[Update] Telegraaf bevestigt deal Kudus

BadembaBarrie, 15-07-2020 om 15:15, 55421 views, BT, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de transfer van Mohammed Kudus afgerond. Dat beweert het Deense BT. Het medium claimt dat Ajax negen miljoen euro plus bonussen betaalt aan FC Nordsjaelland en dat Kudus in Amsterdam een vijfjarig contract zal tekenen. 

De Ghanees international werd dinsdag al met Ajax in verband gebracht door onder andere De Telegraaf en het Deense Eskradet Bladet en BT stelt nu dus dat de deal rond is. Wanneer de deal officieel bekendgemaakt wordt, wordt niet vermeld. 

De negentienjarige Kudus kan zowel in de aanval als op het middenveld uit de voeten en was dit seizoen voor FC Nordsjaelland goed voor twaalf doelpunten en één assist in 28 wedstrijden. 

Update - 15:15 uur (15 juli 2020) Telegraaf bevestigt deal Kudus

In navolging van het Deense BT heeft De Telegraaf de afgeronde deal van Mohammed Kudus bevestigd. De krant meldt dezelfde voorwaarden als het Deense medium: Ajax betaalt een transfersom van negen miljoen euro plus eventuele bonussen aan FC Nordsjaelland en heeft voor Kudus een contract voor vijf seizoenen klaarliggen. 


Denk jij dat Virgil van Dijk namens Liverpool scoort tegen Arsenal? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fieldman
Heel goed, nu nog een echte passende middenvelder die zich comfortabel voelt in de drukte.

Dus niet zoals Eiting die steeds wegloopt van de drukte, waardoor het spel veel langzamer en voorspelbaarder gaat. Of Marin die gewoon tekort komt. Martinez is niet echt een middenvelder.

Aanval: Heel goed
Middenveld: Matig (ervan uitgaande dat Donny vertrekt)
Verdediging: Genoeg mogelijkheden
0 0
Hans Kraay Jr.
Volgens mij heb je het middenveld nu juist wel redelijk bezet.

Middenvelders:
Donny,
Kudus,
Tadic(zal vaak spits spelen)
Promes(zal vaak LV staan)
Antony(zal vaker RV staan)
Gravenberch,
Eiting,
Martinez.

Er van uitgaande dat Donny blijft kan je het middenveld zo vormgeven.

Donny(10)————
————Kudus/Antony
——Martinez——

Daarbij zal Kudus/Antony de Ziyech rol op zich moeten nemen. Waarbij ik dan doel op zorgen voor creativiteit en dichtlopen van de gaten op het middenveld.

Dan heb je een voorhoede met:
Promes—Tadic—Neres

Achterin kan je het dan zo neerzetten:
Nico—Blind—Schuurs/Veltman/Alvarez—Dest/Timber/Nous.

Daarbij hebben Schuurs en Dest mijn voorkeur.
0 0
Mees209311
Als ik zijn beelden bekijk doet ie me het meeste denken aan Frenkie. Met name vanwege zijn wendbaarheid, balafscherming en het zichzelf uit de druk dribbelen op het middenveld. Ik zag hieronder een reactie dat we snelheid achterin missen. Deze jongen kan ons dat wel eens gaan brengen wanneer hij in de frenkie rol gaat spelen. Deze rol houdt in mijn ogen in dat hij wanneer niet in balbezit de 5e verdediger is om counters op te vangen en in balbezit de aanval kan inluiden door het middenveld van de tegenstander uit te spelen. Dingetje is wel dat Kudus tot nu toe meer bekend staat om zijn drang naar voren en nog niet echt in n verdedigende rol heeft gespeeld, maar dat had Frenkie voorafgaand aan zijn debuutjaar ook niet.
0 0
CoolRunnings
Foto van de keuring

https://twitter.com/KwesiBenedict/status/1283719292761124867?s=19
0 0
Ajaxfan16
Hij is nu bezig met de medische keuring.
1 -1
jutter
Hij mag dan wel gehaald zijn, volgens velen, als aanvallende middenvelder, maar ik denk toch veel meer als centrumspits. Kijk, Huntelaar is inmiddels een voetbalbejaarde die op zijn allerlaatste benen loopt en slechts mondjesmaat inzetbaar is met in geval van nood kortstondige invalbeurten. en men zal ook niet helemaal overtuigd zijn van Traoré, wat ik overigens ook van mening ben. De vleugels lijken zo op het oog goed bezet, en ben met name zeer benieuwd hoe Antony zich zal gaan manifesteren. Ik zou alleen nog graag een ervaren rot willen zien voor op het middenveld, en dan het liefst één uit een competitie waar de weerstand groot is, Brazilie of Argentinië. We gaan het hopelijk zien, want het duurt zeker tot medio October naar het zich nu laat aanzien voor dat die transfer periode sluit, tenzij dat virus weer de kop opsteekt in dit land natuurlijk. Want dat blijft natuurlijk vooralsnog onder ons, en slaat in diverse landen nog steeds heftig toe.
0 -3
Hans Kraay Jr.
Hij wordt gepresenteerd als AVM/Buitenspeler.

Spits heb je met Tadic 1 en Troare 2 en Huntelaar 3 prima bezet.

Ik denk dat Kudus als AVM is gehaald voor de Ziyech positie. Waarvan ik trouwens ook overtuigd ben dat Antony daar zou kunnen spelen.
0 0
AlexIbarra
Ik vind het niet erg als hij er 50 per seizoen inschiet maar we hebben Tadic als spits, Huntelaar als pinchhitter en daarachter Traore en Brobbey als talenten / spelers met power. Mocht de nood echt aan de man zijn dan kun je ook Promes een wedstrijdje in de punt zetten.

Het nut om nog een jong talent voor op 9 aan te trekken ontgaat me dus.
Op het middenveld daarentegen kwamen we al kwaliteit tekort en dreigt Donny te vertrekken en Martinez evt. te verhuizen. Net als jij zie ik op het middenveld ook liever een ervaren, stabiele speler komen trouwens, maar goed genoeg is oud / ervaren genoeg hoop ik dan maar.

Stel dat Donny gaat, dan zijn Lang, Giovanni en Kudus alledrie grote talenten die op 10 kunnen spelen. Maar afgelopen seizoen hadden we 5 spelers die RVM konden spelen en eigenlijk was er niet één goed genoeg.
0 0
Flipper33
Denk dat Tadic veel te langzaam is als je Antony en Neres op de vleugels heb die zijn al bij het goal dan is Tadic net over de helft.
0 0
Henkjanklaas
Lijkt me een lekker energiek ventje, lekkere techniek, veel snelheid en power, maar afwachten of hij het niveau Denemarken ontstijgt. Ik zit ook nog te wachten op snelheid en lengte,power achterin. Eentje die er echt direct staat.
0 0
Drentenaar
Komt er aan. Moet je Aertssen maar eens opzoeken. Combinatie van de Jong en de Ligt in 1. Snel, fysiek sterk en groot
0 0
pieke
Nu nog een spits die er direct staat.
Want op die positie is het vrij karig met Huntelaar en Traoré.
1 -6
BrandjeXL
Tadic is verkocht zonder dat iemand het weet? Behalve jij dan.
2 0
vdhaas
Tadic?
4 0
noppenkoning
Qua speelstijl vind ik hem het meeste lijken op Messi (geen grap).
1 0
Sanalologo
Ondanks die (geen grap) moet dit wel een grap zijn.
1 0
Juhaz02
hij voetbalt wel erg makkelijk, ziet er soms nogal wat log uit maar toch zijn zijn tegenstanders elke keer gezien.
Hopelijk hebben we weer een pareltje binnen gehaald.

Vergelijking met Messi vind ik nogal voorbarig wel, die is veel wendbaarder en sneller.
1 0
bdsngsfs
Overmars is toch wel de architect van dit moderne Ajax sinds een aantal jaar. Cruijff had het goed gezien in hem. De aankopen die hij dit seizoen doet, er zit duidelijk een visie achter en gericht op het creëren van een nieuw team, met een zo te zien heel andere dynamiek dan het succesteam van een seizoen terug. Volgens mij schept deze man er genoegen in om van 'scratch' een nieuw team op te bouwen. met beperkte middelen. De juiste man op de juiste plaats. Hij als de architect en Ten Hag de uitvoerder van zijn ideeën. Waarmee ik TH beslist niet tekort wil doen. TH voert het beleid uit op zijn eigen persoonlijke wijze en is eveneens de perfecte man voor dit project.
Laten we niet vergeten hoe uniek deze situatie eigenlijk is, na 20 jaar droogte.
7 -1
Cello
Ajax.nl meldt overigens nog niets. De site van Kudus' huidige club, fcn.dk (site van FC Nordsjaelland) meldt ook nog niets.
Toch apart, wanneer en deal al afgerond zou zijn, dat geen van beide clubs er melding van maakt.
2 -2
ajaxminimax
Het is pas definitief als Kudus medisch gekeurd is in Amsterdam en als hij een handtekening heeft gezet onder zijn contract. Daarna melden de clubs het via de Officiële wegen.
1 0
fc Barcelona_ke
Hij moet alleen nog een medische ondergaan. Wanner dit zonder probleem oplevert, gaan de clubs definitief melden.
1 0
Santiago
Is volgens mij niet ongebruikelijk dat het pas een dag later wordt gemeld. Ik verwacht morgen iets.
1 0
migilo
Ergens moeten ze bij Ajax toch denken dat dit een buitenkans is in de huidige corona crisis. Er is niet echt noodzaak dus blijkbaar dacht Marc het is nu of nooit.
0 0
ajacied017
Ze hadden gehoopt hem goedkoper te kunnen krijgen, echter gooide interesse van andere (grote clubs) roet in het eten. Dwz: Everton, Dortmund, gladbach, united en Liverpool.

Bron: Telegraaf van donderdag.
0 -1
Redrum
Ik denk ook dat dit een buitenkans is ja.
0 -1
ST
De 11e buitenspeler in onze grote selectie. Ik had liever een ‘voetballende’ verdedigende middenvelder zien komen.
3 -5
Radikaal
Deze jongen komt toch niet voor de basis in 1.
0 -4
31xAjax
11x als centrumspits 7 doelpunten
10x centrale middenvelder 4 doelpunten

Maar idd Pröpper was een betere aankoop geweest....
2 -3
DonQ
Ik weet niet waar jij vandaan haalt dat dit een buitenspeler is. Hij heeft daar welgeteld 1x gespeeld, het is gewoon een middenvelder.
5 -1
Joseph
Die zijn laatste 10 wedstrijden 8 keer in de spits heeft gestaan. Het is te hopen dat zijn gebrek aan overzicht niet de reden is dat hij van het middenveld is gehaald, in de spits hebben we er niks aan.
0 0
altijdwelwat
Goede analyse op VI-Pro met de kop Ajax koopt een dribbelkoning zonder overzicht. Schijnt echt een bijzondere dribbel te hebben , maar in de kleine ruimtes het overzicht te verliezen. Komt in 2 seizoenen tot exact 3 assist , en dat heeft niks te maken met falende teamgenoten, maar alles met het niet zien van de oplossingen en ruimtes aldus de schrijver van de analyse.
3 -3
RuffRhythim
Ja we zien wel, valt nog wel aan te sleutelen lijkt me
0 0
Redrum
VI, is dat niet het blad waar Tom Knipping ook voor werkt? Want in dat geval kan ik met een gerust hart mijn reet afvegen met deze analyse.
4 -4
altijdwelwat
3 assist in 50 wedstrijden als creatieve speler in Denemarken is gewoon heel mager of je Tom nou leuk vind of niet .
6 -1
Redrum
Dat zijn geen cijfers waar je wild van wordt nee.
3 0
MosesD
Qua assists is het inderdaad niet bepaald indrukwekkend, to put it mildly. Goed, deze jongen is nog jong, maar is hij echt nodig? Imo is een voetballende controleur veel en veel noodzakelijker. Zeker op het middenveld is er nog geen balans.
4 0
Ajaxxxxx1995
Ondanks dat die op beelden heel veel in de as speelt, vind ik hem wel echt wat weg hebben van Mane van Liverpool. Sterk aan de bal en heel explosief op de eerste meters.
1 0
DS
Als ik zo een beetje filmpjes zit te kijken, heeft ook wel een beetje dat wat Frenkie ook deed, spelers uitdagen, uitkappen, meters maken en de bak inleveren.
Een speler die meerdere spelers bezighoud is altijd goed, dan komen er altijd andere vrij.
4 0
vdhaas
Ik vind het een beetje vreemd dat hij blijkbaar de laatste wedstrijden heeft overgeslagen om aan de transfer te werken terwijl zijn club om de titel speelt.
1 0
Duif63
9 miljoen, hoeveel dakspantjes zou AZ daarvoor kunnen plaatsen ? haha
2 -2
Redrum
Voor 9 miljoen had AZ een aantal jaar geleden een dak kunnen bouwen dat niet was ingestort door een middelmatig stormpje. Helaas hadden ze bij AZ destijds het plan om die 9 miljoen te besparen. Dat ze daarmee het leven van honderden supporters op het spel zetten deerde niemand. Ook toen het dak in was gestort bleef leek er eigenlijk niemand in Nederland te zijn die het ene malle moer kon schelen. AZ is blijkbaar zo'n ongelofelijk nietszeggend clubje dat ze moeiteloos met dit soort dingen weg kunnen komen. Maar ja, ze zijn ook zo sympathiek he..
4 -1
altijdwelwat
Is 1 assist in 25 wedstrijden niet wat weinig voor een creatieve speler ? En dat in de hele matige Deense competitie ?
1 -3
DonQ
Dit is toch ook geen creatieve speler, in ieder geval niet in de stijl van een spelmaker a la Ziyech. Als je naar wat beelden kijkt, lijkt hij qua spel veel meer op Frenkie de Jong bijvoorbeeld. Iemand die het middenveld openbreekt d.m.v zijn dribbels.
0 0
Flipper33
Matige Deense competitie? Ajax heeft het anders altijd niet bepaald makkelijk gehad tegen Deense clubs geen enkele Nederlandse club eigenlijk !
1 -1
DS
Het is als ik het zo inschat ook meer een speler die de voorassist geeft, die worden niet mee genomen in deze statistiek. Hoeveel assist en goals had Frenkie?
0 0
ST
Frenkie speelde als verdediger en verdedigende middenvelder. Een nutteloze vergelijking.
0 0
insectenverdelg
Er is altijdwelwat he. Maar scouting gaat om meer dan cijfers. Ik heb hem niet gezien dus weet het niet. Maar key passes zegt meer dan assists iig. Weet je deze cijfers ook? We gaan het dis zien.
1 -1
altijdwelwat
Is toch gewoon een terechte vraag ? Ik vind het echt heel weinig voor een aanvallende speler.
1 -1
LeslyDeSa
Off: iemand enig idee wanneer thuistenue en derde tenue bekend worden gemaakt? Duurt lang..
1 0
Saanchez
Binnen een week het thuistenue, is inderdaad die van footy headlines
2 -1
Redrum
Hele interessante speler. Heb het gevoel dat Ajax hier een hele goeie deal heeft gesloten. De tijd zal leren of dit ook echt zo is.
1 0
grannig mokum1
We zullen zien
0 0
DonQ
Ik ben benieuwd, op basis van de beelden ben ik het meest onder de indruk van zijn press resistentie. Hij staat sterk op zijn benen en in combinatie met zijn techniek zorgt dat ervoor dat hij goed kan wegdraaien en moeilijk van de bal is te krijgen.
3 0
Meerkoet
Kudos voor Marc
2 0
Van Reenen
Toch wel fijn dat Ten Hag de opstelling maakt en niet mijn mede lezers en aliassen op AS. Wat wij vinden is niet belangrijk voor de technische staf, zij zien
2 -6
Redrum
Ik had liever dat iemand anders voortaan de opstellingen maakt. Ten Hag heeft hier namelijk echt totaal geen kaas van gegeten.
5 -2
31xAjax
Dat is juist helemaal niet fijn want wat opstellingen betreft is hij net Fred Kaps en uiterst bedreven spelers op andere dan hun beste positie op te stellen....
3 -3
Web
Onana, Dest,, Veltman, Blind, Tagilafigo, Donny, Ziyech, Martinez, Promes, Tadic, Neres
Opstelling Ten Hag
Nu jij, ben benieuwd, onze kenner
1 -2
31xAjax
Dest op LBa
Frenkie op CV
Alvarez als RVM
Alvarez als RCV
Marin als LVM
Promes op 10
Ziyech op 10
Donny als RVM
Magallan als LCV
Neres als LBu
Tadic als RBu

En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Allemaal niet op hun beste positie en niet slechts 1x......
0 -2
Redrum
Siem de Jong op 10 uit bij Groningen. Opstelling Ten Hag.
2 -2
DeWijsneus
Wat wij vinden is inderdaad niet belangrijk. Waarom hier dan nog reageren?
0 0
Flipper33
Goede aankoop mocht het 100% zeker zijn alleen achterin vind ik Ajax behoorlijk zwak !
2 0
fc Barcelona_ke
Zwakker ja, maar we hebben genoeg spelers! Veltman gaat mssn weg, maar we hebben timber schuurs alvarez! Blind is vrijwel zekerheid! Taglia weg, martinez in. Dest weg? Mazraoui in!
4 0
AFCA-B93
Haha, gekke Spanjaard zo vernederlandst dat je zelfs afkortingen gaat gebruiken? :p
1 -1
Redrum
Eerlijk is eerlijk, zijn Nederlands wordt wel beter.
1 0
DeWijsneus
Eens. Vind wel super.
0 0
DeWijsneus
Haha geweldig inderdaad.
0 0
Farenza
Ben benieuwd, lijkt echter niet de kwaliteitsinjectie (zoals Tadic en Blind) waar we op hadden gehoopt, maar voor de toekomst zeer interessant.

Offtopic: Valt me op hoe hard Edson Alvarez aan het training is. Nu weer filmpje op z'n Instagram dat ie om 5:30 in de ochtend aan het trainen is (op z'n vakantie in Mexico!). Viel me ook dat ie in Nederland bijna dagelijks aan krachttraining deed. Heb vertrouwen in die jongen!
8 -1
wladimir
Wie vind je wel een Tadic / Blind achtige kwaliteitsinjectie?

Natuurlijk is Alvarez hard aan het trainen. Hij is voor belachelijk veel geld gekomen als opvolger van de Ligt. Veltman, Schuurs en Timber zijn beter.
0 -2
Saanchez
Hij zal zelf toch ook meer hebben verwacht van zijn eerste seizoen in Europa, ondanks de persoonlijk lastige situatie waarin hij een tijd heeft gezeten. Goed om te zien dat hij goed gemotiveerd aan de slag is nu, hij verdiend op zn minst een eerlijke kans in de voorbereiding
5 0
TheTruth
Offtopic:

Interesse Sampdoria in Eiting.

Meningen?
0 0
Juhaz02
Prima inderdaad, genoeg middenvelders die net wat beter zijn of meer potentie hebben atm.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Maar hij wordt wel onderschat
2 0
Ajaxxxisdebeste
50 miljoen is prima
2 0
afca1985
Ligt aan de prijs wat mij betreft
0 0
Ajaxbrl
Prima, komt net wat te kort..
5 -3
Joseph
Vreemde aankoop, is deze jongen nu al zoveel beter dan Giovanni of Lang? Lijkt me dat er op die positie juist een versterking moest komen die er direct zou staan, dat is gezien zijn ontwikkelingspunten nog duidelijk niet het geval.

Op de vleugels is ook geen ruimte met Neres, Antony en Promes, ook daarachter is het met Unuvar en Hansen opgevuld. Van wat ik er kort van heb gezien legt hij het soweiso af tegen Tadic en Traore in de spits. Maar goed ik zal wel iets over het hoofd zien als Marc hier 9 miljoen voor betaald.
2 -10
Sanalologo
Mensen die om unuvar roepen.. zwaar vermoeiend. Kijk hoeveel moeite Nouri had na lange tijd schitteren in de jupiler league.
5 0
Ozymandias
Ünüvar is qua atletisch vermogen veel verder dan Nouri op 17 jarige leeftijd (toen hij nog in de o17 speelde) was maar hij is inderdaad nog niet klaar voor een vaste plaats in de wedstrijdselectie van het eerste.
3 0
Schip
Waar baseer je dat op? Nouri kon flink wat wegsquatten hoor. Vergis je niet in zijn benen. En daar komt de kracht vandaan.
1 0
Ozymandias
Op de fysieke duels die beide aangingen met hun tegenstanders (in het geval van Nouri waren dat o17 spelers en in het geval van Ünüvar waren dat spelers in de Eerste Divisie), op de explosiviteit die beide op 16 jarige leeftijd hadden op de eerste meters, op de sprongkracht die beide op 16 jarige leeftijd hadden, op het loopvermogen wat beide op 16 jarige leeftijd hadden, op de kracht achter de passes en trappen van beide spelers als 16 jarige, etc..

Nouri speelde op de leeftijd van Ünüvar nog bij de o17 omdat hij (ondanks het feit dat zijn voetballende vermogen superieur was aan dat van zijn tegenstanders) moeite had met het grotere atletische vermogen van tegenstanders op een hoger niveau. Ünüvar had aan het einde van het seizoen al relatief weinig moeite met het atletische vermogen van de spelers op het niveau van de Eerste Divisie. Als Ajax ervoor had gekozen om Nouri op 16 jarige leeftijd in de Eerste Divisie mee te laten doen had was hij totaal weggeblazen.
0 0
Flipper33
Echt he Unuvar is nog een kind daar kun je toch nog niet mee aankomen in de CL
2 0
wladimir
Hou nou op. Straks haalt Overmars Babel weer van stal.
0 0
PierreHeno
Lang komt in de CL geen back voorbij. En dat wil je toch wèl als je voor plek 1 of 2 in de poel wilt gaan.
2 -2
altijdwelwat
Speelde de back van Lille anders behoorlijk op een hoopje ! Tegen Valencia was Lang cijfermatig onze beste aanvaller , dus dat zegt alles over de complete offday als collectief.
3 0
Schip
Op zich is een brede bank echt noodzakelijk als je op alle fronten tot het einde toe mee wilt blijven doen. Dat zien we nu al twee jaar achter elkaar.

Verder vind ik Unuvar nog echt geen zekerheid voor het eerste. En ik heb nog niemand over Lang horen zeggen dat hij volgend jaar op zeker in een grote competitie speelt. Dat zegt natuurlijk veel over Kudus.
1 0
Oliveira
Lang maakt waarschijnlijk een definitieve overstap naar Amerika en Giovanni moet weer wedstrijd ritme krijgen. Ajax heeft niet echt een betrouwbare spitspositie. Huntelaar wordt met alle respect elk jaar ietsjes minder en Traore moet zich nog bewijzen. Ik denk juist dat het goed is als er 1 extra spits bij komt om de spitspositie te versterken.
1 0
DUDE92
Waar heb je dat vandaan over Lang?
0 0
fc Barcelona_ke
Ik heb ook gelezen dat fc Cincinatti hem graag wil overnemen. Die amerikaans club heeft eerder de zaken gedaan met ajax over verkoop siem de jong en heeft onlangs jaap stam als nieuwe trainer gehaald.
0 0
Flipper33
Kan die mooi in de Bronx gaan wonen echt zijn ding
1 -3
DUDE92
Maar Lang moet toch gewoon wel duur zijn? 7-8 miljoen zie ik Cincinnatti niet betalen!
0 0
Oliveira
Ik wel. Daar in Amerika hebben ze meer geld dan in de hele Eredivisie. Het is meer dat de VS nog niet populair genoeg is om een grote competitie te worden. Maar nu met Beckham zijn club en cincinatti lijkt de Amerikaanse competitie steeds beter te worden.
0 0
afca1985
Stond gister op internet, dacht Cincinnati ofzo
0 0
AjaxDaniel
Giovanni heeft 1,5 jaar niet gespeeld en moet zich überhaupt waarschijnlijk aanpassen aan Nederland. Dat gaat nog wel even duren.
1 0
wladimir
Giovanni is voor Antony wat Danilo voor Neres was. Goede voetballer voor Jong. Niet goed genoeg voor 1.
0 0
MosesD
Begrijp niet hoe jij hierbij komt, Giovanni staat in Brazilië bekend als n heel groot talent (was ook aanvoerder v team dat wereldkampioen werd), Danilo beslist niet. Die speelde bovendien nauwelijks jeugdinterlands.
1 0
trooop
Spannende aanwinst, omdat hij het duidelijk moet hebben van z'n voetballende kwaliteiten. Nu alleen nog hopen dat ze een plekje op het middenveld voor hem in gedachten hebben. Daar hebben we zijn soort frivoliteit hard nodig, voorin hebben we voetbal genoeg.
0 0
Aspers73
Heb een Deens maatje die voor FCK is maar zegt dat deze jongen ver boven iedereen uitsteekt daar. Maar er moet wel echt nog een hoop gebeuren, en weet hij dat te doen heeft Ajax een superster te pakken.
3 0
Flipper33
Nu Ajax zelf nog
0 0
Patje2011AJAX
Ik ben benieuwd! Van mij mag morgen de competitie beginnen.
0 0
grannig mokum1
Zekers, HAHAHABA
0 0
OpaVerteld
Even wat beelden bekeken, maar snap wel dat Ajax gecharmeerd is van hem.
Technisch vaardige linkspoot, goeie dribbel, goed in de korte combinaties, sterk aan de bal.
Weliswaar beelden uit de DK competitie, maar gemiddeld genomen is dat niet zo veel minder als de NLse comp.
Leuke speler!
0 0
Mocrodammerr
jeugdopleiding kunnen we ook meteen opdoeken.
2 -24
DonQ
Ben jij niet dezelfde pipo die altijd zit te haten in topics van jong ajax en jeugdteams?
2 0
Mocrodammerr
ken je mij niet? ik ben berucht, geliefd en gehaat..maar wél altijd erg wijs.
3 -6
insectenverdelg
Je bent t woordje eigen vergeten. :)
4 0
Hollister
Nog zo n droeftoeter die het allemaal beter weet... pfffff
3 -3
036AFCA97
Hoezo? Als je een supertalent kan halen als opvulling moet dat toch kunnen? Naast Brobbey, Unuvar en Hansen zijn er ook weinig aanvallers uit de jeugd die er binnenkort al gaan staan.
2 -1
Hollister
Die 3 moeten gewoon een jaartje Jong Ajax spelen.. snap niet wat iedereen loopt te zeuren over deze jongens van 17 a 18 jaar... welke Europese topclubs speelt met 3 a 4 jeugdspelers in de basis.. Barca, Bayern Real. Liverpool?
Die spelers hoeven er helemaal niet te staan komend seizoen.. ja in Jong ajax
5 -1
PierreHeno
Precies. Laat zexeerst saar maar eens elke wedstrijd 80 mi uten uitblinken. Daarna zie we wel verder. Waneer spelen in JA niet meer voldoende.motiveert wanneer je nog niet wekelijks boven het KKD niveau uitstijgt heb je duidelijk niet de benodigde mentaliteit om bij Ajax 1 te slagen. Zie de vele voorbeelden van voorgaande JA spelers die zichzelf al snel het etiket 'topvoetballer' dachten te kunnen toekennen. Cerny, Bazoer, Kluivertje, Lang etc.
0 0
wdka
Schurrle schijnt ook transfervrij te zijn, Gotze er voor de breedte nog maar bij.

Hopelijk zoekt marc inmiddels ook naar een rechtsbenige centrale verdediger.
1 -13
bremovic
Die verdediger gaat er denk ik niet komen.
0 0
Santiago
Dit zijn van die typische suggesties puur gebaseerd op naam. Ik zie niet in wat die twee toevoegen.
0 0
wdka
Die Schurrle mag van mij gestolen worden maar ik heb een zwak voor Gotze. Alhoewel hij ook gewoon oom goed was bij Chelsea.

Dat is gewoon zo'n voetballer waar ik van kan genieten. Slimme steekballetjes een fluwelen techniek af en toe een goaltje en bovenal barstensvol spelintelligentie.

Jammer van zijn ziekte en blessures, laatste jaren wat afgeleden. Maar misschien zit het er nog in :)
1 0
AjaxDaniel
Wat moeten we met die 2? Aan Gotze heb je helemaal niks, die man is altijd geblesseerd vanwege zijn auto-immuunziekte. Als je dat soort spelers gaat halen is het niet gek wanneer de jeugd niet wil verlengen.
4 -1
wdka
Een stofwisselingsziekte heeft ie, zit wel een verschilletje in. Was een fantastische speler. Die Schurrle schiet er 25 in de eredivisie met een beetje vertrouwen. Maar die gasten gaan echt niet in de eredivisie meehobbelen. Maak je maar niet dik.
0 0
AjaxDaniel
Ah oke had die 2 ziektes even door de war gehaald, neemt niet weg dat hij erg vaak afwezig is en al jaren uit vorm is.
0 0
wdka
Beetje vertrouwen doet wonderen.
0 0
Frank1978
Welkom bij Ajax, Mohammed!
1 0
sexyajaxgirl
♫♪♪♪♪ Okay wat gaat het worden op de tribune? ♫♪♪♪♪

1. Kuuuudus, kudus. Kuuuuudus, kudus. Kuuuudus, kudus.. we worden kammmmpioen.
2. Kuuu-duusssss, Kuuuuduusss (naar het gelijknamige Ziyech... Ziyech...)
3. La la la la laaaa. Kudus, Kudus. (naar het gelijknamige lalalalala miep miep miep miep)

Zeg het maar...

Zeg het maar...
5 -4
MichelAngelo66
Bij de echte Amsterdammer wordt het gewoon.....“ godverdomme Kubus wat loop je nou te kloten!” Zoiets.
1 -1
ditisdebeslissing
Laat hem eerst maar eens wat showtjes geven daarna prefereert ik kudus kudus van Guus Meeuwis (gebaseerd op dat hij in Eindhoven een hattrick maakt. En heel snel is.)
1 0
Arie Vink
Nee.
2 0
wzawzdb91
Welkom Kudus - niemand kent je - dus verras ons!
1 -1
036AFCA97
Niet betrouwbaar, maar lees net op Voetbalzone dat Eriksen mag vertrekken bij Inter.
Pff, dat zou pas een goede Ziyech vervanger zijn.

Mag een man dromen? ;)
1 0
DUDE92
In datzelfde artikel staat dat Inter 60 miljoen verlangt ;)

Ik snap dat Eriksen weg wilde, maar Inter was vrij duidelijk dat het geen goede match zou worden. Met Tonali erbij wordt het middenveld daar ook nog drukker.
0 0
036AFCA97
Hahahaha oh die prijs had ik even niet gezien, excuses
0 0
Santiago
Verder zou het me heel hard verbazen als Eriksen zelfs terug wil. Ik ga ervan uit dat hij zo'n terugkeer naar de Eredivisie niet ziet zitten. En terecht als 28-jarige middenvelder die nog makkelijk meekan bij de top.
0 0
AjaxDaniel
Dit dus. Wellicht dat hij over 3 a 4 jaar wel wil terugkeren. Maar wie gaat er met 28 met zo'n status naar de Eredivisie? Ik blijf het herhalen maar Ajax blijft relatief klein door onze competitie. In een grotere competitie zou hij echt wel haalbaar zijn en waarschijnlijk ook wel terug willen keren.
0 0
JariJari
Daley Blind.
0 0
Santiago
Heel ander verhaal. Blind kwam niet meer aan de bak bij United en was niet even gewild als Eriksen nu.

Verder denk ik dat de clubliefde bij Blind ook veel groter is.
0 0
036AFCA97
Ik zette natuurlijk niet voor niks “mag een man dromen” onder het bericht he
0 0
AjaxDaniel
Was ook niet om jou af te vallen hoor, ik word helaas gewoon weer hopeloos van de Eredivisie als ik erover nadenk.
0 0
036AFCA97
Begrijpelijk. Je wordt er als club enorm door geremd.

Ajax heeft alles van een topclub. Goede geschiedenis en naam, prachtige stad, mooi stadion, mooie supporters, topspelers, goede jeugdopleiding, een flink budget. Alleen de competitie en geld weerhoud Ajax ervan om echt bij de topclubs aan te haken.

Heel zonde!
0 0
wladimir
Als de kampioen standaard meedoet aan Champions League kan Ajax gewoon een Europese topclub zijn hoor. De vermogenspositie is uitstekend en zal ieder jaar beter worden. Er is geen andere club in Europa die een tweede elftal heeft waar professioneel voetbal wordt gespeeld. Oké PSV.

Ajax mist alleen een samenwerking met een Eredivisieploeg waar spelers die te goed zijn voor Jong, maar nog niet goed genoeg voor 1 (Schuurs, Pierie, Ekkelenkamp en Traoré bijvoorbeeld) ervaring op kunnen doen.

Kijk hoe goed Zeefuik het heeft gedaan in Groningen en Dani de Wit in Alkmaar.
0 0
AjaxDaniel
Klopt, hopelijk kunnen we ooit bij een grotere competitie aansluiten. Een BeNeLiga zou al enorm schelen denk ik. Dan ken je echt de 6e competitie van Europa worden en zelfs concurreren met Frankrijk. In een grotere competitie met meer geld en aantrekkingskracht zouden we jaarlijks meedoen voor de CL, daar ben ik van overtuigd. Dan zouden we gewoon in het rijtje Barca en Bayern staan qua prestaties.
0 0
036AFCA97
Mee eens. Ik denk dat een Beneliga al enorm zou schelen. Je hebt dan inderdaad een vergelijkbare competitie met de Franse. Met Ajax als PSG natuurlijk ;)
0 0
Hollister
ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de status van Jeppe Kjaer jensen, 16 jarig talent van Horsens.
Ajax schijnt ook al gesprekken met hem en zijn club te hebben gevoerd voor een contract.
Zou mooi kunnen aansluiten bij Jong Ajax
0 0
DUDE92
Ziet er voor een net 16jarige jongen wel echt héél goed uit ja. Afgelopen weekend volgens mij weer gescoord. Deense competitie is natuurlijk niks, zelfs vergeleken met de Eredivisie, maar zó piepjong en al bij de betere spelers van je team behoren zegt wel echt wat. Al barst Jong Ajax komend seizoen natuurlijk al van het talent in de voorhoede. Het liefst laat je Ünüvar, Hansen, en Brobbey alle drie spelen, en Naci op 10 is misschien te vroeg tegen volwassen spelers. Met Giovanni (en Jensen, die ik nog niet heb afgeschreven) heb je ook opties voor het aanvallend middenveld.

Denk ook niet dat een speler die al heeft mogen ruiken aan profvoetbal zin heeft om aan te sluiten bij Ajax o18. Zou wel een gigantisch talentvolle Deense aanval zijn haha.
0 0
MK77
Hij is dus één Botman waard.
Heeft iemand al gezegd dat hij te klein is?
9 -2
Ozymandias
Gisteren heeft iemand inderdaad al opgemerkt dat hij te klein is.
7 -2
MK77
Het zal ook niet
8 0
RJB1979
De VI omschrijft hem als dribbelkoning zonder overzicht. Valt overzicht een beetje aan te leren?
0 0
Lazell
Denk het wel, maar ligt aan het talent wat een speler er van nature voor heeft. Hij draait wel vaak ontzettend slim weg, wat ook een vorm van overzicht is. Heb het artikel ook gelezen en het baart me toch een beetje zorgen. 3 assists in 55 wedstrijden is te weinig als 10.
2 0
geDaante
Ligt eraan, misschien wel 70 voorassists ;).

Met alleen al lager op het veld een mannetje kunnen uitspelen ben je al van heel veel waarde. Wat de rest dan met je aanvoer doet, kan je zelf niet zo heel veel aan doen.
3 0
Ozymandias
Tegenwoordig wordt zelfs de pass naar de speler die vervolgens een beslissende pass (de assist of voorassist) geeft enorm belangrijk gevonden door tactisch sterke hoofdtrainers. Het zijn vaak spelers die tegenstander uit positie trekken (door middel van dribbels) die veel van dat soort passes geven doordat de spelers die ze aanspelen in meer ruimte zijn komen te spelen (en dus makkelijker een beslissende pass kunnen geven). Iemand die enorm veel van dat soort passes (maar relatief weinig beslissende passes) geeft is De Jong (althans in zijn laatste seizoen bij Ajax).
3 0
AFCAMSTERDAM
Nu salisu van real vallalodid erbij! En dan zijn we klaar voor volgend seizoen.
0 -1
fc Barcelona_ke
wel goede speler. als hij komt, moet hij de positie van Blind spelen! hij is de linkspoot, maar te duur voor de bank!
0 0
Aspers73
Volgens mij was dit een buitenkansje die je moet pakken.
1 0
LeslyDeSa
Betekent dit dan dat Klaassen niet wordt gehaald voor vele miljoenen? Zou mn zegeningen tellen.
3 -1
Kingoffdatoilet
Denk niet dat Klaassen wordt gehaald. Verwacht verder geen hele grote aankopen voor het middenveld of de aanval. Er loopt al genoeg in de selectie. Hoogstens nog een cvm en een ra of la.
0 0
PierreHeno
...en eh in het centrum? Is dat volgens jou voldoende sterk bezet voor CL/EL? Ik betwijfel het ten zeerste.
0 0
pieke
Nu Højberg nog.
0 -3
Ozymandias
Höjbjerg kan je uit je hoofd zetten. Volgens Sky Sports tonen steeds meer Premier League clubs interesse in zijn komst.
5 0
Ozymandias
Tja, ik denk dat Ajax hem als een buitenkansje ziet want qua type lijkt hij me niet de speler wat Ajax nodig heeft. Als Tagliafico vertrekt en Martínez naar linksback verhuist zal Ajax alsnog een opbouwend goede aanjager moeten aanschaffen om naast Vd Beek, Eiting, Kudus of Gravenberch op het middenveld te zetten. Van de twee Afrikaanse spelers die in Scandinavië spelen waar Ajax aan werd gelikt hoopte ik eigenlijk meer op de komst van Yusuf (die wordt omschreven als een type Kanté met een goede lange passtechniek en in Zweden tot talent van het jaar is verkozen).
2 0
PetrosQ
Ten Hag heeft aangegeven dat hij Martinez als optie ziet om Tagliafico te vervangen, indien hij vertrekt. Het is één van de opties. Uiteindelijk is Ten Hag op zoek naar een elftal waarbij de puzzelstukjes perfect in elkaar passen. Dat kan met Martinez als linksback zijn. Echter zal hij deze positie wel anders invullen dan Tagliafico, aangezien Martinez veel meer een middenvelder is. Martinez zie ik niet de achterlijn halen voor een voorzet, Tagliafico was daar nog wel eens te vinden.

Als je puur naar de kwaliteiten van Martinez kijkt, past hij hij veel beter als controlerende LCM naast een dynamische middenvelder als Donny (of Kudus). Hij heeft goede verdedigende kwaliteiten. Hij combineert dit met voldoende snelheid, agressiviteit en een goed veldspel. Daarmee fungeert hij als spil tussen de verdediging en de aanval. Wat mij vooral op is gevallen, is dat hij bijna altijd vooruit speelt en daarbij weinig balverlies leidt. Hij heeft een goede traptechniek, gezien zijn strakke diagonale ballen en goede inspeelpass. Zij opbouwende kwaliteiten zijn niet minder dan die Eiting en minstens zo goed of beter dan Gravenberch. Maar hij kan ook hoger op het veld uit de voeten, daar hij ook nog eens goede voetballende kwaliteiten bezit. Hij is namelijk vrijwel niet van de bal te krijgen is en ook in de kleine ruimte komt hij er goed uit. Veel van deze kwaliteiten zullen niet meer zo sterk in het geheugen zitten, aangezien hij lang als CV heeft gespeeld. Maar het is niet voor niets dat hij er in de eerste seizoenshelft gelijk in de basis stond en niet meer weg te denken was.
0 0
BrandjeXL
Sorry maar Martinez is juist helemaal geen middenvelder. Heeft het aardig gedaan maar ook rampzalige wedstrijden daar gespeeld. Vind de optie LB misschien wel de beste voor hem.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Martínez het meest geschikt is voor een rol als inverted linksback. Waarbij hij in de opbouw naar binnen kan schuiven om het middenveld te ondersteunen.
0 0
fc Barcelona_ke
hij is een aankoop a la Martinez. Ajax wil hem langzaam brengen, maar hij kan net als Martinez meteen een basisspeler veroverd! ik denk dat hij grote kans maakt als nummer tien als hij vaker een basisspeler wilt. Neres, Tadic en Promes spelen in de aanval terwijl Antony, Noa Lang en Hansen op het bank zitten.
0 0
Ozymandias
Als Kudus op '10' wordt gezet staat er niemand voorin met een goede steekpass. Dat is geen probleem als de controlerende middenvelders de vier aanvallende spelers veelvuldig diep kunnen sturen maar als bijvoorbeeld Vd Beek en Martínez als controlerende spelers spelen lijkt me dat wel problematisch.
0 0
fc Barcelona_ke
tsja Kudus is duidelijk geen controlende middenvelder. als hij daar wel speelt, gaat alle spelers op de middenveld uit de elkaar, GEEN BALANS! Kudus loopt graag in de voorin, daarom heeft hij vaker op tien, de vleugelaanvaller en in de spits gespeeld!
0 0
Ozymandias
Ajax heeft op Martínez na geen enkele controlerende middenvelder maar vooral opbouwende middenvelders (Eiting, Gravenberch, etc.). Daarom schreef ik ook dat als Martínez naar linksback verhuist Ajax een "goed opbouwende aanjager" moet kopen. Dat was de reden waarom Yusuf mij (op basis van de dingen die ik over hem las) interresanter leek dan Kudus.

Het klopt trouwens niet dat Kudus vaker op '10' of voorin heeft gespeeld. Hij heeft 27 wedstrijden als verdedigende middenvelder of centrale middenvelder gespeeld en 24 als aanvallende middenvelder of aanvaller.
0 0
eriksen23
Bij Yusuf heb ik soms het idee dat het allemaal wel wat sneller kan. Ook speelt Goteborg veelal op de reactie, worden op duels tegen bijvoorbeeld Norrköping na) nagenoeg niet zwaar onder druk gezet. Ik heb nog mijn twijfels over Yusuf, met name of hij in de kleine ruimte echt potentie heeft. Dan zou ik eerder kijken bij Helsingborg, loopt ene Armin Gigovic rond. Interessant materiaal.
1 0
fc Barcelona_ke
Yusuf is ook goede speler, maar als hij naar Ajax komt, is hij al beter dan Gravenberch, Eiting, Taylor etc? weet ik niet! op dit moment heeft Ajax zeker een middenvelder (nr 6, nr8) een prioriteit! met Gravenberch, Eiting, Marin, Alvarez en vd Beek winnen we geen oorlog in CL en Eredivisie! het mist in de belans op middenvelder! Schone terughalen zeg ik DOEN!
1 0
Ozymandias
Ik heb hem zelf niet zien spelen maar ik last juist dat hij ook qua handelingssnelheid aan Kanté vergelijkbaar is (en die beschikt over een hoge handelingssnelheid).
0 -1
EersteAanname
Ja eens met bovenste helft van je post. Misschien dat ze toch gokken op het aantrekken van een nieuwe linksback als bijvoorbeeld Wijndal. Een voordeel daarvan is wel dat je dan twee goede opties voor lb hebt mocht of Martinez of aankoop/Wijndal geblesseerd zijn, terwijl je anders moet terugvallen op Dest of bijv Salah-Edinne
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Wijndal veel meer zou kosten dan hij voor Ajax waard is. Hij is zeker een speler met talent maar bij AZ lijken veel spelers met talent beter dan ze daadwerkelijk zijn doordat AZ van hun tegenstanders alle ruimte krijgt om aanvallend voetbal in te spelen.
1 -1
EersteAanname
Nog even los van of die linksback Wijndal zou moeten worden denk ik dat Ajax misschien gokt op het aantrekken van een linksback. Wijndal is slechts een suggestie
0 0
Ozymandias
Ik zie liever dat Martínez als linksback wordt gebruikt. Qua type is hij perfect voor de rol van inverted wingback. Ik zou Salah-Eddine in de voorbereiding testen om te zien of hij klaar is voor een rol als back-up van Martínez. Als hij dat niet is kan Ajax een linksbenige verdediger kopen die zowel als linksback als linkercentrale verdediger kan spelen.
0 0
wladimir
Die hebben ze al. Daley Blind. De linksback van Oranje. Als Ajax een LCV haalt moet die beter zijn dan Botman en Pierie. Als Lille voor bijna 10 miljoen uitkomt bij Botman is dat dus nog best een uitdaging. Vertonghen lijkt niet geïnteresseerd te zijn.

Blind zou als reserve aanvoerder kunnen rouleren Linksback, LCV en verdedigende middenvelder.

Ik hoop dat Salah-Eddine er klaar voor is. Waarom niet trouwens. Mazraoui en Dest hebben hun positie best oké ingevuld.
0 -1
Ozymandias
Blind is véél beter als centrale middenvelder dan als linksback. Daarbij is hij als centrale speler ongelofelijk belangrijk in het positioneren van de spelers om hem heen. Het zou ABSURD zijn om hem van die positie weg te halen.
0 0
MK77
Hopelijk is dit weer een zomerse positieve verrassing van Marc.
0 0
Rommy
Hopelijk geen gevalletje Bande.
0 0
Ozymandias
Tja, de kans lijkt me klein dat hij in de voorbereiding direct een dubbele beenbreuk oploopt waarbij hij ook nog een paar pezen geheel afscheurd en daardoor waarschijnlijk nooit meer geheel op niveau zal kunnen komen. *Knock on wood*
8 -1
wladimir
Als dit niet was gebeurd had Bandé het ook niet gered. Overmars werd uitgelachen in België.
0 -2
Ozymandias
Bandé werd uitgelachen omdat hij de speler had aangetrokken die een paar maanden later tot talent van het jaar werd verkozen? Lul toch niet man...
1 0
BrandjeXL
Hij heeft gelijk. In België snapte men niks van de transfer van Bandé. Sowieso was de prijs te hoog en dat Ajax hem als linksbuiten haalde. Plus klopt je tijdlijn niet. Nadat hij als talent werd uitgeroepen raakte hij geen pepernoot meer. Gewoon totale miskoop en, net als Marin, verkeerd gescout.
0 0
Freddy
Vallejo van Real geen optie voor ons? Mag daar waarschijnlijk weg. Heb je direct het probleem rechts centraal achterin opgelost en kan Overmars zich richten op verkopen van overtollige spelers en verlengen contracten jeugd.
1 -2
036AFCA97
Zou ik een goede speler vinden.
0 0
Toon meer reacties