F. De Jong: 'Denk dat ik dit seizoen blijf'

JesseTH, 13-07-2018 om 23:45, 17301 views, AT5 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Frenkie de Jong gaat ervan uit dat hij komend seizoen 'gewoon' nog in dienst is van Ajax. Zoals bekend kan de middenvelder rekenen op belangstelling, maar van een vertrek is nog geen sprake. In hoeverre de belangstelling concreet is, laat De Jong voornamelijk in het midden.

'Daarvoor moet je bij Marc Overmars zijn', antwoordt De Jong in eerste instantie. De journalist van AT5 noemt enkele landen op, waarbij de jongeling met 'ja' reageert wanneer Spanje genoemd wordt. 'Ik deed gewoon een ja om jullie in verwarring te brengen', grapt hij. Ondanks de speculaties gaat de middenvelder er nog altijd wel van uit dat hij nog een jaar in Amsterdam blijft. 'Dat kan ik niet beloven, maar zoals het er nu voor staat wel. Ik denk dat ik dit seizoen nog wel bij Ajax blijf.'

Met het aantrekken van onder meer Dusan Tadic zou het voor De Jong, gezien het niveau van de speler, aantrekkelijk kunnen zijn om bij Ajax te blijven spelen. Het aantrekken van de Serviër vindt De Jong dan ook 'top'. 'Hij is een goede speler, dus hij is altijd welkom. Goede spelers zijn altijd welkom.' Of Tadic een concurrent voor hem gaat zijn, weet de felbegeerde speler nog niet. 'Het maakt me in principe ook niet heel veel uit hoeveel concurrenten ik heb. Ik denk dat hij wat meer een type tien of buitenspeler is dan dat ik dat ben.'

Ook spreekt De Jong over de verloren wedstrijd van vrijdagavond tegen Anderlecht (1-3). De spelmaker is vooral niet te spreken over zijn eigen aandeel. 'Ik heb een helft gespeeld en veel gelopen, maar aan de bal heb ik niet veel goeds gedaan.' Toch beviel het maken van minuten in een wedstrijd het talent goed. 'Als ik straks ook weer een beetje normaal ga voetballen, dan is het al helemaal mooi. Op de training is het er wel, maar vandaag was het er duidelijk niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Zou niet weten waar je heen moest jongen .
0 0
korem
Hij zegt het toch ook allemaal maar met een lach en ik denk dat de bekende uitspraak van ik denk dat ik wel blijf gewoon een opdracht is van zaakwaarnemers, stel ze zijn bezig met een vernieuwd contract ofzo is niet lekker handelen als je aangeeft ja natuurlijk ga ik blijven ! Hij zegt ook dat je dat aan overmars moet vragen over interesse etc en lijkt dus ook dat hij niet vrijuit kan praten ofzo. In het verleden zijn er natuurlijk ook veel voorbeelden geweest van ik blijf zeker en uiteindelijk zijn ze weg en dat is dan erger dan dat je zegt blijf waarschijnlijk wel ! Deze jongen moet echt blijven want dit word een van de beste spelers die de laatste jaren bij ons heeft gespeeld, alleen zou ik hem liever meer voorin willen zien !
0 0
ajaxinho
Keizer had een meesterlijke rol voor hem: libero.
Met DLigt achter hem als laatste man.

Nu zit TenHag met Schuurs te experimenteren.
Terwijl Eiting ook als libero kan spelen.
0 0
godenzonenssuper
Blijft altijd verbazingwekkend hoe hard jongens als Dolberg, Frenkie en eerder ook de Ligt hier worden aangepakt in vergelijking met bepaalde andere spelers.
0 -2
V12
Ik vind dit nog beter nieuws dan als de komst van Daley Blind. Waar ik overigens ook heel blij mee ben. Moet vooral lachen om Man United. Vangen 16 miljoen, max 21 miljoen voor Blind en betalen vervolgens straks 60 voor Macquire een voetbal die absoluut niet beter is als Blind. Maar Frenkie de Jong dat is echt van een ander niveau. Een klasse appart. Hij moet heus nog wel stappen maken maar de dingen die hij doet qua positiekiezen en wegdraaien en weet ik al niet meer, ik kan er intens van genieten!
1 -1
jackwolf
Die jongen heeft maanden niet gespeeld, mag eindelijk weer eens een helftje meedoen , speelt als een krant en geeft dat zelf als eerste toe en hupla...gelijk weer de inmiddels bekende strontkar over zich heen...
Ga zo door mannen!! Van je fans moet je het hebben..
3 -5
Babayaka
Oooooooo dat ie geblesseerd is geweest en geen knikker raakt en dom lult, komt door het publiek en dit forum.

Het wordt steeds bijzonderder.
4 -2
Dennis1964
Voor 50 miljoen direct verkopen. Hele goede speler maar hij is nog niet bepalend voor Ajax. Hij moet nog heel veel leren. En dat kan alleen als je wekelijks speelt. Zijn zwakte is dus overschatting.
2 -2
The Kaiser
Denk dat ik nog een seizoen bij Ajax blijf?!
Ik snap dit niet... Hoeveel wedstrijden voor Ajax 1 heeft FdJ nu eigenlijk in de benen.
Hij zou nog zeker twee of drie seizoenen moeten blijven!
Echt hoor: vijf leuke wedstrijden spelen in Ajax 1 en hoppa op naar Rome, Turijn, Londen of Barcelona.....
Flikker een eind op!
6 -1
Barra
In het interview zelf komt het heel anders over, daar is hij gewoon een beetje een dolletje aan het maken mbt zijn toekomst en waar hij zichzelf later ziet. Als zoiets al niet meer kan... Over zijn optreden gisteren is hij ook helder, want hij zegt gewoon dat het slecht was dus waarom iedereen hier zo overheen valt. AjaxShowtime begint echt een site voor lutsers te worden wanneer er in een oefenpotje wordt verloren!!!! Iedereen en alles is kut, de hele zooi verkopen blabla
6 -2
jackwolf
Dat je je daar nog over verbaast...
0 0
oudzuid2
"ik denk dat ik dit seizoen nog wel bij Ajax blijf"

nou jongen we danken je op onze blote knieën hoor. na die drie potjes in Ajax 1 is het ook helemaal logisch dat je aan een vertrek naar Barca zit te denken.
4 -2
Youri08
Hij zei het met een kwinkslag
3 0
BarAjax
Als Barca met een dikke zak geld voor de deur staat voor hem én AJAX, is dit haast niet te voorkomen/weigeren. Of ie nou kut of de pannen van het dak speelt.. Dat maakt niet uit. Wakker worden gast,

Toen Dolberg door ons weggekocht werd riepen fans van zijn club hetzelfde als jij nu. Dat is nou eenmaal de voetbalwereld.
0 -1
Ajacied33
Ik vind de jonge talenten vandaag de dag wel irritant hoor. Ze willen allemaal zo snel mogelijk weg. Alsof ze bij een of andere kutclub zitten, niet beseffend dat je gewoon bij Ajax zit. Frenkie heeft potentie, zeker.....Maar heeft tot nu nog heel weinig laten zien. Dan vind ik het echt ongepast om te zeggen dat je wil blijven maar nog niet kunt beloven. Kom op man..
9 0
Amsteraaij
helemaal eens. eigenlijk al klaar met deze gozer en zijn teksten. 20 potten ajax 1 ofzo. waarvan de meeste in de verdediging. hoe kan deze gozer dit überhaupt zeggen. eerst nog 2 seizoenen rijpen op t middenveld. wsch een terugval ergens. dan een seizoen uitgroeien tot beste speler eredivisie aanvoerder alles. dan weggaan.

zo zou t moeten gaan.. maar nee, na 2 leuke potten als inschuivende verdediger is hjj al klaar voor Barça. om te janken
5 0
Redlum
Toch jammer dat onze grootste talenten ons steeds vaker zien als een “juiste” tussenstap. Maar denk dat we ook geen jonge spelers moeten willen waar Ajax het maximaal haalbare is. Liever een jaar genieten van toptalent, dan 5 seizoenen kijken naar Toornstra
1 -1
Puurvoetbal
Dat is geen slimme opmerking. Jonge spelers die één jaartje in 1 voetballen pakken nooit prijzen.
1 0
MankeNelis
Frenkie is nog geen Eden Hazard. Eerst nog maar aan de hand van Blind en Tadic stabiel worden.
1 0
Wesl020
Ook te hoog in zijn bol.Mag blij zijn met een basisplaats bij ajax aankomend seizoen.Geweldige voetballer in wording.Kan nog genoeg stappen maken bij ajax lijkt me zo.Hij denkt nu al aan barca en staat daar gewoon te lachen na een belabberde wedstrijd.Het is wat met die snot apen.
4 -1
TheRiviera
Heb het al vaker gezegd maar Frenkie mag van mij wel vertrekken. Hij heeft potentieel maar hij is niet essentieel. Dus als Barca een bod van 60 miljoen wilt gooien dan zeg ik strik erom en wegwezen. Dat geld kan je desnoods behouden of ergens anders in investeren en qua spelers zitten we meer dan goed op het middenveld. Je merkt aan heel ze houding dat hij een bepaalde level van arrogantie heeft die niet past bij iemand van zijn leeftijd vooral aangezien hij nog niet zoveel indruk heeft gemaakt. Hij heeft geen reden om weg te gaan zowel financieel niet als in sportieve opzicht niet. Dus dat hij niet kan beloven om bij Ajax te blijven zegt al genoeg.

Mijn gevoel zegt dat Frenkie zal vertrekken als hij geen basisplaats verdient tijdens de voorbereiding.
2 0
Puurvoetbal
Een speler die niet goed genoeg is voor een basisplaats in Ajax 1 levert geen 60 mio op.
Frenkie is geen 17 meer, maar is al 21 !
0 0
TheRiviera
Het feit dat Frenkie op zijn 21ste nog niet genoeg indruk heeft gemaakt verteld genoeg. Als we een paar jaar terug kijken hadden we Eriksen die op ze 17de al doorbrak in het eerste elftal en een paar sterke seizoenen speelden waarin hij prijzen pakte en met opgeheven hoofd kon vertrekken. Dat zijn de type talenten waar Ajax een oog voor open moet houden. Spelers die simpelweg een klasse meer zijn dan je standaard talent.

Het is gewoon apart hoe anders de voetbal wereld kijkt naar talenten vooral meeste supporters bij Ajax. Vooral als je hier op AS kijkt merk je dat veel mensen Frenkie echt een top talent vinden maar Eriksen was op Frenkie's huidige leeftijd al vertrokken ( als ik me goed herinner ) en had al meer bereikt dan Frenkie. Maar alsnog vinden mensen Frenkie ohh zo geweldig. Waar dat vandaan komt is een mysterie.
1 0
Aeter
Ach we weten dat hij beter kan en zo haken clubs tenminste af en heb minder transfer gezeik. Zolang hij er maar staat als het er toe doet. Dat geldt voor alle spelers. Ik heb ook seizoenen gezien waar elke tegenstander opgerold werd in de voorbereiding en er vervolgens tijdens het seizoen niks gepresteerd werd dus ach wat maakt het uit. Veel spelers hebben houden zich vooral in en zien dit als training.
0 -1
Cruijff72
Wat een negatieve reacties hier zeg. Hij zegt toch niks verkeerd. Heeft goed door dat hij vandaag als een natte krant speelde. Is wel gewoon een heel groot talent waar ajax blij mee mag zijn.
2 -4
vdvaart23
In het interview klinkt het veel minder irritant dan dat het lijkt in de geschreven versie.
0 -5
ETM
5minnetjes hahaha.
Is gewoon waar. Heel anders iemand iets te zien en horen zeggen dan een paar quotes van iemand te lezen.
0 0
vijfennegentig
Ja daar had Kluivert ook steeds last van.
2 0
hakkietjakkie
Realistisch en eerlijk, zoals t hoort! Morgen weer nieuwe dag
4 -2
Babayaka
Ik ben er voor om dit soort gasten direkt te lozen, heeft werkelijkwaar nog niks laten zien. is geen vaste basis kracht en dan zo lullen. wanneer hij dit jaar 25 wedstrijden speelt wil hij direkt vertrekken ajax heeft dus niks aan deze speler.
Lozen en iemand neer zetten die wel wil.
6 -4
falonso
Gelukkig heb jij geen enkele inspraak in het beleid. We zouden geen enkele speler over houden op jouw manier. De spelers die wel willen zijn jeugdspelers en middelmatige eredivisie-spelers. Misschien met een uitzondering en speler van Ajax-niveau.

Als hij dit jaar 25 wedstrijden speelt, heeft Ajax toch iets aan hem? Hij zal niet voor niets spelen, zeker niet 25x, dus dan zal hij wel wat toegevoegd hebben en dus heeft Ajax dan iets aan hem gehad. En nog een transfersom erbij.

En zegt hij echt zoveel verkeerds? Kan je zelfs hier al niet tegen?
0 -1
Aeter
Haha jij bent echt een wandelende grap.
0 0
NouriVandeBeek
''Niks laten zien''. Ga lekker slapen knul.
2 -5
Babayaka
neem nog een snuif knul.
Die gozer heeft nog niks laten zien het is mister tikkie terug en laat me man lopen.
3 -2
Jan Doedel
Jezus de Jong dat moet dus zijn nieuwe naam worden. Zorg eerst maar eens dat je 1 van de betete wordt bij Ajax en heb t dan maar es heel voorzichtig over clubs als Barca. Blijkbaar is hij zelf ook in de mythe gaan geloven. Hij wordt hier gezien als een pareltje, maar wat heeft ie nou precies al laten zien? Ik heb er niet veel verstand maar als hij echt zo bijzonder is kan een blinde het nog zien toch? Barca wil m kopen voor 50 miljoen? Ik zeg doen! ;-)
5 -1
CR14FF
Wat heeft deze knul het hoog in de bol. Hij mag blij zijn als hij überhaupt basisspeler wordt. Eiting vind ik tot dusver heel sterk in de voorbereiding, VD Beek en Tadic/Ziyech gaat hij ook niet eruit spelen.
3 0
altijdwelwat
Hahahaha in zijn hele leven 1700 minuten gemaakt in de Eredivisie dat is bij elkaar 18 potjes waarin hij goed is voor 1 goal. En wij mogen God op ons knieën danken dat meneer misschien als alles meezit wel blijft , maar hij kan het niet beloven. ..... Elk bod boven de €40 miljoen direct accepteren.
4 -1
MaxBorggreve
Ik denk ik denk. Gotverdomme Frenkie. Onderscheid je maar eerst eens tegen Heracles, dan praten we verder.
7 -1
RJB1979
Hij denkt dit seizoen nog wel bij Ajax te blijven. VLAG!
5 0
afca87
Spoort hij wel snotaap
Ga maar eens presteren 2-3 jaar en dan maar eens kijken.

Man man
5 -1
koenos1
Idd, ga eerst maar eens presteren
5 0
Nicoonzeredder
Zo Frenkie bedankt dat je ons zegent met waarschijnlijk nog een seizoen! Je hebt je zelf zo onmisbaar gemaakt de afgelopen jaren, dat het eigenlijk een wonder is dat je niet besluit om Barcelona even naar de CL winst te leiden. Gelukkig maar dat 'denkt' nog een jaar bij Ajax te blijven..
7 0
NouridolbergNeres34
Hoezo kan je niet beloven om bij Ajax te blijven..? Je denkt dat je wel blijft...
4 -1
TOOL
Frenkie is de speler waarvoor ik naar het stadion ga. Deze jongen is een genot om naar te kijken. Zo verschrikkelijk technisch en zo functioneel
2 -1
NouriVandeBeek
Wel grappig interview. Zelden een speler gezien die zo kritisch is op zijn eigen wedstrijd. Ook duidelijk dat hij al weg had kunnen zijn.
3 -2
jollie18
Bin het voetbal weet je het nooit, daarin word zoveel gezegd. Maar als je verstandig bent dan blijf je nog een jaar bij Ajax. 1 september zien we wel hoe de defenitieve selectie er uit ziet. Dan hebben we er ook al een paar wedstrijden op zitten.
1 0
Ajaxbrl
Ga lekker naar Barca joh gelijk in de basis geen probleem! Andres wie?..
8 -2
b.hulshof
bij elk bod boven 30 miljoen lekker laten gaan, 5 redelijke wedstrijden gespeeld in ajax 1 zeer blessuregevoelig en maar de vraag of hij met zijn spel mee kan komen in de top. Beste middenveld ajax indien Ziyech vertrekt v.d Beek, Tadic en Eiting. 2 X de Jong, Mazraoui en Schone op de bank. Indien de Jong en Ziyech vertrekken kan je ook nog Thomas van Zwolle halen.
1 -6
CruyffFootball
“Blessuregevoelig”

Hoeveel blessures heeft hij gehad?
2 -2