Ajax verliest met Van den Heuvel volgende jeugdkeeper

door BvdPloeg 23

Ajax verliest met Van den Heuvel volgende jeugdkeeper

door BvdPloeg 23

Laatst geüpdatet

Dani van den Heuvel vertrekt bij Ajax. De doelman, die voor het nieuwe seizoen op papier stond bij Ajax O18, kiest voor een buitenlands avontuur bij Leeds United.

Van den Heuvel was nog maar drie seizoenen actief in Amsterdam. De keeper verruilde in 2017 ADO Den Haag voor Ajax. Daar doorliep hij de afgelopen seizoenen de jeugdopleiding. Afgelopen seizoen was hij actief voor Ajax O17, deze nieuwe jaargang zou hij samen met Charlie Setford het doel verdedigen bij O18. Hij had ook een contractaanbieding op zak van Ajax, maar daar ging hij niet op in.

Op zijn Instagram reageert Van den Heuvel op zijn Ajax-vertrek. 'Vanaf de eerste dag heeft Ajax als mijn thuis gevoeld. Voor mij en mijn familie was het een droom om voor Ajax te spelen. Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen met de beste jeugdspelers ter wereld en met de beste trainers en faciliteiten. (...) Ik wil al mijn teamgenoten en trainers uit de grond van mijn hart bedanken. Ajax zal voor altijd in mijn hart zitten.'

De zeventienjarige Van den Heuvel is al de derde keeper die deze zomer op eigen initiatief vertrekt. Eerder al verkaste Harm Dieker naar FC Twente en koos Marijn Dijkstra voor SC Heerenveen. Met drie keepers voor twee elftallen wordt de spoeling zodoende dun. Mogelijk wordt de oplossing gezocht bij Jong Ajax, waar vooralsnog met Kjell Scherpen, Dominik Kotarski, Daan Reiziger en Raatsie vier doelmannen in aanmerking komen voor speeltijd. Ajax gaf eerder al wel aan dat het Kotarski in principe wil verhuren.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties