Cerny maakt eveneens rentree bij Jong Ajax

BVeenstra, 17-09-2018 om 11:09, 23217 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Niet alleen Kasper Dolberg, maar ook Vaclav Cerny maakt maandagavond zijn rentree in het shirt van Jong Ajax. Dat bevestigt Ajax via de officiële kanalen maandagochtend.

Trainer Erik ten Hag is 'heel blij' voor het duo. 'Op de eerste plaats voor de spelers Kasper en Vaclav', zegt Ten Hag. 'Ze hebben beiden lang niet gespeeld. Het is ontzettend goed voor hen, maar ook voor het team dat zij gaan terugkeren', aldus de trainer, die weet dat Dolberg en Cerny een lastige periode hebben doorgemaakt. 'Dat is vreselijk als jonge speler. Je bent hongerig en dan moet je lang toekijken. Dat is frustrerend.'

De oefenmeester ziet nu twee blije spelers, want Cerny en Dolberg gaan spelen tegen Helmond Sport. 'Dat doet ook wat met ze. Ze kijken er echt naar uit. Die wedstrijdervaring hebben ze nodig omdat hun doel is om in het eerste elftal te spelen', aldus Ten Hag, die nog niet weet wanneer hij in zijn eigen elftal kan beschikken over het tweetal. 'Wij doen dat heel zorgvuldig. Het hangt er ook vanaf hoe zij uit zo'n wedstrijd komen. Natuurlijk hebben wij een plan en dan kijken we wat de vervolgstappen zijn.'

Ten Hag zelf hoopt snel over het tweetal te kunnen beschikken en dat is niet zonder reden. 'We hebben heel veel wedstrijden in een kort tijdsbestek. Dan heb je veel spelers nodig. Iedereen in de kleedkamer is hard nodig. Ze moeten elkaar uitdagen, maar je moet ook blessures en vormverlies kunnen opvangen.'

Haal alvast jouw Ajax-sjaal voor de Champions League in huis!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Ik ben er persoonlijk niet zo blij mee dat ze in kkdivisie mee gaan doen tegen amateuristische schoppers op kunstgras. Ze zijn net terug.
0 -2
Biornha
Maar het is toch gewoon in Amsterdam? Het hoofdveld van de toekomst is toch natuurlijk gras?
2 0
ghouleseddik
Geweldig nieuws. Lekker rustig opbouwen, lijkt mij.
0 0
hakkietjakkie
Hoe dan ook beide heel rustig brengen, vooral Cerny! Cerny heeft er een handje van iets TE graag te willen. En dan gaat hij forceren en dat kan terugvallen opleveren.
Als deze 2 hun fitheid en vorm weer terug hebben moet Ajax gewoon kampioen worden. Dan hebben we een geweldig brede selectie!
1 -1
De Stift
Lekker dat deze gasten er weer aan komen. Laat ze de komende vier wedstrijden ritme opdoen in Jong. Een fitte Dolberg en een fitte Cerny zijn zeker van waarde voor dit Ajax. Dolberg zal de strijd aan moeten met Huntelaar, want de verhoudingen liggen nu toch wel anders dan aan het begin van vorig seizoen. Maar juist vanuit die luwte kan Dolberg denk ik weer doorgroeien naar de vorm van zijn debuutseizoen.

Cerny is een heerlijke dribbelaar, die zowel links- als rechtsvoorin uit de voeten kan. Een gretige voetballer met een neusje voor de goal.

Als Dolberg en Cerny terug zijn, kan Ten Hag nog wat meer gaan rouleren.

Mooi dat we ook nog Veltman, Sinkgraven en Bande in aantocht hebben. Zo wordt de selectie dit seizoen alleen maar sterker. Ik ben benieuwd of Veltman het Mazraoui lastig kan maken. En of Sinkgraven een concurrent kan vormen van Tagliafico? En of Dolberg gedurende het seizoen alsnog basisspeler gaat worden.

Voor Sierhuis, Kristensen, Wober en misschien zelfs Labyad zal het moeilijk worden om bij de selectie te blijven.
4 -2
PepG
LOL Labyad? Die dikke pad mag een paar kilotjes afvallen en daarna oprotten naar de zandbak.
0 -3
MitsjollAjax
Sierhuis kent zijn rol denk ik wel. Wober gaat zijn minuten nog wel maken en Kristensen heeft een jonge concurrent en gaat ook nog wel spelen. Labyad gaat moeilijk verhaal worden. Vond raar dat hij gehaald werd maar wel gedacht dat hij meer zou spelen. Heeft ten hag Ajax onderschat of de kwaliteiten van labyad overschat?
2 0
Web
Het nivaue is enorm naar boven gegaan bij Ajax, zelfs Donny heeft moeite om aan te pikken. Ik heb nog steeds vertrouwen in Labyad, het is gewoon een goede voetballer. Ook Tagliafigo speelt veel beter dan vorig seizoen, hij kwam er direct in omdat ze geen linksback hadden. Toen Labyad aangetrokken was, dachten ze dat Ziyech zou vertrekken en Tadic niet zou komen.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Labyad gewoon pech heeft dat Ajax met Tadic, Ziyech en Neres drie toppers in huis heeft voor zijn posities. Ik verwacht dat Labyad in de loop van dit seizoen uit zal groeien tot een bruikbare roulatiespeler. Ten Hag kende de kwaliteiten van Labyad en had hem er heus niet bij willen hebben als hij niet zeker was dat Labyad het niveau van Ajax aan zou kunnen. Het niveau is alleen in de tussentijd gestegen en Labyad zal zich daar aan moeten aanpassen. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor Vd Beek die ook een tandje bij moet schakelen.
2 -2
Champy
Ik snap dan nog altijd niet waarom elke bal van Labyads voet springt. Een goede voetballer laat zoiets niet meermaals gebeuren.
1 -1
RaynoFischer
Nah dat weet ik nog niet, maar het zit hem er ook in dat Tadic er is en Ziyech gebleven is, dan heb je ook nog Neres ;)
en het middenveld is ook vol en staat goed zo, dusja weinig redenen om Labyad te laten spelen eigenlijk.... :P
0 0
petwes
Ik ben erg blij met het functioneren van Huntelaar, terwijl ik hem eigenlijk had afgeschreven. Hij voetbalt nu mee op het hoogste technische niveau kan halen, hij is zo fit als hij kan zijn op deze leeftijd, en erg scherp voor de goal. Zo fit zijn als hij kan zijn, betekent zo snel zijn als hij nu is. Echter, die snelheid is in de CL veel te langzaam. Dus erg blij met Huntelaar, maar het topniveau van Dolberg ligt vele malen hoger. Een goede Dolberg is onvervangbaar, dus ik hoop dat Ajax verder komt in Europa en Dolberg dit jaar nog mooie dingen gaat laten zien, want met Huntelaar ga je het niet redden op die positie.

Verder is Cerny supergrillig, heeft nog steeds veel talent, en hopelijk blijft hij vrij van blessures. Ik geloof wel in de persoonlijke benadering van Ten Hag, en dat Cerny zich ook realiseert dat het speelkwartier over is. Als hij goed met Ten Hag samen gaat werken en niet weer geblesseerd raakt kan hij nog altijd een van de beste spelers van Ajax worden, hij heeft bijnzondere kwaliteiten die weinigen hebben. Hij heeft de dreiging van Younes, maar kan het ook nog eens koppelen aan snelheid en scorend vermogen, dat is ongehoord. Ik wens hem na alle tegenslagen het allerbeste.
0 0
PuurGeluk
Nice! Als het goed gaat met ze kunnen ze ook mooi minuten maken in de beker.
0 0
RaynoFischer
Heerlijk nieuws :)

Ik heb nog altijd het vertrouwen dat hij door kan breken mits hij fit blijft, want het talent heeft hij zeker
1 0
MitsjollAjax
Ik ga vanavond zeker kijken, heel erg benieuwd naar Dolberg. Maar nu zet ik mijn Ajax bril even af, is het goed of slecht voor de kkdivisie dat die gasten meedoen met jong?
1 0
DeKenner
Voor de tegenstanders is dat niet goed/zal het als oneerlijk voelen. Los daarvan vind ik de discussie over Jong teams in de KKdivisie een beetje overdreven. Uiteindelijk dragen deze teams enorm bij aan de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. In zoveel opzichten ook. Te beginnen met de spelers zelf, die hier op een hoger niveau spelen dan in de tweede-elftallen-competitie en veel meer weerstand (=snellere ontwikkeling) ervaren. Daarnaast voor de tegenstanders, omdat de kwaliteit van het voetbal in de competitie omhoog gaat (willen we ook niet allemaal dat de Eredivisie sterker wordt, zodat onze spelers zich beter ontwikkelen?). Maar ook omdat de spelers die niet doorbreken in Ajax 1, of PSV 1, zich wel voldoende doorontwikkelen naar andere profteams (zie een Zeefuik, Dekker, Warmerdam, Bergsma, enz.). Daarnaast is het ook gewoon beter voor de aandacht die er is voor de KKdivisie. Voordat de Jong teams hier speelden volgde ik de competitie maar mondjesmaat, terwijl ik het nu juist met plezier volg. En dat zal ongetwijfeld gelden voor heel veel meer (o.a. Ajax) supporters.
0 0
ziz0u.
Ik vind het alleen maar goed. De nadelen zijn door nieuwe regelgeving behoorlijk aan banden gelegd. Dolberg en Cerny zullen bij goed presteren in 1, daar genoeg minuten krijgen waardoor ze in het zelfde weekend niet meer mee mogen doen met Jong. Nu zal dolberg echt geen extreme meerwaarde bij jong hebben, aangezien hij pas weer zijn eerste wedstrijd speelt. Oftewel, je kan nog wel dergelijke spelers wedstrijdritme op laten doen, maar zodra ze weer topfit zijn zullen ze toch zelden meer voor Jong uitkomen.
Nadeel van deze regel is wel dat jongens als Eiting die tegen het eerste aan zitten weinig minuten zullen maken dit jaar.
0 0
Ozymandias
Voor Ajax is het natuurlijk erg goed dat Jong Ajax in de Eerste Divisie speelt maar uiteindelijk is het een verschikking dat er jeugdelftallen op het tweede niveau van het Nederlandse voetbal meespelen (en ook nog eens kampioen kunnen worden). Nederland verdient het om (minstens) twee competities met clubs te hebben. Persoonlijk vind zou ik een Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie van ieder twaalf clubs invoeren. Waarbij na 22 wedstrijden de bovenste zes nog twee keer tegen elkaar spelen en de onderste zes nog twee keer tegen elkaar spelen.

De punten die ze in die tien na-competitie wedstijden behalen worden dan bij de punten die ze in de 22 wedstrijden van de reguliere competitie opgeteld om te bepalen wat de eindstand van de bovenste zes en de eindstand van de onderste zes is. Dus niet zoals in Belgie waarbij maar de helft van de punten van de reguliere competitie mee worden geteld in de eindstand van de na-competitie. Zo kan Nederland drie profcomptities hebben met clubs die op hun eigen niveau met een representatieve selectie kunnen komen.
2 -3
MitsjollAjax
Als toch het woord België valt: geen beneliga maar beneliga supercup. Landskampioen België tegen bekerwinnaar Nederland en landskampioen Nederland tegen bekerwinnaar België. De landskampioen speelt thuis en de finale is in het land van de winnaar van het jaar ervoor. Woensdag halve finales en zondag finale. Kijken of het wat is en altijd beter dan oefenwedstrijden die werkelijk nergens om gaan
0 -1
PuurGeluk
Goed. Tegenstanders worden beter van Jong Ajax en ook van Jong PSV. Wat AZ en Utrecht er doen geen idee. Met name Utrecht heeft er niks te zoeken.
1 0
MitsjollAjax
Kijken wat de mensen van Helmond zeggen vanavond, als Dolberg er 2 maakt gaat die discussie weer op gang komen. Voor ons igv reden om te gaan kijken
0 0
lf87
Hing vrijdag bij NEC - Jong PSV ook weer 'Stop de beloften'. Zorg gewoon dat je ervan kan winnen denk ik dan. Als je van het beloften team niet kan winnen wat wil je dan in de eredivisie gaan doen
2 0
iammike
Heerlijk nieuws!
1 0
Mokum31
Lekker
1 0
DS
Dat word een interresant potje vanavond!
6 0
Ozymandias
Cerny liet in de bovenbouw van de jeugdopleiding en Jong Ajax zien samen met Nouri en De Jong hét grote talent van zijn lichting te zijn. Dat hij nog geen vaste basisplaats had voordat hij geblesseerd raakte is logisch. Het seizoen daarvoor was hij namelijk geen moment geheel fit. Hij had last van een slepende rugblessure en dat was zichtbaar in zijn spel. Voornamelijk zijn wendbaarheid was dat seizoen een stuk minder. Toen hij eindelijk van zijn rugblessure af was raakte hij zwaar geblesseerd en vandaag speelt hij dus pas weer zijn eerste wedstrijd. Als hij weer helemaal fit kan worden verwacht ik dus nog steeds veel van hem.
3 -1
PeterVKV
je bedoelt Nouri en vd Beek neem ik aan?
4 -1
Ozymandias
Nee, Vd Beek stond niet echt bekent als hét grote talent van zijn lichting. Hij ontwikkelde zich wel fenomenaal in de bovenbouw maar het waren Nouri, Dekker (tot en met de B1), Cerny (vanaf zijn komst) en De Jong (vanaf zijn komst) die door de jeugdkenners keer op keer werden genoemd als dé absoluut grootste talenten van hun lichting.
1 -2
gi0vanni
In jeugd werd Donny ook als groot talent gezien. Werd vaak in een adem met Nouri genoemd.
3 -1
Ozymandias
Pas vanaf de B1 begon Vd Beek zich als toptalent te profileren maar er was een duidelijk verschil tussen hem aan de ene kant en Nouri en Cenry aan de andere kant. De jeugdkenners (ook hier op AS) noemde Nouri en Cerny altijd als dé talenten van hun lichting. Het waren voornamelijk de more casual jeugdvolgers (waar ik mijzelf ook onder schaar) die Vd Beek ook vaak noemde. Ik wil trouwens niet zeggen dat Vd Beek niet als groot talent werd gezien. Alleen dat hij door de jeugdkenners niet als één van de talenten van de 'hors catagorie' werd gezien en Nouri, De Jong en Cerny wel.
1 -2
DonShining
Deze jongen gun ik echt nog een mooie doorbraak bij Ajax. Wat een doorzettingsvermogen deze jongen heeft. Ook gezien het schandalige incident na de Graafschap uit waarbij hij Ajax ook de rug had kunnen toekeren.
8 0
433metdepuntnaarlinks
Heel erg goed nieuws, ik betrapte me er bij het bericht van Dolberg al op dat ik dacht: als het maar niet te snel is! Doe aub rustig aan.

Maar Ajax zal ze alleen opstellen als ze 100% fit zijn, beide zijn al weken aan het trainen en zullen dus langzaam gewoon minuten in de benen moeten krijgen. Heel veel zin om beide weer in actie te zien, ik hoop dat we nog wat van de oude Cerny kunnen zien, zeker binnen deze selectie zou een fitte Cerny met zijn snelheid als echte vleugelspeler wel een aanwinst zijn. Zoals het nu staat gaat het prima maar Ziyech Tadic en Labyad zijn geen pure vleugels en dan zou een fitte (en als hij op niveau is) Cerny wel een fijne speler zijn om erbij te hebben. Die Johnson laat het allerminst zien dus ... Ik ben benieuwd!!
2 0