer uit en dat ligt zeker niet aan ons.
0 0
Ellende
Beide dankzij Barcelona.
0 0
Sunstridr
Ik heb zoen vermoeden dat het allebij is, dat Barcelona illegaale gespreken heeft gedaan met Frenkie's Agent en dat de Catalanse Media het ook over de lijn proberen te krijgen.
1 0
MarcoB1971
zo is het!
1 0