[Update] Rentree Dolberg blijft toch uit

ArthurV, 17-09-2018 om 17:40, 91310 views, Persconferentie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg gaat maandag zijn eerste minuten maken na lang blessureleed. De Deense spits zal meedoen in het duel tussen Jong Ajax en Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. Dat vertelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie in aanloop naar Ajax- FC Groningen.

Ten Hag was positief gestemd over het herstel van Dolberg. 'Het gaat goed met Kasper. Hij boekt goede vooruitgang. Maandag speelt hij bij Jong Ajax. Het plan is om hem bij Jong zijn eerste minuten te laten maken. Van daaruit zou hij er woensdag tegen AEK Athene eventueel bij kunnen zijn. Maar morgen (bij Ajax-FC Groningen, red.) niet, want dan kan hij maandag niet op het wedstrijdformulier staan.'

Over de blessure van Daley Sinkgraven is nog geen dergelijk goed nieuws te melden. 'Het duurt lang, maar we moeten ontzettend zorgvuldig zijn. Dat doen we dan ook, maar het nadeel is inderdaad dat het erg lang duurt.'

Update - 17.40 uur (17 september 2018) - Rentree Dolberg blijft toch uit

Kasper Dolberg gaat maandagavond tegen Helmond Sport toch niet zijn langverwachte rentree maken. Dat laat Ajax weten middels de officiële kanalen. De Deen ondervindt nog te veel last van zijn knieholte, waardoor zijn terugkeer binnen de lijnen nog op zich laat wachten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bean
Ik verwacht ook niet veel meer van deze jongen, eerst z'n voet.. toen z'n buikwand, en nu ineens z'n knie ZONDER te spelen.. Het zou kunnen dat zoiets op de training ontstaat maar dat lijkt me toch sterk. Hij zal zijn ritme kwijt zijn en als hij überhaupt nog aan spelen toekomt zal hij pas tegen de kerst in vorm zijn
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik hoor een hoop mensen altijd zeiken over dat je hem had moeten verpatsen of zelfs nooit had moeten halen omdat hij meer naast als op het veld zou staan, maar hij heeft zoveel kwaliteiten (mits fit). Maar je hoort wel een hoop types hier klaarkomen als het over Robben gaat en dat hij naar ons moet komen. Als er 1 speler van glas is dan is het Robben wel, maar hij heeft kwaliteiten die het de moeite waard maken, want stel je voor dat hij een seizoen fit blijft.
0 0
driesterren***
Is Dolberg altijd al blessure gevoelig geweest?
Zo ja waarom haal je hem dan? Leuke voetballer maar meer naast dan in het veld jammer!
0 -2
Ajacied33
Zonde hoor weer deze blessure. Ik begrijp dat Dolberg potentie heeft, maar zo blessuregevoelig zijn of blijven is gewoon lastig om de echte top te bereiken. Als je bepaalde dingen toch van te voren wist he....Dan had je Dolberg na de EL finale voor 50 miljoen van de hand moeten doen
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vind het echt zeer treurig, was echt een fan van hem, maar zolangzamerhand heb ik deze jongen afgeschreven.
het had zo mooi kunnen zijn, dolberg in bloedvorm, met tadic,ziyec, neres en frenkie de jong daarachter, maar mocht niet zo zijn. denk ook niet dat we te veel moeten hopen op een dolberg van 2016/2017, die achterstand maakt ie nooit meer goed.
2 -2
Joodhannus73
Blijven hopen dat hij snel terugkomt. Maar zijn lichaam voorspelt helaas weinig goeds. Zo jammer!
0 0
erwtenpeller
hij is van glas net als Robben.
3 -1
Ajax27
En die heef5 het uiteindelijk toch heel erg ver geschopt, is een icoon voor het Europese voetbal en ontzettend belangrijk voor an land geweest. Dus laten we hopen dat Do l berg hetzelfde geluk gaat krijgen.
1 0
Duif63
Intern moet men bij Ajax al lang van zijn blessuregevoeligheid en labiele karakter op de hoogte zijn. Des te onbegrijpelijker dat er geen extra spits is gekocht in de zomer. Weer een foute inschatting van Overmars en Ten Hag
4 -6
AjaxCitizen
O ja. Want Overmars en/of Ten Hag beslissen zomaar even dat er geen spits nodig is, zonder de medische staf te vragen wanneer Dolberg ongeveer terug zal komen en in hoeverre zijn blessures voor problemen zorgen...
0 -1
Tinus
Labiel zelfs, wauw!
3 -2
Schwalbino
Vertel eens hoeveel van dit soort fouten heb je nu al geturfd dit seizoen?
0 -1
Duif63
Ik heb het over 6 jaar Overmars en dan zie ik nog steeds meer minnen als plussen. En TH heeft dit seizoen een belangrijke rol gespeeld in het samenstellen van de selectie.
1 -4
PJSM
Overmars is het beste wat Ajax ooit is overkomen. Jammer dat hij jarenlang is geblokkeerd door de RvC anders hadden we al veel eerder aansluiting in Europa en succes op eigen bodem gehad. Maar goed...... nu alleen maar vooruitkijken en hopen dat de komende jaren succesvol worden en dat Ajax in staat zal zijn de vertrekken van bepalende spelers op kan vangen met top aankopen en aankomende jeugd. De juiste balans. Ik heb daar het volste vertrouwen in.
0 -1
Ajax27
Duifje duifje duifje toch.... wat een zuur leven moet jij toch hebben. Altijd maar weer negatief. Al hoe goed het gaat, je we e t toch weer iets negatiefs te vinden. Ik leef met je mee...
3 -2
Schwalbino
Het ziet er dit seizoen qua selectie prima uit. Volgend jaar kan een ramp worden. Maar Overmars kan dat ook niet allemaal opvangen. Een opvolger van Frenkie of Matthijs vind je gewoon de eerste 10 jaar niet. Je kunt proberen daarvoor een ervaren kracht te nemen maar dat is evenmin een garantie.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ben ik zeker met je eens.
spelers als de ligt en de jong ga je niet opvangen. of men moet nu al intensief gaan scouten.
in nederland vind je ze iig niet, en naar aad de mos hoeven we niet meer te luisteren betreft perr schuurs.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zijn lichaam is blijkbaar niet gemaakt voor topsport.
er zijn idioot veel voetballers die lang met blesures lopen en het lichaam maar niet wil herstellen,
en dan heb ik het nog over amateurs.

denk ook niet meer dat hij aanhaakt, voor elke maand dat hij geen profvoetbal speelt moet hij twee maanden keihard trainen, en hier zit het probleem, zijn lichaam gunt hem geen hersteltijd
2 -1
Schwalbino
Ik zoek nog een huisarts. Waar zit je praktijk?
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
loop maar door,
ik ben geen bijstandshuisarts.
1 0
Schwalbino
Jij heelt me je lach! Ik voel me al meteen beter!
0 0
niquedegraaff
Als hij terug komt hoop ik dat hij een jaartje extra blijft ipv meteen naar barca te gaan als het weer een beetje loopt. Gewoon als dank voor het vertrouwen van ajax.
1 0
Schwalbino
Ajax heeft opties genoeg. Sierhuis in zijn kracht benutten is ook niet verkeerd. Het is geen topspits maar is wel getalenteerd, werkt hard en kent het Ajax spel. Bovendien kun je nog altijd iemand anders als spits uitproberen. Van Persie is pas laat als echte spits gaan spelen. Wie weet zit er nog ergens een verborgen spitsentalent.
0 -1
AFCAPurpleHaze043
Jammer voor die jongen maar ben bang dat het niks meer wordt met hem.In de winterstop een nieuwe spits halen want Sierhuis vind ik nog niet goed genoeg voor Ajax 1,heeft echt niks laten zien in zijn invalbeurten.Als ik Overmars was zou ik Fran Sol van Willem2 halen in de winter als reserve spits en Sierhuis proberen te verhuren ofzo
2 0
Afcatobias
Mensen reageren hier altijd alleen meer negatief over ajax dat makkelijk wint met 3-0 of een geblesseerde speler die er niks aan kan doen en denken dat het allemaal mentaal is. Elke speler die lang geblesseerd is zit er meer en heeft soms terugvallen. Ook een Robben bijvoorbeeld.
1 -3
korem
Een terugval is wat anders dan de ene na de andere blessure hebben ! Het is geen terugval in zijn herstel
3 0
Afcatobias
Ik begrijp je maar het is vooral kut voor de speler maar ik lees hier dat het tussen zijn oren zitten en dat hij nooit meer terug komt zoals van te voren.
0 0
niquedegraaff
Gaat ie ooit nog voetballen? Eerlijk gezegd geloofde ik niets van zijn rentree dat door ten Hag was aangekondigd.
3 0
ST
Cassierra niet moeten verhuren maar Sierhuis.
4 -1
hakkietjakkie
Die jongen had gewoon vakantie moet pakken ipv naar t WK. Snap dat het een ervaring is maar je betaalt nu wel onnodig de rekening.
6 0
AjaciedNB
En zo loopt Dolberg dus al een jaar, zo niet langer achter in z’n ontwikkeling. In de potjes die hij vorig jaar heeft gespeeld, heeft hij niet naar behoren gepresteerd. Ik ben fan van Dolberg maar ook al is hij fit, Loopt er nog een fitte Huntelaar voor hem. Nu is het weer z’n knieholte, daarvoor buikwand.. en dan heeft hij nog nauwelijks gespeeld ook.
3 0
Aad82
Begint sneu te worden dit.
3 0
Vertonghen
Tsja sowieso lullig voor die gozer die wilt vast heel graag.
Tegelijk maar weer de bevestiging dat Ajax echt een aanvallen had moeten halen... project Dolberg word echt moeilijk voor januari.
2 0
Redrum
Dit begint wel een beetje apart te worden. Je zou bijna denken dat er meer aan de hand is met Dolberg.
7 -1
WheermolenFC
Ik had dit al verwacht; er wordt teveel van hem gevraagd waardoor hij het niveau niet haalt. Hier kunnen beiden niks aan doen; een echte topspeler is vrijwel niet geblesseerd. Ajax zou er goed aan doen een andere spits te halen.
2 -2
Schwalbino
Kijk het zit zo. Wat jij topspelers noemt zijn spelers wat al tot de top behoren. Dat waren ze nooit zijn geworden als zij te vaak geblesseerd waren in al de jaren dat zij spelen. En daar zie je het verkeerd. Dolberg is nog jong. Die kan nog best 10 jaar blessurevrij spelen.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, vooral toppers als Van Basten, Litmanen en Robben waren vrijwel nooit geblesseerd...
2 -3
WheermolenFC
Ze waren wel eens geblesseerd, maar niet langdurig aan het begin van hun carrière, Litmanen en Van Basten waren vooral in hun laatste jaren veel geblesseerd en Van Basten alleen vanwege de doodschoppen op zijn enkel door Italiaanse verdedigers. Robben was wellicht de uitzondering, maar die was dan weer van de buitencategorie. Dit weet je zelf ook wel.
2 0
Cleo9
Hoe lang gaat dit weer duren dan? Begint echt op een gebed zonder eind te lijken
0 0
X-RaY
En weer een terugslag wat een tyfuszooi zeg.
Vraag me steeds meer af of het überhaupt nog wel goed komt met dat jochie. Hij valt van de ene in de andere blessure. Erg grote gok wat Ajax neemt hier.
2 0
Ronaldinho020
Opvallend, wel heel zonde.. Had hem graag weer aan het werk gezien, zij het bij Jong.
Hopen dat het meevalt en volgende week vlammen!
0 0
Marcw1972
Is er niet een aardige spits transfervrij op te pikken? Als KJH ook nog geblesseerd zou raken heb je een groot probleem.
4 0
jollie18
Volgens mij is er wel een transfervrije spits. Maar tot nu toe gaat de voorkeur uit naar Sierhuis
1 0
Babayaka
Lachwekkend dit.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
toffe videomontage bij ajax tv:)
0 0
Inhartennieren
Hoezo nou weer knieholte ?
6 0
ajax4ever01
Begint nu wel lang te gaan duren net zoals Sinkgraven. In de winterstop toch maar een extra spits bij halen want je moet er nu niet aan denken dat Huntelaar ook nog eens geblesseerd raakt
4 0
korem
Toch vind ik het allemaal wel raar net als sinkgraven van de ene kwetsuur naar de andere, zouden ze dan echt zo blessure gevoelig zijn of zit er iets niet goed tussen de oren ?
4 -2
lf87
Ik denk een combinatie van blessure gevoelig en enorm veel pech. Ik rol zelf ook van de ene blessure in de andere blessure, ik heb dan wel niet dagelijks een medisch team om mij heen maar ik sport ook veel minder haha
0 0
marciano2212
Want sinkgraven scheurt dingen af in zijn hoofd?
3 -3
korem
Wat heeft sinkgraven dan voor blessure volgens jou ?
1 -1
Ronaldinho020
En jij kijkt niet verder dan je neus lang is?
0 -2
AjaxCitizen
Zit echt niet mee met die jongen. Wel treurig.
1 -1
ajaxxcied4life
hoofd-schouders-knie en teen, knie en teen.
1 -1
didierajax020
Je gaat haast denken dat het iets mentaals is. Hoe dan ook, verschrikkelijk jammer.
5 -1
MrPink
Gaat lekker zo pff.
1 -1
RSM
Einde hoofdstuk Dolberg. Zag dit al aankomen.
7 -7
Mokum<3destad
Die zien we niet meer terug op het niveau waar hij 1,5 jaar geleden zat. Erg zonde dit maar deze jongen lijkt van glas!
2 -2
MelleAfca
Als hij vandaag mee had gedaan was hij volledig terug op niveau gekomen, maar nu het waarschijnlijk een weekje later is niet?
Beetje een rare aanname.
0 -3
Babayaka
Hij is er bijna een jaar uit, de voortekenen zijn zo ie zo niet best. Dit wordt vrees ik een boilessen Fischer verhaal.
2 0
voorkennis
Nu is t weer zn knieholte, om gek van te worden.
Snap niet hoe het in godsnaam mogelijk is geweest dat hij naar het WK is geweest terwijl hij daarvoor ook al maanden aan de kant stond.
Dit is ajax echt wel te verwijten, ongekend hoe lang hij met allerlei vage blessures al aan de kant staat.
En dan te bedenken dat je hem in het Bosz jaar met EL finale makkelijk vor 40 miljoen had kunnen verkopen.
Als je er nu 5 voor krijgt is t veel, ik bedoel er niks mee, hoop dat hij snel herstelt, maar zo gaat het in de voetballerij en bedrijfslven, en dat is ajax echt wel aan te rekenen
3 -2
Maus1978
Pfff Jezus man, om gek van te worden. Zo blij dat de de Hunter hebben. Als die maar heel blijft, anders hebben we een dik probleem
5 0
MM1974
precies dat bedoel ik idd ook
1 0
MM1974
In de nieuwe transfermarkt toch echt een nieuw spits kopen,Cl eredivisie,bekerwedstrijden wordt pittig genoeg alleen met klaas en sierhuis,die duitser is ook nog te jong.
2 -1
Mikey Stormram
Wat is dat toch met die Deense Ajacieden de laatste jaren? Fischer, Boilesen, Andersen en nu ook Dolberg. Ze raken allemaal snel geblesseerd en blijven ermee kwakkelen. Hoop uiteraard het beste voor Dolberg, als ik die beelden van 2016/2017 weer ophaal begin ik te watertanden. Het zou zonde zijn als zijn als deze blessure zijn carriere gaat belemmeren
8 0
RaynoFischer
Andersen was toch niet zo erg?, werd gewoon te licht bevonden en terecht
Fischer had 1 hele lange blessure, Sinkgraven is erger wat dat betreft....
0 0
Caparzo
Ah, de knieholte deze keer..
3 0
Ziyech22
oneindig zonde voor dit top talent... wel bizar ongelukkig
0 0
Dit is mijn club
Na Jari hebben we nu definitief een nieuwe man van glas.
2 0
Mokum_32
Schiet niet op zo, staat al een tijdje stil in zijn ontwikkeling.
1 0
Stibba020
Je moet toch verder als Ajax zijnde, dus zou in de winter een nieuwe spits aantrekken en Sierhuis wat speeltijd gunnen..
3 0
lf87
Moet ook wel weer een mentale tik voor hem zijn dit.. Sneu voor hem zeg
1 0
marrene
Gebed zonder einde. De ene na de andere blessure. In de winter vervanger halen. Je kunt geen 40 wedstrijden op Huntelaar rekenen.
5 0
ARUCAMBA
moed niet verliezen, robben was ook vaak geblesseerd in het begin van zijn carriere. verzorgt deze jongen zich wel goed, gaat ie niet te vaak naar de snackbar
0 -7
Patrick78
Boilesen / Fischer scenario voor Kasper.....jammer! In januari een extra spits is hard nodig.
8 0
Stroeve
Ben er ook bang voor. Zou ontzettend zonde zijn.
4 0
AjaxBaggio
Pfff, keek er erg veel naar uit vanavond.

Hadden beter een extra spits kunnen halen.
Hier wordt je ook niet blij van.

Man, als deze jongen blessurevrij blijft en het niveau van zijn eerste seizoen haalt. Heb je goud in handen. Zeker met dit Ajax.

Blijf het jammer vinden dat het blijkbaar een erg blessuregevoelige speler is.
5 -1
Marcw1972
hij blijft dus niet blessurevrij, je ziet het. Gewoon Danilo doorschuiven of nieuwe spits halen in winterstop.
1 -1
Toon meer reacties