Gravenberch verlengt contract bij Ajax tot zomer 2023

BartVeenstra, 11-06-2020 om 10:01, 13486 views, Ajax.nl |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax heeft het contract van Ryan Gravenberch verlengd tot medio 2023, zo meldt Ajax.nl. De Amsterdamse club laat weten dat de verbintenis ingaat op 1 juli 2020 en loopt tot en met 30 juli 2023.

Het eerdere contract van Gravenberch liep af op 30 juni 2021. Zodoende was het voor Ajax zaak om zijn contract deze zomer te verlengen. De middenvelder zou anders in de zomer van 2021 Ajax transfervrij hebben kunnen verlaten, maar zo ver zal het niet komen.

Gravenberch doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax en op 23 september 2018 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Tot nu toe speelde Gravenberch veertien keer officieel in het shirt van Ajax. In die duels was hij goed voor drie treffers. 

Denk jij dat Sevilla en Real Betis allebei in beide helften scoren? Zet in en krijg 10 keer je inzet terug!

Wil jij rondlopen in het gloednieuwe uittenue van Ajax? Bestel hem dan hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Dan is hij over 2 jaar pleite. 1 jaar contract afkoop. Vang je geen moer slechte zaak, ik hoor Lazio en Juventus al hijgen.
0 -4
4xEC1
Ik lees veel geklaag over zijn contractduur, dat het wel wat langer kon en dan denk ik: Er is toch wel heel veel vertrouwen in Gravenberch hoor, terwijl hij het nog steeds moet laten zien in Ajax 1 vind ik. Laat hem maar eerst een sterkhouder worden, zover is hij nog lang niet. En nu ik dat typ moet ik meteen aan Dest denken, die wordt begeerd door een paar grote clubs, nu al terwijl hij echt net komt kijken..... Het kan sneller gaan dan dat ik zelf besefte.
4 0
Deepblue
NIet geheel verwacht. Toch mooi nieuws.
0 0
JariJari
Tot 2023? Per direct of volgend jaar verkopen.
0 -3
Joseph
Hele verstandige keuze van Gravenberch, zal nog veel kunnen leren bij Ajax. 2023 is natuurlijk bijzonder kort, maar ik verwacht dat dit te maken zal hebben met een wat lager salaris. Bij een basisplaats zal zijn salaris wel omhoog gaan met een verlenging.

Ik hoop dat hij de dingen die hij in de jeugd liet zien op termijn ook in het eerste kan laten zien, dan gaan Ajax hier veel plezier aan beleven.
1 0
JariJari
Hij wil gewoon niet verlengen omdat hij snel weggaat. Zonde om speeltijd aan hem te geven om hem beter te laten worden zonder daar zelf van te profiteren. Ik geef de voorkeur aan talenten die wel 5 jaar tekenen op hun 18de verjaardag (dan is het zinvol te investeren)
1 -1
Joseph
Ik het uiterste geval laat Ajax hem na 3 jaar gratis de deur uit lopen. Heb je 3 jaar lang een relatief goedkope kracht gehad op het middenveld. Langer dan 3 jaar blijft hij toch niet, als hij inderdaad bij de grote talenten hoort.
0 -1
JariJari
Maar hij heeft nu geen toegevoegde waarde. Je stelt jeugd op terwijl ze het niveau nog niet hebben om later van te profiteren. De investering in Kluivert is bv alleen maar positief geweest vanwege de 18M van Roma. Elke minuut dat hij speelde bij Ajax had een betere speler in het veld kunnen staan (en ervaring opdoen). Dat is de investering.

Daarom moet je Dest voor 25M ook onmiddelijk verkopen.
0 0
Yeshyeshyall
Mooi nieuws! Moet nog beter worden maar is een toptalent. Werkt volgens mij ook had en krijgt veel kansen dus was van allebei de kanten apart geweest als niet verlengd zou worden. Dit is waar Ajax het van moet hebben: zelfopgeleide toptalenten!
1 -1
Ajax27
Mooi om te lezen dat de Telegraaf er wederom weer compleet naast zat.
2 0
diamanti
Af en toe misselijkmakend hoe mensen hier praten over eigen jongens. Als hij voor 10 jaar had getekend was het wss ook niet goed geweest.
11 0
Ozymandias
Tja, sommige mensen die schreven dat het zeker was dat Gravenberch zijn contract niet zou verlengen schrijven nu dat het zeker is dat hij over twee jaar zal vertrekken. Ik ben eigenlijk best jalours aangezien ik zou ook wel zo zeker over dingen willen zijn terwijl het net duidelijk is geworden dat ik over bijna precies hetzelfde onderwerk fout zat met mijn zekerheid.

In plaats van dat deze mensen Gravenberch prijzen om het feit dat hij als 16 jarige en nu als 18 jarige twee keer ervoor heeft gekozen om bij Ajax te blijven terwijl hij de Europese topclubs voor het uitzoeken had gehad krijgt hij kritiek omdat zijn contractsverlenging niet lang genoeg is. Jammer dat er zoveel azijnzeikers hier op AS actief zijn.
6 -2
Robbie en de Kock
Nou ja , ook weer niet zo'n rare gedachte dat hij zou vertrekken met Raiola als zaakwaarnemer.
0 -1
Ozymandias
Hij heeft Raiola nu ook als zaakwaarnemer en verlengt zijn contract terwijl hij ook naar de Europese top kan en hij had Raiola ook als zaakwaarnemer toen hij als 16 jarige de Europese topclubs voor het uitzoeken had.
4 -3
wladimir
Ryan heeft de ambitie om het eerste van Ajax echt te halen. Dat is nu natuurlijk nog niet zo. Sterker nog ik heb hem nog geen goede wedstrijd in het eerste zien spelen.

Ajax betaalt waarschijnlijk meer dan ze willen en daar willen ze niet langer dan drie jaar aan vast zitten. Als Ryan een onbetwiste basisspeler wordt dan gaat Ajax verlengen. Als het hem niet lukt vertrekt hij over drie jaar transfervrij naar FC Groningen ofzo.

Die andere talenten die zogenaamd geen perspectief zien worden aan het denken gezet. Zo snel mogelijk naar buiten brengen dat Huntelaar weggaat, Alvarez en Marin verkopen. Dan blijven de gebroeders Timber, Taylor en Brobbey ook.

Kampioen in de Eredivisie en KKD.
0 0
bollejan1
Leuk, persoonlijk had ik gezegd 2025 of niets. Het gezeur begint nu over 1 jaar weer opnieuw..
4 -4
AFCA-B93
Snap nooit zo goed waarom het idd geen 4 of 5 jaar kan zijn. Je hebt aan Frenkie, Ziyech en Donny nu gezien dat het helemaal niet erg is om op je 22e of in Hakims geval pas later te denken aan een transfer. Voor een geval van Ryan is Ajax juist de perfecte ruimte voor ontwikkeling. Proberen constant te zijn in de Eredivisie en te pieken in de CL.
2 -1
Ozymandias
De Jong vertrok "pas" op zijn 22ste omdat hij pas op zijn 21e een vaste basisplaats kreeg als middenvelder. Toen de Europese topclubs voor hem kwamen is hij direct vertrokken. Hetzelfde geld voor De Ligt maar die was op 17 jarige leeftijd al in de basis doorgebroken en vertrok dus op 19 jarige leeftijd al. Talenten van het kaliber van De Jong, De Ligt en Gravenberch zullen maar zo'n twee (of maximaal drie) seizoenen in het eerste van Ajax spelen. Dat is natuurlijk ongelofelijk jammer maar zo werkt het nou eenmaal in het moderne voetbal. Zolang Ajax in de Eredivisie speelt is de allure van een grote Europese competitie te groot om de grootste talenten langer bij de club te houden. Daarom hoop ik op de creatie van een soort EuroLeague.
2 -1
AFCA-B93
Verschil met De Ligt is dat hij al 2 volle en een half seizoen onder Bosz had gespeeld, bijna 100 wedstrijden. Zoals het er nu op lijkt gezien het contract 2023, zal Gravenberch volgend seizoen vertrekken met maximaal 50 wedstrijden op zijn naam.
0 0
Ozymandias
Net zoals dat de kans volgens vele enorm was dat Gravenberch als zestien jarige geen contract zou tekenen en zoals volgens vele het zo goed als zeker was dat Gravenberch deze zomer zijn contract niet zou verlengen.

Ik denk dat de kans groot is dat Gravenberch net als De Jong en De Ligt zal vertrekken zodra een Europese topclub hem als vaste basisspeler wil aantrekken. Ik denk ook dat de kans groot is dat Gravenberch om wat voor een reden dan ook veel meer kritiek krijgen op die keuze zal krijgen.
0 -1
AFCA-B93
Goed nieuws, maar waarom tot 2023?
Dan zou een eventuele verkoop volgend jaar al moeten plaatsvinden voor een ‘volledige’ transfersom.
4 0
Ozymandias
Ik neem aan dat Ajax hem nog niet het salaris van een basisspeler heeft geboden en dan is het onverstandig om een vijfjarig contract te tekenen. Nu kan hij na één/twee jaar een nieuw contract onderhandelen met een salaris wat past bij de status die hij dan heeft. Als ik een talent van het kaliber van Gravenberch was zou ik maximaal tweejarige contracten ondertekenen zodat de club na één seizoen mij een nieuwe contractsverlening aan moet bieden.
6 -1
ÁlvaroRecoba
Inderdaad: heel logisch, zo beredeneerd.
1 0
Sterspeler
Heel goed Ryan! Hopelijk doet goed voorbeeld volgen.
Raar dat ik wel een reactie kan plaatsen, maar niet kan reageren op de content van anderen.
0 0
trodat4030
Je kan wel op anderen reageren, die pop-up zegt wel van niet, maar ff de pagina verversen en hij staat er wel degelijk, ondanks de pop-up.
0 0
Bky
Altijd in deze jongen geloofd. Nooit twijfel gehad.
1 -3
AFCA1510
Lekker nieuws dit. Kop bij het voetbal nu en wordt ie voorlopig niet meer gek gemaakt door Raiola, kan alleen maar een gunstig effect hebben op hem. Laat het zien jongen!
0 0
ProfessorX
Even een algemeen vraagje , maar we hebben 2 jonge talentvolle spitsen , maar welke 2 moeten er blijven volgens jullie ?

Sontje Hansen
Lassina Traore
Brian Brobbey
0 -4
Sterspeler
Oeps. Minnetje was een foutje.
Ik ben van mening dat je er 2 moet verhuren. Dat zou ik iig doen met Hansen en Brobbey. Traore als tweede spits houden. Huntelaar als derde voor nog 1 seizoen.
0 -4
Dennis129
Hoezo Hansen verhuren? Laat hem eerst maar eens een jaartje in de Jupiler League spelen. Kan hij meer dan genoeg stappen zetten. Daarnaast kan hij mee op trainingskamp met het eerste en af en toe meetrainen.
5 0
Jojo49
ik denk dat je gravenberg , niet weer herkent, na de zomer vakantie, jonge jongens, maken dan ineens heel veel stappen vooruit. en nog wel meer van die gasten. let maar op.
0 -2
3*stars*3
Mooi nieuws en niet verwacht.
Zeker omdat Raiola zijn zaakwaarnemer is.
Maar goed dat deze jongen inziet dat hij ook nog niet klaar was voor zo’n stap.
1 0
Schip
Zeker niet verwacht. Maar waarom dan ook zo'n weggooier van een Raiola inschakelen. Geeft weer zo'n onrust en wrijving. Zonde.

Maar goed, hopelijk is het rustig in zijn kop en kan hij nu definitief aanhaken op een hoger handelingstempo.
1 0
Sampaoli
Héérlijk. We gaan komende seizoenen (minimaal 2, maar wie weet komt er nog een verlenging) maximaal genieten van onze starboy. Speelt al bij ons sinds de F-jes en nog altijd maar achttien jaar.
0 0
altijdwelwat
Hahaha tot gister was de tendens hier nog vooral hik hij heeft nog helemaal niks laten zien, en nu is het weer vooral een enorm groot talent. Ben blij dat hij bijtekent maar hij moet echt nog enorme stappen zetten in zijn temp en omschakeling. Benieuwd of hij die stappen kan gaan zetten.
3 -1
Ozymandias
Van mensen die ik hier positief over Gravenberch zie schrijven heb ik de afgelopen weken ook al veel positieve berichten over Gravenberch gezien.
0 -1
Sterspeler
Feit dat hij bijtekent geeft iig een goed signaal af. Die jongen kan zo naar een City als die wil.
0 -1
insectenverdelg
Typisch Raia. Die is na dit seizoen alsnog wegc( of omdatvhij grootheidswaan heeft, ondst Raiola hrm herft ingefluisterd dat Ajax hem te weinig op waarse schat en niet fenoeg minuten / basisplaatsrn geeft)

. Exact t zelfde als t destijds met Tete ging. Had Marc eigenlijk gewoon nee tegen moeten zeggen.
0 -2
AlexIbarra
Wat hadden wij de afgelopen 3 jaar dan met Tete moeten doen?

In de basis zetten?
0 0
wladimir
Tete heeft zijn kans gehad, maar raakte geblesseerd. Toen is Veltman rechtsback gaan spelen en onder Bosz gebleven. Na dat seizoen is Tete vertrokken naar Lyon. Volgens mij speelt hij daar nauwelijks.
1 0
insectenverdelg
T gaat niet om kansen of niet. Het gaat om welke vorm van contracten jongens als Bouy, Kluivert, Tete, Kishna en u weer Gravenberch tekenen. Waar bijna alle ander spelers kiezen voor een contract dat nog 4 of 5 seizoenen doorloopt als ze 18 zijn tekenen jongens uit de stal evan Raiola eigenlijk nooit voor meer dan 3 jaar ( als ze al tekenen.) En ze tekenen daarna eigenlijk ook nooit meer bij. Wel denken ze dat ze altijd ongeveer een basisplaatss verdienen, zijn ze verontwaardigd als ze op hun 19e geen vaste basisispeler zijn, en is er zelden harmonie en rust en altijd opschudding over de contracten . Daar zie ik mbt Raiola tov andere zaakwaarnemers een duidelijk patroon in. En ik vraag me echt af of dit in het gelang van 18 jarigr spelers is. Ja Raiola haalt mbt onde4handelingen het onderste uit de kan. Maar we kunnen ook vaststellen dat hij zelden de rustige juiste voorwaarden creeert om juist in deze belangrijke jaren echt de stap te maken naar de top. En imo is dat ook een belangrijke taak voor de zaakwaarnemer.

Dus ik wil niet over de spelers praten, ik wil het hrbgen over de handelswijze van Raiola en het patrion wat daar in zit.
0 0
Ozymandias
Raiola is een goede zaakwaarnemer en begrijpt dat kortere contracten betekenen dat spelers meer "leverage" hebben. Dat is vervelend voor clubs (en ons als fans) maar je kan het hem dat moeilijk kwalijk nemen.
0 -1
Ajax27
Idd, was ook het eerste wat ik dacht
1 0
insectenverdelg
Vraag is wat draagt Raiola bij jonge speler bij ana hun ontwikkeling. Het is ook de taak van een zaakwaarnemer imo om hem een speler stabiliteit te bieden om het meeste uit je carrière van 15 jaar te halen. En niet alleen financieel. Ook sportief. En daar zie ik andere zaakwaarnemers echt beter op scoren.

Wat jin schetst zou namelijk elke Qqkwaarnemer kunnen doen. Leg maar uit waarom niet elke zaakwaarnemer zo handelt. Niet omdat se t niet zouden kunnen. Raiola zijn stijl is er 1 van conflicten creëeren. Dat valt gewoon niet re ontkennen.

En ik ben de eerste die toegeeft dat hij financieel het beste eruit haalt ( zeker op dde korte termijn.) Maar maakt hem dat direct de beste zaakwaarnemer?
0 0
Ajax27
Een zaakwaarnemer huur je niet in voor je ontwikkeling. Voor die ontwikkeling zorg je zelf. Een zaakwaarnemer heeft een netwerk en van dat netwerk maak je gebruik. Raiola zal zeggen... Ik kan je bij AS Roma neerzetten voor 4 miljoen per jaar, of wil je liever naar Lyon voor 2 miljoen per jaar, of onderin naar Engeland voor 2
1 0
Ajax27
...als je jouw oren naar het geld laat hangen kies je voor de centen. Maar er zijn er genoeg die voor speeltijd kiezen en dus een niveau lager willen. Uiteindelijk beslis je (mits er uiteraard meerdere clubs met interesse zijn) zelf, dat doet een zaakwaarnemer niet.
1 0
Ozymandias
"Vraag is wat draagt Raiola bij jonge speler bij aan hun ontwikkeling."

Wat dragen andere zaakwaarnemers bij aan de ontwikkeling van hun spelers. Er zijn bijna geen zaakwaarnemers die zich daarmee bezig houden. De relatie tussen De Ligt en Hulshoff was speciaal maar die was dan ook meer begeleider dan zaakwaarnemer en op het moment dat De Ligt een echte zaakwaarnemer nodig had werd Raiola erbij betrokken.

De meeste zaakwaarnemers onderhandelen niet zo omdat ze clubs te vriend willen houden (aangezien ze daar een financieel belang bij hebben). Raiola hoeft clubs niet te vriend te houden omdat hij de zaakwaarnemer van veel van van de grootste talenten ter wereld. Hetzelfde geld voor andere belangrijke zaakwaarnemers als Mendes, Struth, Barnett en Bertolucci.
0 0
insectenverdelg
En wat heeft het Snita, kishna, bouy echt opgeleverd? En voor Tete en Kluivert denk ik ook niet dat het meer heeft opgelever.d

En wag jij zegt is natuurlijk niet frheel waar. ROB JANSEN IS IN nederland toch echt iemand die grote jongens in zijn stal had, maar die zoekt dd conflicten niet zo bewust op als Raiola en kijkt ook naar spelers.
0 -1
Ozymandias
Anita werd door Ajax zelf duidelijk gemaakt dat ze hem wilde verkopen en heeft toen pas Raiola ingeschakeld om een transfer voor hem te regelen.

Het heeft Kishna veel geld opgeleverd terwijl het duidelijk was dat hij door kraakbeenproblemen aan beide knieën een zeer korte loopbaan als voetballer zou hebben.

Rob Jansen is het voorbeeld wat je gebruikt als iemand die niet bewust het conflict opzoekt in dienst van zijn spelers? Jansen heeft met meerdere clubs grote conflicten gehad. Waaronder met Ajax toen hij de broertjes De Boer adviseerde om een conflict met Morten Olsen te creëren zodat Ajax ze zou laten gaan.
0 0
Danishdynamite
Pas net 18 jaar, echt een enorm talent. Natuurlijk zaten er wat mindere wedstrijden tussen, maar dat waren ook wedstrijden waar heel Ajax 1 niet goed presteerde en dan kun je ook niet van zo een 17 jarige jongen verwachten dat hij de kar gaat trekken. Enorm technisch en verfijnd voor iemand van 1.90m, sierlijke voetballer om te zien. Als hij het waar kan maken gaat hij de absolute top zeker halen. Komend jaar langzaam naar de basis 11 toewerken.
1 0
appeltje
Maar een driejarig contract? Overigens heb ik het idee dat het driejarig contract voor Van Gelderen hier niet helemaal los van staat.
0 -1
ram
Huh?
0 0
DrFootball
Zo slecht is Raiola dus niet 2 van zijn jeugdspelers hebben inmiddels bijgetekend :)
0 -1
Koscar
Ajax zijnde wil je 1) zo lang mogelijk van je eigen spelers genieten en 2) er zo veel mogelijk geld aan verdienen. Met een verlenging van 3 jaar ga je beide net niet krijgen. De enige manier hoe je er echt veel geld aan kan verdienen is door hem volgend jaar al te laten gaan. Voor Gravenberch is het weliswaar ideaal: 2 jaar rijpen en dan (alsnog op 20-jarige leeftijd) voor een habbekrats een (top)transfer maken, maar voor Ajax is het weinig positief.
0 0
DrFootball
Glas is bij jou altijd half leeg?
0 0
Koscar
Die gast is net 18 en is dus vastgelegd tot zijn 21e, waarbij je er vanuit mag gaan dat hij over 2 jaar weg gaat. Als je je beste spelers op hun 20e voor een relatief lage prijs de deur uit wil laten gaan, ben je heel verkeerd bezig. Leuk en goed dat hij blijft hoor, maar met onkritisch optimisme krijg je Ajax niet naar waar we willen dat het heen gaat. Dit glas is absoluut halfleeg. Enige hoop is dat hij t.z.t. een nieuwe verlenging ondertekent, maar als je kijkt naar hoe ongelooflijk moeilijk deze verlenging ging moet je daar niet te veel hoop uit putten.
0 0
Ozymandias
Net zoals "we" wisten dat Gravenberch als 16 jarige geen contract zou tekenen en naar de Europese top zou vertrekken of net zoals "we" wisten dat Gravenberch deze zomer zijn contract niet zo verlengen en naar de Europese top zou vertrekken. Volgens mij weten "we" niet zo veel als "we" denken...
1 0
Matts
Goed nieuws, niet verwacht! Helaas wel "maar" 3 jaar maar goed, dit is beter dan niets natuurlijk.
0 0
DeWijsneus
Yes. Hoopte ik persoonlijk wel op. Hoop dat ie gaat knallen. Erg benieuwd wat zijn plafond zal worden.
0 0
Ozymandias
Vreemd... als ik de helderzienden hier op AjaxShowtime moest geloven was het zeker dat Gravenberch zou vertrekken en was ik de ongelofelijk naief om de uitspraken die de familie van Gravenberch de afgelopen jaren heeft gedaan te geloven.
2 -1
trodat4030
Ah, meneer komt zn gelijk ff halen, das wel jammer. Alle voortekenen waren er gewoon, heel logisch dat men ontzettend sceptisch is wanneer Raiola erbij betrokken is, dat weet jij ook ontzettend goed.
2 -2
Ozymandias
Welke voortekenen waren er dan? Raiola maakt geen keuzes voor zijn spelers maar creëert alleen keuzes voor die spelers. Die keuzes creëerde hij ook voor Gravenberch toen hij zestien werd. Toen stond het hier vol van berichten dat Gravenberch zeker zou vertrekken maar ook toen was de familie van Gravenberch al zeer duidelijk dat hij bij Ajax zou blijven en het plan is dat hij eerst bij Ajax zal doorbreken. Natuurlijk kunnen mensen (uit angst dat het verleden zich herhaalt) sceptish zijn maar er waren dus meer voortekenen dat Gravenberch gewoon bij zou tekenen dan dat hij zou vertrekken.
0 0
GotnohairWedontcare
Ik ben heel blij dat je gelijk hebt hoor, maar spelers met die zaakwaarnemer zijn nou eenmaal eerder verdacht, daar is niets vreemd aan.
2 0
Ozymandias
De familie Gravenberch is al jaren zeer duidelijk over het plan van Ryan. Hij heeft twee verstandige ouders en een verstandige oudere broer die hem van advies voorziet. Op 16 jarige leeftijd kon hij letterlijk naar welke Europese topclub dan ook maar besloot hij om een contract bij Ajax te tekenen (met Raiola als zaakwaarnemer). Gravenberch was alleen vertrokken als hij dacht dat hij ergens anders zich beter zou ontwikkelen doordat hij bij Ajax weinig perspectief zag. Zolang Ajax hem genoeg perspectief kon bieden zou hij blijven. Gravenberch kreeg hier op AS al kritiek op zijn keuze om te vertrekken terwijl hij die keuze niet eens had gemaakt. Zo vreemd wordt het hier op AS af en toe...
1 0
GotnohairWedontcare
Zijn zaakwaarnemer heeft een hoop kwaad bloed gezet en ik kan goed begrijpen dat de keuze om met hem in zee te gaan voor kritiek (en angst rond contractverlengingen) zorgt. Jij bent kennelijk goed op de hoogte en geeft wat tegengas. Dat is juist mooi aan een forum in mijn opinie.
0 0
Ozymandias
Ik kan die angst ook wel begrijpen maar wanneer die angst zich omzet in kritiek op Gravenberch voor een keuze die hij niet eens heeft gemaakt wordt het nogal een absurde bende.
0 0
GotnohairWedontcare
Het is voorbarig inderdaad, maar als dergelijke kritiek ervoor zorgt dat spelers een keer extra nadenken voor ze zo’n akelige zaakwaarnemer in dienst nemen ben ik helemaal voor.
0 0
insectenverdelg
t gaat meer omdat iederewn bij Raiola totaal zn vertrouwen heeft verloren. Okk speelt hij telkens voeze spelletjed en komen er zelden echt goede contracten tot stand. Laten we hopen dat hij een goed jaar speelt veel ontwikkeling maakt en volgend jaar met een topcontract bijtekent tot 2025.
0 0
Ozymandias
Raiola doet geen contractsonderhandelingen. Hij wordt alleen betrokken bij transfers. De contractsonderhandelingen doet zijn business partner (ik geloof een Portugese zaakwaarnemer). Raiola zorgt voor de "leverage" door andere clubs interesse in de spelers te laten tonen en zijn partner haalt dan het maximale uit de contractsonderhandelingen. Dat is ook precies wat zaakwaarnemers horen te doen.
0 0
insectenverdelg
Raiola gaat wel met 18 jarige voetballers in zijn privejet naar wedstrijd van Barcelona en verteld ondertussen hoe geweldig hij Pogba en Zlatan heeft wegrebracht.

Wie de onderhandelingen met Overmars doet zal me een rotzorg zijn. Raiola is hoe dan ook het uithangbord van zijn bureau. En ik ben geen fan van de manier hoe het bureau spelers wegbrengt.

En natuurlijk, de speler bepaald altijd zelf uiteindelijk. Maar we kunnen niet anders dan cocludeeen dat hij zeker invloed op het besluit van spelers heeft en de soort contracten die er gerekend worden. Er vormt bij Ajax een duidelijk patroon. Wat is de laatste speler die onder Raiola een topcontract van 4 a 5 jaar getekend heeft bij Ajax? Qe kogen blij zijn dat de Ligt die getekend had voordat Raiola aanhaakte. Daar ben ik van overtuigd.
2 0
Ozymandias
Natuurlijk doet Raiola dat. Dat zorgt ervoor dat grote talenten hem als zaakwaarnemer in dienst nemen. Dat doen ze bij de grote Europese zaakwaarnemerskantoren ook.

"Wat is de laatste speler die onder Raiola een topcontract van 4 a 5 jaar getekend heeft bij Ajax?"

Een contract wat voor Ajax een topcontract is zal voor de speler waarschijnlijk geen topcontract zijn en visa verse een contract wat voor een speler een topcontract is zal voor Ajax waarschijnlijk geen topcontract zijn. Raiola's enige taak is om het beste contract voor zijn spelers uit het vuur te slepen. Daar is hij samen met zijn business partner erg goed in. Natuurlijk maakt dat hem gehaat bij clubs en hun fans (ik kan Riola ook niet uitstaan) maar dat is juist een teken dat hij goed is in zijn vak.
0 0
insectenverdelg
Is dat waar? Welke spelers maken het meestal wel vanaf Ajax? Spelers die als onbetwiste basisspeler weggaan, en die in hun belangrijke jaren mbt het halen van de top ( ik zeg 16 tm 22) juist rust creëren.

Ik denk dat Raiola de beste in zijn vak mss wel is in het uitonderhsndelen van contracten. Hij gaat daarbij over lijken, maar haalt t beste op financieel vlak eruit voor zijn spelers op dat moment.

Echter denk ik niet Dat Raiola de beste zaakwaarnemer is voor jonge spelers mbt hun ontwikkeling. Hij brengt ze vaak te jong weg en creëert zelden een stabiele situatie ( zolder dat kan in het topvoetbal). Wat veel van die jongens juist nodig hebben.

Zelfs bij superster Pogba grb ik het gevoel dat er noh meer uit zijn carriere te halen was dan tot nu toe het geval is Mede omdat er altijd randzaken om zon jongen hangen ipv dat hij een meer jaren plan heeft. Weinig zaakwaarnemers waarbij zoveel conflictsituaties rondom spelers uit zijn stal zijn als bin Raiola. Daar It echt een patroon in.
1 0
BokkieBokstra
Heel mooi nieuws, waren al zulke vreemde geruchten. Naar Lazio Roma, erger kan je je niet voorstellen.
0 0
PJK54
Punt voor Marc. Natuurlijk mooi dat jeugdspelers bijtekenen ondanks een zaakwaarnemer die hem liever bij een Italiaanse club had "gedumpt" voor veel tekengeld. Ik hoop echt dat hij zijn talent gaat laten zien en gaat schitteren in het 1e
0 0
ajaxxcied4life
Beter iets dan niets.
1 -1
Bjorn
Nu eerst een goed seizoen spelen en jezelf goed ontwikkelen.

Goede keuze.
0 0
Jornnn
Goed dat hij nog even blijft. Hopelijk gaat hij ons op het veld verrassen. Tot nu toe vind ik het eigenlijk weinig bijzonders, maar hij is nog heel jong.
0 0
Lazell
Speelde altijd als meest aanvallende middenvelder met de punt naar achteren. Moet nu opeens als rechtercontroleur spelen. Weet niet of dit uberhaupt wel zijn beste positie is, maar dat het wennen is, is logisch.
0 0
GrandMasterFlex
Meen je dit? Die jongen is piepjong even heeft al een handvol wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Dan kan je echt wel wat hoor. Rauw talent heeft hij en nu speeltijd krijgen, zodat hij uitmuntend kan worden.
0 0
VFischer
Mmhh mixed feelings.. Ben blij dat hij verlengd heeft (groot talent), maar ik vind drie jaar tot 2023 wel wat kort. Nu zit je binnen de kortste keren weer met de situatie van een aflopend contract en is hij nog steeds maar 20 jaar.
1 0
DrFootball
Je kan natuurlijk volgend jaar, als hij basisspeler is geworden, weer om tafel om een verbetert contract te bespreken.
1 0
Jornnn
Wie weet komt er nog een verlenging over 2 jaar. Pakt hij nog even een seizoen een goed salaris en Ajax het jaar er op de hoofdprijs.
1 0
BrandjeXL
Liever langer bijgetekend maar dit is beter als dat het was. Hoopt dat dit de andere talenten ook over de streep trekt.
0 0
trodat4030
Goed dat ie verlengt, jammer dat t zo kort is. Maar met Raiola is een verlenging uberhaupt al een wonder op zich, dus ben er best tevreden mee.
0 0
Intec
veel te kort in mijn ogen 3 jaar.
0 -1
DrFootball
Goed nieuws!
1 0
afcasven1995
JAAAAAA
1 0
Soccerskins
Na volgend seizoen is hij weg hoor.
0 -7
Libero
Heerlijk, zo'n eerste reactie die blaakt van het positivisme.
3 0
Soccerskins
Dat is gewoon de realiteit. Waarom denk je anders dat hij maar met 3 jaar verlengd? Zodat Ajax hem volgend seizoen moet verkopen als ze er nog wat aan willen verdienen.
2 -4
wladimir
Weg? Naar FC Groningen misschien. Toegegeven Gravenberch is pas 18. Hij heeft heel weinig laten zien. Fischer, El Ghazi, Kishna, Tete, Bazoer, Riedewald en misschien ook Dolberg hebben alleen een positieve eerste indruk achter gelaten, maar het uiteindelijk gewoon niet gered. Met Gravenberch kan het alle kanten op. Ik denk niet dat hij aankomend seizoen al een basisplaats krijgt.
0 -1
Libero
Flauwekul, een presterende en dus gewilde speler met nog een jaar contract gaat echt niet veel minder opleveren dan een met nog twee jaar.
Maar prima hoor, dan zorgt iig dit contract voor een goede transfersom volgend jaar.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Slim van Ajax dus
0 0
Sterspeler
Moeten ze wel de hoofdprijs betalen en dat zie ik in corona tijden niet zomaar gebeuren.
0 0