De Telegraaf bevestigt interesse in Kudus

FinnDekker, 14-07-2020 om 10:30, 23802 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Deense geruchten omtrent Mohammed Kudus kloppen volgens De Telegraaf. Ajax wil de negentienjarige aanvaller graag inlijven, nog voor zijn twintigste verjaardag op 2 augustus. 'Ajax hoopt hem dan al in Amsterdam te hebben begroet', aldus Mike Verweij.

De Ghanees zou inmiddels zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Amsterdam. 'Ajax moet er echter nog wel uitkomen met speler en club', schrijft de Ajax-watcher. 'Met de komst van Kudus, die sinds januari 2018 voor de Deense topclub FC Nordsjaelland speelt en inmiddels als grootste talent van de Deense Superliga wordt beschouwd, zou Ajax-trainer Erik ten Hag zijn gewenste aanvallende versterking krijgen.'

De krant noemt een bedrag van 8,5 miljoen euro als transferwaarde. Zijn contract in Denemarken loopt nog tot eind 2021. 'Gezien de transferperikelen en de hoge transferwaarde besloot zijn werkgever Nordsjaelland om Kudus tijdens de play-offduels om het kampioenschap buiten de selectie te laten.' Naar verluidt kan de linksbenige aanvaller op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten.

Verder meldt ook Voetbal International dat Ajax 'werk maakt' van het product van de Right to Dream Academy. 'De verrichtingen van Kudus worden al langere tijd nadrukkelijk gevolgd door Ajax. Alle bevindingen zijn dusdanig positief dat de Amsterdamse clubleiding werk maakt van de komst van de aanvaller.'

Denk jij dat Abraham de eerste goal scoort en Chelsea wint van Norwich? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
VI meldt nu dat het rond is. Tekent voor 5 jaar.
0 0
Lars93
Met mijn minieme basis Deens maak ik uit een artikel van BT (boulevardkrant, dat wel) op dat het inmiddels rond zou zijn.
0 0
AFCA1510
Had liever Berghuis zien komen. Heeft zich de afgelopen seizoenen echt sterk ontwikkeld en feyenoord veelvuldig bij de hand genomen. Sterke dribbel, goed schot en ook een sterke passing en visie. Zou met betere spelers om zich heen ook alleen maar beter worden. Afwachten hoe Kudus het gaat doen, ik laat me graag verrassen, maar ik vind het een behoorlijk risico.
0 -4
korem
Hij is binnen !!! Ben benieuwd iedereen is wel vol lof over deze jongen
1 0
PetrosQ
Je kan natuurlijk van veel spelers een mooie YouTube-filmpje met highlights maken, maar de beelden zijn alvast veelbelovend. Enorm snelle speler, moeilijk van de bal te krijgen, goeie eerste aanname, kan op hoge snelheid dribbelen, heeft een strakke passing in huis en kan ballen even strak door de lucht verplaatsen. Hij scoorde ook een aantal keer uit de tweede lijn en was het toevertrouwd om de penalty’s te nemen.

Hij zou een uitstekende vervanger van Donny zien, maar ook best al komen als Donny nog een jaartje blijft. Wel vraag ik mij af wat er dan met de andere middenvelders - Gravenberch, Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Lang, Taylor, Timber - gaat gebeuren. Er is zo weinig plek achter Donny en Martinez.
0 0
PJSM
Marin, Eiting, Ekkelenkamp en Lang geen Ajax niveau dus mogen wat mij betreft allen verkassen.
3 -2
Cello
De Telegraaf bevestigt???.. Ja, ja. De Telegraaf is helemaal niet in welke positie dan ook om iets te bevestigen bij Ajax. Het is pas interessant wanneer er staat: Overmars bevestigt....
En dat lees ik er niet. Het is en blijft derhalve imo een gerucht. Net als bij die Diangana. Gerucht.

Als je dat soort jongens gaat halen, van die leeftijd, dan kan je net zo goed een Brobbey bijvoorbeeld de kans geven òf natuurlijk Lassina Traore. Als je daadwerkelijk nu jonge gassies gaat halen voor in de spits dan kan je jongens als Brobbey, Traore en zelfs Sontje Hansen net als Danilo wel gaan verhuren..... en op zo'n moment zou ik, wanneer de geruchten bewaarheid worden het ook helemaal niet vreemd vinden, dat deze boys dan willen verkassen.

Maar voorlopig ga ik er vanuit, dat het verhaal hierboven mbt Kudus en het verhaal verder op deze site mbt Diangana tot het land der fabeltjes behoren.
0 -1
Santiago
Zeer onwaarschijnlijk wanneer je ziet dat meerdere kranten het bevestigen inclusief Deense outlets.
0 0
Santiago
Blijft toch lachwekkend als je sommigen bezig hoort. 'Youtube betekent niet veel, maar hier heb je toch mijn mening die ik gebaseerd heb op Youtube.'
3 0
036AFCA97
Mario Gotze is ook gewoon transfervrij. Zou die niet bij Ajax passen?
1 -2
3sterrenAjax1
wanneer heb je hem voor t laatst zien spelen? wk-finale misschien? gotze is al een paar jaar enorm op zn retour.
0 -1
Cello
Schijnt ook heel blessuregevoelig te zijn tegenwoordig.
0 0
fc Barcelona_ke
Weet je waarom hij de transfervrij is? Dortmund wil wel met hem door, maar door zijn salariseis was gewoon te gortig! Haalbaar voor ajax? NOPE
2 0
Web
Mooie dribbel, maar of hij in de kleine ruimte dit ook kan?
En overzicht zie ik ook niet direct
Maar daar zullen de scouts toch wel naar kijken
0 -2
mistermiyagi
Ik zie in zijn YouTube videos dat hij niet gekocht moet worden door een Ajax.
Ik vind het een talent van niks, in een competitie die niks voorstelt.
Doet me denken aan Sontje Hansen.

Ajax moet niet zo onnozel doen en Boadu ophalen, Potentieel eerste spits van Oranje.
Een van de parels van het Nederlands voetbal.

De grootste parel is helaas een Psv(er) Ihattaren.

Tegen Ajax speelde hij met de jongens van Ajax, beste van het veld.
Slechts 17 jaar destijds..
Bijzonder.
Gelukkig komt hij in de toekomst voor Oranje te spelen.

Donny voor Ihattaren mocht Donny vertrekken.
2 -14
Web
Wat denk je dat Ajax moet betalen voor Boadu?
AZ zal nooit onder de 30 miljoen verkopen
Dat moet je niet willen als Ajax
4 0
CoolRunnings
Voor geïnteresseerden een engelstalig scoutingsrapport.

https://targetscouting.com/2020/04/07/mohammed-kudus-player-report/
1 0
preme
Zou een beetje een gekke aankoop zijn. Maakt waarschijnlijk je team niet direct sterker (speler van CL niveau werd nagestreefd), en vraag me af of de plek waar deze jongen voor beoogd is, niet juist door eigen jeugd ingevuld zou moeten kunnen worden.
2 -3
Flipper33
Zoiets hebben we niet eens in de jeugd rondlopen
1 0
fc Barcelona_ke
Kubus kan 6, 8, 10, 7, 9, 11 uit de voeten. ik wil toch echt weten wat Ajax hem plan is? als nr 10 gehaald? hij wordt ZEKER niet gehaald als de spitspositie. anders kan Ajax Huntelaar net goed niet verlengen!
2 0
WeerDinges
Als je kijkt naar zijn heatmap is het een duidelijke middenvelder. Met name actief op de helft van de tegenstander. (AM). Enigzins op eigen helft. Linksbening maar speelt ook vaak op rechts. Kan een beetje in de Frenkie of schone rol spelen, met donnny op 10 mocht die blijven. Zou hem niet op de klassieke 6 (punt naar achter zetten). Te veel risico in zijn spel. Dan alleen LAM of RAM. Wanneer we het systeem houden met de punt naar voren kan hij op alledrie de posities uit de voeten op het middenveld. Aangezien TH al heeft gezegd dat Martinez naar linksback gaat bij vertrek van Nico verwacht ik hem als LCM of RCM.
0 0
behangdelul
Ben ik de enige die in hem misschien wel een 6 of 8 ziet? In de 2 youtube filmpjes die ik van hem heb gezien zie ik hem een paar keer voor de middenlijn de bal aannemen en uitstekend kort wegdraaien en vervolgpass sturen.
3 0
Sampaoli
Dubbel gevoel bij deze aankomende transfer. Kudus is een ruwe diamant en hij kan bij Ajax een gigantisch succes worden. Heeft een waanzinnige dribbel en eerste aanname, maar moet nog creatiever worden in zijn steekpasses (bij FCN was hij vaker alleen voorin dan dat bij Ajax zal zijn) en beter worden in zijn afronding (xG per schot erg laag).

Jammer dat onder Ten Hag een jongen als Noa Lang volledig is afgedankt, althans dat gevoel heerst bij mij. Hij is een jongen die ook op 10 kan spelen en verdient daar eigenlijk een kans. Concurrentiestrijd met Kudus is niet slecht, maar hoop absoluut niet dat hij door deze aankoop permanent mag vertrekken bij Ajax.
3 -3
Flipper33
Als het bij Lang ff tegenzit gaat die lopen mokken die gast heeft echt een mentaliteit van niks ! en voelt zich meer gangster dan voetballer.
0 -1
ElPistolero9
Lang mist topsportmentaliteit
4 -5
Web
Ik heb er ook helemaal geen vertrouwen in , ik zal niet gouw jeugd afvallen
Maar met hem heb ik helemaal niets
Iets zegt mij dat je hem niet moet willen
2 -3
altijdwelwat
Iets zegt jou .... allemaal onderbuik gevoelens gebasseerd op niks. Lang breekt op 15 jarige leeftijd zijn rug , mag een jaar lang niet voetballen en het is nog maar twijfelachtig of hij überhaupt kan voetballen. Als je geen topsport mentaliteit hebt dan haal je Ajax 1 niet. Was dit Schuurs of Eiting geweest had jij ze de hemel ingeprezen, voor zoveel professionaliteit.
5 -1
7172AFCA7395
Heb je misschien wel een punt, maar ik zie Lang
ook geen basisspeler worden, (misschien elders)
1 -1
DeWijsneus
Kuhn verkocht aan Bayern München.
4 0
AjaxDaniel
Ik vond echt dat hij veel potentie had maar hij heeft weinig laten zien hier. Blijft toch zonde hoeveel buitenlandse jeugd buitenspelers het niet redden.
2 0
RusselWestbrook
De meeste Nederlandse jeugdspelers redden het ook niet hoor.
3 -1
Web
Juist
0 0
AjaxDaniel
Uiteraard. Het is sowieso een van de posities waar de minste talenten ook daadwerkelijk doorbreken in het eerste. Maar buitenlandse spelers worden vaak met veel bombarie gehaald en Kuhn stond bekend als echt een groot talent. Is toch apart dat hij zo weinig heeft laten zien uiteindelijk.
0 0
Web
Spelers gaan over het algemeen veel te jong weg
Was Frenkie beter geworden als hij met 10 jaar naar Ajax was gegaan?
Was Cerny in Tsjechië niet veel beter af geweest?
Had Danilo niet veel beter op deze leeftijd in Brazilië kunnen blijven?
Kuhn ook een voorbeeld
Schuurs is erg bescheiden, komt naar Ajax
Waarom niet kopen en daar laten door groeien?
Was hij misschien wel verder geweest als nu?
0 0
DeWijsneus
Had zelf ook hoge verwachtingen.. Inderdaad apart dat er zo weinig slagen.
0 0
AFCA.
Geef liever Lang of Jensen de kans.
2 -3
AjaxDaniel
Zie liever dat Lang verhuurd wordt.
4 -1
altijdwelwat
Voor een jongen van 8 miljoen waarvan nog maar moet blijken of hij beter is ? Ik sluit niet uit dat Lang ook uit zou blinken in de Deense competitie, want die stelt niet zo heel veel voor.
0 0
Flipper33
Hoe gaat het eigenlijk met Bande ? Hoor je ook niks meer over !
0 0
AjaxDaniel
Die kunnen we helaas wel afschrijven denk ik, bedankt nog aan die gozer van Anderlecht die hem kapot schopte.
3 0
Flipper33
Vrees het ook is die alweer terug bij Ajax ? Huur periode is voorbij als ik het goed heb ?
0 0
Ozymandias
Zijn huurperiode loopt tot medio 2021.
2 0
Ozymandias
Ik heb hem een helft tegen Young Boys zien spelen en hij maakt nog steeds de indruk van een speler die herstellende is van een zware beenbreuk. Hij lijkt een groot deel van zijn explosiviteit en wendbaarheid zijn kwijt geraakt.
2 0
Flipper33
Die speelt vast nog met angst
3 0
Ozymandias
Dat zou goed kunnen.
1 0
DeWijsneus
8 wedstrijden gespeeld voor FC Thun, 0 goals en assist. 36 procent van de wedstrijden gestart in de basis.
0 0
Flipper33
niet echt iets om over naar huis te schrijven
0 0
3sterrenAjax1
ziet er op de filmpjes prima uit. explosief, krachtig en met een goede dribbel en pass. kan kennelijk zowel op het middenveld als id spits als aan de buitenkant spelen. zie alleen nog graag een creatieve 6 komen. matheus henrique of propper oid.
1 -1
AFCA-B93
Stap 1: verkoop Botman, een verdediger, zonder ook maar 1 minuut in het eerste gespeeld te hebben, voor om en nabij 8 miljoen.
Stap 2: haal Kudus, een aanvaller (per definitie meer waard), die zoals het lijkt een hoger niveau (dichter tegen minuten aan), voor hetzelfde geld.
Stap 3: verkoop Kudus uiteindelijk na x jaar voor een meervoud van het aankoopbedrag, na hopelijk wat prijzen.
Stap 4: tel je stapel met geld.
Stap 5: wees tevreden met je beleid
3 0
vdhaas
Stap 6: Negeer mensen op AS die onder ieder artikel kritiek op je beleid uiten.
1 0
Bobbaasje
Ik heb liever Matheus of Gomes.
0 -2
diamanti
Het wordt weer een lekker vreemdelingenlegioen.
4 -9
de_pitbull
Dit is AJAX en daar staat Amsterdam voor.
Ga dan lekker een clubcard bij FC Volendam kopen ofzo.

Als je de beste speler uit de Deense competitie kunt kopen voor 8,5 miljoen is dat natuurlijk een koopje.
6 -2
diamanti
Ajax staat niet voor zelf spelers opleiden?
2 0
Vlieske
Daar staat ajax wel voor. Als je brobbey hebt en sontje hansen lijkt mij dit totaal overbodig. Maar ten Hag bepaalt alles binnen Ajax.
0 -5
Hollister
Pffff moe wordt je van mensen zoals jou
2 -3
diamanti
Onprettig voor je.
0 -3
Hollister
je bent gewoon een zeur net als velen hier die maar blijven roepen om "eigen jeugd' .. Ajax wil richting de Europese Top... zie jij Barca en Real en Bayern ook met alleen maar "eigen jeugd"spelen ? Zijn jullie allemaal werkelijk zo dom? Er komt een fantastische lichting aan, maar geef dat soort jongens gewoon eens een jaartje of 3 a 4 de tijd ... Donny, Klaassen. Eriksen, enz hebben ook die jaren nodig gehad.. weten we nog hoe we jongens als Ziyech en Blind hebben staan uitfluiten omdat ze er niets van konden? Zie waar die nu staan.. en die waren zelfs al qua leeftijd een stuk verder... wat een gelul dat jonge spelers geen kans krijgen .. alleen de laatste 5 jaar .. Dolberg, kluivert, de Ligt, Frenkie, Dest, Mazraoui, vd Beek, en dan zal ik al die jongens die ook hun eerste min hebben gemaakt maar even achterwege laten als Lang, Ekkelenkamp, Traore, Cerny, Schuurs, Eiting .... ach .. sommigen zijn gewoon te dom om te poepen en roeptoeteren hier anderen maar na... met jongens als Gedaante voorop die Overmars te kust en te keur loopt af te zeiken
0 0
diamanti
Volgens mij is het niet verboden om een andere mening te hebben toch? Je kan toch toch niet ontkennen dat veel aankopen niet goed uitpakken?

Lees trouwens je eigen stukje nog eens terug, volgens mij ben jij vooral te dom te poepen ;-)
0 -2
Hollister
Zo.. weer een hele sterke bijdrage.. man man man, wat een aantal droeftoeters hebben we ook.... ga lekker verder met je Fifa spelen, kan je lekker alle jonkies opstellen... idioot... Onana, Dolberg, Nico, sanchez, Martinez, Tadic, Neres, Antony, Eriksen, Aldeweireld, Vertongen, hebben of gaan meer dan 10 x zoveel opleveren dan de namen die jij warschijnlijk gaat opnoemen die mislukt zijn.. jij snapt er werkelijk helemaal niets van droppie
0 0
diamanti
Sorry dat ik die warrige verhalen van jou niet kan volgen. Ik heb nooit gezegd dat er alleen maar jonkies in hoeven te staan, alleen lijkt mij deze aankoop wat overbodig. Jij mag daar van vinden wat je wil, wel een beetje kinderachtig om mij dan idioot te noemen terwijl jij elke zin afsluit met ...
0 0
DeWijsneus
Ben er niet kapot van wat ik zie op YouTube. Maar ben dan ook geen scout. Mijn inziens hebben we een creatieve speler nodig op het middenveld, iemand met een pass. Deze jongen kan aardig een man passeren, maar is wel erg van het lopen en wordt er in Denemarken schijnbaar erg vrijelijk gedekt. Heb mijn twijfels voor dik 8 miljoen.
4 -1
AjaxDaniel
Ik heb zelf de beelden niet gekeken. Die filmpjes geven toch altijd een vertekend beeld, het kan een speler er als een Messi eruit laten zien maar soms laat het ook goede spelers niet heel goed lijken. Maar er zal toch enige gedachte achter de interesse zitten lijkt mij? Anders kan je net zo goed Promes op 10 zetten.
1 0
MosesD
Ruim 8 mio voor deze speler. Youtube zegt niet veel, maar echt indrukwekkend is het nou ook weer niet. Wat betekent dit voor o.a. Lang, Jensen, Ekkelenkamp? Imo is een creatieve controleur prioriteit nummer 1. Deze mogelijke aankoop snap ik niet zo.
1 0
niels1992
Lang, Jensen en Ekkelenkamp gaan het toch allemaal niet redden bij Ajax. Dus vers bloed lijkt me prima, mits het geen Bandé-achtige aankoop wordt....
0 -2
Ozymandias
Het lijkt mij veel te vroeg om Lang en Jensen af te schrijven. Ekkelenkamp zou je misschien wel al kunnen afschrijven omdat andere talentvolle middenvelders hem voorbij zijn gestreefd.
3 0
diamanti
Het lijkt mij ook veel te vroeg om zulke jongens af te schrijven. Ik heb er ook wel vrede mee als de resultaten een jaar wat minder zijn mits de talenten zich goed ontwikkelen. Maar een Alvarez, Magallan, Bande, Marin etc zijn geen spelers die jeugd in de weg moeten zitten.
1 0
AFCA-B93
Zodra ik iets lees over dat Lang het niet zou gaan redden, zie ik meteen jou tevoorschijn komen daaronder haha. Bedoel, prima als je het ziet zitten in Lang, maar word je zelf nou nooit moe van elke keer hetzelfde te moeten zeggen over Lang? :p
Geen commentaar dit ofzo hoor, ik zou er namelijk al lang mee gestopt zijn haha
1 -1
Ozymandias
Nee, ik wordt nooit moe van met mensen discussieren. Ik vind dat juist leuk.
3 0
Sanalologo
Ekkelenkamp is qua talent niet minder dan een Botman, Sierhuis of Matisuwa. Lekker een jaartje verhuren in de Eredivisie en dan mooi bedrag voor vangen.
3 0
Ozymandias
Inderdaad, ik denk dat hij in dat rijtje van talenten thuis hoort (of misschien zelfs in een rijtje van talenten met net wat meer potentieel dan die drie).
1 0
PierreHeno
Nu maar hopen dat deze Kudus geen Rubnik kubus gaat worden voor wat zij positie binnen het elftal betreft. En....Magalkan zal wel terugkeren want aan centrale verdedigers gaat Overmars duidelijk geen cent meer uitgeven...dat wordt dus weer een surrogaat centrum waarvoor Onana en Blind hard nodig zijn om in de CL en eventueel EL nog wat tegengoals te voorkomen.
0 -6
RusselWestbrook
Die eerste zin. Wat fucking slecht.
0 0
JariHeijden
Het centrale duo Veltman-Blind was nu juist een heel stabiel en uitstekend centrum. En met Schuurs, Alvarez en Timber hebben we op rechts centraal genoeg andere opties. Links centraal is wat minder. Na Blind hebben we natuurlijk Martinez en daarna PIerie. Maar of hij er klaar voor is, waag ik te betwijfelen.
2 -1
KVF
Op filmpjes ziet het er goed uit. Heeft iemand hem zien spelen in de Deense competitie? Ben benieuwd naar een reactie van een “kenner” :)
1 -1
ShowtimeAjax
Vaak wat wedstrijden gezien van hem. Is vaak wel 1 van de weinige die dreiging heeft zoniet voetbalvreugde brengt. Denk in een team zoals Ajax hij wel aardig kan aarden en zich zelf kan ontwikkelen.
2 -1
KVF
Heeft hij ook het vermogen om een creatieve paser te worden?
0 0
DeWijsneus
Kopen, kopen, kopen.
3 -1
Champy
Hopelijk kan ie er iets van.
Die highlight video's van elke onbekende speler geven toch altijd een vertekend beeld.
Zelfs Kristensen leek een echte topper.
2 -1
Bapinho
Blijft altijd lastig om te zeggen aan de hand van een youtube compilatie maar heb zojuist die gekeken met titel: "Why man united wants to sign Mohammed Kudus". Moet zeggen dat ik wel erg onder de indruk ben! Ziet er uit als een 10 met een geweldige dribbel, goede pass lang en kort en nog een aardig afmaken vermogen ook. Daarnaast fysiek sterk en redelijk tweebenig. Van mij mag ie eerlijk gezegd wel komen! Denk dat het middenveld/aanval dan zoiets wordt:
Anthony Tadic Neres
Kudus op 10;
vd Beek
Martinez

Dan kan je eigenlijk op de 10 en flanken rouleren met Promes zonder dat je voorin kwaliteit inlevert. Heb martinez op CVM gezet aangezien ik toch denk dt ie daar beter is dan op LA, en natuurlijk moet Donny wel blijven in dit scenario
3 -3
Champy
In de compilatiefilms lijkt ie meer een postpode dan een passer.
Lijkt wat dat betreft niet echt een spelverdeler voor op 10.
2 0
Bapinho
Ik weet niet of je dezelfde hebt gezien als ik maar in dat filmpje heeft ie ook geregeld een mooie opening door de lucht naar de andere kant van t veld bijv hoor.
0 0
Okocha078
Ziet er goed uit en ook handig dat hij op meerdere posities inzetbaar is.
Als Ajax een basis heeft met onderstaande spelers vind ik het er weer goed uitzien:
(4231 Lijkt TH weer te gaan spelen)
Onana
vlnr: Martinez, Blind, Alvarez/Schuurs, Dest/Mazraoui
VM: Gravenberch, vd Beek/Matheus Henrique
AM:Promes,Neres,Anthony
SP:Tadic

Ik ga er hierbij vanuit dat Tagliafico en Veltman vertrekken.
Als Donny vertrekt zou Matheus Henrique een mooie vervanger zijn.
Als Onana vertrekt zou er ook een vervanger moeten komen.
Centraal achterin zou er een mooie strijd kunnen plaatsvinden tussen Schuurs en Alvarez.
Mocht Dest vertrekken kan je dit intern opvangen.

Een bank mt bv: Steek,Timber,Lang,Kudus,Traore,Klaas, Alvarez of Schuurs is ook sterk, zo kan je er redelijk vaak nog een jonkie bij halen ook.

Hopelijk komt er een mooie club voorbij voor Marin, Magallan en Labyad.
Eiting( moet op zijn leeftijd een heel seizoen als basisspeler in de benen krijgen) en Kotarski zou ik verhuren.
0 -1
Ajax27
Ik snap dit eerlijk gezegd dan weer niet. Aanvallers hebbem we genoeg, aanvallende middenvelders hebben we genoeg. Waar moet deze jongen passen?
2 -1
noppenkoning
Vervanger van Donny denk ik
0 0
AjaxDaniel
Blijkbaar kan hij ook prima als middenvelder uit de voeten, als Ajax hem als middenvelder ziet snap ik deze aankoop wel.
2 0
GvanAchteren
Labyad?
0 -1
GvanAchteren
Waar komt deze jongen dan in de rij voor de 10 positie : Tadic, Donny, Promes, Lang, Marin, Ekkelenkamp, Jensen, Unuvar. Nog iemand vergeten?
1 0
wdka
Schijnt dat je in de Deense Superliga een containerschip kunt draaien voordat er druk op je wordt gezet.
2 0
Ajax114
Denk dat veel clubs inclusief AJax de grootste moeite zullen hebben met Nordsjaelland. Hij maakt in ieder geval een betere indruk (balaanname, snelheid, techniek en overzicht) in de film dan Bande destijds .
1 0
wdka
Weleens een gemiddelde wedstrijd daar bekeken? Is niet om aan te gluren, zeeën van ruimte en tijd. Zelfs Berghuis schiet er 45 per jaar in daar.
2 -5
Ozymandias
Zelfs de topscoorder van de Eredivisie zou daar veel scoren?
2 0
pizzapunt
Doet mij denken aan Promes als ik de video's zie.
0 0
GrandMasterFlex
Oké deze guy moeten we wel halen!!! Mooie aanvallende middenvelder ter vervanging van Ziyech.
0 0
Ozymandias
Zal deze jongen zoveel beter zijn dat Lang dat hij een transfersom van 8 miljoen euro voor Ajax waard is? Lang heeft bij (Jong) Ajax al bewezen goed in de speelstijl te passen en dat is bij zo’n aankoop meestal nog maar de vraag.
5 -5
JariJari
Ik ben het eigenlijk altijd met je eens dus vat dit niet als persoonlijke aanval op want dat is het absoluut niet.

Je bent 1 van de weinige die het ECHT in Lang zien zitten. Met zijn karakter en gebrek aan intelligentie zie ik hem, onafhankelijk van zijn talent, weinig bereiken in zijn carriere (a la Ballotelli, Guidetti, etc). Uiteraard is dit mijn mening gebaseerd op beperkte informatie. Dus ik ben heel blij als Ajax zeker wat hem betreft of meerdere paarden wedt.

En misschien geeft een gek na 5 goede wedstrijden wel een miljoenenbedrag voor hem en kun je hem verkopen voordat de nadelen van zijn karakter zichtbaar worden. Dan is het heel mooi als je een alternatief hebt.

Als ik je persoonlijk kende in het dagelijks leven zou ik een leuke vriendschappelijke weddenschap betreft de komende 10 jaar van Lang zijn carriere voorstellen. Leuk om steeds als je elkaar tegenkomt over te ouwehoeren.
1 -1
Ozymandias
Waar blijkt het uit dat hij een slecht karakter zou hebben? Puur en alleen omdat hij een opstootje had met Tadic waarna Ten Hag hem een uitbrander gaf? Lang staat bij zijn trainers in de jeugdopleiding (en Ouaali) bekent als iemand die hard aan zijn ontwikkeling werkt. Is dat niet juist een teken van een goed karakter? Lang komt inderdaad niet als een intelligente persoon over maar de broertjes "Uhh, Uhh, Uhh" De Boer kwamen ook niet als intelligente personen over.
4 -1
JariJari
Nee, op basis van elk interview dat ik ooit met deze jongen heb gezien. Als hij in de Rotterdamse haven gaat werken heeft hij nauwelijks dommere collega's.

En kom op met De Boertjes vergelijken? Heel ander karakter, veel minder impulsief bv. Ik zou hem op zijn karakter aftesten, past beter bij Feyenoord, Utrecht of ADO.
0 0
Sunny
Absoluut mee eens.
Het is hier al een tijdje mode om karaktermoord te plegen op spelers die niet voldoen aan het type ideale schoonzoon.
Ze gebruiken straattaal, zijn dom, lui, egoïstisch, arrogant en ga zo maar door.
Ik noem maar even Ziyech, Dest, Kluivert jr en Promes maar de lijst is veel langer.
Daarbij laat men zich niet hinderen door een gebrek aan kennis v.d. feiten maar krijgt de onderbuik ruim baan.
En ondanks dat vaak genoeg het tegendeel blijkt gaat men maar door.
Triest hoor.
2 0
JariJari
Dest en Kluivert zij ook goede voorbeelden maar bij lange na niet zo erg als Lang.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, straatschoffies met een grote bek worden blijkbaar niet meer gewaardeerd door veel supporters van Ajax terwijl dat soort spelers Ajax juist groot hebben gemaakt. Tegen een bidon trappen wordt nu al als "fout" gezien terwijl de spelers die Ajax groot hebben gemaakt (in de jaren '70) regelmatig te keer gingen op hun trainer.
2 0
MosesD
Ik ben het vaak met je eens, maar wat JariJari zegt daar sluit ik me bij aan. Lang kan zeker aardig voetballen, maar het is wel een baasje. Hij heeft ook geen prettige kop. Nee, dat is zeker niet bepalend of iemand kan voetballen of niet, maar hij heeft gewoon geen Ajax hoofd. Of hij een heel seizoen gedisciplineerd en gefocust kan zijn, dat betwijfel ik. Jensen (als hij fit blijft) een ook die hier onderschatte Ekkkelenkamp kunnen op 10. En ook Giovanni (volgens de Visser een sensatie zelfs) kan op 10. Evenals Tadic en Promes. De eventuele komst van Kudus snap ik dus niet zo.
1 -1
JariHeijden
Nou, bij Lang was er wel meer aan de hand. Ik sta trouwens erg aan de kant van JariJari (het zal in de naam liggen). Ik deel je mening zeker niet over Lang, maar heb wel beperkte informatie en ben erg blij met jouw inbreng op AS.

Lang heeft ook eens een bidon omver geschopt omdat hij wel warmliep, maar niet inviel. Witheet was hij, alsof hij een grote vedette is waar de trainer niet omheen kan. Ook in jong Ajax zag ik hem dingen doen die ik niet begreep, waarbij ik het gevoel had dat hij een houding heeft van 'zie mij eens de ster hier zijn'. Veel te snel denken dat je iemand bent. Ik geloof wel dat hij hard werkt, maar als ik zijn gedrag zie, dan denk ik te vaak dat het in zijn hoofd niet goed zit. En nogmaals, ik kan me zeker vergissen. Graag zelfs. En Ten Hag moet hem zeker een kans geven, alleen dan weten we zeker of hij het aan kan. Maar ik zie het niet. Ik vind hem wel een goede voetballer, maar ik zie ook geen erg groot talent in hem.
0 -1
Ozymandias
Dus een opstootje met Tadic en het omverschoppen van een bidon? Tja, dan vind ik het toch belangrijker dat hij bij de hoofd jeugdopleiding (en de jeugdtrainers) te boek stond als het talent van zijn lichting (waar ook De Ligt toe behoorde) wat het hardst aan zijn ontwikkeling werkte. Ik vind het geen probleem als spelers af en toe boos of zich profileren als een topspeler zolang ze maar hard werken om zo'n topspeler te worden.
3 0
JariHeijden
Ik schreef ook dat er meer gevallen waren waardoor ik twijfel aan of het goed dit ook zijn hoofd.

Ik geloof wel dat hij hard werkt, maar niet dat zijn houding goed genoeg is voor de absolute top. Bovendien zie ik de potentie die jij hem toeschrijft gewoonweg niet.

Maar nogmaals, ik heb graag ongelijk in deze.
0 0
Ozymandias
Ik vind zijn houding juist goed bij Ajax passen. Speler met zo'n houding hebben Ajax groot gemaakt. Spelers die af en toe hard tegen een bidon schopte, tegen hun hoofdtrainer schreeuwde en rondliepen alsof ze door god zelf verkozen waren tot beste speler ter wereld.
2 0
MosesD
11 ideale schoonzonen hoeft zeker niet, maar Lang denkt geloof ik wel dat hij iets beter is dan hij in werkelijkheid is. Hij zal het moeten laten zien in de voorbereiding. Ik ben benieuwd, maar tegelijk geen fan van deze jongen.
1 -1
Ozymandias
Volgens mij is het juist goed als een speler denkt dat hij beter is dan hij daadwerkelijk is. Het zelfvertrouwen wat zo'n arrogantie geeft hebben veel spelers nodig om de top te bereiken. Het is alleen slecht als een speler daardoor niet de drive heeft om nog beter te worden maar over die drive beschikt Lang gelukkig wel.
2 0
MosesD
Wel als het binnen proporties is en blijft. We gaan het zien, maar ik zie Lang in ieder geval niet in het bij de eerste 16 komen. Zal dan verhuurd of verkocht worden.
1 -1
RuffRhythim
Was wel een terechte uitbrander trouwens...
4 -1
Ozymandias
Ik vond het onterecht dat Lang door Tadic op z'n kop kreeg maar vond het vervolgens wel terecht dat hij van Ten Hag op zijn kop kreeg. Als de aanvoerder een speler onterecht op z'n kop geeft moet die speler dat tijdens de wedstrijd even opzij zetten en daarna bespreken.
2 -1
JariHeijden
Ik vond de uitbrander volledig terecht. En mijn gevoel is dat er ook meer achter zat, waarom Tadic die uitbrander gaf. Dat was volgens mij niet alleen gericht op de voetbalsituatie. Maar op een langere houding (al is dat echt onderbuikgevoel en meer niet).

De woorden van Ten Hag bevestigen mijn gevoel over Lang ook. Hem werd door Ten Hag duidelijk gemaakt dat het niet om Lang gaat. Ten Hag deed dat ook omdat er een punt gemaakt moest worden dat verder ging dan enkel die voetbalsituatie (nogmaals onderbuikgevoel).
1 -1
Ozymandias
Tadic ging ook eens te keer op Dest. Het zou best kunnen dat Tadic de frustratie over zijn eigen slechte spel op de talenten afreageerde (het was misschien geen toeval dat hij Lang een uitbrander gaf direct nadat Tadic zelf een slechte pass gaf) of zo probeerde het team een impuls te geven.
2 0
JariHeijden
Zou kunnen. Maar ook bij Dest vond ik het niet verkeerd wat Tadic deed. En daarnaast had ik wel het idee dat het ook nog effect op het team had. Hij probeerde duidelijk wat gif erin te brengen
0 0
Ajax27
Lang heeft een imago probleem. Maar ja, dat hebben er bij Ajax wel meer in het verleden gehad. Ziyech, Ibrahimovic, q
2 0
ShowtimeAjax
Imago probleem ? Omdat hij zich niet als een typische nlse jongetje profileert in intervieuws ? Denk dat als Ajax met Depay, Zlatan etc aan komt je als eerst staat toe te juichen.
1 -2
ajaxxcied4life
Terechte vraag. Ik denk dat Ajax toch wel uitgaat van een kleine leegloop als ze deze jongen nu al halen.
1 0
CDS
Maar Lang is mentaal zwak. Beste vriendjes met Kluivert. Samen delen ze 1 hersencel.
2 -4
Ozymandias
Waarom denk je dat Lang mentaal zwak is?
3 -3
GrandMasterFlex
Onzin, Lang heeft zich altijd super professioneel opgesteld en is naast getalenteerd ook enorm hardwerkend. Geen onzin verkopen
5 -2
AjaxDaniel
Hebben we niet meer behoefte aan een goede middenvelder?
1 0
Ozymandias
Kudus heeft vaker op het middenveld gespeeld dan in de aanval.
0 0
Lazell
Mooi, staat er weer een lading tieners klaar. Lijkt erop dat de focus ook ligt om de komende 2 jaar een vrachtlading toppers in te laten stromen. Nu nog een paar jeugdspelers verlengen en we kunnen zomaar weer eens in de CL stunten over een tijdje.
0 0
Yeshyeshyall
Interessant. Blijft lastig in te schatten of hij dezelfde kwaliteiten kan vertonen als het tempo hoger ligt en de ruimte kleiner is. In de video heeft hij wel heel veel tijd en ruimte. Daardoor leek Sana ook een topspeler destijds. Wel leuke speler qua stijl in ieder geval!
0 0
Dubbelvla
Ken deze jongen niet, oogt explosief. Ben benieuwd wat voor team er over 2 maanden staat en of we daar hoge ogen mee gaan spelen. Ergens hoop ik wel dat we geen vreemdelingenlegioen gaan worden en dat er altijd wat (nederlandse) jeugd blijft spelen. Soepele communicatie is ook gewoon een ding dat moet bestaan in een team.
0 0
Schip
Volgens mij zitten wij aanvallend wel goed met Tadic, Hunter, Neres, Anthony, Traore en Brobbey. Al heeft afgelopen seizoen wel geleerd dat je een echt brede bank moet hebben.

Waar blijft de interesse in creatieve middenvelders.
0 -3
Ozymandias
Zoals in creatieve middenvelders als Kudus?
3 0
Soccerskins
Is dit een creatieve middenvelder dan? Zie het eerder als iemand die de ballen ontvangt van een creatieve middenvelder. Maar ik heb ook pas sinds vanochtend iets over hem opgezocht.
0 -1
Liam
Hij komt op mij idd wel over als een creatieve aanvallende middenvelder.
0 0
Ozymandias
Ik ken hem zelf niet maar ik heb de afgelopen weken (sinds hij voor het eerste aan Ajax werd gelinkt) wat "onderzoek" naar heb gedaan en hij wordt vooral beschreven als een speler die behendig is aan de bal en zowel in met acties als combinaties goed is in het laatste 1/3 van het veld. Daarbij schreven een aantal mensen dat hij een goede lange passtechniek heeft. Ook schreven een paar mensen dat hij nauwkeuriger moet worden in de afronding.
1 0
geDaante
Een goede lange pass heb je als 10 niet bepaald nodig natuurlijk (richting tribune ;)?), eerder een goede steekpass.
0 -1
Ozymandias
Volgens mij is de lange pass van Ziyech enorm belangrijk geweest het afgelopen seizoen (waarin hij als '10' speelde). Met name Promes heeft behoorlijk wat doelpunten kunnen maken door de geweldige lange pass van Ziyech.
2 0
Liam
Eens. Snelle voeten vooral en een constante blik naar voren. Deze jongen komt op mij best goed over maar korte beelden zeggen weinig. Maar wat ik zie bevalt me wel.
0 0
AFCA-B93
Volgens mij heb je een paar lobs, steekpasses, spelverdelingen en individuele skills gemist in de filmpjes die jij gekeken hebt haha
1 -1
GrandMasterFlex
Hahaha
0 0
ajaxminimax
Ik denk dat ze hem zien als nummer 10... anders snap ik deze belangstelling ook niet
0 0
Ron403
Dit is een creatieve middenvelder... heeft het meest achter de spits gespeeld dit seizoen.
1 0
altijdwelwat
Ik blijf erbij dat wanneer je Lang vertrouwen geeft hij het gewoon prima gaat doen. Kijk eens naar het gemak waarmee hij vsnuit de dribbel Traore voor de keeper zet op minuut 3.15

https://youtu.be/yw8amFNdGGw
4 -3
Lazell
Beetje vreemde tendens hier op AS. Begin van het seizoen was TH een lul omdat hij hem er niet bij haalde. Toen werd hij 1x terecht gewezen en was hij mede vanwege zijn vreemde accent opeens een lastige jongen.

Lang kan geweldig voetballen. Als hij genoeg kansen krijgt en zich blijft inzetten zoals hij nu doet, gaat hij voor een flink bedrag weg. Maar nu al vertrouwen geven is misschien wat vroeg. Laat hem zich maar in de basis knokken.
4 0
Minsc
Momenten voetballer, tactisch zwak.
2 -3
Yeshyeshyall
Volgens mij mag hij, zoals alle jongere talenten, nog stabieler worden maar momenten voetballer denk ik niet. Was bij Jong vrij continu de beste of betere. Tactisch zwak weet ik niet maar volgens mij niet per se?
2 0
altijdwelwat
Creëerde de meeste kansen van alle spelers in dr Eredivisie in de 2e seizoenshelft , dat doet een momenten voetballer niet.
3 0
DUDE92
Hij had blijkbaar veel goede momenten
2 0
Illegaal
Misschien is dit een afleidingsmanoeuvre voor Gomez want die is waardevoller dan deze jongen.

Zo te zien lijkt hij me meer een vervanger voor Ziyech, hij is ook links en technisch, hij heeft de schotkracht en nauwkeurigheid van Ziyech niet, hij is geen absolute top maar slecht is hij ook niet.
0 -3
Ozymandias
Kan je de kwaliteiten beschrijven die Gomes heeft die hem geschikt maken om Ziyech op te volgen? Ziyech blonk uit door zijn fenomenale passtechniek en zijn creativiteit in zijn passing terwijl Gomes over beide dingen niet beschikt.
3 -4
Illegaal
Ik vergelijk Gomes niet met Ziyech dat doe jij.

Gomes mag voor mij ten alle tijden komen en dat los van deze jongen
2 -3
Ozymandias
Inderdaad, ik dacht dat je het in de tweede alinea over Gomes had en vond het al vreemd dat je schreef dat hij linksbenig was.
0 -2
ovdw
Ziet er prima uit op filmpjes. Goede fysiek, redelijk snel, dribbelt met lef, trap is prima en goede leeftijd.
0 0
AjaxAmsterdam
Ik ben wel onder de indruk van deze man. Filmpjes zeggen natuurlijk niet veel, maar je kan denk ik wel zien dat hij sterk aan de bal is en ook een bepaalde explosiviteit heeft met zijn rushes.

Iemand die hem wel eens heeft zien spelen? Dan zou ik daar graag meer informatie over willen (beste positie, eigenschappen, groot talent?)
0 0
Ajaxbrl
Hij speelde de meeste partijen als CM, dus kom maar op want in middenvelders zitten we nogal krap..
0 0
AFCA-B93
Van wat ik zie op YouTube (ja ja ik weet het, alleen maar hoogtepunten):
- scorend vermogen
- goed positie kiezen in de 16
- overzicht en kan dus spel verdelen
- durft/kan ballen door de lucht geven, waarmee het spel dus verlegd kan worden (ontbreekt bijvoorbeeld bij Neres)
- strakke passing
- snelheid
- lijkt me ook sterk aan de bal

Nou zal hij natuurlijk ook wel minpunten hebben, maar die ga ik natuurlijk niet vinden op YouTube lol

1 0
Lazell
Op YT kun je een goed profiel krijgen van een speler. Ben er wel blij mee dat ze voor creativiteit gaan vanuit het middenveld. Dat mist wel een beetje.

En als hij minpunten heeft, heeft hij ook nog tijd om die te verbeteren. Is pas 19.
1 0
ajaxxcied4life
Wordt hier voorgesorteerd op het vertrek van Hansen en Brobbey?
0 -11
Flipper33
Denk eerder een vertrek van Labyad
1 -1
Illegaal
Nee vervanging voor Ziyech
1 0
ShowtimeAjax
Denk dat die jongens eerst maar eens constant en moeten uit blinken bij Jong !
4 -3
Illegaal
Presteren moeten ze wel dat klopt, beide zijn nog niet klaar voor het grote werk.

Maar het is ook moeilijk om echt erbovenuit te springen in jong, vaak ben je ook afhankelijk van de kwaliteit van je medespelers
0 0
Ozymandias
Kudus heeft dit seizoen ongeveer de helft van de wedstrijden als (schaduw)spits gespeeld maar verder (de afgelopen seizoenen) voornamelijk als centrale middenvelder of aanvallende middenvelder. Ik denk dus dat Ajax hem niet als een aanvaller maar als een middenvelder ziet.
5 0
Lazell
De rol die vd Beek had kun je met een beetje fantasie ook schaduwspits noemen. Stond altijd ontzettend diep, was vrij om zijn loopacties rondom aanspeelpunt Tadic te maken en om er vaak overheen te gaan. Hoop dat je gelijk hebt en hij op 10 komt te spelen, is er weer wat creativiteit op het middenveld bij.
1 0
Flipper33
Hij is eindelijk een spits maar heeft een goede badis techniek en is behoorlijk snel en sterk
0 0
Ozymandias
Hij heeft in Denemarken in totaal 22 wedstrijden als (schaduw)spits gespeeld en 28 wedstrijden als middenvelder.
0 0
PeterVKV
optie als vervanger voor Ziyech dus....kan me niet voorstellen dat Brobbey en Hansen vertrekken gezien de potentie van deze generatie bij Ajax.
0 0
BlueDuke
Lijkt me ook niet. Deze jongen is echt geen 9. Lijkt me meer iets voor de flanken. Meer type neres. Hij kan eventueel op 10 maar zie ik niet gebeuren.
2 0
PeterVKV
Ik las ergens dat hij de meeste wedstrijden als schaduwspits heeft gespeeld.
0 0
Ozymandias
Dat klopt niet. Hij heeft in Denemarken 22 wedstrijden als (schaduw)spits gespeeld en 28 wedstrijden als middenvelder gespeeld.
0 0
Benleiden
Ja, mijn gedachte ook. Ik denk vnl. Sontje. Die vertegenwoordigt aardig wat waarde.
1 -2
Toon meer reacties