Doelpunten De Wit helpen Jong Ajax aan zege

ArthurV, 17-09-2018 om 21:50, 55510 views, Ajax Showtime | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Jong Ajax heeft maandagavond een 2-0 zege weten te boeken op Helmond Sport. Op Sportpark De Toekomst was Dani De Wit tweemaal trefzeker, wat uiteindelijk genoeg was voor de overwinning. Bij de beloften maakte Vaclav Cerny na elf maanden blessureleed zijn rentree in het shirt van Ajax. Szabolcz Schön debuteerde gedurende het tweede bedrijf in het betaalde voetbal.

Er stond nog geen minuut op de klok, of de eerste levensgrote kans van Jong Ajax een feit. Na een voortreffelijke aanval, met hakjes van Cerny en De Wit, kwam de bal terecht bij Dennis Johnsen. De Noor schoot de bal via Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel op de paal, waardoor een vroege openingstreffer uitbleef. De toon was daarmee gezet, wat kort daarop resulteerde in een mogelijkheid voor Danilo Pereira en twee kansen voor de zichtbaar gretige Cerny.

Het goede spel van de beloften werd na een kwartier spelen beloond. De zeer dreigende Johnsen wist de bal met zijn rechterbeen voor het doel te krijgen, waarna De Wit het leer snoeihard tegen de touwen kopte. Niet lang daarna volgde weer een kans voor de Ajacieden, maar het was diezelfde Johnsen die de bal tegen een verdediger aanschoot. De verdediging van Helmond Sport had duidelijk geen grip op de linksbuiten gedurende de openingsfase, wat na een klein half uur in een strafschop resulteerde. De vlugge aanvaller stormde wederom de Helmondse zestien binnen en werd neergehaald. Pereira kreeg in de strafschop die daarop volgde de mogelijkheid de score te verdubbelen, maar faalde oog in oog met Van Gassel. Mede hierdoor ging Jong Ajax met een magere 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust haalde Reiziger de moegestreden Cerny naar de kant. De rechtsbuiten speelde een goede eerste helft en wist van alle spelers op het veld de meeste kansen (vier) te creëren. Hij werd vervangen voor Leo Thetani, die vijf minuten na zijn invalbeurt gelijk een grote kans kreeg. De Zuid-Afrikaan mistte, nadat hij de bal na een matige aanname hoog over het doel schoot. Niet lang daarna was het dan toch weer raak. Een uitstekende pass van Teun Bijleveld werd keurig afgerond door De Wit, die daarmee zijn tweede treffer van de avond wist bij te schrijven.

Na een uur spelen kwamen de Helmonders, mede door laksheid van de spelers van Jong Ajax, beter in de wedstrijd. Zo belandde de bal uit een lastige hoek op de paal van doelman Dominik Kotarski en moest de doelman twee keer redding brengen. Gedurende het restant van het duel kwam de Amsterdamse verdediging niet in de problemen en zodoende wonnen de manschappen van Michael Reiziger het thuisduel: 2-0.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Pasquali, Bakker; Gravenberch, Bijleveld, De Wit; Cerny, Pereira, Johnsen.
Wissels Jong Ajax: Van Bladeren, Solomons, Sint, Thetani, Schön.

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Zwanen, Meijers, Knops, Poelmans; Swinnen, Koolhof, Brusselers; Zeldenrust, Naudts, Snepvangers.
Wissels Helmond Sport: Muzaqi, Verkennis, Watt, Tielemans, De Louw, Van der Gaag, Sprangers.

Doelpunten:
1-0 Dani de Wit (16')
2-0 Dani de Wit (54')

Bijzonderheden
- Vaclav Cerny maakt vanavond, na lang blessureleed, zijn rentree.
- Ook Kasper Dolberg zou aanvankelijk zijn rentree maken, maar moest afhaken door klachten aan de knieholte.
- Jong Ajax staat negende op de ranglijst. De Amsterdammers hebben zeven punten uit vier wedstrijden.
- Helmond Sport staat op plek zestien en hebben drie punten uit vier wedstrijden.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rsvh88
Totaal off-topic maar op welk net wordt Liverpool - PSG uitgezonden?
0 0
DerOpenDerOver
Kotarski, wat een baas zeg. haha
Schuurs, komt er wel.
Johnson, moet één of andere ontspanning cursus volgen.
Pereira, grote potentie.
Pasquali, grote potentie.
Bijleveld, ben benieuwd of hij dit niveau blijft halen.
Gravenberg, nog een beetje een blind paard, maar zeker potentie.
Bakboord, lijkt of hij zich niet echt verder ontwikkeld tov vorige jaren.
De Wit, tja goede spits, maar ik weet niet of hij technisch goed genoeg is voor Ajax 1.

Even voor de duidelijkheid ik kan me vergissen.
Is gebaseerd op 2 of 3 wedstrijden die ik van ze heb gezien, dit jaar.
0 -1
DrFootball
De Wit een spits???
0 0
Dexy
Nou, in de praktijk speelt hij daar wel gedurende 80% van de wedstrijd.
0 0
DerOpenDerOver
ik bedoel, dat ik hem een goede spits zou vinden.
0 0
Pheadrus
Ik vond Bijleveld weer erg goed. Zijn handelingssnelheid is boven gemiddeld. Hij heeft een hele bijzondere traptechniek als hij over een korte afstand past. Je ziet het niet aankomen.
5 0
Ozymandias
Ik ben een fan van zijn speelstijl maar hij is wel erg onzorgvuldig in zijn passing. Wel heeft hij veel meer diepgang in zijn spel gekregen.
0 0
geDaante
Ja precies, zo'n heel korte maar felle aanraking van de bal. Heerlijk spelertje.
0 -1
Illegaal
ja die was ook heel goed.
Maar Danilo en Cerny waren dit ook.

En de Wit is een onzichtbare waardevolle kracht die veel nuttig werk verzet, de Wit haalt het eerste ook, ik denk dat hij niet minder dan vd Beek is.

Wie was eigenlijk slecht gisteren?.. eigenlijk geen, alleen Johnsen viel de 2e helft terug maar die liet de eerste helft zien dat hij ongelooflijk dreigend is. Gravenberg vond ik eigenlijk de minste, het ging af en toe te snel voor hem bij het snelle spel van Ajax, hij was niet slecht maar met 16 jaar mag je de iets mindere zijn.

Ook de hele verdediging stond als een huis incluis de keeper.
0 0
BarAjax
Heeft Kotarski (los van deze goede wedstrijd van hem zoals ik lees) de kwaliteiten om Onana op te volgen?
1 0
Illegaal
Volgens mij wordt die beter dan Onana.

Onana is een goede keeper maar geen absolute topkeeper.
0 -2
CDS
Een absolute topper. Moeilijk om niet enthousiast over te zijn. Mijns inziens beter dan Onana.
3 0
CDS
Maar wat is dat toch met die rechtsbacks bij Ajax in de jeugd? Altijd zo'n snelle sterke donkere jongen met nul voetbalinzicht en -vermogen.
1 -2
geDaante
Dest komt er gelukkig aan.
0 0
Illegaal
Bakboord was heel goed gisteren.
0 0
BarAjax
Een de Sa'tje ;)
0 0
fanforeffer
Vraagje ;Die Johnsen is die wel zo goed. Ik heb het idee dat medespelers hem overslaan en dat hij niet meer goed is. ?
1 -3
Illegaal
Volgens mij mist die jonge vertrouwen en staat hij stijf van de zenuwen.

In potentie is hij de gevaarlijkste aanvaller met zijn snelheid passeer vermogen en schotkracht/precisie.
Hij gaat vaak de fout in met dat onnodige lang gebrij van Ajax rond en in de 16 van de tegenstander, je ziet dit bij het eerste ook, ze brijen te lang, als je een goede schietkans heb moet je schieten en niet nog eens proberen een een tweetje met iemand aan te gaan.
0 -1
noppenkoning
Beetje hetzelfde als met Lucas Andersen, top speler in potentie alleen te grillig
0 0
Illegaal
Nee Johnsen is beter en dreigender, hij is sneller dan Andersen en passeert dan ook makkelijker zijn tegenstander en heeft ook een beter schot.
2 0
Pheadrus
Kijk de samenvatting terug; dan zie je hele "bijzondere" acties en balcontacten. In de samenvatting zijn de mislukte acties natuurlijke weggelaten.
0 0
Mazraoui
Eerste helft was hij een van de betere
4 0
WantAmsterdam
Kotarski Topper!
6 0
Dexy
Ik heb de beelden nog eens teruggekeken. Cerny stampt richting het scheenbeen van Koolhof. Of hij het bewust doet of niet, dit soort acties horen niet op het voetbalveld thuis, ook niet als het zoals in dit geval een Ajacied betreft die zoiets doet. De overtreding was gewoon een doldrieste actie waarmee hij zomaar de scheenbenen van Koolhof had kunnen breken. Het zou raar zijn als Cerny hiermee weg komt, ik denk dat hij moet vrezen voor een schorsing van een paar wedstrijden. Zonde, maar hij doet dit zichzelf aan met zo'n onbezonnen actie.

Lijkt me een typisch voorbeeld van overdadige geldingsdrang na een rentree. Zo van: ik ben er weer en ik zal me eens even flink bewijzen. Ergens wel heel menselijk als je er zo lang uit hebt gelegen, maar je moet op een gegeven moment ook wel je grenzen kennen.

By the way, ik vond Cerny aan de bal een erg goede en frisse indruk maken. Mooie dribbels, ging een paar goede combinaties aan met ploeggenoten en had zelf ook nog kunnen scoren. Heeft duidelijk een stuk meer overzicht in zijn spel dan Johnsen en is ook veel balvaster. Het is alleen zo jammer dat Cerny het op deze manier voor zichzelf totaal onnodig verpest, waardoor hij mogelijk weer een paar wedstrijden aan de kant moet staan.
4 -2
Illegaal
Hij komt er wel mee weg want de scheids heeft het beoordeelt... dit had gewoon rood moeten zijn.
2 0
AjaxPassion
100% eens. Ook zeker met je laatste alinea.

Helaas is het niet de eerste keer dat Cerny zo'n rare fratsen uithaalt, voor zijn blessure zijn er ook al meerdere (vergelijkbare, maar ook minder erge) momenten zoals deze geweest.

Ik snap echt totaal niet waar al die frustratie vandaan komt. De vorige keer kon je het er nog op gooien dat hij er de pest in had dat hij maar niet bij het 1e kon aansluiten na een goed begin, maar nu zou je toch zeggen dat hij vooral heel blij moet zijn dat hij weer kan voetballen. Ik snap het niet bij hem...
2 0
Vlieske
Hij kan niet geschorst worden want er is een vrije trap voor gegeven dus is de situatie beoordeeld. Dan erbij. Vond het nogal meevallen.
1 -4
rodnet
Ik vond het absoluut niet meevallen. Gewoon een schandalige overtreding, welke Ajax-bril je ook op je neus zet.
3 0
AjaxPassion
Dat ligt eraan waar de scheids een overtreding voor gaf. Als hij die dwaze actie niet geconstateerd heeft, maar voor een andere actie een vrije trap gaf, kan het wel degelijk nog een schorsing opleveren.
1 0
behangdelul
Over die overteding van Cerny, die ziet er inderdaad echt niet goed uit.
maar je moet de video maar eens stopzetten op het moment dat Cerny zijn poot omhoog tilt, dan is het been nog niet eens in de buurt en ik vraag mij af wanneer hij hem heeft gezien, dus wat ie wil bereiken weet ik niet, maar ik twijfel nog....
1 -1
Pierre Heno
Lekker veel publiek daar bij die Keuken Kampioen divisie wedstrijd. Wàt een feest toch weer in het altijd weer 'gezellige' Helmond. En Dolberg zou zeker spelen vanavond.......is zeker weer geblesseerd?
0 -22
PepG
hahaha wat ben je toch een stakkertje.
2 0
PuurGeluk
Voor jou prutser:

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/115377/update-rentree-dolberg-blijft-toch-uit

Zie update en titel aangezien je die al eerder over het hoofd zag.
3 0
Ajax34
Ik vind het toch wel triest dat je Sportpark De Toekomst nog niet eens herkend. En het zat behoorlijk vol.
5 0
Illegaal
Heb je wel gekeken vanavond?
9 0
Pierre Heno
kijk even naar de foto en lees hoeveel toeschouwers aanwezig waren. Genoeg om mijn commentaar te staven. Het wedstrijdverslag is uitgebreid genoeg maar over Dolberg staat er niets geschreven terwijl Ten Hag vrijdag nog riep dat Dolberg vanavond zou spelen in JA.....Jij weet vast méér vermoed ik uit je reactie. Nou steek maar van wal -->
0 -19
Illegaal
Als je hier op de site gekeken had dan wist je dat Dolberg niet zou spelen.... maar daar gaat het mij niet om.

Mij gaat het om jou uitspraak dat het in Helmond zo gezellig was.
8 0
Pierre Heno
Je hebt helemaal gelijk natuurlijk. Tenx man
2 -6
Illegaal
Kan gebeuren dat je ernaast zit.... gebeurt iedereen op zijn tijd.
0 0
afcas
als je die foto bekijkt kun je zien dat het de toekomst is waar gespeeld werd en niet helmond... en over dolberg is er gewoon een topic gemaakt.
7 0
afcas
overigens staat onderaan in dit topic nog een regel over dolberg waar naar dat topic verwezen wordt voor meer info...
3 0
Redrum
De wedstrijd was niet in Helmond lul
9 -3
Pierre Heno
Ja ik had het mis ja. Maar die wedstrijd komt dus nog.... En kijk eerst 'ns in je eigen Rectum met je domme gescheld.
2 -13
insectenverdelg
pierre Heno. een man met een mening.

wel is waar ongefundeerd, maar dat maakt nirt uit. ook jij heb recht op je mening.
6 -1
jaripettersson
Er staat in de samenvatting niets over het rood wat Cerny had moeten krijgen. Alleen termen als 'moegestreden', 'zichtbaar gretige', 'meeste kansen' en 'goede eerste helft'. Kom eens op zeg.
10 -9
Illegaal
Je krijgt minnetjes zie ik... schijnbaar van mensen die stekeblind zijn.... dit was rood en hoort niet op het voetbalveld thuis!

Maar nu even over het voetballen van hem, ik vind hem nu lichamelijk sterker dan voor zijn blessure, en hij voetbalde heel goed vanavond, op die kortsluiting in zijn hersens na met wat hij daar flikte.
8 -8
Litmanen85
Smerige overtreding van cerny.. donkerrood gewoon

https://twitter.com/thomasrijsman/status/1041755404798238724
9 -3
Champy
Als je je rechterknie een jaar geleden hebt verdraaid, en je ziet op links iemand inkomen, lijkt het mij een schrikbeweging om je standbeen te beschermen.
Klinkt vreemd, maar dit is het beste dat ik kan bedenken.
8 -3
AjaxPassion
Haha wat een gast ben jij, wat een lachwekkende redenatie. Hoe kun je dit nou goed gaan praten man?

Zoals ik al zei, dit is niet de eerste keer.
1 -1
Biornha
Ik praat niks goed, is zuiver rood kan je niks van zeggen. Maar kan wel de redenatie van champy begrijpen.

Heb zelf namelijk ook een kruisbandblessure gehad ( 1 jaar revalideren) om dan de eerste wedstrijd een idioot van achteren te zien tackelen met een gestrekt been in de richting van mijn knie. Ja dan schrik je wel degelijk.. dat dit dan de reactie is is niet goed te praten maar dat je schrikt kan wel degelijk..
0 0
Mists_of_Vienna
godver! waarom doet ie dat zeg? waarom is die beweging nodig?
9 -2
AFCA-B93
Echt ronduit schandalig. Komt zelf uit blessureleed en dan flikt ‘ie dit. Dit doe je niet, en al helemaal niet als je net zelf een blessure achter de rug hebt
8 -1
Pierre Heno
Wèl als je Cerny heet en over een lage frustratietolerantie beschikt. Geen prof mentaliteit.
2 -7
jaripettersson
Mensen lezen dat niet graag, en willen dat het anders is. Een verwend karakter verander je niet zomaar, maar we zullen het zien.
0 0
Babayaka
Offtopic Fox is echt het Nederlandse voetbal aan het verpesten. Met dat negatieve gelul.
Jansma Peres mag hopen dat die zender failliet gaat.
1 -4
Illegaal
Dan heb je zeker nog nooit naar de nos geluisterd, daar zitten al meer dan 20 jaar de grootste dooie lullen zonder voetbalverstand.
Ik ben al zover dat ik soms wedstrijden niet kijk om dat misselijke onkundig commentaar van de van die extreem linkse nos rotzooi niet te hoeven luisteren.
1 -3
afcas
ik denk dat het lage niveau van veel clubs meer schade aan het nederlandse voetbal doet dan wat fox analisten roepen.
3 0
X-RaY
Ik krijg altijd sterk het idee dat heel veel mensen hier alleen maar technisch fluweel begaafde ballarinas in het elftal wil hebben. Ik snap dat nooit zo goed.
3 -5
Ronaldinho020
Die denken ook dat je met 11 vedette's gelijk het beste TEAM hebt. Blijft grappig
2 -2
ST
Dani de Wit? De nieuwe Cruijff...
3 -1
Ozymandias
Reiziger lijkt in relatief korte tijd al een bepaalde lijn in het spel te hebben gekregen. Vandaag speelde Jong Ajax leuk met goed positie- en combinatievoetbal. Op het opstellen van Dani na kan je (tenzij je geDaante heet) ook weinig te zeuren hebben over de keuzes die Reiziger maakt. Maar laten we niet vergeten dat Müller bij Guardiola een vaste basisplaats had terwijl Guardiola ook voor spelers met een veel groter voetballend vermogen kon kiezen. Soms zijn spelers tactisch zo belangrijk dat ze hun gebrekkige voetballende kwaliteiten kunnen goedmaken.
3 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vond het positiespel de eerste helft om te janken het werd in de tweede helft een stuk beter.
0 -2
Champy
Je weet toch dat we tegen de slechtste ploeg van de KKD hebben gespeeld he.
Dat je op basis van deze wedstrijd conclusie trekt, vind ik maar vreemd.
Het was een vermakelijke wedstrijd, maar had je gezien hoeveel ruimte er werd weggegeven.
Laat ze eens meer dan 5 wedstrijden in dezelfde formatie spelen, dan kunnen we oordelen. Je weet even goed dat Ekkelenkamp er binnenkort weer in staat.
3 -4
Knalpot
En daar is ook niets mis mee als ie goed speelt.
1 -1
Ozymandias
Ik heb niets tegen Ekkelenkamp dus dat zou ik helemaal niet erg vinden. Hij is een intelligente speler met een prima functionele techniek. In zijn huidige rol (achter de bal) komt hij goed tot zijn recht en met zijn loopacties voegt hij extra dynamiek aan het elftal toe. Bijleveld en Ekkelenkamp lijken elkaar ook goed aan te voelen.

Waarom zou Jong Ajax vijf keer in dezelfde formatie moeten spelen? Het gaat om de ontwikkeling van individueel talent. Van mij mag Jong Ajax elke wedstrijd in een andere formatie spelen als dat het beste is voor de ontwikkeling van de talenten. Reiziger heeft ook een breede selectie en zal dus veel moeten rouleren om spelers een eerlijke kans te geven.
1 -2
Champy
Waarom? Omdat je nu op basis van een wedstrijd tegen de slechtste ploeg van de KKD probeert aan te tonen dat Reiziger een lijn erin heeft gekregen. Het komt naar mijn mening meer door de omstandigheden, dan dat ie een echte keuze heeft gemaakt.
Dat kan je toch pas zeggen als het spelbeeld zo'n 5 wedstrijden min of meer blijft.
6 0
Ozymandias
Op de wedstrijd tegen Jong AZ niet meegerekend was in elke wedstrijd van Jong Ajax te zien wat de basis van de speelstijl van Reiziger is. Terwijl dat in verschillende opstellingen was en dat is dus meer dan iets wat door omstandigheden komt.
0 -2
Champy
Je hebt in deze wedstrijd door omstandigheden op 3 linies telkens de zwakst voetballende speler in de as vervangen.

Als je het hebt over een lijn erin brengen, vind ik het opportunistisch door dit te stellen na zo'n wedstrijd.

In de eerste wedstrijden vh seizoen had ik me ook vermaakt in de zin, dat er wel wat gebeurde, maar het was verre van goed.

In deze wedstrijd gebeurde veel goede dingen in de speelwijze, maar dat ligt volgens mij door 2 dingen: tegenstander en het gemis van de zwakke schakels.
2 -1
Web
En waarom dan wel de negatieve kant zoeken?
Jong Ajax gaat om ontwikkeling, nergens anders over.
Ik heb liever dat er twee speler doorbreken, dan kampioen worden.
4 -2
AsensioWillemsen
Zo denkt Reiziger er vaak niet over.
4 0
Champy
Wat is er negatief aan mijn pleidooi.
Gewoon genieten van de wedstrijd zelf (rekening houdend met het niveau van de tegenstanders in het achterhoofd), en geen conclusies trekken over de manier van spelen van de trainer Reiziger.
1 0
Web
Ekkelenkamp heeft iets onvoorspelbaars in zijn spel. Net wat je zegt functionele techniek. Word onderschat hier.
1 -1
Web
Ook wel handig dat je er spelers in zet die er eens een in intrappen.
1 0
Knalpot
Kotarski, Schuurs en Danilo lieten ware potentie zien vanavond. Gravenbergh , Pasquali en Bijleveld meer dan prima maar onze working class hero Dani de Wit op eenzame hoogte. Gewoon opstellen tegen Bayern kan die Muller ook nog wat van hem leren.
9 0
Mazraoui
Danilo mag wel wat dodelijker voor de goal worden. Vraag me af of hij dat nog kan leren
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
had heel toevallig een mindere wedstrijd.
2 -1
Knalpot
Speelde zn beste wedstrijd alleen scoorde niet.
0 0
GinoAFCA
Die Valentijn Driessen is ook een zeikerd tering he
3 -1
Dexy
Wat zei hij?
0 0
AFC Ajax
Dat er binnen Ajax wat vraagtekens zijn over ten hag en dat ze hem binnen Ajax geen goede peoples manager vinden enz.
Ik neem aan dat ie dit niet compleet uit zn duim zuigt, dus er zal best iets van waar zijn.
7 -4
jaripettersson
Daar teert dat misbaksel op. Op mensen die dan toch gaan zeggen dat er dan toch best wel iets van waar zal zijn.
2 0
AFC Ajax
dus jij beschuldigt hem van compleet uit z'n nek lullen, elk woord is compleet uit de lucht gegrepen, binnen Ajax word ten hag op alle fronten als top gezien door iedereen?
0 0
Libero
Dat compleet uit zijn nek lullen is wel vaker aantoonbaar bewezen, bijvoorbeeld dat gelul dat Ziyech en Tadic niet door één deur zouden kunnen kwam bij hem vandaan.
Betekent niet per se dat hij alles uit zijn duim zuigt. Maar volgens jouw logica is het zo dat als hij iets beweert wat niet waar is meteen het tegendeel het geval moet zijn. Onzin natuurlijk.
0 0
jaripettersson
Pffffffffffff
0 0
GinoAFCA
over ten hag niks is
5 0
Dexy
Ach, de TG zit eigenlijk al sinds Frank de Boer weg is enorm te stoken op Ajax.
4 0
PepG
Pereira, Pasquali en Kotarski nu overhevelen naar het eerste!
2 -7
NouriVandeBeek
Gravenberch met krampen. Prima, in de junioren competitie loop je daar niet tegen aan.
7 0
Champy
Die scout die thethani en Solomons heeft gescout had precies een offday..
7 -3
Ozymandias
Ik denk dat ze zijn gehaald om de band met Cape Town een beetje aan te trekken.
8 0
Champy
Weet je nog toen jij hier Coetzee hypete, puur omdat Ajax daar interesse in had.
Ook zo'n matige kutspeler van Cape Town.
Ze doen al genoeg met al die coaches en oud-spelers die ze daar naartoe sturen.
Die club heeft dus gewoon 18 jaar geen rendement voor ons gehad...Waste of time.
5 -1
Ozymandias
Coetzee is een prima speler. Werd in het seizoen voor zijn zware blessure verkozen tot één van de beste spelers van Zuid Afrika. Hij heeft het gehele vorige seizoen met een blessure gemist en is pas 21 jaar oud. Die zal over een paar jaar wel in Europa spelen bij een mooie club. Hij heeft een groot atletisch vermogen, is erg fel en heeft een goede pass in twee benen. Ik begrijp nog steeds niet waarom Ajax hem niet heeft aangetrokken toen hij nog bij Ajax CT speelde.

Ze hebben jaren nauwelijks iets gedaan met Ajax Cape Town. Voor een lange periode had Ajax CT niet eens een door Ajax uitgekozen hoofd jeugdopleiding. Pas sinds kort zijn ze echt met Ajax CT aan de slag gegaan. Ze scouten nu Afrikaanse talenten die ze bij Ajax CT stallen (zoals Traoré en Mahmoud).
1 -2
MosesD
Die Traoré van ACT schijnt een aardige spits te zijn. Maar rendement ACT mag wel omhoog idd. Ze zouden ook spelers voor behoorlijk wat geld aan andere clubs in Europa kunnen verkopen. Hopen dat eea beter gaat in de toekomst.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ach dat was serrero ook.
afrikaanse speler van het jaar.

wat mij betreft nooit meer shoppen daar.
wie is nou de beste wie we daar vandaan haalde? benny mcarty
0 -2
AsensioWillemsen
Serero scoorde er daar toen 15 + 15 assist in een seizoen ofzo. Bij Ajax kon ie niet eens de bal de lucht in krijgen
0 -1
Champy
Leg mij uit hoe je verkozen kan worden, als je maar 1 wedstrijd hebt gespeeld.
Wat is het verschil dan met vroeger toen daar Mikel en Enoh speelden? Lijken mij ook gescoute spelers, of denk je dat Traore en Mahmoud wel juweeltjes zijn?
2 0
Ozymandias
Was het seizoen daarvoor, had het al aangepast.

Ik weet niet of Troaré en Mahmoud juweeltjes zijn. Vonk (hoofd jeugdopleiding van Ajax CT) is helemaal weg van Troaré en Ten Hag vond hem ook goed. Het verschil met Mikel en Enoh is dat die niet door Ajax maar door Ajax CT zelfs waren gescout en aangetrokken. Traoré en Mahmoud zijn door Ajax gescout en bij Ajax CT gestald. Ik geloof dat zij niet de enige zijn.
2 -1
Champy
Alsof dat wat uitmaakt. Ik ken de jaarlijks beste speler van ZA van de laatste 20 jaar niet. Weet je waarom niet, omdat het geen fluit voorstelt.

Maar goed, we kunnen wel concluderen dat Solomons en die Thethani gewoon niet thuishoren op de Toekomst.
2 0
Ozymandias
Op je 20ste aanvoerder zijn van Zuid-Afrika zegt natuurlijk wel iets. Celtic vond hem in ieder geval goed genoeg om te kopen. Jammer genoeg kwam hij niet door de medische keuring.
0 0
Champy
Zoals ik zei, het gaat hier over Zuid Afrika...Ik vind hem op basis hiervan geen speler die je moet halen.
1 -1
Ozymandias
Ik zeg toch ook niet dat hij op basis daarvan gehaald moest worden? Ik vind hem gewoon een goede centrale verdediger met atletisch vermogen, felheid en een goede inspeel- en crosspass. Hij is VEEL talentvoller dan Solomons en die hebben ze wel naar Amsterdam gehaald.
0 0
Champy
Coetzee hadden ze niet moeten halen, en deze Solomons al helemaal niet.
0 -2
afcasven1995
Haha die Coetzee idd, ging die niet naar Celtic toen?
0 0
Ozymandias
Dat is toen niet doorgegaan doordat een botbreuk in zijn voet zich niet goed was genezen en hij daardoor niet door de medische keuring kwam. Hij is daar toen aan geopereerd en is nog steeds niet fit.
2 0
Champy
Speelt nog steeds in ZA.
1 -1
Bky
Ach, zelfs Acolatsie heeft wel eens een slechte wedstrijd gespeeld. Geef het een kans.
1 -2
AFC34
Ja vind ze ook erg matig, vooral thetani valt heel slecht in..
1 0
appeltje
Solomons speelt prima vandaag
0 -4
X-RaY
Tetanus....
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
edit
0 0
Bky
Kotarski echt een miskoop.
8 -10
Moutoni
Brabantse troll...
0 0
X-RaY
Overmars out
4 0
kevinyounes11
kotarski speelt echt leuk ! vrijdag zie ik hem live in deventer
5 0
didierajax020
Leuk man, ik ook aanwezig in Deventer vrijdag. Waar zit je?
0 0
kevinyounes11
vak 20
0 0
appeltje
Je had niet afgeklopt...
0 0
AFC34
Thetani wat slecht uitgespeeld..
3 0
Rood Gevaar
gravenberch trekkenbenen?
2 0
Rood Gevaar
greep naar zn hamstring
0 0
niquedegraaff
Alles gaat de laatste 20 minuten over links
0 0
Rood Gevaar
Wat is er trouwens met Matusiwa?
geblesseerd?
ik was echt zeer gecharmeerd van hem vorig seizoen als hij speelde
0 0
jollie18
Nog een paar weken dan komt hij er ook weer aan
6 0
X-RaY
Zo een stofzuiger kan Ajax goed gebruiken.
1 -1
geDaante
Onzin, het mag de laatste jaren sinds Bosz toch duidelijk zijn gemaakt dat Ajax gebaat is bij een voetballende 6, geen breker of stofzuiger.

Bij balbezit is Matusiwa te matig. Wacht maar tot Ajax een keer zelf onder druk wordt gezet, kom je er met zo'n type veel moeilijker onderuit.
5 -8
Ozymandias
Je weet niet eens waar X-RaY hem bruikbaar voor vind. Misschien bedoelt hij wel als invaller in wedstrijden waarin Ajax het op felheid verliest. In dat geval zou Matusiwa volgens mij een bruikbare stofzuiger zijn.
5 -1
X-RaY
Exact. Daarom snap ik de afgunst ook niet zo op de Wit van velen. Niet de verfijndste spelers maar met andere kwaliteiten. Niet minder belangrijk dus m.i.
1 -1
X-RaY
Het gaat erom dat zo een soort speler prima is om bij je selectie te hebben.
Echte balafpakker mist Ajax. En hij is nog jong. Dus totaal geen onzin.
4 0
MosesD
Eens. Alleen maar prima donna's en voetballende nrs 6 daarmee kan je niet variëren. Je moet verschillende types hebben. Ten Hag is ook gecharmeerd van Matusiwa gelukkig. Die trouwens voetballend veel beter is dan menigeen denkt.
0 0
Rood Gevaar
thnx kan niet wachten
0 0
MaximilianRosse
Is helaas geblesseerd maar op de weg terug.
1 0
Rood Gevaar
thnx
0 0
KevinDurant
hoe speelt Cerny?
0 0
appeltje
Heeft alleen de eerste helft gespeeld. Ging prima, liet zich gelden, maar had wel rood moeten hebben vanwege hele rare overtreding
3 0
didierajax020
Beide keepers MOTM.
8 0
appeltje
Dat deed Solomons toch vrij aardig
1 -1
AlexIbarra
Damn, twee keepers in vorm vandaag..
4 0
DonQ
Wat een trap heeft Kotarski. Geweldig gescout weer net als Onana.
11 0
Redrum
Stan van Bladeren zit er sipjes bij op de bank
1 0
Dexy
Solomons erg matig
5 0
Rood Gevaar
vind allebei de jongens van Capetown nog niet meevallen
8 0
Gajes
Veel van deze jongens zouden er baat bij hebben om met oudere spelers samen te spelen op een wat hoger niveau. Als je ziet hoe zo'n bakboord zich makkelijk laat verschalken / aan schijn druk zetten doet. Als je dat 1 keer in het 1ste van Utrecht doet dan word je huid volgescholden en haal je het niet in je hoofd om dat nog 1 keer te doen laat staan 5 keer.
3 0
appeltje
Ik denk niet dat Bakboord ooit het niveau Utrecht 1 gaat halen...
1 -1
PepG
Mijn broek is strak door Kotarski.
3 -1
MarkGroothuis
Getsie
1 -1
MaximilianRosse
Wat een waanzinnig talent is Kotarski. Meesterzet van Overmars om zijn contract te verlengen tot 2023. Deze man kan Onana zo opvolgen volgend jaar.
11 0
Engeltje
Wat een rust straalt Kotarski uit, fijne keeper
5 0
AlexIbarra
Scheids zal z'n kaarten wel vergeten zijn of zo.
1 0
appeltje
Kotarski hoogtepunt van de avond
4 0
Dexy
Wat een keepertje, die Kotarski!
2 0
didierajax020
De tering.. Kotarski is echt een talent. Wauw
2 0
sdds
En klem
2 0
CyclOwneD
Schitterende stijl van keepen heeft die gast. Heerlijk talent weer!
0 0
didierajax020
Solomons.. Dat is 'm vooralsnog niet.
2 0
stefanwillem
Kotarski lijkt qua stijl op de Gea.
2 0
Champy
Kotarski mooi allround keepertje.
3 0
Rood Gevaar
ik wilde net zeggen dat Kotarski echt alles goed doet wat hij te doen krijgt.
en toen nog deze redding(en) er achteraan.
opvolger Onana
6 0
Benijax
Zwaar klote voor Dolberg. Ik mis dat talent. Voor Jong en het Eerste.
Ik ben toch erg benieuwd wat er met hem aan de hand is. Iets tussen zijn oren?
2 -1
Bky
Kotarski is echt een van de meest meesterlijke aankopen van Overmars.
7 -1
Ajaxfan16
Ik denk dat we de vervanger van Onana zelf in huis hebben. Wat een goede keeper die Kotarski.
4 0
Redrum
Die Kotarski is er wel eentje hoor
3 0
Dexy
Goed Kotarski!
3 0
afcasven1995
Over de opvolging van Onana hoeven we ons geen zorgen te maken. Tering wat een talent.
7 0
Ozymandias
Inderdaad, trouwens vind ik El Maach en Reiziger ook talentvolle keepers.
2 -1
Champy
El Maach is bv niet beter dan Van Der Hart in de A1, en Reiziger is vergelijkbaar met Van Bladeren, geen groot talent, maar gewoon een okay jeugdkeeper.
1 0
NouriVandeBeek
Solomons is toch wel een beetje een vis op het droge.
2 0
sdds
bar hoor keeper voor Ajax 1
0 0
appeltje
Kotarski, wat een held
2 0
didierajax020
Kotarski.. Wat een heerlijke keeper, op alle facetten.
5 0
sdds
keepertje hoor
5 0
dod
Kotarski, schuurs, bakker, de wit, gravenberch gaan het eerste halen.
Danilo Pereira en Bijleveld als ze zich nog stormachtig gaan ontwikkelen ook.
4 -3
geDaante
Haha kom op, De Wit het eerste halen en Bijleveld alleen als ie zich nog stormachtig ontwikkelt?

Bijleveld heeft de potentie voor het eerste, Dani de Wit mist al de basis, het voetballend vermogen, met name in de kleinere ruimte, dus kan hem niet worden.
3 -2
dod
Ja Bijleveld heeft de potentie maar dat is niet genoeg, dus die heeft nog wel een ontwikkeling nodig. De wit is een onderschatte speler, sterk en slim en scoort redelijk makkelijk. Alsof ze allemaal in de kleine ruimte moeten uitblinken om het eerste te kunnen halen haha
1 0
geDaante
Kan je wel lachen ;), maar ja, met name alle middenvelders moeten het liefst superieur zijn in de kleine ruimte en opzichte van de tegenstander. Het bepaalt je niveau van het korte combinatiespel, wat de basis is. Op dit niveau, kom je nog weg met zo'n type Klaassen/De Wit/Siem de Jong, maar in de CL of tegen de betere ploegen, vallen ze door de mand, en verpesten ze je veldspel. Je hebt van achteruit gewoon een aanspeelpunt minder, en ze kunnen niks met de bal, altijd afhankelijk van het team en aanvoer.
2 0
Knalpot
Yep daarom voetbalt een type Thomas Muller ook al jaren in Bayern 1 en het duits nationale elftal. Maar die klaplopers daar zullen er ook wel geen bal van snappen natuurlijk.
0 0
dod
Nouja inderdaad die spelers die je noemt zijn vergelijkbaar en waren dragende spelers bij Ajax. Siem ook in de CL toendertijd goeie duels gespeeld, Klaassen Europees ook.
En het eerste halen is niet dat ze meteen wereldtop gaan worden natuurlijk.
Maar we gaan het zien.
0 0
Rood Gevaar
in het Ajax voetbal wel als aanvallende middenvelder.
Ik vind De Wit meer een type dat kan slagen bij een club als Utrecht of Feyenoord ofzo
1 0
geDaante
Precies, Dani is gemaakt voor Utrecht of Feijenoord.
2 0
PepG
Jij hebt er kijk op/...
1 -1
Minsc
De Wit? Ha ha ha.
1 -1
Hakkie
Ik zoek naar de goede acies van Johnsen, maar die zijn ver in de minderheid ten opzichte van de slechte. Hij heeft totaal geen klik met zijn medespelers.
4 -5
AlexIbarra
Uittrap van Kotarski maakte hij ook weer de verkeerde keus.
0 -2
Ozymandias
Dat is totaal niet waar. Johnsen doet meer goed dan fout. Alleen op AzijnShowtime zoeken mensen steeds naar fouten. Johnsen brengt zijn tegenstanders steeds in de moeilijkheden. Nog lang niet alles gaat goed maar dat is nogmaal bij een jonge buitenspeler. Er is ook niets mis met zijn inzet vandaag.
7 -2
Hakkie
Helaas hebben veel een gekleurde bril op. Natuurlijk komt er wel eens een bal aan, als hij hem speelt, want ook daarin schoot hij in deze wedstrijd te kort, maar de meeste ballen komen gewoon niet aan, want hij vergist zich in de looplijnen, of ze zijn een makkelijke prooi voor een verdediger.
Maar goed, ik heb een leuke wedstrijd gezien, die vijf kwartier lang op een samenvatting leek, zo ongelofelijk veel kansen en mogelijkheden dat het een wonder is dat de dubbele cijfers niet zijn gehaald.
1 0
AlexIbarra
Volgens mij de eerste gevaarlijke bal van Helmond in de 69e minuut.
3 0
Bky
TV kan uit, Dani wordt gewisseld.
3 0
insectenverdelg
kracbten sparen voor AEK. :)
0 0
Bky
AEK zit al te vrezen.
0 -1
insectenverdelg
die had wel mogen hangen
2 0
Bky
Als die Danilo alles van Dani de Wit had en niets van Danilo dan was het echt een wereldtopper.
3 -5
xstaniox
Geldt dat ook voor Hakim Ziyech?
1 0
insectenverdelg
zelfs voor Messi. :)
0 0
Libero
Wie?
0 0
niquedegraaff
Bij die laatste kans loopt die Thetani heel goed weg om ruimte te maken. Had een doelpunt moeten zijn.
3 0
Dexy
Jemig zeg
0 0
AFC34
Schuurs wauw, en nogmaals.. Afmaken!
2 0
Piethein
Raakt die bal gewoon niet vol, teveel achter op zn hak. Van zo dichtbij mag de keeper nooit kans hebben. Hier is Sierhuis meester in
0 0
AFC34
Aanval stokt weer bij Johnsen, zucht
5 -2
Ozymandias
Johnsen speelt een meer dan goede wedstrijd met een prachtige assist, een versierde penalty en een paar gecreeerde kansen.
1 -4
AFC34
Ook heel veel kansen om zeep geholpen, vind het maar een matige speler, beetje zoals larsson dat is bij feyenoord, af en toe leuke acties maar over het algemeen matig.
4 -1
X-RaY
Blind paard is het.
3 -1
Suarez16_
Die Kotarski schat veel situaties heel goed in en buiten dat ook een prima lijnkeeper.
2 0
Redrum
Kotarski is een lekker onbevreesd keepertje
3 0
Dexy
Schuurs speelt lekker vanavond!
5 0
AFC34
Schuurs is goed hoor, qua verdedigende talenten zit het de komende jaren wel goed!
10 -1
Lazell
Inzicht en passing is ook meer dan prima. Misschien iets voor de 6 positie?
0 0
geDaante
Nee, daar moet je ook heel makkelijk open en weg kunnen draaien, een verfijnde aanname, behendig zijn, kortom een echte voetballer/middenvelder hebben staan.
1 -1
Gonzo
Schuurs gaat goed
6 0
niquedegraaff
Eerste actie van Thetani vlak na rust was veelbelovend maar ik denk dat daarna de plankenkoorts is toegeslagen bij hem.
4 0
Ozymandias
Thetani een jaar geen wedstrijden gespeeld. Ik denk dat het wel even zal duren voordat hij goed genoeg is voor Jong Ajax.
2 0
niquedegraaff
Gewoon kans blijven geven. Vind hem niet zo slecht als velen hieronder schreven.
0 0
Maxwell5
Precies!
1 0
off
Snap nooit waarom spelers bij zo'n overtreding protesteren.
4 0
Redrum
Omdat ze niet goed bij hun hoofd zijn
1 0
lf87
Mogen de spelers die bij de CL selectie van het eerste zitten nog in de Youth League spelen?
0 -1
Kinkladze
Wat een drama die Thetani pffff.
1 0
Gonzo
Nog geen bal goed gegeven Thetani, wil het te mooi doen
5 0
appeltje
Thetani zit ook niet echt lekker in de wedstrijd hey
2 0
Dexy
Thethani heeft zichtbaar moeite met het niveau.
2 0
stefanwillem
Thetani is voetballend echt heel matig. Hoop dat het plankenkoorts is.
4 0
rexxo
Thetani heeft volgens mij naar oude DVD's gekeken van Atouba met zijn hakjes.
2 0
BrentTomassen
Atouba. De hoogtepunten. Leuk DVD'te hoor. Speelduur: onbekend. Prijs: Veel te duur.
0 0
insectenverdelg
die heeft 2 miljoen verdient voor 90 minuten voetbal in Ajax 1. Denk dat hij zich nog steeds rot lacht.
1 0
afcasven1995
Linkerhoek was te makkelijk voor Daninho
3 0
niquedegraaff
Wat een zenuwachtig paniekerig geschreeuw langs de kant zeg haha.
3 0
MaximilianRosse
Lord Dani scoort weer. Kotarski keept echt met overtuiging. Wat een talent zeg.
8 0
CarelE15
Dani! Keeper laat die mooi happen, maar als die in de hoek ligt, schiet die hem ook nog in diezelfde hoek ook haha
6 0
Dexy
Jaja, als iedereen het torinstinct van DdW#10 had, hadden we al 6-0 gestaan.
6 0
X-RaY
Maar zo is het wel. Geen gelul en met zekerheid precies zoals zijn uitstraling is. Karakter voetballer.
1 -1
geDaante
Allemaal leuk en aardig, de Ajax 1 basis redt hij niet, dus totaal onzinnig hem een onbetwiste basisplek te geven en betere voetballers in de weg te laten zitten.

Wordt puur gebruikt om toch even goaltjes mee te pikken op dit niveau, dus teamresultaat boven de individuele ontwikkeling van je beste talenten.

Respect voor Dani's mentaliteit en werklust, wat je vaak ziet bij dit soort spelers die gebrek aan voetballend vermogen moeten goed zien te maken.
0 0
Knalpot
Betere voetballers die leuk om hun as kunnen draaien, zich veelvuldig vastlopen en nooit op doel schieten als ze in de juiste positie staan. Ja nee het ziet er zo leuk uit fuck it geef mij maar doelpunten.
0 0
X-RaY
Dani de wit(te) motor
1 -1
appeltje
Kotarski lekkere acties vandaag!

El Dani strikes againnn
3 0
MelleAfca
Passje hoor!
Dani kiest wel nog ff de moeilijke hoek...
4 0
Bky
Voor Dani is alles makkelijk.
0 0
afca patrick
Haha idd!! Keeper lag al een paar seconden in die hoek..
0 0
insectenverdelg
moet wel ff de spanning erin houden. Daarnaast moest ie t met zn voeten dpen ipv mrt zn hoofd. das niet zo makkelijk
0 0
Redrum
Hahahaha die Dani, prachtig toch
4 0
Maxwell5
Dani 'Ronaldooo' de Wit!
0 0
Bky
Daar doe je Dani tekort mee.
3 0
didierajax020
Heerlijk hoor!
0 0
Bky
DANI DE WIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
AFC34
Poh, lekker doelpuntje!
1 0
Suarez16_
Ja ja Dani weer.
1 0
AFC34
Ja je kunt zeggen wat je wil maar als er iemand wel kan scoren in jong is het Dani wel, ondanks al zijn gebreken. Ook een kwaliteit!
1 0
Redrum
Bij vlagen heerlijk voetbal, maar het schieten is echt zwaar ondermaats. Jammer.
3 0
AFC34
Schuurs 2 keer achter elkaar zo'n lekkere opening, talentje hoor!
8 -1
Toon meer reacties