Ajax draagt Lenderink als financieel directeur voor

BartVeenstra, 02-05-2019 om 13:35, 24282 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft het voornemen om Susan Lenderink te benoemen als financieel directeur. Zij is daarmee de beoogd opvolger van Jeroen Slop, die na dit seizoen vertrekt. Dit meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl.

Het is de bedoeling dat Lenderink op 1 juli aanstaande begint. De RvC is daarnaast van plan haar te benoemen als statutair directeur, met inachtneming van de geldende procedure en voor een periode van vier jaar. Deze benoeming gaat in vanaf november (tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders). De aandeelhouders zullen formeel in kennis worden gesteld van deze voorgenomen benoeming.

Lenderink, geboren op 30 augustus 1977 in Warnsveld, is op dit moment Chief Financiel Officier bij De Bijenkorf. Ze studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze later een postdoctorale opleiding tot Register Controller afrondde. Haar loopbaan begon in 2000 bij Price Waterhouse Coopers, waarna ze als Financial Controller in 2003 aantrad bij De Bijenkorf - Vendex KBB. Sinds 2012 is ze CFO.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Superjan
Zo typisch. Er wordt gekozen voor een vrouw en mensen vragen zich af of er niet een man was geweest die de functie beter had kunnen vervullen. Jullie zijn niet bij de besluitvorming betrokken geweest, hebben die vrouw nooit gesproken, hebben hiervoor hoogstwaarschijnlijk überhaupt nooit van haar gehoord. En toch... Zou een man niet beter zijn? Jongens, er lopen zéér capabele vrouwen rond op deze planeet. Neem gerust je tijd om eraan te wennen.
2 -1
Ansjo
Ik las ergens dat ze persé een vrouw wilde hebben wat ik dus echt totaal niet begrijp. Kies sowieso voor de beste persoon die er voor handen is en voetbal is bij uitstek een mannen wereldje.
0 0
mgtow
Hooghartige Jan.
0 0
ElPistolero9
Het lijkt me bijzonder risicovol iemand met zo weinig ervaring op deze positie neer te zetten. Naast dat ze nog jong is, had ik graag iemand gezien met ervaring bij een beursgenoteerd internationaal opererend bedrijf (want dat is Ajax ook), en De Bijenkorf is geen van beide.
0 -1
ST
Ze is 6 jaar CFO geweest van De Bijenkorf en heeft nooit ergens anders gewerkt. Niks in de sport gedaan of iets dergelijks of voor een organisatie die daar raakvlakken mee heeft gewerkt. Ik begrijp de keuze echt totaal niet. Er moeten toch minstens 30 andere CFO's die meer geschikt zijn qua ervaring én meer affiniteit met de sportwereld hebben dan deze jongedame? Lijkt mij dat bijna iedereen CFO van Ajax wilt worden. Ik denk daarom dat zij uit de hoge hoed is getoverd van mensen van de RVC. Oftewel, een kruiwagentje. Desondanks, verdient ze het vertrouwen tot het tegendeel bewezen is. Maar ik vind het best vreemd dat iemand met maar 6 jaar relevante werkervaring (niet eens volledig relevant) al CFO van Ajax kan worden.
0 -2
Sjaakvaak
CFO geeft juist aan dat ze genoeg ervaring heeft. Bijenkorf is ook niet de minste keten en ze hebben zich in tegenstelling tot vele andere bedrijven in de detailhandel, zich wel weten te handhaven. Dat ze niet constant van baan is gewisseld betekent ook niet dat ze weinig ervaring heeft.

Ook zegt een CV precies niks over iemands affiniteit met de sportwereld. Voor hetzelfde geldt heeft zij al sinds jongs af aan een seizoenskaart? Misschien is ze in het weekend wel coach bij het team van haar kinderen? Weet jij veel.

Weet je trouwens nog hoe oud Slop was toen hij bij ons CFO werd? 38. Drie jaar jonger dan deze vrouw.
0 0
mistermiyagi
Leuk speeltje voor Marc en Edwin.
Ik denk dat ze minder de focus zullen hebben op het voetbal..
2 -4
NotForSale
De kwaliteiten voor financieel directeur heeft ze wel, vraag me alleen af of ze ook wat met voetbal heeft en of ze de toch wat aparte voetbalwereld goed genoeg kent.
Of het een vrouw of man is doet er niet toe, het moet gewoon de beste zijn
5 0
Lazell
Hoeft niet erg te zijn. Als het goed is zal ze rapporteren aan 'hoger management', die op basis van daarvan beslissingen kunnen maken. Solvabiliteit, geldstromen en die onzin is in elk bedrijf hetzelfde, alleen met een ander onderwerpen.
3 0
Duif63
Ze is geboren in Warnsveld lees ik, is dat niet vlak bij Epe ? Dan is ze waarschijnlijk persoonlijk door Netto gescout. Anyway, een buikschuiver van haar in Madrid zal minder schade aan de grasmat opleveren als die van Marc in Turijn.
3 -5
AmsterdamseRaaf
Warnsveld ligt naast Zutphen inderdaad.
1 0
gerard
Bij Zutphen!
4 -1
MoIukker
Offtopic: https://www.instagram.com/ajacied/p/Bw9hnhdlWDQ/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=qg8bo67yo9d4

Zou dit het nieuwe uitshirt zijn?
0 -3
PJSM
Super lelijk shirt dus denk het niet.
0 0
AnsB
ALLES is beter dan het huidige, foeilelijke uit-shirt. Jeetje wat heb ik een hekel aan dit tenue. Vooral dat beige, bah!
0 -7
Rentokill
ja. Hoewel de versie die ik gezien heb niet die 3 sterren erboven had...
0 0
SPLNDD
Lijkt mij sterk.. ziet er echt enorm goedkoop uit, met dat glanzende stofje ook etc.
0 -1
Labrador
Iemand met verstand van financiën op de juiste plek. Niks mis mee.
3 0
EuforischeRealist
Die toko was toch op een haar na failliet? Das lekker dan als financieel directeur.
3 -7
Schwalbino
Als je in 16 jaar opklimt bij de Bijenkorf van financieel controller tot CFO dan heb je wel wat in de mars. Ook haar opleiding is prima in orde.
4 0
MosesD
Allemachtig wat een dommigheid.......
2 -3
EuforischeRealist
Sinds wanneer is een vraag stellen dom? Ik dacht oprecht dat De Bijenkorf op omvallen stond en dat ze de boel vlak voor tijd gered hebben door voornamelijk op de webwinkel in te zetten.
1 -2
Hans Kraay Jr.
Bijenkorf is juist een warenhuis dat in de crisis waar de ene na de andere retailer omvalt een stabiel bedrijf is geworden.

Iemand met gedege ervaring en CV en nog niet echt een dinosaurus, dus hoop op een frisse benadering.

Denk dat dit een prima keus is van Ajax.
2 -1
AjaxDaniel
Bijenkorf is juist nog als 1 vd beste uit de crisis gekomen van de warenhuizen.
2 0
Sanalologo
Zij hoeft echt niet verantwoordelijk te zijn voor de tegenvallende resultaten van de Bijenkorf.
0 0
Ajax114
Niet belangrijk voor Ajax. Weet je nou nog steeds niet hoe naar de club in elkaar steekt ? Bestuursraad en RVC bepalen alles en willen allen ja-knikkers. Talent speelt geen enkele rol.
2 -8
Lazell
Onderbouw eens aub.
0 0
Schwalbino
Ooit een baantje misgelopen bij Ajax?
2 -1
Mocrodammerr
kan je wel een beschuitje mee eten als je dronken bent
1 -3
Duif63
Misschien wel handig als ze met de Raiola's van deze wereld onder uhh om de tafel moet.
1 -1
Ajax114
Dat zal Rutger Arisz wel gaan doen.
2 -2
MrAFCA
Haha! Hoorde van de RVC dat Rutger haar heeft voorgedragen en niet kan wachten op de avondjes overwerken samen met haar.
3 -1
Ajax114
Ja , dat is wel toevertrouwd aan die roeispaan.
0 0
DaniAjax
Lijkt me wel een slimme dame. Welkom!
5 -1
Dibbesdeef
Nou, daar kun je beter mee in bed liggen dan met 40 graden koorts...
3 -1
Ajax114
Dat dan weer wel :-)
2 0
Caparzo
Moet wel slimme en zeer kundige dame zijn met veel talent, relatief jong zo een topfunctie in een ‘mannenbastion’. Ik zou zeggen welkom bij de mooiste club op aarde! Veel succes!
6 -1
Lagasj
Ik wens deze Susan Lenderink veel succes in haar nieuwe baan bij Ajax.
Met zo'n achtergrond gaat dat wel lukken.
Gefeliciteerd.
6 -1