Ten Hag: 'Ga Martínez op linksbackpositie proberen'

GinoHaverkamp, 27-06-2020 om 11:50, 16910 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mocht Nicolás Tagliafico vertrekken bij Ajax, dan hoeft de club niet per se op zoek naar een vervanger. Met Lisandro Martínez heeft Erik ten Hag een optie voor de linksbackpositie, zo geeft de trainer zelf te kennen aan Het Parool.

Donny van de Beek, André Onana en Tagliafico worden regelmatig gelinkt aan een transfer naar het buitenland. Ten Hag zegt dat Van de Beek en Onana zeker nog een jaar bij Ajax kunnen blijven, maar acht de kans klein dat Tagliafico ook blijft. 'Voor hem is dat vanwege zijn leeftijd iets anders', zegt hij. 'In de voorbereiding ga ik Lisandro Martínez op die positie proberen. Hij heeft bij ons ook op het middenveld gespeeld, maar hij is een verdediger.'

Wat betreft transfers is het vooral nog even afwachten, zo stelt Ten Hag. De buitenlandse competities zijn nog bezig en verwacht wordt dat in augustus het transfergeweld pas losbarst. De oefenmeester verwacht dat de transfersommen, ondanks de financiële impact die de coronacrisis heeft, niet veel lager gaan liggen dan normaal. 'De topcompetities worden nu uitgespeeld, dus de geldstromen blijven in stand. De marktwaarde van spelers zal iets worden gedrukt, maar niet veel.'

Denk jij dat FC Barcelona met 0-2 wint op bezoek bij Celta de Vigo? Zet in en krijg 6,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Iedereen die pro Ajax is: Martinez moet op het middenveld blijven. Die is daar ontzettend belangrijk.

Erik ten Hag:

Ajax Showtime: am I a Joke to you?
0 0
ST
Martinez komt voetballend tekort voor het middenveld als je wilt presteren op CL niveau. Vindt hem als verdediger wel van CL niveau. Denk dat LB hem wel goed zal liggen.
0 0
Sterspeler
Martinez was 1 van de weinigen die juist overeind bleef. Je kan 11 voetballers opstellen, maar soms heb je ook gewoon een klootzak nodig. En dat is hij. Spijkerhard, verdedigt goed, positioneert goed, jaagt goed aan en heeft een prima inspeelpass. Zeker als je Donny op 10 of "6" hebt, heb je zo iemand nodig, want Donny verdedigt niet mee.
0 0
Babayaka
Belooft weinig goeds.
0 -3
Jeugd
Martinez als back? Lijkt me goed plan. Isgeen middenvelder, is niet geschikt als cv vanwege lengte
1 -3
Babayaka
En je kan er aan toevoegen dat hij ook niet geschikt zal zijn als linksback.
0 -4
Superjan
Frank de Boer had ook niet geschikt moeten zijn geweest als linksback.
0 0
AFCAfan93
Ik zou martínez op het middenveld houden en dan proberen om die Ramon van flamengo te halen een zeer goede speler in mijn ogen.
1 -1
Van Reenen
Ik wacht op het moment dat Marc weer eens een zeer goede verdediger uit Argentinië haalt.
2 0
JOHANisGOD
Ozymandias, za 27 juni 2020 om 16:00

Ik zou (als Ajax een middenvelder wil kopen) als Tagliafico vertrekt (en Vd Beek blijft) Henrique graag naar Ajax zien komen.

Bedoel je Matheus Henrique?

Zou je hem eens willen vergelijken met Igor Gomes.
Je hoort over beiden geruchten, wat betreft Ajax.
0 0
Ozymandias
Henrique is een opbouwende middenvelder die het voornamelijk van zijn passtechniek en spelinzicht moet hebben. Qua type kan je hem een beetje met Xavi vergelijken. Hij is iemand die veel beslissende passes geeft of de pass naar de speler die vervolgens de beslissende pass geeft maar zelf weinig assists achter zijn naam heeft. Ik woonde vroeger (2009-2011) met een groep van Brazilianen uit Porto Alegre en die zijn allemaal helemaal gek op Henrique. Volgens hun is Arthur een groter talent maar is Henrique (vanwege zijn felheid) meer geliefd dan Arthur was.

Gomes is een aanvallende middenvelder die het voornamelijk van zijn vermogen moet hebben om met de bal aan de voet het middenveld over te steken en een tegenstander uit te spelen (bijvoorbeeld door daar kort weg van te draaien). Hij komt (ondanks dat hij als aanvallende middenvelder staat opgesteld) bij Sao Paulo de bal vaak op eigen helft halen maar dat komt door de speelstijl van Sao Paulo. Sommige mensen vergelijken hem met Kaka vanwege zijn loopacties met de bal aan de voet (en de manier waarop hij loopt) in tegenstelling tot Kaka voegt Gomes qua passing vooralsnog weinig toe aan zijn team.

Ik denk dat Henrique veel beter bij Ajax past en zijn kwaliteiten ook meer toevoegen aan hetgene wat Ajax al heeft. Ajax heeft met Gravenberch namelijk al een speler die met zijn dribbels tegenstanders uit positie kan trekken om vervolgens via een pass één van de Ajacieden die daardoor vrij is komen te staan te bereiken. Naast de creativiteit van Gravenberch met zijn loopacties zou de creativiteit van Henrique met zijn passing een goede aanvulling zijn.
5 0
JOHANisGOD
Top!!!

Dankjewel.
0 0
Van Reenen
Ik ben erg blij met de namen die door jou en andere mensen genoemd worden. Kan ik op YouTube weer eens genieten van mooie acties wanneer je de namen en bijbehorende video's oproept. Genieten van deze Matheus Henrique en hij staat ook al afgebeeld in een Ajax-shirt, erg suggestief. Dus wie weet, worden wij ook hiermee verrast door Marc. Ik hoop dat Marc ook eens naar jou luistert, kan beslist geen kwaad.
1 0
Soccerskins
Ik zou als Ajax zijnde ook Henrique halen als alleen Nico vertrekt (wat zeer waarschijnlijk is). Dan heb je direct een fatsoenlijke partner naast Gravenberch.
3 -1
DT10
Promes ———- Tadic ———- Neres
———- Blind - Donny - Eiting ———
Martinez - Botman - Schuurs - Nous
——————- Onana ——————-

Stekelenburg, Veltman, Alvarez, Dest, Gravenberch, Ekkekelenkamp, Lang, Antony, Traoré, Huntelaar
0 -6
wladimir
Ik vind ook dat Botman en Eiting serieuze kansen moeten krijgen. Eiting en Blind op één middenveld kan natuurlijk niet. Ik vind dat Labyad, Lang, Ekkelenkamp en eventueel Tadic op 10 een kans moeten krijgen. Aankopen zijn niet nodig zolang Onana en Donny blijven. Ik zie liever Veltman in de basisopstelling. Zijn ervaring is nodig. Ik gun Veltman volgend jaar een basisplaats op het EK.
0 0
Ajax27
Ten Hag gaat echt niet zoveel aanpassingen maken in zn elftal. Mits Antony het in de voorbereiding goed doet krijg je denk ik aan het begin van het seizoen zoiets:
0 0
Ajax27
Neres - Tadic - Anthony --- aankoop - Promes - Gravenberch --- Martinez - Blind - Schuurs - Nous --- Onana
0 -1
Ozymandias
Blind en Eiting zijn beide niet geschikt om in een speelstijl met een '10' op het middenveld te spelen. Linker- en rechtercentrale middenvelders moeten een grote ruimte bespelen omdat ze veel vertikale meters moeten maken en Blind en Eiting hebben daar beide niet het atletische vermogen voor. Bij balverlies zou Ajax met die twee ongelofelijk kwetsbaar zijn in de omschakeling. Dat was ook het grootste probleem in de wedstrijden dat Marin (die ook een gebrek aan atletisch vermogen heeft) samen met Blind of Eiting op het middenveld speelde. Daarbij is Botman (volgens mij) nog lang niet goed genoeg voor een basisplaats. Hij is opbouwend dramatisch en verdedigend niet goed genoeg om zijn gebrek aan opbouwende kwaliteit tot koop toe te nemen.
4 -1
Ajax27
Schone was niet atletisch, Frenkie is ook geen atleet. Dat heet gewoon jezelf goed opstellen en inzicht hebben om de juiste gaten dicht te lopen. Dat gezegd hebbende ook totaal niet eens met de opstelling... Botman en Schuurs in het centrum? 2 dezelfde types met Eiting en Blind als verdedigende middenvelders? Werkt gewoon niet.
0 -1
AlexLitmanen10
Frenkie geen atleet? Die is echt een topatleet met zijn snelheid en zeker niet slecht in de lucht. Hij ziet er alleen niet zo uit
0 0
Ozymandias
Schöne had De Jong naast hem die geweldig is in de omschakeling achteruit (door zijn wendbaarheid, snelheid en felheid) en heel veel gaten voor hem dichtliep. Als je Schöne naast een speler als Blind of Eiting had gezet was Ajax ook ongelofelijk zwak geweest in de omschakeling achteruit.
1 0
Ajax27
Dus precies wat ik in die andere post zeg. Blind of Eiting kun je neerzetten, maar daarnaast heb je een ander type nodig.
0 0
Ozymandias
Het probleem is niet alleen dat je een ander type daarnaast nodig hebt maar dat dit een zeer specifiek type moet zijn. Het moet namelijk iemand zijn met de snelheid en felheid om een enorme ruimte te verdedigen. Bijvoorbeeld, Martínez is een goede controlerende middenvelder maar heeft niet de snelheid om de ruimtes te verdedigen die Blind of Eiting niet zouden kunnen belopen. Als je een type De Jong hebt kan je Blind of Eiting misschien als linker- of rechtercentrale middenvelder laten spelen maar dat type is zo zeldzaam dat ik denk dat je er niet naar opzoek moet en beter ervoor kan kiezen om Blind en Eiting niet in zo'n rol te laten spelen.
0 0
Chiesaneres11
Koop een Veerman en Henrique en je middenveld is weer goed bezet!
1 -1
AFCAfan93
Veerman is leuk in de eredivisie niet in de cl
0 0
Adam24
Inderdaad!
0 0
Babangida83
Zou een ruit op het middenveld, zoals in een 3-4-3 wel een oplossing zijn, denk je? Dan kan Tadic alleen niet in de spits spelen, denk ik. Want die loopt dan de nr 10 in de weg. Of hij wisselt perfect af met Vd Beek/Lang. Dat zal op zn minst een boel training vergen, maar zou misschien kunnen werken, omdat Vd Beek ook vaak er overheen gaat.

Kun je Blind centraal in de verdediging zetten. En met Martinez, Blind en Schuurs achterop spelen. Blind, Martinez en Schuurs kunnen bovendien allemaal opstomen en Eiting (6) inzakken. Speelt Gravenberch ook op een betere plek.

Promes---Tadic---Neres
Antony/Lang
Gravenberch------------Van de Beek
Eiting
Martinez----Blind----Schuurs
Onana

Hoeveel dribbling skills en voetbal zit er wel niet in dit team, waarbij bijna idereen elkaars positie kan overnemen...En dan komen Naci, Hanssen, Brobbey en Taylor er ook nog aan. Laat je dat een paar jaar samenspelen...Mis je in mijn ogen nog een goede rechts half. Dat kan Taylor misschien worden. Schuurs heb je ook nodig voor de lengte.
1 0
Adam24
Misschien kunnen we zo spelen:
Onana
Dest - Schuurs - Alvarez - Magallan - Blind - Botman - Martinez
----------------------
Neres - Tadic - Promes
1 -1
AlexIbarra
Ik zou alleen Botman en Blind omdraaien, verder prima opstelling. ;)
0 -1
PetrosQ
Ik snap dat Ten Hag het gaat proberen. Wellicht dat het samen met Eiting op LCM goed uitpakt. Maar uiteindelijk vind ik Martinez het beste als LCM. Hij is de perfecte speler die de verdediging met het middenveld kan verbinden, heeft een dito passing (ook door de lucht) en combineert dat met goed verdedigend werk. Hij is de perfecte aanvulling op Van de Beek en een CAM als Ziyech.
2 0
Intec
Dat wordt een middenveld Eiting - Alvarez. Ben nu al huiverig hoe het volgend seizoen eruit ziet.
2 -6
Ajax95Duivendrecht
Alvarez op het middenveld gaat niet meer gebeuren, Ten Hag heeft hem sinds de winterstop daar niet meer gebruikt.

En gelukkig maar.
4 0
Knalpot
Ja want de competitie begint al over 2,5 maand en in de tussentijd kan er helemaal niets gebeuren natuurlijk.
3 0
Professor
Ik lees op AS veel mensen die volgend seizoen met Eiting en Lang in de basis willen beginnen. Deze twee spelers komen erg veel tekort voor Ajax1. Moet echt een creatieve snelle middenvelder bijkomen, daarnaast hoop ik ook op Giovanni. Er moet meer creativiteit en snelheid in het team komen daarom ook zo blij met Anthony. Martinez is een aardige allround voetballer die op geen een plek uitblinkt. Als back komt hij veel snelheid tekort zowel aanvallend als verdedigend. De achterhoede met Blind en vermoedelijk Veltman is al veel te traag. Moet gewoon een nieuwe linksback komen of loopt er nog een goede jeugdspeler rond voor die plek.
0 -3
Knalpot
Snelheid van individuele spelers lijkt me nou niet het belangrijkste, de snelheid van de balcirculatie lijkt me voor Ajax veel belangrijker want daarmee trek je goed georganiseerde elftallen uit elkaar. Met die paar uitbraken die onze trage verdedigers dan krijgen zal ik niet zo snel zitten als je al een paar doelpunten voorstaat.
2 0
ajax4ever01
Martinez was oorspronkelijk gehaald voor de positie van Nico
3 -3
Ozymandias
Dat werd door De Telegraaf beweerd maar Ajax heeft daar zelf nooit een uitspraak over gedaan. Het enige wat ze toen hebben gezegd was dat hij een multifunctionele speler was (en dat heeft hij het afgelopen seizoen ook bewezen).
9 -1
Jayq
Er is misschien geen exacte quote van iemand binnen Ajax te vinden de zegt dat Martinez de opvolger van Tagliafico moest worden. Maar alles wees daar wel op, vandaar dat AS het ook op de profielpagina van Martinez heeft staan
https://www.ajaxshowtime.com/team/ajax/lisandro-martinez
0 0
Ozymandias
Wat wees daar dan precies op? Voor hij naar Ajax kwam heeft hij in totaal maar vijf wedstrijden als linksback gespeeld. Dat alleen al toont dat niet "alles" wees op het idee dat hij als toekomstige vervanger van Tagliafico werd gehaald. Ik wil niet zeggen dat dit niet het geval is maar alleen dat wij onmogelijk kunnen weten wat de gedachte van Ajax achter de komst van Martínez was behalve dan dat ze hem als multifunctionele speler zagen.
3 0
Jayq
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/122899/martinez-hoop-ooit-net-zo-goed-te-worden-als-maxwell
0 0
Ozymandias
Nergens in dat stuk doet Ajax of Martínez een uitspraak over de positie waarvoor hij is gehaald. AjaxShowtime schreef dat het een linksback is maar dat was nergens op gebaseerd aangezien hij in Argentinië nauwelijks op linksback had gespeeld. In de video waar het stuk van AS op is gebaseerd doet Martínez ook geen enkele uitspraak over de positie waarvoor hij is gehaald.
0 0
fc Barcelona_ke
haalt die pools Karbonwnik! die kan linksback zowel rechtsback uit de voeten. je hebt dus meteen vervanger van dest en taglia (breedteaankoop).
0 -1
RickAjax14
Ik lees veel over Pröpper als mogelijke aanvulling op het middenveld als ‘6’ indien Ten hag kiest voor 1 aanvallende middenvelder en twee verdedigende middenvelders. Vind ik een mooie optie. Ik vind zelf ook Joao Moutinho van Wolves ook een mooie optie. Speelt ook daar vaak als één van de twee verdedigende middenvelders. Is verdedigend fel en heeft echt een goed inzicht en passing (doet soms een beetje aan Schöne denken). Wel al 33 jaar, maar speelde vorig jaar en dit seizoen elke wedstrijd in de premier league. Qua salaris wel moeilijk misschien, zou die haalbaar zijn? Zien jullie nog andere opties? Ben zelf namelijk wel van mening dat Martinez van het middenveld al moet en dat we echt een goede ‘6’ nodig hebben.
1 -1
Ozymandias
Ik zou (als Ajax een middenvelder wil kopen) als Tagliafico vertrekt (en Vd Beek blijft) Henrique graag naar Ajax zien komen. Dat is een speler met de felheid om als aanjager te fungeren en de passtechniek en het spelinzicht om tegenlijkertijd als diepliggende spelverdeler te fungeren. Hij is ook dynamisch genoeg om niet alleen in de opbouw maar ook de aanval een toegevoegde waarde te hebben. Als hij onhaalbaar blijkt zou ik Veerman een goed alternatief vinden. Net als Henrique is zijn pass- en traptechniek en spelinzicht is van een hoog niveau en heeft hij het loopvermogen om als box-to-box middenvelder te fungeren.

Ik denk dat Ajax met Henrique of Veerman als rechtercentrale middenvelder en Gravenberch als linkercentrale middenvelder weer met Vd Beek als '10' kan gaan spelen. Zeker als Ajax met Mazraoui en Martínez als inverted fullbacks gaat spelen en Promes en Neres als buitenspelers op de flanken staan. Volgens mij zou een basiselftal met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Martínez; Henrique/Veerman, Vd Beek, Gravenberch; Neres, Tadic en Promes een goed fundament vormen waar Ajax de komende jaren (wanneer de toptalenten uit de 2001-2003 lichting doorbreken) weer een Champions League waardige team op kan bouwen.
2 -1
geDaante
Als je met Van de Beek op 10 blijft spelen, en hem wederom zo diep laat spelen en staan, al in de opbouwfase vaak, dan lost het probleem van dat gapende gat wat je afgelopen seizoen vaak zag tussen de aanval/de 10 en de verdediging/6-en, zich hopelijk al deels op door inderdaad twee voetballende 6-en op te stellen, die durven mee op te komen en naar voren te verdedigen.

Buiten dat is Gravenberch geen Frenkie, en Veerman en die Henrique denk ik ook niet(?), en het was Frenkie die de ballen in zijn eentje vaak bij de erg diepe en vaak toch afwachtende Van de Beek bracht. Met louter passing was de bal niet bij hem te krijgen. Het idee was dan dat de buitenspelers naar die halfspaces zouden trekken, maar dat was dan niet het geval.

Dus om dat goed neer te zetten, moet je óf die buitenspelers in de opbouwfase die halfspaces écht laten bespelen, of Van de Beek instrueren in de opbouwfase zich aan te bieden, of gewoon niet met een lopende 10 spelen.
2 -2
Babangida83
Voordat Frenkie op die positie speelde, was ik van mening dat je met twee 6-en geen positiespel kon spelen. Nu Frenkie weg is, begrijp ik weer waarom ik dat vond. Hij had hele specifieke kwaliteiten om dat wel te laten werken.
1 -1
Ozymandias
Alles wat je schrijft zou opgaan als Ajax volgend seizoen nog met wingback speelt maar het lijkt erop dat ze met Mazraoui en Martínez als inverted fullbacks gaat spelen. Daarmee komen er in balbezit twee extra opbouwende "middenvelders" in de half-spaces te staan (in de linkerhalf-space Blind of Martínez en in de rechterhalf-space Mazraoui) naas een inzakkende linker- of rechtercentrale middenvelder. Met een type Vd Beek op '10' moet als de bal zich op links bevind de rechtercentrale middenvelder zich naar de '6' laten zakken waarbij Vd Beek naar de rechterhalf-space moet trekken. Ajax komt zo dus met een middenveld te spelen wat altijd gekanteld is richting de kant waar de bal zich bevind. De linksbuiten moet in dat geval juist het veld zo breed mogelijk houden en de spits moet vertikaal op een lijn met de linkercentrale middenvelder komen te staan. Zo heeft de linkercentrale middenvelder een passlijn diagonaal naar links (naar de linksbuiten), diagonaal naar rechts (naar Vd Beek) en vertikaal naar de spits.
0 0
fc Barcelona_ke
je praat alsof Ajax nog genoeg miljoenen in huis heeft (ook coronatijd). Ajax gaat waarschijnlijk dit zomer geen miljoenen spenderen! alleen als twee of meerdere topspelers verkopen, dan zou wel mogelijk! Het interesse van Henrique, Jahanbakz, Perez en Igor Gomez zijn gewoon onzin!
0 -2
ram
Hahaha, hier moest ik echt om lachen.

Ozy is zo ongeveer de meest conservatieve op deze site als het gaat om aankopen en stelt ook nu amper aankopen voor. En dan zeg jij dit?!
Bizar en grappig.

Ajax heeft trouwens geld zat en krijgt uiteraard ook geld binnen als er meer spelers vertrekken. Ik verwacht meer aankopen dan Ozy voorstelt en zou dat ook goed vinden.
2 0
Ozymandias
Ajax heeft genoeg geld om het geld wat ze aan verkopen verdienen te besteden aan aankopen. Een jaar geleden hadden ze een liquid vermogen van 60 miljoen euro met meer geld wat nog binnen moet komen voor spelers die zijn verkocht dan geld wat nog betaald moet worden voor spelers die zijn gekocht. Sinds die periode hebben ze Antony voor een bedrag van maximaal 21,75 miljoen gekocht en Ziyech voor een bedrag van 40 miljoen euro verkocht.

Al met al heeft Ajax dus ook na met geld wat ze verliezen door het Coronavirus meegerekend voldoende geld om als ook Tagliafico (voor een bedrag van in ieder geval meer dan 20 miljoen euro) vertrekt een bedrag van meer dan 20 miljoen euro voor een middenvelder neer te leggen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de inkomsten die ze zullen verdienen aan de deelname van de Champions League die hoogst waarschijnlijk is.
1 0
MK77
Je hebt ook nog kans dat TH met Nous op linksback wil gaan spelen
0 -6
ajax4ever01
Aub niet zeg we moeten stoppen van middenvelders verdedigers te willen maken en vice versa.
2 -4
Ozymandias
Waarom moet Ajax daarmee stoppen en wanneer is een middenvelder te oud om tot een verdediger te worden omgetraind? Had Ajax ook De Ligt als B-junior niet in de verdediging moeten zetten terwijl hij daarvoor altijd als middenvelder had gespeeld?
1 0
Knalpot
Nee daar moeten we niet mee ophouden, maar het is wel bedenkelijk om rechtsbenige verdedigers om te turnen tot linksback.
1 0
Prethoofd123
Ik denk dat dit de opstelling komend jaar wordt:

GK: Onana
VER: Dest, Veltman, Blind, Martinez
MID: Van de Beek, Anthony, Grabenberch
AAN: Neres, Tadic, Promes

2 0
ajax4ever01
Anthony op het middenveld??????
0 -2
ram
Je kunt er nog zoveel vraagtekens tegenaan gooien maar Antony kan gewoon op '10' hoor...

Ik zou er persoonlijk voor kiezen om Anthony helemaal nog niet in de basis te zetten. Maar wat Prethoofd neerzet is helemaal niet gek.
0 0
GvanAchteren
X
Nous Schuurs Botman Martinez
vdBeek Blind
Neres Tadic Promes
Brobbey/Traoré
1 -3
Kingoffdatoilet
Promes - Tadic - Neres
Gravenberg - Eiting - Lang
Martinez - Blind - Veltman - Mazraoui
Scherpen (aankoop?)

Dit zou volgend seizoen een mogelijke basiself kunnen zijn. Alleen als Tagliafico, Donny, Dest en Onana worden verkocht natuurlijk.
1 -4
ram
Dat middenveld... Wil je Europees voetbal halen? Of wat is het doel?
0 0
Kingoffdatoilet
Europees voetbal kunnen we met dit middenveld ook halen ben ik van mening. Al zou ik voor Gravenberch nog wel een andere speler willen zien. Overigens denk ik niet dat Tagliafico, Onana, Donny en Dest alle vier vertrekken.
0 -1
ram
Dus dat is echt jouw doel: zevende worden (of what ever er nodig is voor playoffs Europa League)...
0 0
Ozymandias
Als Tagliafico en/of Vd Beek vertrekken moet Ajax in ieder geval een middenvelder kopen en Scherpen is nog láng niet klaar voor een basisplaats.
2 0
Kingoffdatoilet
Onana was daar volgens de meeste mensen ook nog niet klaar voor. Ik vind scherpen zo'n type speler die bij een kans deze ook zomaar kan pakken. Daarnaast zijn de meeste keepers die worden genoemd als mogelijke opvolger van Onana in mijn ogen nauwelijks beter dan Scherpen.

Ajax zou weer een middenvelder kunnen aantrekken maar die gaat dan waarschijnlijk toch niet voldoen. Dan probeer ik het liever eerst met de spelers die we nu al hebben of die in de jeugd rondlopen. Zie zelf genoeg talent waarmee we ook CL moeten kunnen halen. Je zou eventueel nog Alvarez neer kunnen zetten.
0 -1
Ozymandias
Onana was bij Jong Ajax goed in één op één duels, goed bij hoge ballen, goed op de lijn en goed in de opbouw maar maakte regelmatig een blunder door momenten van concentratieverlies. Scherpen is matig bij één op één duels, matig op de lijn en slecht in de opbouw en maakt daarnaast ook met regelmaat een blunder door momenten van concentratieverlies. Die twee zijn dus totaal niet vergelijkbaar.
0 0
AFCA1510
AFCA, waar een spits gehaald wordt om op doel te staan.
0 -3
Knalpot
Suarez kon best aardig keepen idd

https://www.youtube.com/watch?v=f-hrcGErfRY
2 0
ram
Haha, nice
0 0
Ozymandias
Spelers op andere posities neerzetten dan waar ze bij hun vorige club(s) speelden is iets waar Ajax in het verleden ongelofelijk veel succes mee heeft geboekt. Dat past ook goed binnen de filosofie van het totaalvoetbal.
1 0
Freddy
Benieuwd met wie hij dan op het middenveld wil gaan voetballen
0 0
ajax4ever01
Ik denk dat Tovermars nog met een verrassing gaat komen.
0 0
trooop
Dus ook volgens ten hag is martinez een verdediger. Dat had ik hem geloof ik nog niet uit horen spreken. Dan heeft hij vanaf het moment dat hij het zonder de spelers moest doen die er voor zijn komst al zaten dus doelbewust twee verdedigers op het middenveld gezet. Twee verdedigers op het Ajax-middenveld, expres, ter vervanging van frenkie en schone.

Om komend seizoen met deze trainer structureel mooi voetbal te gaan spelen is een klein wonder nodig. Één van die twee verdedigers naar linksback is een begin, maar alleen als die vervangen wordt door een creatieve rasvoetballer. Anders worden we alleen maar een nog slapper aftreksel van liverpool dan we vorig seizoen al waren.
0 -4
Web
Je hebt toch met je eigen ogen kunnen zien dat Martinez het uitstekend deed op het middenveld met Ziyech en Donny
Later kreeg hij een terugslag, maar dat had ook te maken met het gemis van Ziyech
Of hij ook linksback kan spelen, betwijfel ik eerder? Maar dat zullen wij zien
In het centrum kan hij wel goed spelen
0 0
grannig mokum1
Martinez was eigenlijk gehaald voor linksback, toch?
0 0
afcas
Nee.
0 0
D4nny
Ja
0 0
trooop
Dat middenveld met donny, ziyech en martinez bestond maar iets van 3 wedstrijden. Dat was vorig jaar inderdaad de best mogelijke samenstelling, maar wat mij betreft toch nog steeds niet goed genoeg.

Bij Ajax op het middenveld is teveel hooi op de vork voor martinez (bij een andere club zou het wel kunnen). En de keren dat hij als centrale verdediger een spits uit z'n rug liet vertrekken zijn niet op 1 hand te tellen.
Hopelijk wordt linksback wel een echt succes, want het is natuurlijk wel een prima speler.
0 0
Ozymandias
"Dat middenveld met donny, ziyech en martinez bestond maar iets van 3 wedstrijden."

Ajax heeft een reeks van twaalf wedstrijden neergezet waarin ze met dat middenveld speelde (tot Blind geblesseerd raakte) en daarvan wonnen ze er tien en in die wedstrijden scoorde ze in totaal 36 doelpunten.
0 0
trooop
Echt 12? Dat heb ik verkeerd opgeslagen dan. We hadden een goede periode toen (de enige), maar qua spel nog lang niet goed genoeg.
0 0
Ozymandias
In de eerste wedstrijden van die reeks was het spel nog niet goed (Ajax moest duidelijk nog wennen aan de nieuwe samenstelling) maar daarna hebben ze een behoorlijk aantal geweldige wedstrijden gespeeld waarin ze bijna de gehele wedstrijd de tegenstander op de eigen helft vast hebben gezet (waaronder bijvoorbeeld de 4-0 overwinning op Feyenoord).
0 0
Ozymandias
Tja, Ten Hag had geen andere goede optie dan om Martínez als linkercentrale middenvelder te laten spelen en met Vd Beek en Martínez als controlerende middenvelders heeft Ajax een geweldige serie neergezet (tot Blind geblesseerd raakte en Martínez daardoor centraal achterin moest komen te spelen) van tien overwinningen in twaalf wedstrijden.
0 0
trooop
Als je zelf zo achterlijk inkoopt, nee, dan heb je inderdaad geen andere goede optie.
Het gaat niet om een serie overwinningen, het gaat om de manier waarop die serie behaald wordt.
0 -1
Ozymandias
Ten Hag is niet verantwoordelijk voor het transferbeleid. Hij heeft natuurlijk inspraak maar Overmars is de eindverantwoordelijke. Die serie van overwinningen werd voornamelijk behaald met grote overwinningen. In die twaalf wedstrijden scoorde Ajax gemiddeld ook drie keer per wedstrijd.
0 0
trooop
Wat maakt het nou weer uit wie eindverantwoordelijk is. Het gaat erom dat je weet dat ten hag een dikke vinger in de pap heeft. Dat merk je aan alles. Aan marin en labyad, aan het type spelers dat ineens ten tonele verschijnt (en doorstroomt), aan de relatie overmars-ten hag, aan de manier waarop ten hag over transfers spreekt.

En het doet er ook niet toe of we grote overwinningen behalen. Het grootste deel is eredivisie, natuurlijk haalt Ajax daar grote overwinningen. Onder martin jol haalden we ook grote overwinningen. Psv haalt ook grote overwinningen, zelfs feyenoord geregeld. Als het alleen maar om winnen gaat, of grote overwinningen, dan snap je niks van wat Ajax Ajax maakt. Aangezien jij dat prima snapt begrijp ik niet waarom je zo gretig terugvalt op oppervlakkig gelul.
0 0
Ozymandias
Ik geloof er niets van dat Ten Hag een grote vinger in de pap had bij de transfer van Marin. Bij Labyad geloof ik dat wel maar dat is ook niet vreemd als een trainer bij een club met zo'n speler heeft gewerkt. Net zoals dat ik geloof dat hij een vinger in de pap had bij de transfer van Promes en dat Schreuder een vinger in de pap had bij de transfer van Tadic.

"En het doet er ook niet toe of we grote overwinningen behalen."

Sinds wanneer doet dat er niet meer toe?!

"Als het alleen maar om winnen gaat, of grote overwinningen, dan snap je niks van wat Ajax Ajax maakt."

Ik schreef niet dat het alleen maar om winnen en grote overwinningen gaat.
0 0
trooop
Het doet er niet toe met betrekking tot jouw impliciete veronderstelling dat we in die periode goed voetbal speelden 'omdat' we grote overwinningen behaalden. Maw: tuurlijk doet het er wel toe, maar niet in onze discussie. Een grote overwinning zegt niets over wel of geen typisch Ajax-voetbal.
0 0
Ozymandias
In die periode voldeed de speelstijl aan bijna alle basisprincipes van de Ajax School (en ik heb nog nooit een Ajax gezien wat aan alle basisprincipes voldeed). Als je door de basisprincipes van de Ajax School toe te passen met grote uitslagen veel overwinningen binnenhaalt doet Ajax het in mijn ogen goed.
0 0
trooop
Niet helemaal mee eens, maar daar kan ik inkomen.
0 0
Web
Het middenveld van Martinez, Ziyech en Donny liep hartstikke goed
0 0
bdsngsfs
Veel beter. Hij heeft niet het vernuft om dingen te creëren op het middenveld. Links back prima.
1 -1
AFCA.
Promes - Traore - Neres
Tadic - vd Beek (Gravenberch)
Blind
Aankoop - Martinez - Aankoop - Dest
Onana

Hopelijk kunnen vd beek en Onana behouden blijven. Anders kun je Gravenberch naar voren schuiven op zijn vertrouwde positie. Als nico gaat moet er echt een linksback komen en zeker een CV.
1 -2
fc Barcelona_ke
Blind heeft dit seizoen begin tegen paok al op het middenveld gespeeld. Het liep helemaal fout voor blind. toen z'n positie met martinez gewisseld, loopt beter. dus blind kan niet meer op midmid!
1 -2
Ozymandias
Blind speelde tegen PAOK niet als midmid ('6') maar als linkercentrale middenvelder. Hij is ongeschikt voor de rol van linkercentrale middenvelder omdat hij het atletische vermogen daarvoor mist. Hij is wel geschikt voor een rol als '6' aangezien hij daarvoor een kleinere ruimte hoeft te bespelen. Alleen speelt Ajax momenteel niet met een '6' (maar met een '10') en zelfs als Ajax weer met een '6' zou spelen zou ik Blind daar niet neerzetten omdat hij ongelofelijk goed (en belangrijk) is als linkercentrale verdediger.
3 0
AFCA.
Ik vind Martinez wel een goede speler maar toch zit hij mij een beetje in de weg. Als linksback is hij te traag (als CV werd hij er al regelmatig uitgelopen dus als LB ook). Als CV vind ik hem wel goed maar wel erg aan de kleine kant en hebben we Blind daar al. Als CVM vind ik hem voetballend te beperkt en vertraagt hij het spel meer dan dat hij het versneld.

Hij kan dus overal wel redelijk speler maar op iedere positie heeft hij ook flinke minpunten.

Dat stoort mij al jaren aan het aankoopbeleid van Ajax. Er worden bijna nooit specialisten gekocht. Er wordt niet aangekocht op wat de selectie echt nodig heeft.
Nu heeft de selectie een voetballend sterke 6 nodig. Want alleen Eitig kan dat nu maar die haalt het niveau niet van de CL. Waarom wordt daar niet aan gewerkt? Nico gaat waarschijnlijk weg. Gaan ze eerst weer Martinez proberen "die ook wel als linksback kan speler."
Haal gewoon een dynamische en technisch vaardige linksback. Een specialist op die positie.
3 -4
afcas
Dus we gaan weer een van origine centrale verdediger pas nadat hij zijn gehele jeugdopleiding heeft doorlopen op de back positie neerzetten met als reden "het is een verdediger"... Dit is toch te triest voor woorden...
0 -2
geDaante
Met een meer verdedigende back als Martinez (zo dynamisch is hij niet, wel redelijk aan de bal), zou het fijn zijn als je wel Dest zou behouden, dus een zeer dynamische, handige back aan de andere kant van het veld.

Ik zie in Martinez niet echt een back, maar ook niet een middenvelder in het Ajaxspelletje, daarvoor moet je nog meer voetballend vermogen, souplesse en handelingssnelheid hebben.
Als opbouwende linker CV had ik hem het liefst gezien, naast een langere, fysiekere rechter CV.

Maar als dat betekent dat er op het middenveld een plekje vrijkomt voor een betere, echte middenvelder, dan prima. Maar dan moet dat natuurlijk wel goede ingevuld worden, dus geen Klaassen bijvoorbeeld, die kan vrijwel niks aan de bal. Graag weer twee voetballende '6-en' als je weer per se met een 10 wil spelen, met daarvoor een creatieve technicus. Zoveel mogelijk voetballend en creatief vermogen op het middenveld. Dat komt de opbouw, het spelmaken, het combinatiespel, balbezit en de aanvoer naar de aanval ten goede.
3 -2
Soccerskins
Lang
Gravenberch- Pröpper

De vraag is alleen of dat verdedigend goed genoeg is. En wanneer je dit doet moet Antony waarschijnlijk ook plaats nemen op de bank.
0 -1
geDaante
Ik denk dat je Lang kan vergeten, die is 'weggestuurd' bij Ajax vanwege zijn gedrag, waar de oerdegelijke Ten Hag niet mee overweg kon. Misschien dat ie nog een kans van hem krijgt, maar ik betwijfel het. Maar zo zou je Pröpper dus ook inderdaad kunnen gebruiken, op alle posities op het middenveld, wat voor hem spreekt.

Aan de andere kant is een creatieve 10 die op die 10 beter is dan Pröpper, maar minder op de andere posities, in mijn ogen wel beter, dan heb je uiteindelijk meer kwaliteit staan op de betreffende positie staan, maar ik zou het zeker begrijpen en ook tevreden mee zijn als Pröpper zou komen.
2 -1
Ozymandias
Ten Hag is normaliter goed in de omgang met spelers die te boek staan (of stonden) als "moeilijk" (zoals bijvoorbeeld Promes toen hij bij Go Ahead Eagles kwam te spelen en Labyad toen hij bij FC Utrecht kwam te spelen). Ik denk dat Ten Hag en Lang ook een goede verstandhouding kunnen ontwikkelen.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Zou jij, als jij Marc was, iemand kopen van buitenaf (Pröpper bijvoorbeeld) om die nu nog ontbrekende spelmaker op het middenveld in het elftal te krijgen?

Of zou je dan eerder de kans geven aan Gravenberch?

Trouwens, ik vond Martinez het ook prima doen als LCV, maar verwacht niet dat het zijn vaste positie wordt. Blind zal normaliter weer eerste keus zijn op LCV.
0 0
geDaante
Ik vind Gravenberch geen creatieve 10, die in de kleinere ruimte echt het spel nog kan verdelen, heel erg veel oog en kunde heeft voor de steekpass, heel fijn combineert en vlot en handig is in de kleine ruimte. Ik zie hem meer opkomen, enigszins box-to-box, maar niet zo rigide in die rol.

Ünuvar is nog erg jong, zelfs voor mij, en één man voor één positie is sowieso te weinig. Dus een aankoop zou logisch zijn, dan kan Ünuvar achter die aankoop wennen, daarna echt de concurrentie aangaan, en daarna definitief opvolgen.

Zoals ik hieronder schrijf, zie ik Pröpper niet als dé creatieve 10, meer als spelmakende 8. Maar met de juiste spelers om hem heen (met relatief ook veel creativiteit en voetballend vermogen), kan hij wel als 10. Het is ook een voordeel namelijk dat hij dan die ervaring gekoppeld aan kwaliteit op het middenveld brengt, en op alle posities op het middenveld uit de voeten kan.

Een creatieve spelmaker is hoe dan ook een must. Alleen Ünuvar heeft dat, al heeft ook hij dat minder dan Nouri dat bijvoorbeeld had. Verder zou ik weinig tot geen aankopen doen, tenzij er meer sterkhouders vertrekken dan Van de Beek, Ziyech en Tagliafico.
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Eigenlijk moet je gewoon van dat systeem met een 10 af stappen. Het belemmert alleen maar je controle en je combinatievoetbal. En een diepe 10 is al helemaal drie keer niks. Dat kon alleen functioneren met Frenkie die overal op het veld liep en Ziyech die de diepe 10 (Van de Beek) continu voedde. Beide zijn nu weg, dus je moet sowieso andere type spelers opstellen.

Ik zou gewoon afstappen van het spelen met een 10. Maar als Ten Hag ervoor kiest om door te gaan met een 10, dan moet dat sowieso een ander type worden. Geen diepgaande loper, maar een creatieve en passende/voetballende speler. Dan denk ik toch echt aan Noa Lang. Met Pröpper of Gravenberch als een soort centrale mid/box-to-box en Eiting of Martinez op CVM. Dan heb je in mijn optiek je ideale middenveld.
0 -2
geDaante
Volledig mee eens natuurlijk, heb ik ook altijd geroepen, maar je legt je er bij neer.
1 -2
MosesD
Meer dan logisch. Salah Eddine als talent erachter. Zo hoort dat. Overigens ook heel goed nieuws voor Eiting. Ten Hag is een enorme fan, dus als Carel fit blijft dan kan dit weleens zijn jaar worden. De enige die ik graag erbij zien komen is Pröpper, want voegt echt creativiteit toe aan het middenveld. Was ik nu weer lees over Jahanbakassh, dat zou totale waanzin zijn.
0 0
geDaante
Precies. Al zie ik Pröpper dan idealiter in de Frenkie rol, naast Eiting bijvoorbeeld, en dus niet als de creatieve 10.

En die creatieve 10 is het hardst nodig, er is geen creatieve man meer, los van Ünuvar, maar die is nog net te jong om een heel seizoen basis te staan, en één creatieve man is natuurlijk veel te weinig.

Aan de andere kant is Eiting ook wel creatief in de opbouw, en zou je met bijvoorbeeld Gravenberch links van hem kunnen spelen, en Pröpper toch ervoor. Dan heb je toch de nodige creativiteit en spelintelligentie op het middenveld, en goede passing. In de omschakeling is het dan alleen de vraag of die drie samen niet iets te lafjes/slapjes/traagjes zijn in het fel drukzetten, al gebeurde dat onder Ten Hag al niet zoveel meer, werd toch veel achteruit gelopen. Maar dat kan ook deels opgevangen worden door goede positionering.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Lang is een creatieveling. Ik ben onder de indruk van wat hij bij Twente heeft laten zien: in een matig elftal toch met kop en schouders erbovenuit steken. Hij behoorde na de winterstop tot de Eredivisie-spelers die de meeste kansen creëerden. Dat is buitengewoon knap als je ziet in wat voor zaadelftal hij daar bij Twente speelde.

Ten Hag moet Lang gewoon een kans geven om zich te laten zien dit seizoen. En ja, hij zal zeker ook zijn mindere wedstrijden gaan spelen, maar die hebben Tadic, Promes en Ziyech ook zat gehad dit seizoen hoor.
0 0
geDaante
Ik snap je zeker, maar ik zie hem liever op linksbuiten, in plaats van Promes, die alleen maar gevaarlijk werd door loopacties, op ballen van Ziyech, die weg is.

Lang is creatiever en handiger en explosiever dan Promes. Heeft die (start)snelheid, speelt mannetjes vrij makkelijk voorbij, komt makkelijk naar binnen. Maar heeft in mijn ogen niet dat enorme spelinzicht, spelintelligentie en creativiteit waarvan je op de 10 zoveel mogelijk zou moeten hebben, tenzij je met een type loper speelt, maar dat moet je niet willen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Daar heb je gelijk in. Maar ja, dat betekent eigenlijk dat je de transfermarkt op zou moeten gaan voor een voetballende linkshalf, want zo'n type speler hebben we niet in onze selectie. Ünüvar is namelijk ook een type Lang die eigenlijk het best tot zijn recht komt in een hangende rol linksvoor.
0 0
geDaante
Ja, ook waar, Ünuvar vind ik als middenvelder meer een 10 dan een creatieve half bij de punt naar achter, en dus ook een speler die ook vanaf de flank kan.

Nouri was het perfecte type voor op links/-rechtshalf. Dat was echt puur talent en inzicht gekoppeld aan goede ontwikkeling op de straat middels wedstrijdjes. Ünuvar is net wat meer een gemaakt speler. Ik kende hem toentertijd ook al van die fimpjes met zijn pa, waarin ze al jong aan het oefenen (drillen ;)) waren.
1 0
MosesD
Blok Pröpper/Eiting de vervanging van Schöne/de Jong. Maar als je hier een creative middenvelder voor zet, is het dan niet te speels (en te slapjes zoals jezelf al zegt)? Unavar is natuurlijk dé toekomst. Maar er zijn meerdere spelers die er kunnen spelen. Als je Piet de Visser moet geloven, is Giovanni een sensatie. Maar ook Lang (geen fan van), Ekkelenkamp (door velen onderschat), Promes (speelde er fantastisch in Rusland), Jensen (mits blessurevrij een erg goede speler) kunnen er spelen.
1 0
geDaante
Ik denk het niet, is afhankelijk wat je ze als coach ook meegeeft denk ik. Het belangrijkste is dat de linies goed aansluiten, er vooruit en doorverdedigd wordt, je team als blok verdedigt een aanvalt. Afgelopen seizoen viel het veel uit elkaar, door de lopende diepe 10 en de voorhoede die voorin hingen, en de 6-en en verdediging die niet echt meedurfden leek het wel. Enorm gat op het middenveld vaak, waar de tegenstander makkelijk in kan duiken.

Dus positionering, linies op elkaar is het belangrijkste in mijn ogen. En van daaruit collectief druk zetten. Dan moet het geen probleem zijn. Het wordt wél een probleem, als dat dus niet goed staat en gaat, maar daar is veelal de trainer voor verantwoordelijk.

De meeste winst is in mijn ogen dan ook te boeken door betere keuzes en visie van de trainer, nog meer dan de poppetjes op het veld. Ik vond Ten Hag afgelopen seizoen echt heel erg matig, tot slecht zelfs.
0 0
Whatever
Cillessen; Mazraoui, Veltman, Blind, Martinez; Gravenberch, Klaassen, Tadic; Neres, Suarez, Promes dan maar volgend jaar?

Dan heb je met Stekelenburg; Timber, Schuurs, Botman, Pierie; Eiting, Ekkelenkamp, Ünuvar; Anthony, Huntelaar en Lang een prima schaduwelftal.

Onana, Ziyech, van de Beek, Tagliafico zullen in elk geval vertrekken verwacht ik. Mocht Ajax Veltman kunnen slijten zou ik graagTimothy Fosu-Mensah zien terugkeren.
0 -6
PeterVKV
Vorig jaar in de voorbereiding zag ik Martinez voor het eerst spelen in het Olympisch stadion. Als dynamische linksback. Zwaar onder de indruk. De energie van Tagliafico met een betere techniek en passing. Op het middenveld heeft hij een probleem met druk in de kleine ruimte. Niet gek want hij is geen middenvelder zoals Ten Hag ook aangeeft.
3 -1
geDaante
Wél gek, dat hij dan alsnog op het middenveld heeft gespeeld, als vaste waarde, en dat samen met een speler die nog vele malen meer moeite heeft onder enige druk (Alvarez).
0 0
Knalpot
Helemaal niet gek als je tenminstte als trainer kan denken. Uiteindelijk gaat het erom dat je altijd je sterkste 11 wil opstellen met de beste balans binnen je team. Tagliafico is te belangrijk voor dit team om te laten banken voor Martinez, Blind was te belangrijk voor de verdediging om hem dan maar niet als '6' te gebruiken (wat TH zn intentie wel duidelijk was begin van vorig seizoen). Martinez is veel completer dan Eiting zeker qua dynamiek en defensieve competenties dus nee het is helemaal niet raar dat TH ervoor koos om Martinez daar te positioneren. Alvarez is een heel ander verhaal die werd gehaald omdat er terecht vraagtekens waren rondom Schuurs alleen Veltman bleef (waarschijnlijk mede door zn blessure) en Veltman bleek de betere op RCV dan ga je zoeken naar een plaatsje voor een aankoop van 15M die je in je schoot geworpen gekregen hebt. De andere aankoop voor die positie kwam ook niet goed uit de verf en voila je probeert je RCV daar dan maar uit. In mijn optiek had Alvarez nooit gehaald moeten worden (het leek meer een wedloopje om PSV te slim af te zijn) maar ik snap als trainer ook wel dat je hem kansen probeert te geven, het kan dat het goed uitpakt in Alvarez zn geval duidelijk niet gezien het feit dat ie na de winterstop al voorbij gestreefd werd door Gravenbergh.
0 0
geDaante
Klopt wel, en uiteindelijk kon ik me in die keuze voor Martinez ook vinden, maar vooral vanwege gebrek aan beter, en daar doel ik vooral op; het aankoopbeleid en het doorselecteren wat er voorafgaand aan het seizoen gedaan is. Dat is gewoon heel erg slecht geweest.
0 0
PeterVKV
ja, dat was de armoe van afgelopen seizoen. Een voetballende 6 als Eiting is veel meer geschikt.
0 0
TurboUrby
Dat was Ajax - Panathinaikos. Martinez deed toen 30 minuten mee als linker centrale verdediger. Dest speelde toen linksback en maakte inderdaad indruk.
0 0
PeterVKV
andere wedstrijd dan, of in de loop van de wedstrijd kwee nie meer
0 0
Schip
Mee eens hoor. Ik vond Martinez in de voorbereiding enorm fris en gretig spelen als linksback. Eentje die constant opkomt en makkelijker combineert dan Nico. Nico heeft die enorme grinta en kopkracht, Martinez is meer een speler voor de combi.

Daarom had ik Jan ook graag gezien. Dan kan Blind op 6, zodat je daar weer een bal voetbalintelligentie hebt en Jan met zijn fysiek en lengte op 4. Misschien is het nog niet helemaal uitgesloten.
2 0
PJK54
Het geschuif met de poppetjes gaat weer beginnen!! Ajax de enige club die het financieel goed voor elkaar heeft maar met het aankopen van spelers nog steeds problemen heeft waarom niet gewoon een echte back halen? Die professor moet eens ophouden met te denken dat spelers overal kunnen spelen, misschien zal Martinez daar kunnen spelen maar is niet zijn eigen plek.
1 -4
Knalpot
Ajax heeft het goed voor elkaar maar Ajax kan nog lang niet meedoen met al die andere grote vissen. De kracht van Ajax de laatste jaren is juist geweest dat ze spelers op meerdere posities kwijt konden en toch een heel hoog niveau daarmee konden halen. Zo hou je de kern met je teamspelers klein zodat er ook ruimte is voor talent om aan het 1e te ruiken. Bij een ik noem City is elke positie zo'n beetje dubbel bezet door een specialist en daarachter staat dan pas het talent in de rangorde. De misvatting hier is dat wij onze talenten schromelijk overdrijven en er wel even van uitgaan dat die 17/18 jongens al beter zijn dan een Alvarez, Marin ik noem maar wat en dat zullen ze best een paar wedstrijdjes zijn maar niet een heel seizoen en hun ondergrens zal ook veel lager liggen uiteindelijk. Nationaal kun je daarmee wegkomen, europees echter niet.
0 0
PeterVKV
In Argentinië speelde hij lb of lcv. Nooit middenveld.
4 0
afcas
In Argentinië speelde hij bijna nooit linksback. Het aantal wedstrijden dat hij linksback speelde is te vergelijken met het aantal wedstrijden dat hij rechtsback speelde...
0 -1
Schip
Je kijkt denk ik enkel naar zijn club en niet interland statistieken.
0 0
PJK54
Ik zeg ook niet dat hij op het middenveld moet spelen!!!!
0 0
Webster
Interessant om Martinez als linksback uit te proberen. Ik weet alleen niet of dat zijn ideale positie is en dan doel ik met name op het aanvallende aspect. Combinaties aangaan etc. Qua verdedigende taken zit dat meer dan goed. Ik laat me graag verrassen mocht Nico de transfer maken.
1 0
Ozymandias
Niet elke back hoeft als wingback te spelen. Inverted fullbacks worden niet voor niets steeds populairder onder tactisch goede hoofdtrainers.
0 0
Lazell
Interessant. Met Nous heb je rechts ook meer een inverted type. Moet je wel voorin spelers hebben die het breed kunnen houden. Neres kan dat wel, Promes wat minder.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Promes het ook goed kan als dat van hem wordt gevraagd.
0 0
Chesterson93
Dat gaat hij - voor Ajax - niet (meer) doen.
0 0
Ozymandias
Waarom niet?
0 0
PeterVKV
Met hem op linksback en Veltman of (liever) Timber op rechtsback kan Blind veel doorschuiven naar het middenveld zoals zijn pa ook deed in 1995 waardoor Ajax op het middenveld een man meer heeft in een 3-4-3. Doet Bosz ook bij Leverkusen.
2 0
MK77
Ja of dat hij Martinez dat afwisselen
0 0
Laurel
Sowieso gebeurt er niks voor Augustus dus kun je hem de hele maand Juli/stukje Augustus bekijken op de LB positie in oefenpotjes. TH gaat het proberen en zegt verder niks. Iedereen in de gordijnen en er is nog niks gebeurt - even ademhalen mensen.
2 0
AlexIbarra
Heb ik net ergens een heel lulverhaal geschreven dat ik vind dat Ten Hag het goed doet, komt Erik met zo'n uitspraak.. Natuurlijk kun je altijd iets proberen maar niet als 1e keus aub.

Ik ben zeer onder de indruk van wat Martinez hier in zijn eerste seizoen liet zien op de as maar vind hem niets hebben van een dynamische linksback. Door hem daar neer te zetten verzwak je imo ons toch al zwakke middenveld én je linksbackpositie.
Maar ik laat me graag (positief) verrassen.
0 -2
Mivado
Ook niet een idee om Traore eerste spits te zetten en Tadic er achter als 10 of valse spits? Uiteraard met Promes en Neres/Anthony op op de vleugels?
1 0
Laurel
Heerlijk hé mensen, we gaan het langzaamaan weer over voetbal hebben!
4 0
Kuningast
Wat is dat toch bij Ajax dat een speler op 3 verschillende posities moet kunnen spelen?

Haal gewoon een back als je een back verkoopt. Altijd maar dat geschuif.
1 0
fc Barcelona_ke
Martinez kans geven prima maar we moeten wel extra back zoeken. Toekomstige vervanger martinez? Of ervaren die wil op bank zitten en als moet als invaller!
0 0
Soccerskins
Castillo was in mijn ogen perfect geweest voor die rol. Ik snap daarom ook niet waarom Ajax hem heeft laten gaan.
2 0
MK77
Tja dat hoeft toch niet alleen aan Ajax te liggen?
Ik weet niet wat hij bij Chelsea verdiend maar ik vermoed dat dat wel iets meer is dan dat hij bij Ajax zou verdienen. Misschien wou hij ook geen stap terug doen
0 0
DeMeervanweleer
Allemaal prima, maar wedstrijden worden gewonnen op het middenveld, een topbezetting daar is van levensbelang. Je zal, hoe dan ook het vertrek van Ziyech moeten opvangen. Gravenberch, Eiting, Marin, gaan dat niet compenseren. Ik hoop dat Donny blijft, Marin gaat en er twee creatieve middenvelders worden gehaald, even afhankelijk of Giovanni niet al een van hen is.
0 0
Knalpot
Bij een club als Ajax win je de wedstrijden meestal in de aanval hoor. 9 van de 10x staan we tegen een dubbele handbalverdediging te ballen. Het middenveld hoeft er alleen maaar voor te zorgen dat de ballen sneller bij de aanvallers komen zodat die dubbele bus nog niet gevormd is en dan kan je met de creativiteit van je voorhoedespelers en voldoende scorend vermogen al 95% van je wedstrijden beslissen.
0 0
TurboUrby
En als na een paar wedstrijden met daadwerkelijke weerstand blijkt dat het toch niet zijn ding is? Of als ie nodig is op het middenveld omdat Eiting weer geblesseerd raakt of het niveau niet aan kan? Wat gaan we dan doen?

Niks geleerd. Gewoon weer de zoveelste CV/CM die geen specialist is op de back positie pleuren. Maar ondertussen opzoek zijn naar een peperdure 4e vleugelaanvaller... ons aankoopbeleid gaat werkelijk nergens over. Schieten met hagel terwijl we een structurele blinde vlek hebben voor cruciale posities en juiste types.
2 -2
gebruikersnaam
Volgens mij draai je het hele verhaal om. Hij is gehaald als linksback met de bedoeling om een jaar te wennen en dan Tagliafico op te volgen dus ik vind het een vrij logisch verhaal. Dat hij per toeval op het middenveld terecht kwam en het daar redelijk deed doet daar niks aan af.
0 0
TurboUrby
Denk dat jij het omdraait. Hij is niet gehaald als back. Er is rondom zijn presentatie medegedeeld dat hij multi-funtioneel is en - behalve als CV - ook evt als back en middenvelder zou kunnen spelen.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft inderdaad nooit uitgesproken voor welke positie hij werd gehaald maar daardoor zou het goed kunnen dat ze altijd van plan waren om hem als opvolger van Tagliafico te gebruiken.
0 0
TurboUrby
Ja. Alles kan. Zo kan je alles de nek omdraaien of recht praten. Punt is dat hij niet als back gehaald is en ik het verhaal dus niet omdraai zoals werd beweerd.
0 0
Knalpot
Is helemaal geen recht praten eerder een vorm van dat jij niet mee kan denken. TH had het liefste Blind op '6' als opvolger van de Jong en de kans was groot dat Tagliafico ook weg zou gaan vorig seizoen. Het feit dat hij in de voorbereiding vorig seizoen ook veel als lb speelde wijst er wel duidelijk op dat men hem bij vertrek van Nico daar als eerste optie zagen.
1 0
TurboUrby
Nope. Heeft 1 helft als back gespeeld. Tegen amateurs. Klopt gewoon niet.

Eiting heeft de hele voorbereiding op de plek van Frenkie gespeeld. Blind gewoon CV. Eiting raakte geblesseerd en toen begon het geschuif.
0 0
Knalpot
Opvallend dat TH dan in de eerste de beste wedstrijd waar het een beetje om ging de JC schaal Blind als LCM neerzet terwijl eiting gewoon op de bank zat.
0 0
TurboUrby
En waar stond Martinez toen? Juist ja, CV. Je "feit" over Martinez als back is dus gewoon verzonnen.
0 0
Knalpot
Omdat Nico niet kon meespelen en er dus uiteindelijk voor Dest gekozen werd als back en TH dat waarschijnlijk beter vond dan Dest te laten banken en Pierie als LCV neer te zetten. Martinez is 'zeer waarschijnlijk' gehaald met in het achterhoofd dat ie wellicht ook als back zou kunnen fungeren mocht Nico nog verkocht worden en Pierie niet meteen aan het gewenste niveau zou voldoen.
0 0
Ozymandias
We weten niet of hij als back is gehaald. Ajax heeft daar geen uitspraken over gedaan. Ajax heeft nooit gezegd dat hij als centrale verdediger of verdedigende middenvelder is gehaald. De kans is best groot dat ze hem aantrokken als toekomstige opvolger van Tagliafico.
0 0
GrandMasterFlex
Wanneer je 433 of eigenlijk 343 speelt is dit heel logisch. Dan kan Martinez gewoon inschuiven op het middenveld
2 0
TurboUrby
Maar dat doen we niet. Lijkt me ook niet iets dat zou werken als je èn met een linkercontroleur speelt èn met een back die in die zone terecht komt.
0 -1
DonQ
Nou nou, je bent wel erg aan het schreeuwen op basis van vrij weinig informatie. Ik vind het ook een beetje bekrompen om te denken dat bepaalde spelers de back positie niet goed kunnen invullen omdat ze vaker andere posities hebben bekleedt.

Notabene de beste backs zijn vaak ex-aanvallers of middenvelders omdat die over het juiste voetballende vermogen beschikken voor die positie. Kijk gewoon naar de eigenschappen die belangrijk zijn voor een bepaalde positie om op basis daarvan geschikte spelers te vinden.
1 0
TurboUrby
Schreeuwen? Ik zie geen scheldwoorden, uitroeptekens of niet onderbouwde punten. Jij wel?

Het gaat mij er niet om of Martinez het kan. Het gaat mij er om dat Ajax haar fouten blijft herhalen.
0 0
gi0vanni
Haha, Martinez is bij Ajax begonnen als back en dat deed hij heel goed.
3 0
TurboUrby
1 helft tegen een amateur ploeg als back?
0 0
KingJames23
Haha Martinez heeft in de voorbereiding vorig seizoen 1x tegen een amateur ploeg linksback gestaan. En in een champions league wedstrijd en dat ging niet best. Is niks een linksback.
1 -1
Ozymandias
Wie zegt dat Ajax naast het uitproberen van Martínez op die positie niet ook een linksback zal kopen? Het één sluit het ander niet uit.
6 0
TurboUrby
Er staat dat hij Martinez wil gebruiken als back. Dat impliceert dat er in ieder geval geen basis-back gehaald zal worden. Alleen als Martinez faalt binnen de transferperiode. En vorig seizoen hadden we ook geen back up van Nico en stonden we met Dest of Mazraoui te ballen als linksachter.

Ik zeg nergens dat er per definitie niks gehaald wordt. Ik zet vraagtekens bij deze manier van denken en dit beleid. Op basis van recente gang van zaken.
0 0
Ozymandias
Hij zegt dat hij Martínez in de voorbereiding op die positie wil uitproberen. Zelfs als er niemand voor linksback in basis wordt gehaald betekent dat niet dat er geen linksback wordt gehaald voor het geval dat Martínez niet voldoet of op het middenveld nodig is. Daarbij weten we helemaal niet of Ajax niet ook een opbouwende middenvelder zal kopen waardoor Martínez niet nodig zal zijn op het middenveld. Ajax is recentelijk in geruchten aan ten minste twee opbouwende middenvelders gelinkt (waaronder Henrique).
0 0
TurboUrby
Juist jouw stelling dat Ajax evt geen basis-back wil halen maar 1 "voor het geval dat" is waar ik me zorgen on maak.
0 0
Ozymandias
Waarom maakt je je daarom zorgen? Martínez werd het afgelopen seizoen ook "voor het geval dat" aangetrokken en dat heeft geweldig uitgepakt.
0 0
TurboUrby
Omdat dat over het algemeen kwalitatief slechte aankopen zijn die ons niveau omlaag halen. Kijk hoe de 3 spelers die gehaald zijn ter vervanging van Frenkie en De Ligt ons dit jaar pijn hebben gedaan. 40 miljoen voor Magallan, Alvarez en Marin. Bewuste aankopen met een plan. Ze waren zodanig fucking slecht dat we een paar maanden later met de 17 jarige Gravenberch en de 18 jarige Timber stonden te ballen omdat ze er alle 3 werkelijk geen pepernoot van kunnen. Die plekken in de selectie waren cruciaal.

Of het jarenlange geklooi met de backposities waar we stelselmatig statische centrale verdedigers neer kwakte of olietankers als Dijks en Kristensen kochten. Dat doet Ajax pijn en het herhaalt zich te vaak.
1 0
Knalpot
Hadden we Schone toen indertijd ook maar weg moeten doen omdat ie als '10' niet het gewenste niveau bracht? Loop niet zo te jenken en wacht nou eerst maar eens af hoe dingen zich ontwikkelen. Een de Ligt en Frenkie zijn voor een club als Ajax niet 1 op 1 te vervangen dan moeten we in dezelfde prijsklasse gaan zoeken en dat kunnen en mogen we gewoon niet.
0 0
TurboUrby
Wat is nou je punt? Wat gebrabbel over Schone en vervolgens je kop in het zand.
0 -1
Knalpot
Is meer een combinatie van deze post en een post van je hieronder.
1 0
Ozymandias
Dat het slechte aankopen zijn gebleken klopt maar zoals je zelf al schreef werden Marin en Álvarez niet gehaald "voor het geval dat" maar als bewuste aankopen met een plan. Dus kan je hun net zo goed gebruiken als argument tegen het aantrekken van een nieuwe linksback voor de basis. Dan kan Ajax beter de speler die al heeft bewezen goed genoeg voor Ajax te zijn een kans op linksback geven en talenten die al in huis zijn een kans als linkercentrale middenvelders bieden.
1 0
TurboUrby
Dus omdat we slechte bewuste aankopen doen moet we geen bewuste aankopen meer doen?

Dat bevestigd toch mijn hele punt?

Ajax doet zichzelf pijn door een matig oog voor kwaliteit en de juiste type's. Daardoor komt onze selectie bol te staan van matige, niet passende spelers die ons pijn doen qua niveau en qua bezetting.

Dat is mijn punt. Ik zeg niet dat Martinez er niks van kan. Ik zeg dat dit wederom wijst op het herhalen van fouten. En dat die fouten Ajax pijn doen is een feit. We schieten onszelf stelselmatig in de voet als het gaat om het versterken of vervangen van ons basiselftal.
0 0
Knalpot
omdat Marin en Alvarez voorbij gestreefd zijn door de jeugd vorig seizoen is het al helemaal passe voor die spelers en hebben we weer een miskoop gedaan? Bij Magallan kun je dat zeker zeggen voor de rest is het dit seizoen gewoon weer nieuw seizoen nieuwe kansen en wellicht komen er door uitgaande transfers juist wel kansen voor die spelers om op hun beste positie te spelen.
1 0
Ozymandias
"Dus omdat we slechte bewuste aankopen doen moet we geen bewuste aankopen meer doen?"

Omdat aankopen vaak niet slagen moet Ajax zo veel mogelijk vertrouwen op de talenten die al in huis zijn. Geen enkele club heeft een goed transferbeleid maar Ajax is één van de weinige clubs met een geweldige jeugdopleiding en dus de optie om weinig aankopen te doen.

"Dat is mijn punt. Ik zeg niet dat Martinez er niks van kan. Ik zeg dat dit wederom wijst op het herhalen van fouten."

Wat is dan de fout waar je over spreekt?
0 0
TurboUrby
De alinea erboven.
0 0
Ozymandias
Hoe bewijst de keuze om Martínez als linksback een kans te geven dat Ajax "zichzelf pijn door een matig oog voor kwaliteit en de juiste type's"? Ik denk dat Martínez zéér geschikt is om bij Ajax als linksback te spelen. Hij zal zowel verdedigend als opbouwend een grote waarde kunnen hebben. Aanvallend zal hij minder toevoegen maar als ze hem in een rol als inverted leftback laten spelen is dat geen probleem. Martínez als inverted leftback past ook goed bij Promes als linksbuiten.
0 0
TurboUrby
Ik weet niet of je het bewust doet omdat je heel graag gelijk wil hebben of dat het onbewust is, maar het begint een beetje irritant te worden dat je stelselmatig over mijn punten heen leest. Ik zeg letterlijk in de zin erna dat Martinez er niks mee te maken heeft en jij draait mijn woorden zo alsof dat wel zo is. Daarvoor hadden we het over aankopen en beleid en vervolgens sleur je Martinez weer terug discussie in. Mijn punt was in mijn allereerste post volgens mij al duidelijk. Als er iets onjuist of verzonnen is hoor ik het graag. Maar het continu verplaatsen van de discussie en doen alsof ik inmiddels niet al 4 keer mijn punten heb toegelicht is een beetje vervelend.
0 -1
Ozymandias
"Ik zeg letterlijk in de zin erna dat Martinez er niks mee te maken heeft en jij draait mijn woorden zo alsof dat wel zo is."

Dat bedoelde je misschien maar dat schreef je niet. Je schreef het volgende: "Ajax doet zichzelf pijn door een matig oog voor kwaliteit en de juiste type's. Daardoor komt onze selectie bol te staan van matige, niet passende spelers die ons pijn doen qua niveau en qua bezetting. Dat is mijn punt. Ik zeg niet dat Martinez er niks van kan. Ik zeg dat dit wederom wijst op het herhalen van fouten."

Daarin lijkt het (in de context van de discussie) alsof je met "dit" in je laatste zin de keuze om Martínez als linksback te proberen bedoelde en dat je vindt dat ondanks Martínez er ten minste er niet "niks van kan" hij niet het juiste type is (om op linksback te zetten). Wat bedoelde je dan met die "dit"? Dat het onduidelijk is wat je daarmee bedoelde is precies de reden dat ik vroeg wat de fout is waar je over schreef.
0 0
ÁlvaroRecoba
Oftewel, in het geval van Tagliafico's vertrek (en indien Martínez een goede linksback zal zijn, waaraan ik niet twijfel): wie is de voorbestemde 'zes'? Castillo is niet aangetrokken, Salah-Edinne is nog te jong, Blind naar links schuiven is geen optie en een aankoop is niet uit te sluiten, Martínez deed het doorgaans ook erg goed op het middenveld, maar hij heeft het in zich een -- naar verhouding -- nog betere back te zijn, à la Nico, denk ik, met een mooie crosspass. Hoe dan ook, het is aardig over een ander middenveld na te denken (vooral als Van de Beek zou blijven en de andere invulling dus aan de defensieve en niet offensieve kant zou liggen).

Blind, met Vertonghen als LCV? Twee jaar terug zou het geweldig zijn, nu liever niet.

Blind, met Botman als LCV? Defensief veel potentie, maar opbouwend te weinig, ik zie nú geen basisspeler ik in hem.

Blind, met Pierie als LCV? Nee, opbouwend veel potentie, maar verdedigend veel te zwak.

Een mogelijke aankoop op LCV? Wie ziet mogelijkheden?

Pröpper, met Gravenberch en Van de Beek, veel voetbal en Pröpper heeft het -- zeker in de eredivisie -- in zich de verdedigende taak op zich te nemen èn tegelijk het spel mede vorm te geven. In de Champions League weet ik het niet, maar het zou kunnen.

Het is te vroeg voor Taylor, neem ik aan? En Eiting? Hij heeft duidelijke plus- èn minpunten, die zal iedereen zien, en bij mij valt de rekening net in het negatieve uit, om vaste basisspeler te worden. Een jaar uitlenen aan een eredivisieploeg en kijken hoe dat gaat, lijkt me het beste.

Eén van de genoemde Barça-opties, Aleñá of Puig met Gravenberch ernaast en Donny ervóór? Zou sensationeel zijn. Kwetsbaar defensief, maar heerlijk voetbal aan de bal. Zouden ze willen zonder ruildeal met Onana?

Koopmeiners? Nee, toch niet, al is hij veelbelovend, maar de stap zou tegen kunnen vallen. Buitenlandse opties? Wie biedt?

Marin, Álvarez? Allebei niet ideaal. Het gat met met verwachting was wel heel groot, toen ze de kans kregen.

Al met al, onder de omstandigheden, zie ik toch het meest in Pröpper. Geen spannende, onverwachte keuze, vaak genoemd, bijna nooit een 'negen' als rapportcijfer en hij zal hierná niet naar Madrid of Turijn verhuizen, maar betrouwbaar, Lasse-achtig, Nederlands sprekend, ervaren (naast Gravenberch en vóór Schuurs, hopelijk), niet heel snel en wendbaar, maar verder veelzijdig, passend in het Ajax-spel. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar voor "de balans" ideaal. En dan maar afscheid nemen van Marin en misschien Álvarez, al mag die nog wel even blijven. Dan zou het zo eruitzien, met Donny en Onana:

-------Promes--Tadic--Neres-------------
----------------Van de Beek------------------
-------Gravenberch-Pröpper-------------
--Martínez---Blind---Schuurs----Dest-
--------------------Onana----------------------

Mazraoui kan ook i.p.v. Dest, Antony mag wennen en als eerste invaller voorin dienen, verder veel talent op bank, zou ik zeggen. Wat zeggen jullie?
3 0
jvs
Met Pröpper zou je wel weer wat balans op het middenveld kunnen krijgen, maar ik vraag me af of hij te halen is. Heeft nog 3 jaar contract, dus Brighton zal waarschijnlijk meer dan 20 miljoen voor hem vragen.
1 0
FTS95
Middenveld staat zo niet goed, je mist creativiteit. Zou dan voor Tadic op 10 gaan, Traore in de spits en geen Pröpper
0 0
VoorOnzePloeg
Pröpper is gewoon niet Ajax waardig op dit moment. Dat was hij in 2016 geweest, maar als we seizoen 18/19 willen evenaren, is Pröpper gewoon niet goed genoeg.
1 -1
ÁlvaroRecoba
Ik denk eigenlijk dat je gelijk hebt, maar gold dat niet evenzeer voor Schøne? Soms is dat toch de betere optie, ondanks de duidelijke gebreken. Maar ik opper enkel wat, hoor. Een onomstreden optie voor daar heb ik al lang niet voorbij zien komen, voor LCV evenmin, terwijl ik wel van Blind als zes gecharmeerd ben.
1 0
trodat4030
Maar is 1 linksback voldoende? Ik vrees van niet. Salah-Eddine is nog wel even van het 1e verwijderd, al is de potentie er absoluut. Maar ik ben wel bang betreft de ruimte in de rug van deze verdediging. Martinez is verre van snel, Blind is domweg traag en ook Veltman is niet de snelste. Dat gaat wel een probleempje worden met 50 meter in de rug.. Dan moet TH echt Schuurs en/of Timber gaan proberen als RCV, want anders wordt je kapot gecounterd.
1 0
Joseph
Met het niet willen aantrekken van Vertonghen is duidelijk geworden dat Blind de LCV zal zijn, dan ben ik benieuwd hoe het middenveld er uit gaat zien.

Lijkt er dan op dat Gravenberch en Eiting hun kansen zullen krijgen, op Donny na zit er verder weinig kwaliteit bij.
1 0
Ajax4life16
ja prima optie maar wat word dan het middenveld?
1 0
Dennis129
We hadden 3 basiswaardige middenvelders. Zyech die is al weg. Grote kans dat vd Beek vertrekt. En Martinez gaan we dan maar linksback zetten.
Zal Eiting wel weer de kans gaan krijgen, jochie Gravenberch er naast en na een belabberde competitiestart gaan we dan uiteindelijk maar een paniekaankoop doen.
1 -1
Adam24
Dat weten we al een heel seizoen niet.
0 0
Kingoffdatoilet
Heeft zich goed ontwikkeld als middenvelder en iedereen verrast. Als hij dat mee kan nemen naar de linksback positie en zich daar ook erg goed ontwikkeld kan het echt een hele goede speler worden
0 0
Ozymandias
Martínez is niet iemand die een hoofdtrainer de gehele wedstrijd de hele flank moet laten spelen maar ik denk dat hij als inverted fullback geweldig tot zijn recht kan komen. Dan kan hij in de opbouw (afwisselend met Blind) naar de linkerhalf-space trekken zodat de linker- of rechtercentrale middenvelder hoger op het veld kan komen te staan. Martínez heeft het afgelopen seizoen al laten zien goed tot zijn recht te komen als linkercentrale middenvelder en ik twijfel er dus niet aan dat hij goed tot zijn recht zou komen als hij in de opbouw als inverted fullback op die positie komt te staan.
2 0
EersteAanname
Uhm, inverted fullback? Maar niet de hele wedstrijd op de flank spelen? Ik snap er geen hout van. Kan je dat toelichten?
0 0
Ozymandias
Een inverted fullback is een back die in de opbouw veelvuldig in de linkerhalf-space (naast een '6' of inzakkende linker- of rechtercentrale middenvelder) komt te spelen in plaats van dat hij naar voren schuift op de flank. In de opbouw dwingt een team zo niet alleen voor een man meer situatie af staat het positioneel ook beter als er bij balverlies moet worden omgeschakeld. Guardiola speelt tegenwoordig met inverted fullbacks en met deze aanpassing ten opzichte van zijn speelstijl bij Barcelona heeft hij meer verdedigende balans toegevoegd zonder dat dit ten koste ging van de opbouwende en aanvallende intenties van zijn speelstijl.

Walker over zijn rol onder Guardiola: https://www.youtube.com/watch?v=9DQPcxO6Tx0
Tifo Football (What Are Inverted Fullbacks): https://www.youtube.com/watch?v=ahCoFRvC_aM
0 0
KingJames23
Guardiola is dit bij Bayern voor het eerst gaan doen. Toen met Alaba en Lahm.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, en hij is natuurlijk niet de eerste die met inverted fullbacks is gaan spelen. Ajax speelde in de jaren '70 al met Krol als inverted fullback op links.
0 0
Adam24
Ik zou de keuze voor de positie van Martinez af laten hangen van wat je met het middenveld wilt. Sinds het vertrek van De Jong en Schone is het middenveld één groot raadsel met als resultaat de vele tegengoals omdat Blind en Veltman alles met zijn tweeën moesten oplossen.
Martinez lijkt mij een uitstekende linksback met veel voetballend vermogen maar met het vertrek van Ziyech en eventueel van Van de Beek gaan we enige overgebleven middenvelder ook uit zijn positie halen. Dat wordt weer medio februari voordat er iets stabiels staat.
0 0
Ozymandias
Ik zou graag zien dat Gravenberch het vertrouwen wordt gegeven om als linkercentrale middenvelder in de basis te staan. Blind en Martínez zijn goede spelers om hem van rugdekking te voorzien. Daarbij kan Blind hem positioneel begeleiden zoals hij vorig seizoen ook (met veel succes) De Jong en De Ligt positioneel begeleide.
1 0
Adam24
Ik denk zelfs dat hij daar beter is dan op het middenveld en ik vind het al een zeer aardige middenvelder. Hij kan beter voetballen dan Tagliafico en heeft een vergelijkbare drive, Nico lijkt mij verdedigend dan weer wat stabieler.
0 0
036AFCA97
Prima toch? Als Dest even stopt met de Kluivert uithangen, Donny beseft dat die Modric, Casemiro en de rest nog niet uit de basis gaat spelen en Onana een Ziyech salaris krijgt vertrekt alleen Nico.

Onana
Dest AANKOOP Blind Martinez
AANKOOP Donny
Tadic
Antony/Neres Traore/Brobbey Promes

Of gewoon met Tadic in spits en Ihattaren ophalen bij PSV. Neem aan dat die inmiddels wel in geldnood zitten? Of hebben ze het luchtruim boven het stadion verkocht aan de luchtmacht ofzo deze keer?
1 -4
mickey2602
Wat dacht je van de aankoop rechts centraal laten zitten? Veltman(indien hij blijft wat ik wel verwacht)eerste keus,Schuurs daarachter(voor de ietwat mindere wedstrijden).
2 0
Pauw
In de voorbereiding van afgelopen seizoen speelde Martinez daar ook. Kan hij prima. Geen linksback kopen.
1 -1