TG: 'Transfersom Cerny valt lager uit'

ThijsZwagerman, 02-07-2019 om 12:30, 11291 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De transfersom die FC Utrecht betaalt om Vaclav Cerny over te nemen van Ajax, gaat iets lager uitvallen dan in eerste instantie werd gedacht. De Domstedelingen betalen naar verwachting 700.000 euro voor de Tsjechische flankspeler.

Dat meldt De Telegraaf. Eerder sprak de krant nog over een transfersom van 750.000 euro, maar dat bedrag valt dus 50.000 euro lager uit. De Telegraaf meldde in een eerder stadium al dat Cerny bij FC Utrecht voor drie seizoenen gaat tekenen, met een optie voor nog een jaar.

Ajax en FC Utrecht waren maandagavond nog in onderhandeling over een terugkoopoptie. Wat de uitkomst daarvan is, is vooralsnog onbekend. Wel meldde Voetbal International dat Ajax en FC Utrecht inmiddels een akkoord hebben bereikt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Gaan we nu op de fles?
0 0
ajax4ever01
Dit is het beste voor beide partijen, Cerny kwam gewoon te kort bij Ajax.
0 0
FCMax
Was een groot fan van hem toen hij in de A1 speelde, maar heeft het helaas nooit (kunnen) laten zien in het eerste. Hopelijk krijgt ie nog een leuke carrière via Utrecht.
0 -1
slowmow
Blij dat ie weg is. Kan nog kwaad worden als ik denk aan Rosenborg uit. I.p.v. overspelen naar Dolberg die vrij stond moest deze gast het zelf proberen. Tekenend voor zijn karakter.
2 0
FerdiZ
was toch meerdere jaren Tjechiesch talent van het jaar...
veel pech gehad met blessures.
hopelijk kan hij bij Utrecht laten zien wat hij kan.
3 -2
Nummer16
Nooit fan van geweest
0 -1
voorkennis
Prima zaak dit, gast kan er helemaal geen klote van.
En dan telkens weer die verongelijkte blik naar zn medespelers als hij de bal niet loepzuiver in de voeten krijgt, en er vervolgens zelf niks mee doet.
Heb me flink zitten irriteren de afgelopen 2 oefenwedstrijden
2 -5
Rdk1983
Ja die hattrick van Cerny was idd vreselijk..
2 -1
voorkennis
tegen die 3e rangs amateurs ja.....heb je m die wedstrijd erna gezien, was om te janken samen met die Magallan.
Maar als jij een hattrick tegen amateurs een maatstaf vindt om bij ajax te functioneren, prima toch ?
2 -2
Gecko
Overmars is Action geworden. Lol
Betalen die Utrechtenaren
1 -3
ram
50.000 minder?! Overmars OUT!!
3 -1
ajax4ever01
65-70 miljoen voor de Ligt is Overmars out.
0 0
Rdk1983
Dit is n grap toch? Kan er niet om lachen.
0 -2
ram
Oh.. Sorry als ik je heb gekwetst.
1 0
FCMax
Humor is verboden.
2 0
ram
I guess...

Ik geef toe dat het niet heel grappig is trouwens hoor. Maar het is een beetje een running gag geworden om dit soort serieus bedoelde opmerkingen belachelijk te maken. En €50.000,- leek mij de uitgelezen mogelijkheid om dat te doen :P
2 0
Web
Goede zaak dit.
Cerny kwam jaren geleden als een groot talent binnen. De potentie die er in zat, is er nooit uitgekomen, mede door blessures, maar daarvoor stond hij ook stil in zijn ontwikkeling.
Mocht hij nu wel stappen maken, en hij word weer interessant voor Ajax? Kun je hem terug halen, omdat hij een terug koop optie heeft
Anders zou hij verpieteren bij Ajax en loopt jonge talenten in de weg.
Zowel voor Ajax, Utrecht maar ook Cerny een mooie oplossing
4 0
Hollister
Ik vind dit wel een hele matige prijs... ben een echte Overmars fan, maar de laatste tijd vind ik wel dat hij te goedkoop spelers verkoopt en te duur weer spelers aankoopt.. Labyad, Magallan, Bande, Schuurs, veel geld voor betaald... De Jong, De Ligt, Ziyech te goedkoop van de hand doen in mijn ogen als de bedragen kloppen die is lees
3 -11
AjaxPassion
Wat denk je te kunnen vangen voor een speler van Jong Ajax, die nog maar 1 jaar vast ligt? Is ver uit beeld voor het 1e elftal. Daarnaast is dit met een terugkoopclausule meer dan prima.
1 0
mgtow
Ik maak me niet druk om de prijs. Wel om de club waar hij heen gaat. Telkens houden ze ons tegen in onze ontwikkeling en laten ze zien een gruwelijke hekel aan ons te hebben maar als ze goedkoop aan Ajax spelers kunnen komen knielen ze voor de neus van Ajax met de bek open wachtend op een visje. Pleurt op met die club.
3 -2
Boer
Valt erg mee. Het zijn kleine clubjes van een paar honderd man bij de grotere clubs die een hekel aan Ajax hebben. Meestal gevoed door afgunst. Man, leef je toch eens in. Wij halen hun uitblinkers (balen), zij onze afvallers (opgeruimd staat netjes). Waarom altijd die bozige toon.
2 -1
Ajax#1900
Hoe houdt Utrecht ons tegen dan?
0 -1
Ozymandias
De Jong zal Ajax waarschijnlijk 86 miljoen opleveren... het is maar wat je goedkoop vindt... Dat Ziyech waarschijnlijk voor een relatief laag bedrag zal vertrekken komt natuurlijk omdat dit waarschijnlijk is afgesproken om hem een jaar langer bij de club te houden.
3 0
AjaxPassion
Nee, dat met Ziyech is al bij zijn eerste contract in 2016 afgesproken. Na 2 jaar mocht Ziyech vertrekken voor 30 (ik meende zelf 35 aangezien Ajax een dergelijk bod afgelopen jaar had ontvangen).

Zou ook wat zijn én een dikke loonsverhoging én een clausule, terwijl zijn contract helemaal niet verlengt is.
0 0
WZAWZDB14
Het is een lage prijs omdat ajax er wss een terugkoopoptie in het contract heeft gezet. In dat geval moet je het zien als een soort huurperiode (zolang hij het goed doet).
4 0
Eastwood
Weggeefprijs.
2 -8
Ajax#1900
Onzin. Hij heeft nooit de stap gemaakt en z'n contract loopt af. Utrecht kan ook nooit 3 mln voor m betalen oid. En ik moet nog maar zien of hij daar een basisspeler wordt.
6 -2
Adios
Met bonussen kan dit echter oplopen tot 700.005. Elke euro telt immer in deze crisistijd bij Ajax!
3 -5
Mikee
Zal nooit z'n doelpunt tegen Celtic vergeten, vond ik een gaaf moment. Hoop dat hij het daar in utreg gaat maken.
1 -1
1434
Toch nog een knap stukje onderzoeksjournalistiek van De Telegraaf! Mike en Valentijn kunnen hier trots op zijn... Ik ben blij dat De Telegraaf geen primeurs meer heeft na hun hetze tegen Ten Hag. Deze tweet van Verweij zegt toch veel over hun kennis binnen Ajax momenteel. 50.000 is natuurlijk niks in deze tijd
0 0
Lazell
Voor 750k mag ik hopen dat er een goede terugkoop en dik doorverkoop% bij zit. Dit is echt heel weinig anders, terwijl zij wel altijd de hoofdprijs vragen.
2 -2
Boer
Das logisch. Als Ajax een speler van Utrecht wil is het hun uitblinker. Cerny is een goede speler in de KKD, maar geen sensatie. Dan is meer dan 5 ton een prima deal. Met doorverkooppercentage en terugkoopoptie heeft Overmars het prima geregeld. We willen toch ook graag een beetje sterke eredivisie? Of ben ik de enige die daar zo over denkt. Anno 2019 halen we voor weinig geld overal in Nederland talentjes uit de opleidingen, laten we dan ook niet de hoofdprijs vragen als ze bij Ajax tekortkomen.
0 0
Joodhannus73
Hier gaat het precies mis met de club. Met deze attitude en denkwijze... Ja joh, we zijn een goede doelen instelling... Willen we nou een topclub worden of niet? Willen we nou spelers behouden of aantrekken doordat we hoge salarissen kunnen bieden? Dan moet je eens beginnen om je verkoopprijzen marktconform te maken. We laten daar al vele en vele jaren zoveel geld liggen. Cerny voor 700.000 naar FC Utrecht is een lachertje. Linksback Dijks gaat waarschijnlijk van Bologna naar AC Milan voor 20 miljoen. Voor hoeveel hebben wij hem weggedaan? Voor 0 Euro! Die liep gratis (transfervrij) de deur uit. Net zoals Younes bijvoorbeeld. Was Marc vergeten te verlengen... Hij levert Bologna nog meer op dan wij voor Kluivert vangen. Hallo, wakker worden! Er gaat zoveel fout bij ons. En maar blijven klappen voor Marc. Niet te geloven!
0 0
Bky
700k voor een speler met 1 jaar contract die werkelijk nog niets heeft laten zien te weinig?
3 -3
Lazell
Voor potentie betaal je ook, niet alleen huidige prestaties. Neres kostte 12 miljoen met 8 gespeelde wedstrijden in het eerste van Sao Paolo.
0 0
Dubbelvla
ik zou er niet moeilijk overdoen als er opeens 7 ton op m'n rekening zou staan. daar moet ik normaal toch een jaar of 25 voor werken..
0 0
WZAWZDB14
Mooi, dus wel een terugkoopoptie. Verkopen met terugkoopopties vind ik altijd beter klinken dan een langdurige verhuurperiode, ook al is het misschien minder voordelig. Word je als Cerny zijnde teruggekocht dan kom je toch anders terug bij Ajax.
0 0