Cerny vertrekt officieel naar FC Utrecht

BartVeenstra, 08-07-2019 om 15:50, 6988 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vaclav Cerny neemt na zes jaar officieel afscheid van Ajax. De Tsjechische aanvaller vertrekt per direct naar FC Utrecht, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. In Amsterdam had Cerny nog een contract tot medio 2020.

Over de transfersom doet Ajax overigens geen uitspraken. De Telegraaf sprak eerder al over een bedrag van 700.000 euro. Bij Ajax speelde Cerny in totaal 29 officiële wedstrijden voor het eerste elftal en daarin scoorde hij vier keer.

Cerny speelde sinds 2013 bij Ajax en in de jeugdopleiding gold hij als een van de grootste talenten. In 2014 werd hij dan ook uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Zijn debuut maakte hij op 15 augustus 2015 tegen Willem II. Later in dat seizoen zou hij in de Europa League de winnende treffer maken op bezoek bij Celtic.

In het najaar van 2017 raakte Cerny zwaar geblesseerd aan zijn knie, waarna hij acht maanden moest revalideren. In de zomer van 2018 stond hij weer op het trainingsveld en in november van dat jaar zou hij uiteindelijk zijn rentree maken. De Tsjech kwam vorig seizoen vooral uit voor Jong Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
Ajax heeft bij de verkoop van Vaclav Cerny aan FC Utrecht een terugkoopoptie bedongenDie ligt ruim boven de vijf miljoen euro, zodat de Utrechters, als Ajax gebruik maakt van de optie, toch verzekerd zijn van een mooi rendement. FC Utrecht heeft nu 900.000 euro betaald voor de Tsjechische aanvaller, die als grote belofte werd binnengehaald in Amsterdam, maar de afgelopen jaren door blessures op de achtergrond was geraakt.
0 0
swing
toch wel jammer, goeie gast.
0 0
AJAIXIXIXI
Tadic verlengt tot 2026????
0 0
talent020
tot 2023, maar wel goed nieuws!
0 -1
Bacta
Staat toch echt 2026 in dat filmpje wat Ajax online plaatst??? of ben ik blind??
0 0
talent020
Tot 2023 als speler en daarna als trainer ( invulling word later over gesproken) ik las de laatste alinea niet
0 0
SkilledAtSoccer
Zo jammer dat er maar een van de trio (Donny) is doorgebroken...
Zet hem op Vaclav en het gaat je goed!
0 0
Schip
Zeker. Onder de Boer zat hij er heel, heel dicht tegen aan. Maar Bosz zag het niet in hem zitten en toen kwam die rotblessure.

Ik vind dat hij meer krediet had verdiend. Hij miste een grote kans in de kampioenswedstrijd, wat snel in het koppie van een jong talent gaat zitten. Daarna kreeg hij bezoek van hetzelfde soort randdebielen als die op de Toekomst familie van Feyenoordspelers gaat belagen. Zal ook niet in zijn koude kleren zijn gaat zitten.

En vervolgens geen krediet bij Bosz, omdat Traore op rechts moest, terwijl die de eerste tijd evenmin in vorm was.

Jammer, maar ik verwacht toch dat hij nog doorbreekt. Heeft hij wel speeltijd voor nodig, dus zijn vertrek is een motje.
3 0
TomAjaciedd
Als er een terugkoop optie is wordt dit dan niet gemeld?
1 0
talent020
ik lees niets over een terugkoop optie? anders snap ik niet waarom je hem voor zo,n schijntje van de hand doet aan een club die een ongelofelijke hekel aan ons heeft, en zelf wel doodleuk de hoofdprijs voor Labyad vroeg
3 -1
AFCAjax
deze man had nog 1 jaar contract er zal met name een gunfactor bij hebben gezeten..
0 0
talent020
dat zou het wel verklaren idd, hoop echter wel op een terugkoop clausule, maar dat zal wel niet vermoed ik
0 0
trodat4030
FC Utrecht heeft geen hekel aan Ajax, de Utrecht supporters hebben een hekel aan Ajax, significant verschil. Net zoals tussen Ajax en Feyenoord geen haat bestaat, enkel tussen de supporters.
2 0
amthree
Ajax haten maar wel spelers straks toe juichen als ze scoren.
0 0
Noxin
Schijnt dat Cerny z'n Instagram zo goed heeft leeggehaald. Geen Ajax-logo meer te bekennen.
1 0
insectenverdelg
Mag hopen op een goede terugkoop clausule.
1 0
Cesc8
Ik kan me haast niet voorstellen dat Ajax geen terugkoop clausule heeft opgenomen. Als je dat bij Sierhuis en Matusiwa ook doet dan neem ik aan dat je dat bij deze jongen ook doet. En zeker als je hem dan maar voor - 7 Ton laat gaan.
2 0