Ajax verliest met Van den Heuvel volgende jeugdkeeper

BvdPloeg, 11-08-2020 om 11:15, 30361 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dani van den Heuvel vertrekt bij Ajax. De doelman, die voor het nieuwe seizoen op papier stond bij Ajax O18, kiest voor een buitenlands avontuur bij Leeds United. 

Van den Heuvel was nog maar drie seizoenen actief in Amsterdam. De keeper verruilde in 2017 ADO Den Haag voor Ajax. Daar doorliep hij de afgelopen seizoenen de jeugdopleiding. Afgelopen seizoen was hij actief voor Ajax O17, deze nieuwe jaargang zou hij samen met Charlie Setford het doel verdedigen bij O18. Hij had ook een contractaanbieding op zak van Ajax, maar daar ging hij niet op in. 

Op zijn Instagram reageert Van den Heuvel op zijn Ajax-vertrek. 'Vanaf de eerste dag heeft Ajax als mijn thuis gevoeld. Voor mij en mijn familie was het een droom om voor Ajax te spelen. Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen met de beste jeugdspelers ter wereld en met de beste trainers en faciliteiten. (...) Ik wil al mijn teamgenoten en trainers uit de grond van mijn hart bedanken. Ajax zal voor altijd in mijn hart zitten.'

De zeventienjarige Van den Heuvel is al de derde keeper die deze zomer op eigen initiatief vertrekt. Eerder al verkaste Harm Dieker naar FC Twente en koos Marijn Dijkstra voor SC Heerenveen. Met drie keepers voor twee elftallen wordt de spoeling zodoende dun. Mogelijk wordt de oplossing gezocht bij Jong Ajax, waar vooralsnog met Kjell Scherpen, Dominik Kotarski, Daan Reiziger en Raatsie vier doelmannen in aanmerking komen voor speeltijd. Ajax gaf eerder al wel aan dat het Kotarski in principe wil verhuren.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TaBoeMan
Hoeveel voormalig jeugdkeepers van ajax spelen/speelde betaald voetbal de afgelopen ong. 20jaar?
0 0
Babayaka
Money money
0 0
PetrosQ
Als keeper heb je bij Ajax (of misschien wel in het algemeen) niet zoveel kans. Welke keeper die voor Ajax 1 heeft gekeept komt uit de jeugd? De laatste was Kenneth Vermeer, die Maarten Stekelenburg opvolgde (tevens eigen jeugd).

Vermeer vertrok in 2015 nadat hij in 2013 uit het team werd gespeeld door Jasper Cillessen in 13/14 (die kwam in 2012 als 22-jarige van NEC over en kan niet echt als eigen jeugd worden gezien).

Ik reken Onana hier dan niet in mee, aangezien hij in 2015 op 19-jarige leeftijd van Barcelona kwam en vrijwel gelijk bij Jong Ajax speelde. Dat is niet meer de jeugdacademie. Jong Ajax speelde toen al Eerste Divisie.
1 0
debarbaar
Ja niet zo vreemd natuurlijk. Een keeper kan meestal niet zo goed in de spits spelen, hoewel buitengewoon goede voetballers zoals Cruijff een uitzondering zijn, die kunnen meestal heel behoorlijk keepen.

Als je er vanuit gaat dat je elke 5 jaar een andere keeper op goal hebt zal 80% dus nooit doorbreken. Als een keeper dus denkt elders een grotere kans te hebben is het wel logisch dat die vertrekt..
0 0
AlexIbarra
Als keeper is het lastig omdat je nooit wat minuutjes kunt maken of een concurrent hebt die tegen overbelasting aanzit.

Onana is imo net als Scherpen een jeugdaankoop, niet echt uit de opleiding maar ook niet als volgroeide topper gehaald. Ze moeten hier echt nog wel beter worden.
Cillessen aankoop maar Vermeer en Steek eigen jeugd.
Voor Stekelenburg hadden we Lobont volgens mij rond zn 20e gehaald), en daarvoor Grim en vdSar die beiden uit de opleiding komen. Al was Grim toen al aan het afbouwen.

Afhankelijk van wat je precies meetelt als aankoop of als eigen jeugd, is het ongeveer 50-50 met de keepers lijkt me.
Maar een 100% eigen jeugd keeper die op jonge leeftijd het 1e haalt, is ff geleden ja.
0 0
Steeph
Wanne kutkeeper
1 -4
Whazzza
Snap alle minnetjes niet, grapje moet kunnen toch? Ik begrijp de verwijzing en moest lachen.
0 0
Gronkjaer
Een droom om voor Ajax te spelen, je mag schijnbaar blijven want ze willen je contract verlengen.. dus teken je geheel logisch in Engeland.
2 0
Sampaoli
Dat 'spelen' zal belemmerd worden door het doorschuiven van Setford. Die jongen is een jaar jonger en heeft meer talent. Dan is de transfer ineens een stuk logischer.
0 0
Gronkjaer
Ik vind het waanzin dat een keepertje van 17 bij Ajax te kort komt, maar dan wel de boot naar Engeland kan pakken.. Waarom emigreert zo'n kind voor voetbal?
0 0
Sampaoli
Money. Het keepersbestaan is dermate onzeker dat afwachten of hij doorbreekt bij Ajax er niet in zit. Hij verkiest snel geld én speelminuten bij een Engelse promovendus boven op de bank zitten voor een mager contract bij Ajax o18.

Normaliter zou ik zeggen; blijf bij Ajax. Sommige talenten en zeker keepers hebben echter weinig kans om daadwerkelijk door te breken dus dan is het niet gek dat ze voor een mooi contract elders gaan.
0 0
Ozymandias
Dieker en Dijkstra waren overbodig maar dat Vd Heuvel vertrekt is jammer. Al is Setford als ik de verhalen mag beloven (ik heb hem zelf niet zien spelen) een groter talent en als die hierdoor elke wedstrijd zal spelen zal dat zijn ontwikkeling ten goede komen.
0 0
off
Tja de afgelopen jaren stonden er in de bovenbouw en jong ajax zoveel keepers onder contract die nooit speelden dat ik wel begrijp dat dat een drempel kan zijn voor keepers
1 0
mgtow
Kan niet inschatten of deze gast er iets van kan of dat onze keepersopleiding tekort komt.
0 0
3sterren
Ik denk dat als je realistisch bent en kijkt hoeveel keepers, of liever gezegd hoe weinig keepers het eerste van Ajax 1 hebben gehaald, dan begrijp ik de weg die talentvolle keepers vaak kiezen.

Niet wenselijk maar wel heel menselijk.
3 0
trodat4030
Hm, zorgwekkende trend. Mogen ze intern wel even goed analyseren en voor de toekomst voorkomen. Gelukkig kan je ze nu vastleggen voor ze de grens over mogen, daar moet gebruik van gemaakt worden. Jongens die niet willen tekenen op hun 15e, maar lekker alleen gebruiken als t niet anders kan, want gewiekste zaakwaarnemers zeggen rustig: wacht ff een jaartje, het verschil gaan we volgend jaar wel goedmaken in Engeland of elders.
0 0
Sampaoli
De trend valt toch wel mee? Zijn allen spelers die weinig perspectief zagen. Als keeper is het sowieso het lastigst om door te breken bij Ajax en is de toekomst onzeker.
0 0
ProfessorX
Ach je weet toch wel wat er rond loopt op de toekomst en da vul je altijd wel aan , nu was er gewoon overschot en zeg zelf , Setford is wel een klasse of 2 beter dan vd Heuvel
0 0
wolterx
Hem er solide doelman, wel veel blessures gehad afgelopen seizoen. Setford en Vd Heuvel was tot geweest voor de o18 dit seizoen, neem aan dat Raatsie nu als dispensatiespeler vaker bij de o18 zal zitten.
1 0
ProfessorX
Ook dat ja Raatsie en Reiziger zitten nog voor hem dus keeper nr 4 wordt hij dan en daar heeft hij geen zin in dus op die ponden .
0 0
wolterx
Raatsie en Reiziger zijn eigenlijk Jong Ajax maar Raatsie kan nog dispensatie krijgen aangezien hij 2002 is
1 0
ProfessorX
Dat bedoel ik ook , want deze jongens staan qua leeftijd dichter bij vd Heuvel en ik denk dat hij daar door een makkelijkere keuze kon maken
0 0
ProfessorX
Die Setford heeft allang laten zien aan vd Heuvel dat hij vele malen beter is dan hem , dus die kiest eieren voor zijn geld in dit geval ponden.
3 0
Joseph
Als keeper is je carrière zo onzeker, ik begrijp volledig dat die jongens pakken wat ze pakken kunnen.
4 0