Ajax maakt transfer Kudus wereldkundig

BadembaBarrie, 16-07-2020 om 16:00, 14208 views, Ajax.nl |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax heeft de transfer van Mohammed Kudus officieel naar buiten gebracht. In een kort statement op de clubsite bevestigen de Amsterdammers de berichtgeving omtrent de contractduur van de Ghanees: een vijfjarig contract geldig tot en met 30 juni 2025. Over de transfersom wordt niks vermeld. 

Kudus gaat in de Johan Cruijff ArenA met rugnummer 20 spelen. De aankondiging van Ajax hing al enige tijd in de lucht, nadat De Telegraaf en het Deense BT woensdagmiddag al berichtten dat de deal rond was. Toen Joysports-journalist Benedikt Owusu vervolgens op Twitter beelden deelde van de medische keuring en presentatie van Kudus, was het wachten op de officiële bevestiging.

Kudus is een negentienjarige middenvelder annex aanvaller, geboren op 2 augustus 2000 te Accra Ghana. Namens FC Nordsjaelland speelde de Ghanees het afgelopen seizoen 28 wedstrijden waarin hij twaalfmaal trefzeker was en één assist leverde. Ajax betaalt naar verluidt negen miljoen euro aan FC Nordsjaelland. 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ajax moet gaan werken aan die verdediging, anders word het niks dit jaar, verwacht niet dat het nieuwe gezelschap de tegengoals kan compenseren ivm de spelers die voorin zo goed op elkaar ingespeeld waren.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Deze jongen lijkt mij nog niet klaar voor het eerste.
Hij mist nog snelheid en verfijnde techniek, ook is zijn gevoel voor positionering aan en af de bal niet echt goed als ik zo zijn beoodelingen lees uit eigen land, net als afronden voor de goal en luchtduels. Kan je zeker nog gebruiken in de belangrijke begin fases.
0 0
Marcus
Als Overmars er ook nog in slaagt een goede 6 te halen, bijvoorbeeld Hojbjerg, dan heb je straks:

Promes------Tadic------Anthony
--------Kudus----Van de Beek---
---------------Hojbjerg---------------
Nico----Blind---Schuurs---Dest
-----------------Onana----------------
En dan ook nog variëren met Neres, Martinez, Traore, Brobbey, Timber, Lang, Unuvar, Gravenberg (4 wissels per wedstrijd per aankomend seizoen)
Met de oudjes Steek en Huntelaar als routiniers.
Bizar goede selectie. Pff smullen man.
1 -1
grannig mokum1
MO. Kudus wel goed speler maar voor een middenvelder loopt hij veel te veel met de bal, maar dat leert ten Hag hem wel af.....
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik vind hem vooral traag opereren. idd wat je zegt hij loopt te veel met de bal.
0 0
Flipper33
Zie liever Neres op de plek van Promes. Vind Promes niet veel vooral zonder Ziyech is het niks.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Die nieuwe zuidamerikaan schijnt wel een goede aanvulling te zijn.
0 0
Flipper33
Ben benieuwd of dit de laatste inkomende transfer is en wie er eventueel nog gaat vertrekken.
0 0
Ar
Het wordt wel een volle boel zo, als er niemand zou vertrekken. Met Onana, Dest, Donny en Nico hoef je enkel het vertrek van Ziyech op te vangen en dan heb je met Gravenberch, Ekkelenkamp, Eitingh, Anthony, Kudus, Huntelaar, Traoré, Labyad, Lang en Marin een wel heel flink concurrentiestrijd. Van Marin verwacht ik overigens dat die wordt verkocht of verhuurd.
0 0
blava
Met de nieuwe aankopen en aanstormende jeugd wordt het dringen voor een basisplaats. Sommige vaste basisspelers zullen het lastig krijgen dit seizoen. Ik zie Taylor, Unuvar, Hansen en Brobbey wel grote stappen maken dit seizoen. Het elftal wordt na het vertrek van Ziyech in ieder geval niet zwakker. Met Anthony , een fitte Neres en de jeugd heb ik er wel vertrouwen in, zelfs in Europa.
0 0
Ar
Taylor, Hansen, Brobbey, Unuvar zullen het komend seizoen in Jong Ajax moeten doen. Slechts sporadisch zullen ze minuten maken in het eerste. Tenzij hun ontwikkeling spectaculair verloopt. Giovanni zal ook aansluiten bij Jong Ajax. Kudus en Anthony zijn gehaald voor het eerste. Of ze er ook meteen staan is afwachten.
0 -1
DiAngelo
Balvast, goed inzicht, goede pass, simpel in het afmaken en vooral heel erg gretig, kan nog een bal afpakken ook. Van alle spelers in de selectie lijkt hij nog het meest op Ziyech (al mag je niemand met Ziyech vergelijken), komt wel uit een competitie met weinig weerstand...of hij snel een of twee tempo's hoger kan schakelen moet blijken maar ik verwacht van wel...
1 0
Ajax27
Een hele ruwe diamant dit. Als ik de analyse van het Pro artikel van VI moet geloven dan is het een dribbelkoning pur sang. Graag aan de bal, technisch vaardig en een neusje voor de goal. Echter, totaal geen oog voor zijn medestanders. Als ie de bal krijgt staat ie gesloten waardoor ie altijd de tijd nodig heeft om open te draaien. Blijft vaak onnodig lang aan de bal, vertraagt het spel en levert zelden de laatste of eennalaatste pass. Hier zal dus een hoop aan geschaafd moeten worden. Maar goed, hij mag concurreren met jongens als Taylor en Unuvar. Signaal voor die 2 jongens dat ze hard moeten gaan knokken om te laten zien dat ze beter zijn dan dit talent. Onder de 10 miljoen vind ik het prima dat Ajax dit doet. Hiermee laten ze zien dat niet 1 jeugdspeler vanzelfsprekend een plekje krijgt, al hoeveel erover ze wordt geschreven. Niet hard genoeg werken... Dan wordt deze ruwe diamant gewoon gepolijst. Ik denk echter dat het kaartje de andere kant opvalt. Dit is het laatste zetje om de jeugd eindelijk door te schuiven, de toptalenten worden in 1 klap 30-60 miljoen waard en een talent als deze wordt voor 3-5 miljoen over 2 jaar verkocht.
0 0
Yeshyeshyall
Ken hem niet maar dit zijn wel de leukste transfers: onbekende onverwachte technische aankoop! Heel leuk
4 0
PetrosQ
Mooie transfer. Kan zo maar een grote worden. Met Antony, Giovanni en nu Kudus haalt Ajax toch een aantal mooie talentvolle spelers binnen.

Ik verwacht niet dat Ajax nu nog voor Hjobjerg gaat. Het middenveld raakt zo wel aardig vol. Het is ook nog maar de vraag of Donny weggaat.

De enige type speler waar Ajax echt de portemonnee voor zou kunnen trekken, is een creatieve nummer 10, een echte spelmaker. Maar dan alleen als die speler CL waardig is. In de huidige selectie zit voldoende aan mogelijkheden en talent.
6 0
fc Barcelona_ke
Aanvallende versterking komt vrijwel zeker niet meer, maar verdedigende versterking komt heus wel als ajax miljoenen binnenkomt van de transfer vd beek/onana dest veltman of Tagliafico. Bij vertrek dest Tagliafico zullen ze de vervanger halen. Niet aankopen die moet meteen staan! En hopelijk komt extra verdedigende middenvelder ALLEEN als donny weg is
0 0
Ar
Met Mazraoui, Timber heeft Ajax op rechtsback wel vervangers. Alleen linksback is een hot item. Martinez als opvolger van Nico kan natuurlijk, maar maakt de spoeling links wel dun. Alleen vindt maar eens zo’n pareltje als Tagliafico.
1 0
TusanDadic
Welkom bij de mooiste club, Mohammed!
5 0
chloorbestendig
Hij is vast te klein, Overmars out.
2 0
Bky
Ben benieuwd, ken m niet verder.
0 0
Leprechaun
Zo werkt het hier niet hè! Of we een speler nou kennen of niet; we zijn hier om een totaal ongefundeerd en vernietigend oordeel te geven!
8 0
Redrum
Precies. Je vindt hem of nu al super kut of je bent nu al helemaal weg van hem. Er bestaat niks tussenin en afwachten wat het gaat worden is geen optie.
4 0
7172AFCA7395
Okay. Finidi, Kanu.....Kudus :-)
0 0
Knalpot
Oh jawel maar dat is maar net hoe je als mens in elkaar steekt. De praatjesmensen willen graag zeggen dat is gegarandeerd een topper of dat is weer een miskoop. Als je gewoon met beide beentjes op de grond staat zeg je gewoon welkom bij de club Kudus en maak ons trots om een ajacied te zijn.
1 0
wzawzdb91
Top!

Zolang er niemand weggaat hebben we volgens mij 8 spelers die sowieso bij de eerste 11 opgesteld worden: Onana, Blind, Tagliafico, Martinez, VdBeek, Promes, Neres, en Tadic. Bij 2 posities hangt het erom maar heb je al meerdere opties, RCV: Alvarez/Schuurs/Veltman/Timber en RB: Dest/Nous/Timber

Dan heb je dus nog 1 plek over in je elftal - het plekje van Ziyech. Alleen hoeft dat natuurlijk niet iemand op diezelfde positie te zijn. Het lijkt erop dat er een paar spelers moeten gaan uitmaken wie bij de eerste 11 hoort, en hoe het elftal er dus uit gaat zien:

- Anthony
- Kudus
- Traore
- Gravenberch

Alle vier spelers met veel potentie. Maar kunnen we daarop bouwen? Of moet er toch nog een ervaren kracht bij?
3 0
Flipper33
Antony hoort sowieso basis die Behoort met Neres toch wel tot de beste buitenspelers die Ajax heeft
0 0
DiAngelo
Denk dat je op t middenveld en/of achterin nog n ervaren kracht nodig hebt om t af te maken, afhankelijk waar Blind, Martinez en Alvares (komt er wel) komen te spelen.
0 0
Pheadrus
Dennis Johnson (PEC Zwolle) had (heeft) hele bijzonder voetbal kwaliteiten. Dribbel, versnelling, passerbeweging enz. Op een of andere wijze kan hij dat niet nuttig maken in teamverband. Het zit tussen de oren. Groot verschil met Traore. Die is heel goed in team verband. Het gaat er om dat als een speler aan de bal komt hij een keuze moet maken voor de voortzetting. Dat heeft met spel-inzicht te maken. Daarna komt uitvoering van de keuze. Dat heeft met techniek en atletisch vermogen te maken.

Op basis van wat ik zie van Kudus zit het wel goed met zijn atletisch vermogen. Dat is zelfs heel indrukwekkend. Hij is heel "aanwezig" zoals Sanchez dat ook was. Zijn techniek vind ik niet heel verfijnd. Spelinzicht is voor mij een vraag. Welke keuze maakt hij voor de voortzetting. Ik hoop niet dat dit zo'n speler is die steeds weer kiest om een dribbel te maken (Johnson syndroom). Daar ga ik op letten bij de voorbereiding en de eerste wedstrijden. Ik zeg dus niets negatief over Kudus, alleen waar ik op ga letten.
3 0
LangeTermijn
Het lijkt inderdaad een type Leonardo te zijn, maar hij is jong en zou met iets meer overzicht en een hogere handelingssnelheid kunnen uitgroeien tot een topper.
0 0
Deepblue
Leuke aankoop. Succes Kudus!
0 0
Mikee
Er wordt best aardig wat gerefereerd aan de kwalitatief mindere transfers. Logisch dat deze er ook zullen zijn. Maar dat betekend niet dat je niet meer in een dergelijke vijver moet vissen qua transfers, hierin heb je minimale verliezen en zeer snel veel winst bij een talentvolle speler. Overmars doet het wel financieel zeer goed en is voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor de riante positie waarin Ajax zich nu financieel bevindt. Heb het volste vertrouwen in Marc en de keuze om Kudus te kopen.
2 0
AFCA-B93
Goede zaak deze aankoop denk ik. En mocht het niet uitpakken zoals we willen, we verkopen wisselspelers ook weer voor een miljoen of 10. Dus waar doen we eigenlijk moeilijk om haha
1 -1
Soccerskins
Niet eens wisselspelers, gewoon spelers van het tweede elftal Haha. Ajax zit qua uitgaande transfers echt op rozen.
3 0
BillSplate
Magallan, Marin en Bande ga je echt niet meer verkopen voor het aankoopbedrag. Enkel bij Marin kan je er meer dan vijf miljoen uithalen de rest mag je blij zijn met vijf miljoen. Flinke verliezen.
2 -4
Soccerskins
Marc heeft ooit nog 5 miljoen voor Rasmus Kristensen weten te krijgen. Zou me niks verbazen als hij voor die andere jongens ook nog het aankoopbedrag terugkrijgt.
0 0
BillSplate
Kristensen kostte ook minder en speelde het meest van de vier. Voor bepaalde ploegen een meer dan prima back voor dat bedrag.
0 0
fc Barcelona_ke
Bijnaam Xudus!
0 -3
036AFCA97
Onana
Dest/Mazraoui
Schuurs/Alvarez/Veltman
Blind/Timber
Wijndal

Martinez
Donny/Noa Lang
Kudus/Gravenberch

Antony/Promes
Tadic/Traore/Huntelaar
Neres

Dit is wel echt een heerlijke selectie. Marin en Eiting zou ik liever verkopen en dan nog een leuke middenvelder erbij. Met Brobbey, Taylor, Unuvar en Hansen die eraan komen. Lekker man.
0 -2
mistermiyagi
Onana, Dest, Schuurs, Blind en Tagliafico, Martinez, Gravenbech, Donny vd Beek, Neres, Tadic, Promes.

Eerst deze elf, bij een overgang kan altijd een Kudus, Antony speel minuten krijgen.
Van beide heb ik hoge verwachtingen, Antony zal Promes uit de basis spelen en Kudus lijkt mij de opvolger voor een vd Beek
1 -1
DT10
Labyad?
1 0
diamanti
Hij houdt iig heel erg van lopen met de bal en minder van overspelen. Hopelijk heeft dit te maken met het niveau van de deense competitie. Succes Kudus!
0 0
oudzuid2
mooi hoor. dit soort transfers van onbekende maar potentiële toppers zie ik graag. lekker snel rond ook, geen wekenlang geouwehoer.

hebben met Kudus, Anthony en die Braziliaan voor Jong weer een hoop om naar uit te kijken
3 -1
Dubbelvla
Medium off topic: wie kiest de headerbeelden bij een artikel op AS? heel de communicatie over Kudus al het hoofd van Overmars erbij. Kan toch niet heel lastig zijn om een beeld van de speler in kwestie te gebruiken? Of is dat een rechtenverhaal?
0 -1
niels1992
Neem aan dat Ajaxshowtime de foto's bij ProShots moet kopen. Die foto's zijn natuurlijk best prijzig of misschien was er geen goede foto beschikbaar en hebben ze voor een archieffoto gekozen.
0 0
AJAIXIXIXI
Hopelijk stapt Ten Hag met Kudus over naar een 433 met de punt naar achteren:

Promes / Tadic / Neres
Kudus / Blind (6) / Vd Beek
Dest / Martinez / Schuurs / Mazraoui
Onana

Ben groot fan van het duo Martinez / Schuurs en een middenveld met Kudus, Blind en Vd Beek lijkt mij ook goed in balans.
2 -7
31xAjax
De aanwezige kwaliteiten in de selektie is voor Erik ten H. tot dusver nooit een reden om een systeem bij te zoeken. Bij hem is het systeem heilig en de spelers zijn daaraan ondergeschikt.....
0 -1
ArthurG
Ik zou eerder Blind achterin houden en Martinez naar linksback schuiven. Kun je Eiting in de voorbereiding de kans geven op 6. Of je houdt Martinez op 6 en haalt een linksback op. Maar in ieder geval Blind lekker centraal achterin laten staan, die zorgt voor zoveel rust van achterin, dat staat helemaal top zo.
0 0
DT10
Ik zou dan wel Blind en Martinez omdraaien en geen rechtspoot op linksback zetten..
0 -3
MisterAFCA
Snap niet dat mensen die Blind in 18/19 en begin 19/20 hebben zien spelen, hem nog steeds naar het middenveld lullen. De man speelde als een veldheer achterin. Dat Blind er zo uitsprong op 6 een aantal jaar geleden had meer te maken met de zwakte van het team en de ED zelf...
6 -3
AJAIXIXIXI
Nee, dat had te maken met het systeem. In 18/19 en begin 19/20 speelde Blind in een systeem met 2 teruggetrokken middenvelders. In een systeem met maar één 6 zou blind veel minder ruimte moeten bestrijken wat ook bij hem past.
3 -1
Bjorn
Lastig om over te oordelen omdat we die competitie nooit zien. Goede hoop.

Welkom. :-)
1 0
036AFCA97
Middenvelders zijn wat mij betreft welkom. Marin en Eiting zijn naar mijn mening niet goed genoeg. Lang ook niet voor de 10 positie. Gravenberch is in potentie goed, maar nu nog te licht om een hele groepsfase CL belangrijk te zijn. Martinez gaat waarschijnlijk linksback als Nico vertrekt en als Donny vertrekt blijft er allemaal geen middenveld over.

Ik zie wel een beetje het draaien en dribbelen van Frenkie in Kudus. Nu nog wat meer overzicht en dan kan het echt een goede speler worden. Mensen vergeten dat deze jongen nog twee jaar jonger is dan Noa Lang. En als je ziet welke clubs hem wouden hebben, dat zegt wel wat. Plus dat hij Ajax verkiest boven Premier League clubs zegt wel wat over zijn mindset.

Van mij mag Nico vertrekken, die stap gun ik hem wel. Donny en Onana verlengen en misschien nog één LCV erbij, omdat ik het niet perse zie zitten in Alvarez. Hopelijk haalt Schuurs het en dan hebben we gewoon een heerlijk team.
1 0
DT10
Ik hoop dat Eiting nog een kans krijgt bij Ajax1. Misschien dat hij het talent dat hij in de jeugd en bij Jong heeft laten zien nog kan ontwikkelen. Dan heb je gewoon een hele goed intelligente middenvelder.

Marin zou ik inderdaad proberen te verkopen, nu je er nog iets voor kunt krijgen. Het zal best een goede speler zijn, maar past gewoon niet in het Ajax systeem.

Nico mag inderdaad vertrekken, al zou ik als vervanger wel een echte linksback halen (Wijndal bijvoorbeeld). Ik denk namelijk dat Martinez een hele goede 6 zou kunnen worden, als hij zich nog verder kan ontwikkelen.
2 -1
Vierendertigste
Volgens VI een dribbelaar zonder overzicht.
Maar ja, VI......................
1 0
Dubbelvla
Kijken kun je leren. Chill als je dan alvast kunt dribbelen.
1 0
DT10
Bij VI werken dan ook geen journalisten. Slechts mensen die de hele dag googlen naar informatie die iedereen kan vinden! Omdat hij dit seizoen maar 3 assists heeft gegeven, wil niet zeggen dat hij geen overzicht heeft. Van de beelden die ik op Youtube gezien heb, weet hij wel degelijk hoe hij zijn teamgenoten in scoringspositie moet zette .
3 -2
BillSplate
Pieter Zwart heb ik anders hoog zitten. Iemand die het snapt.
1 0
Ozymandias
Als de dingen die ik over hem heb gelezen kloppen lijkt hij me een speler die qua type goed bij Ajax past maar niet het type middenvelder is wat Ajax momenteel mist. Ik neem aan dat Ajax hem als buitenkansje zag maar ik ben zelf bang dat Overmars aan het doorslaan is in zijn kooplust. Na de komst van Álvarez (terwijl Ajax met Schuurs al een talentvolle rechtercentrale middenvelder in huis had) en Babel (terwijl Lang nou juist op doorbreken stond) is dit de derde transfer binnen één jaar die ik niet begrijp op basis van hetgene wat Ajax al in huis heeft en wat ze juist nog nodig hebben.
2 -2
DrFootball
Obv 8 minuten filmpje op YouTube kan ik geen conclusies trekken. Het lijkt een krachtig en snel dribbelkoninkje. Doet mij denken aan David van Gent waar ze eerst belangstelling voor leken te hebben. Begrijp je punt als je zegt dat we daar op dit moment geen behoefte aan hebben. Echter toch is er kennelijk vanuit de technische staf toch behoefte aan een dergelijke speler.

Een verdedigende middenvelder met een goede pass wel zou mijn persoonlijke wens zijn. Echter ik denk dat iedereen binnen Ajax dusdanig onder de indruk van Kudus is dat ze hem niet wilden laten lopen en dat ze een plekje voor hem gaan creëren. .
0 0
Ozymandias
De technische staf dacht ook dat ze Álvarez nodig hadden terwijl ze Schuurs al in huis hadden en dat ze Babel nodig hadden terwijl ze Lang al in huis hadden. Kudus klinkt als een speler die qua type goed bij Ajax past en het zou me niet verbazen als hij een enorm succes wordt. Het gaat mij puur en alleen om het feit dat hij (als de beschrijvingen die ik heb gelezen kloppen) een type is wat Ajax momenteel niet nodig heeft. Op het moment dat Ajax spelers gaat kopen voor het eerste die qua type niet nodig zijn is dat "kopen om te kopen" en dat is in mijn ogen de grootste zonde die een technisch directeur van Ajax kan maken.
0 0
DrFootball
Ben het met je eens hoor. Er wordt teveel gekocht. Daarbij worden spelers als Alavrez en Marin vaak al snel ingehaald door een jeugdspeler.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, Ten Hag is gelukkig een hoofdtrainer die zonder schroom een dure aankoop passeert en een talent de kans geeft. Alleen zal Ten Hag zo'n aankoop niet snel uit de spelersgroep van het eerste gooien en zal zo'n speler dus alsnog een ruimte opvullen die een talent had kunnen krijgen. Daardoor is Taylor pas recent bij het eerste aangesloten terwijl hij daar al veel langer klaar voor was. Het gaat dus niet alleen om basisplaatsen of zelfs speeltijd maar ook om ruimte in de spelersgroep op trainingen (en trainingskampen).
1 0
DrFootball
In het afgelopen seizoen had Ten Hag in de periode dat het goed ging meer talenten speeltijd mogen geven. Later werden jongens noodgedwongen alsnog ingebracht in een periode dat het minder liep. Je past je natuurlijk beter aan in een team dat draait ipv een team dat niet draait. Gelukkig mogen ze komend seizoen waarschijnlijk 5 spelers wisselen. Verwacht dat ze een grote selectie nodig gaan hebben vanwege het extra drukke speelschema, dus ik zou niet teveel spelers verhuren. Bijvoorbeeld Lang en Ekkelenkamp er zeker bijhouden. Taylor gaat komend seizoen echt zijn minuten wel maken. Hoor dat technische staf tevreden over hem is. En dan moeten ze eigenlijk Brobbey in de spits zetten. Die 2 vinden elkaar zo makkelijk. Je zal af en toe gaan zien dat we met een ultra Jong Ajax gaan spelen in mijn ogen. Het wordt in ieder geval een seizoen om naar uit te kijken.
0 0
DT10
Deze jongen is 19 jaar en kan op meerdere posities uit de voeten. Er zullen de komende jaren meerdere spelers Ajax verlaten, die de weg vrij kunnen maken voor deze jongen. Hij kan namelijk centraal op het middenveld, op 10, in de spits en op de vleugels spelen.
3 0
Ozymandias
Tja, zo'n insteek vind ik niet bij Ajax passen. Ik vind dat Ajax alleen spelers moet kopen om een gat wat ze hebben op te vullen. Momenteel zie ik niet in welk gat Ajax heeft waar Kudus de geschikte opvulling voor zou zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat Ajax geen extra middenvelder nodig heeft maar dat Kudus niet het type middenvelder is wat Ajax nodig heeft. Voorin is Kudus al helemaal niet nodig gezien het talent wat Ajax in die linie heeft rondlopen (waar Antony recent aan is toegevoegd).
0 -2
Sanalologo
Hoe weet jij nou wat we volgend jaar wel of niet nodig hebben? Dit seizoen is hij toch nog geen basis. Volgend seizoen is er echt wel plek voor hem.
2 0
Ozymandias
Dat weet ik niet maar ik vind dat Ajax geen spelers moet kopen voor het geval dat er over een jaar misschien een gat is wat hij op kan vullen. In de tussentijd kan er namelijk een talent (bijvoorbeeld iemand als Gravenberch of Taylor) zich explosief ontwikkelen waardoor Kudus over een jaar ook niet nodig is. Op het moment dat Ajax dit soort aankopen doet wordt het risico te groot dat eigen talent in de weg wordt gelopen.
1 0
DT10
We spreken ons als hij over een paar jaar voor tientallen miljoenen naar de Europese top verkast..
0 0
Ozymandias
Ik heb het nergens over het potentieel van Kudus gehad. Alleen over de vraag of zijn komst nodig is. Welke kwaliteiten heeft hij die Ajax momenteel minste?
0 -1
Sunny
Een middenvelder die balvast is, makkelijk van zijn tegenstander wegdraait en met de bal kan versnellen zodat er een man-meer situatie ontstaat? (gebaseerd op de YT beelden)
0 0
Ozymandias
Dat zijn precies de kwaliteiten die Gravenberch heeft. Dat is ook een balvaste middenvelder die makkelijk van tegenstanders wegdraait en zo man-meer situaties afdwingt. Gravenberch had het afgelopen seizoen (bij het eerste van Ajax) meer dan vijf van dat soort dribbels per wedstrijd (wat er meer waren dan De Jong in zijn laatste seizoen bij Ajax had).
0 0
AFCA-B93
Gravenberch was ook de speler die onder druk van een man in z’n rug de bal meerdere malen kwijt raakte. Ik zeg niet meteen dat ‘ie er niks van kan, maar zo rooskleurig als jij het ziet, zie ik het niet.
0 0
Ozymandias
Elke speler zal af en toe de bal kwijtraken als hij met een tegenstander in zijn rug wordt aangespeeld. Gravenberch had puur statistisch gezien een ongelofelijk hoge succesrate in dat soort situaties. Niet zo hoog als die van De Jong in zijn laatste seizoen bij Ajax maar hoger dan elke andere middenvelder die vorig seizoen in de Eredivisie heeft gespeeld.
0 0
EersteAanname
Het valt me op dat je wel erg vergevingsgezind bent richting spelers waar je het in ziet zitten zoals Gravenberch, Lang en Schuurs. Prima dat je vertrouwen in ze hebt, goed zelfs, want inderdaad is het belangrijk dat er bij Ajax jeugdspelers blijven doorbreken, maar kom op zeg, ga nou het veelvuldige balverlies van Gravenberch goedpraten met een algemene opmerking als "elke speler zal wel eens een bal kwijtraken". Het was in veel wedstrijden gewoon nog niet goed genoeg, punt. Wat overigens ook niet erg is bij een jong talent, maar je hoeft het ook niet te ontkennen
2 0
DT10
Ik ben het met je eens dat de prioriteit moet liggen bij een controlerende middenvelder, maar wie zegt dat Ajax daar niet mee bezig is?

Ik denk dat Lang en Ekkelenkamp verhuurd moeten worden. Dan kunnen Kudus en Antony zich, in de luwte van Donny, Neres en Promes, rustig ontwikkelen
0 0
Ozymandias
Het gaat er toch niet om of Ajax ook met een controlerende middenvelder bezig is maar om of ze Kudus hadden moeten kopen? Welk gat had Ajax dat nu door Kudus wordt opgevuld?
0 -1
DT10
Je wil toch gewoon elke positie dubbel bezet hebben.. Kudus zal exht niet meteen een basisspeler zijn. Gelukkig kijkt Overmars ook naar de toekomst!
0 0
Ozymandias
Ik wil niet dat Ajax aankopen doet die op de bank terecht komen. Ik vind dat Ajax alleen aankopen voor het eerste moet doen die een gat opvullen. Aankopen die op de bank terecht komen lopen de eigen jeugd in de weg.
1 0
EersteAanname
Wat een ontzettend kortzichtig statement. Alsof er altijd op elke positie een goede jeugdspelerklaarstaat
0 0
Danos
Ik vind het in dit geval anders, Overmars zal ongetwijfeld deze speler al op het oog hebben gehad maar niet gelijk prio ivm geld in de Corona crisis en zoals je zegt qua plek in de selectie.
Alleen omdat Botman voor een niet normaal bedrag weg gaat kan je zo “ gokje/kansje” wel nemen aangezien dat qua bedragen praktisch gelijk is.

Het kan ook dat Marc al wat aanwijzingen heeft dat spelers mogelijk niet willen verlengen zoals bijv een Gravenberch.
Ja ik weet dat hij net heeft verlengd maar met die verlenging moet je hem eigenlijk volgend jaar al verkopen als je een leuk bedrag wil krijgen.
0 0
Ozymandias
Tja, zo'n inspreek voor het transferbeleid is de doodsteek voor Ajax. Dat wordt de jeugd niet genoeg ruimte gegeven om zich verder te ontwikkelen en dat gaat ALTIJD fout. Dat heeft de historie van Ajax ons wel geleerd.
0 0
Danos
De echte toptalenten komen wel door en krijgen wel hun kansen, dit zit gewoon in het DNA van de club.

Als aankopen de boventoon zouden hebben gehad dan had Marin wel gespeeld ipv Gravenberch.

We willen toch niet meer de ebecilio’s en de hose’s van deze wereld in Ajax 1
0 0
Ozymandias
Veel van de echte toptalenten (waaronder talenten als Hansen en Ünüvar) twijfelde deze zomer al of ze bij Ajax wel genoeg uitzicht op speeltijd hebben om hun contract te verlengen.
0 0
Danos
Volgens de geruchten, en hebben deze 2 jongens dan nog geen kansen gehad dan?
Laat hun eerst lekker wat wedstrijden in de KkD spelen en dan nog steeds als ze goed genoeg zijn komen ze er gewoon in.
Zie de Ligt, Nous, Frenkie, Dest, Donny en nu Gravenberch
0 0
Ozymandias
Het gaat er niet om of ze kansen hebben gekregen maar of ze genoeg uitzicht bij Ajax zien. Hoe meer aankopen Ajax doet hoe minder uitzicht talenten bij Ajax zullen zien. Als de talenten nu al twijfelen over hun toekomst voor Ajax moet Ajax niet nog meer aankopen voor het eerste doen die niet een duidelijk gat opvullen wat er was. Ajax moet niet kopen om te kopen. Kudus is een voorbeeld van een aankoop die is gekocht om te kopen.
0 0
Danos
Sorry maar dat uitzicht moet je zelf creëren we gaan ze niet bij het handje nemen het is topsport en geen bezigheidstherapie . Er is nooit een coach geweest die een betere speler op de bank of tribune zet.
En het is heel Nederlands dat jeugd opeens jong bij het eerste moeten zitten en liefst ook in de basis, in het buitenland zijn alleen de allergrootste talenten van een club die zo vroeg doorbreken anders zijn ze vaak pas begin 20.

Tja en als ze het niet bevalt dan gaan ze maar als je niet voor de mooiste club in NL willen spelen met het traject voor de boeg ligt.
0 0
Ozymandias
Uitspraken als "uitzicht moet je zelf creëren" klinken leuk maar de realiteit werkt anders. Hoe vaak komt het niet voor dat een talent pas een kans krijgt door een blessure en vervolgens aantoont beter te zijn dan de speler die geblesseerd was geraakt? Als de spelersgroep vol is zullen talenten niet snel de kans krijgen om te bewijzen dat ze een kans verdienen. Dat is dus een Catch-22. Elke keer dat Ajax koopt om te kopen gaat het mis doordat de eigen jeugd niet voldoende uitzicht krijgt. Ik begrijp niet waarom zo weinig mensen leren van hetgene wat keer op keer fout is gegaan in het verleden van Ajax.

Ajax vergelijken met clubs in het buitenland is absurd. Ajax moet het hebben van de jeugdopleiding. Clubs in het buitenlands hebben het budget om Champions League waardige wedstrijdselecties bij elkaar te kopen. Dat soort clubs kunnen dus nooit als (positief) voorbeeld fungeren voor het beleid wat Ajax moet voeren.
0 0
DT10
Eigen jeugd moet niet bij Ajax1 op de bank zitten, maar minuten maken bij Jong Ajax.
0 0
Ozymandias
Die twee zijn niet 'mutually exclusive'. Talenten kunnen zowel met Jong Ajax meespelen als bij het eerste op de bank plaats nemen.
0 0
AFCA.
Is het niet een beetje een type Moussa Dembele?
0 -1
diamanti
Niet echt lijkt me.
0 -1
DT10
Meer een type Kudus.
1 0
DT10
Welkom bij de beste club van Nederland!
1 0