[Update] Rentree Dolberg blijft toch uit

ArthurV, 17-09-2018 om 17:40, 89947 views, Persconferentie | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Kasper Dolberg gaat maandag zijn eerste minuten maken na lang blessureleed. De Deense spits zal meedoen in het duel tussen Jong Ajax en Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. Dat vertelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie in aanloop naar Ajax- FC Groningen.

Ten Hag was positief gestemd over het herstel van Dolberg. 'Het gaat goed met Kasper. Hij boekt goede vooruitgang. Maandag speelt hij bij Jong Ajax. Het plan is om hem bij Jong zijn eerste minuten te laten maken. Van daaruit zou hij er woensdag tegen AEK Athene eventueel bij kunnen zijn. Maar morgen (bij Ajax-FC Groningen, red.) niet, want dan kan hij maandag niet op het wedstrijdformulier staan.'

Over de blessure van Daley Sinkgraven is nog geen dergelijk goed nieuws te melden. 'Het duurt lang, maar we moeten ontzettend zorgvuldig zijn. Dat doen we dan ook, maar het nadeel is inderdaad dat het erg lang duurt.'

Update - 17.40 uur (17 september 2018) - Rentree Dolberg blijft toch uit

Kasper Dolberg gaat maandagavond tegen Helmond Sport toch niet zijn langverwachte rentree maken. Dat laat Ajax weten middels de officiële kanalen. De Deen ondervindt nog te veel last van zijn knieholte, waardoor zijn terugkeer binnen de lijnen nog op zich laat wachten.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bean
Ik verwacht ook niet veel meer van deze jongen, eerst z'n voet.. toen z'n buikwand, en nu ineens z'n knie ZONDER te spelen.. Het zou kunnen dat zoiets op de training ontstaat maar dat lijkt me toch sterk. Hij zal zijn ritme kwijt zijn en als hij überhaupt nog aan spelen toekomt zal hij pas tegen de kerst in vorm zijn
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik hoor een hoop mensen altijd zeiken over dat je hem had moeten verpatsen of zelfs nooit had moeten halen omdat hij meer naast als op het veld zou staan, maar hij heeft zoveel kwaliteiten (mits fit). Maar je hoort wel een hoop types hier klaarkomen als het over Robben gaat en dat hij naar ons moet komen. Als er 1 speler van glas is dan is het Robben wel, maar hij heeft kwaliteiten die het de moeite waard maken, want stel je voor dat hij een seizoen fit blijft.
0 0
BarAjax
Zonde. Maar achteraf makkelijk praten dat je hem had moeten verpatsen afgelopen zomer. Eerlijk gezegd geloof ik dat 50M verhaal ook niet. Met 40M had je in je handen moeten klappen.

Hopelijk hersteld hij ooit nog en word het geen gevalletje Cerny. Gelukkig doet KJH het nu goed maar de spitspositie is veel te dun. KJH en Sierhuis.. Als Klaas in deze vorm weg valt ga je er minimaal 3 klassen op achteruit.
2 -3
ram
Haha, hou op hoor! De spitspositie is zo ongeveer onze sterktst bezette positie.

Huntelaar is nog altijd heel goed en Sierhuis is een groot talent. Zelfs zonder Dolberg vind ik het niet zorgelijk. Stel je eens voor als Onana of Mazraoui uitvalt...
0 -4
Duif63
Idioot
0 0
BarAjax
Waar heb jij het over? 2 man, waarvan 1 routinier en 1 aankomend talent, voor de spitspositie is geen sterke bezetting. We spelen perioden 2/(3) keer per week hé. Een keeper kan dat prima handelen maar een spits (KJH) niet. Ons middenveld, dat is sterk bezet.

Als Onana uitvalt heb je met Kotarski een prima back-up. Maar je moet er niet aan denken dat we met Sierhuis tegen de lampen of de CL in moeten.

Als Mazraoui uitvalt, ja dan heb je een probleem. Eens. Zolang Veltman niet terug is heb je met Kris en Orejuele 2 AJAX1 onwaardige backs.
1 0
Gijsje
Nog nooit Kortarski zien keepen?
2 0
driesterren***
Is Dolberg altijd al blessure gevoelig geweest?
Zo ja waarom haal je hem dan? Leuke voetballer maar meer naast dan in het veld jammer!
0 -2
Ajacied33
Zonde hoor weer deze blessure. Ik begrijp dat Dolberg potentie heeft, maar zo blessuregevoelig zijn of blijven is gewoon lastig om de echte top te bereiken. Als je bepaalde dingen toch van te voren wist he....Dan had je Dolberg na de EL finale voor 50 miljoen van de hand moeten doen
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vind het echt zeer treurig, was echt een fan van hem, maar zolangzamerhand heb ik deze jongen afgeschreven.
het had zo mooi kunnen zijn, dolberg in bloedvorm, met tadic,ziyec, neres en frenkie de jong daarachter, maar mocht niet zo zijn. denk ook niet dat we te veel moeten hopen op een dolberg van 2016/2017, die achterstand maakt ie nooit meer goed.
2 -2
Joodhannus73
Blijven hopen dat hij snel terugkomt. Maar zijn lichaam voorspelt helaas weinig goeds. Zo jammer!
0 0
erwtenpeller
hij is van glas net als Robben.
3 -1
Ajax27
En die heef5 het uiteindelijk toch heel erg ver geschopt, is een icoon voor het Europese voetbal en ontzettend belangrijk voor an land geweest. Dus laten we hopen dat Do l berg hetzelfde geluk gaat krijgen.
1 0
Pierre Heno
Dolberg is van suikerglas. Robben presteert nog steeds in de top. Dolberg heeft last van zijn knieholte. Eerst een middenvoet, daarna een buikwandblessure en nu weer een knieholte blessure. Die kun je voorlopig afschrijven inderdaad. Uithuilen en opnieuw beginnen bij een andere club ergens in Denemarken en dan de weg omhoog weer zien te vinden m.b.v. een wat betere mentaliteit.
1 -2
Bky
Ah, Dr. Pierre Heno in de biomedische wetenschappen kan ook even vanachter zijn computer typen dat het over en sluiten is met Dolberg met deze blessures.

Toevallig heeft hij in zijn vrije tijd ook nog een master in de klinische psychologie gestudeerd, want hij weet een directe link te leggen met mentaliteit.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
denk niet dat het aan zijn mentaliteit ligt, al die klachten wijzen volgens medische websites naar een te intensieve training.
misschien zichzelf ondersteboven getrained?
0 0
Duif63
Intern moet men bij Ajax al lang van zijn blessuregevoeligheid en labiele karakter op de hoogte zijn. Des te onbegrijpelijker dat er geen extra spits is gekocht in de zomer. Weer een foute inschatting van Overmars en Ten Hag
4 -6
AjaxCitizen
O ja. Want Overmars en/of Ten Hag beslissen zomaar even dat er geen spits nodig is, zonder de medische staf te vragen wanneer Dolberg ongeveer terug zal komen en in hoeverre zijn blessures voor problemen zorgen...
0 -1
Pierre Heno
Volkomen gelijk. Maar niet onverwacht dat Overmars hier niet op heeft geanticipeerd. Dat heeft hij al 4 jaar lang zo gedaan en pas dit seizoen is er een zekere ommekeer om van het vermogen ook eens wat aan betere spelers op het veld te zetten. Leuk voor het publiek ook!! Tja en dan plaatst de club zich vervolgens voor de poulefase CL. Heb je daar nu echt 4 jaar voor nodig om tot die 1 plus 1=2 gedachte te geraken?
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vind marc een briljant kerel.

hij heeft in 4 jaar tijd zoveel vermogen opgebouwd bij ajax, met eigenlijk verkopen die hij zelf heeft aangetrokken voor een habbekratsj. hij heeft spelers zelfs overgehyped gemaakt en er een groot prijzenkaartje aan gehangen en verkocht. en zelfs spelers die miskopen waren met winst verkocht.

in die periode heeft hij een coach aangenomen die ajax weer het licht heeft laten zien, over hoe het moet spelen en zijn blijven spelen. We hebben een el finale gehaald, wat een jongere generatie nkg niet had meegemaakt.

hij verkoopt een 19 jarig jochie voor een belachelijk hoog bedrag en mede door al dat geld wat uitpuilt maakt hij nu die omslag en dwingt cl af.

je moet marc niet afrekenen op het nu, maar prijzen voor dat hele proces van ajax de afgelopen 6 jaar.
we zijn zo enorm gegroeid. waardoor we nu een start kunnen maken door weer groot te denken. zoiets bewerkstellig je niet in een jaar. je moet beseffen waar we stonden als club 6 jaar geleden. Dik in de schulden en gedwongen te spelen met teveel piepeltjes., en afgaan tegen de krochten van europa. nu ligt er een vermogen om een elftal bij elkaar te kunnen houden door al die doelen die er zijn gehaald. onze talenten ook daadwerkelijk beter laten worde. door te laten spelen met ervaring uit de premier league en niet door eredivisie opgegroeide jeugdtalenten.
die combinatie gaat ons dodelijk maken, zoals frank rijkaard ajax dodelijk maakte in 1994. nu is het tadic, misschien volgend jaar suarez

ja er waren momenten dat er fouten zijn gemaakt, en slechte aankopen, maar dat is het risico van aankopen, dat gebeurd bij elke club.
en natuurlijk waren er geen titels en prijzen, maar ook daar is hij in geslaagd om ajax aantrekkelijker te maken voor ervaren spelers, en sowieso staan we er nu rooskleuriger op bij buitenlandse clubs, we krijgen zelfs complimenten voor onze scouting en financieel beleid van pers en clubs.

moet je voorstellen dat we in een armzalige competitie spelen waar geen klote valt te verdienen, en we staan gewoon in de top 10 van rijkste clubs ter wereld. zelfs in het fifa overzicht dat geplaatst werd twee weken geleden is ajax voor 20% winst vertegenwoordigd in de groene cijfers die de winst van alle clubs laten zien in het overzicht ( 0,6 miljard) hun zij. bezig met schulden weg te werken, wij noteren winst.
je moet niet raar opkijken dat mocht ajax stunten in de cl, er straks belachelijk grote sponsoren voor de deur staan bij ajax, mogelijk investeerders die geld ruiken van deze geldmachine.

moet overmars weg? neuh
2 -2
Wheelie
Prachtige reactie. Waren er hier maar meer mensen die het zo goed zien.
1 -2
Tinus
Labiel zelfs, wauw!
3 -2
Schwalbino
Vertel eens hoeveel van dit soort fouten heb je nu al geturfd dit seizoen?
0 -1
Duif63
Ik heb het over 6 jaar Overmars en dan zie ik nog steeds meer minnen als plussen. En TH heeft dit seizoen een belangrijke rol gespeeld in het samenstellen van de selectie.
1 -4
PJSM
Overmars is het beste wat Ajax ooit is overkomen. Jammer dat hij jarenlang is geblokkeerd door de RvC anders hadden we al veel eerder aansluiting in Europa en succes op eigen bodem gehad. Maar goed...... nu alleen maar vooruitkijken en hopen dat de komende jaren succesvol worden en dat Ajax in staat zal zijn de vertrekken van bepalende spelers op kan vangen met top aankopen en aankomende jeugd. De juiste balans. Ik heb daar het volste vertrouwen in.
0 -1
Ajax27
Duifje duifje duifje toch.... wat een zuur leven moet jij toch hebben. Altijd maar weer negatief. Al hoe goed het gaat, je we e t toch weer iets negatiefs te vinden. Ik leef met je mee...
3 -2
Pierre Heno
Zoek de betekenis eens een keer op van het begrip 'negatief'. Zul je wat van opsteken want zoals je nu continu op deze site aan OH'n bent met allerlei terminologie geef je alleen maar aan dat het bij jou vooral 'lekker lullen zit ook aan tafel ' is. Kenmerkend: alles wat jij niet snapt vind je onbelangrijk of niet ter zake doend. Bedenk: iemand die weinig weet weet helaas niet dat hij/zij weinig weet. Dàt is precies jouw probleem. Ik zou zeggen '; doe er eens wat aan en wordt eens wat wijzer'. Nemen we je misschien nog eens serieus ook. Succès ermee.
1 -4
Saren
negatief

•ontkenning. •als slecht beschouwend(denk dat hij deze bedoelde), ongunstig. • [medisch] afwezig. • [wiskunde] kleiner dan nul.

Je praat over je eigen probleem Heino, jij vindt jezelf erg wijs of niet?
0 -1
Schwalbino
Het ziet er dit seizoen qua selectie prima uit. Volgend jaar kan een ramp worden. Maar Overmars kan dat ook niet allemaal opvangen. Een opvolger van Frenkie of Matthijs vind je gewoon de eerste 10 jaar niet. Je kunt proberen daarvoor een ervaren kracht te nemen maar dat is evenmin een garantie.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ben ik zeker met je eens.
spelers als de ligt en de jong ga je niet opvangen. of men moet nu al intensief gaan scouten.
in nederland vind je ze iig niet, en naar aad de mos hoeven we niet meer te luisteren betreft perr schuurs.
0 0
Pierre Heno
Wanneer Ajax dit seizoen sportief succesvol zal zijn is Overmars vertrokken en zal elders aan de slag willen. Blijft sportief succes uit ( = geen 34e titel en/of niet Europees overwinteren) dan moet hij weg. Ik voorzie net als jij een grote uitloop van bepalende spelers maar zie Overmars daar niet weer vol induiken. Die vertrekt.
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
van mij mag hij blijven zitten.
van -22 miljoen in het rood naar 120mil een el finale, ziyech, sanchez, neres, frenkie de jong.
de verkoop van milik. en wat dacht je van het behouden van de selectie

je kan helaas niet altijd goed gokken, dat hoort erbij, maar marc heeft veel meer goed gedaan voor dit ajax dan al die klaplopers hiervoor.

en niet allen ajax, hij heeft ook go-ahead eagles van de ondergang gered.
1 -1
Duif63
Nul prijzen......
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zijn lichaam is blijkbaar niet gemaakt voor topsport.
er zijn idioot veel voetballers die lang met blesures lopen en het lichaam maar niet wil herstellen,
en dan heb ik het nog over amateurs.

denk ook niet meer dat hij aanhaakt, voor elke maand dat hij geen profvoetbal speelt moet hij twee maanden keihard trainen, en hier zit het probleem, zijn lichaam gunt hem geen hersteltijd
2 -1
Schwalbino
Ik zoek nog een huisarts. Waar zit je praktijk?
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
loop maar door,
ik ben geen bijstandshuisarts.
1 0
Schwalbino
Jij heelt me je lach! Ik voel me al meteen beter!
0 0
niquedegraaff
Als hij terug komt hoop ik dat hij een jaartje extra blijft ipv meteen naar barca te gaan als het weer een beetje loopt. Gewoon als dank voor het vertrouwen van ajax.
1 0
Schwalbino
Ajax heeft opties genoeg. Sierhuis in zijn kracht benutten is ook niet verkeerd. Het is geen topspits maar is wel getalenteerd, werkt hard en kent het Ajax spel. Bovendien kun je nog altijd iemand anders als spits uitproberen. Van Persie is pas laat als echte spits gaan spelen. Wie weet zit er nog ergens een verborgen spitsentalent.
0 -1
AFCAPurpleHaze043
Jammer voor die jongen maar ben bang dat het niks meer wordt met hem.In de winterstop een nieuwe spits halen want Sierhuis vind ik nog niet goed genoeg voor Ajax 1,heeft echt niks laten zien in zijn invalbeurten.Als ik Overmars was zou ik Fran Sol van Willem2 halen in de winter als reserve spits en Sierhuis proberen te verhuren ofzo
2 0
Afcatobias
Mensen reageren hier altijd alleen meer negatief over ajax dat makkelijk wint met 3-0 of een geblesseerde speler die er niks aan kan doen en denken dat het allemaal mentaal is. Elke speler die lang geblesseerd is zit er meer en heeft soms terugvallen. Ook een Robben bijvoorbeeld.
1 -3
korem
Een terugval is wat anders dan de ene na de andere blessure hebben ! Het is geen terugval in zijn herstel
3 0
Afcatobias
Ik begrijp je maar het is vooral kut voor de speler maar ik lees hier dat het tussen zijn oren zitten en dat hij nooit meer terug komt zoals van te voren.
0 0
niquedegraaff
Gaat ie ooit nog voetballen? Eerlijk gezegd geloofde ik niets van zijn rentree dat door ten Hag was aangekondigd.
3 0
ST
Cassierra niet moeten verhuren maar Sierhuis.
4 -1
hakkietjakkie
Die jongen had gewoon vakantie moet pakken ipv naar t WK. Snap dat het een ervaring is maar je betaalt nu wel onnodig de rekening.
6 0
AjaciedNB
En zo loopt Dolberg dus al een jaar, zo niet langer achter in z’n ontwikkeling. In de potjes die hij vorig jaar heeft gespeeld, heeft hij niet naar behoren gepresteerd. Ik ben fan van Dolberg maar ook al is hij fit, Loopt er nog een fitte Huntelaar voor hem. Nu is het weer z’n knieholte, daarvoor buikwand.. en dan heeft hij nog nauwelijks gespeeld ook.
3 0
Aad82
Begint sneu te worden dit.
3 0
Verthongen
Tsja sowieso lullig voor die gozer die wilt vast heel graag.
Tegelijk maar weer de bevestiging dat Ajax echt een aanvallen had moeten halen... project Dolberg word echt moeilijk voor januari.
2 0
Redrum
Dit begint wel een beetje apart te worden. Je zou bijna denken dat er meer aan de hand is met Dolberg.
7 -1
WheermolenFC
Ik had dit al verwacht; er wordt teveel van hem gevraagd waardoor hij het niveau niet haalt. Hier kunnen beiden niks aan doen; een echte topspeler is vrijwel niet geblesseerd. Ajax zou er goed aan doen een andere spits te halen.
2 -2
Schwalbino
Kijk het zit zo. Wat jij topspelers noemt zijn spelers wat al tot de top behoren. Dat waren ze nooit zijn geworden als zij te vaak geblesseerd waren in al de jaren dat zij spelen. En daar zie je het verkeerd. Dolberg is nog jong. Die kan nog best 10 jaar blessurevrij spelen.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, vooral toppers als Van Basten, Litmanen en Robben waren vrijwel nooit geblesseerd...
2 -3
WheermolenFC
Ze waren wel eens geblesseerd, maar niet langdurig aan het begin van hun carrière, Litmanen en Van Basten waren vooral in hun laatste jaren veel geblesseerd en Van Basten alleen vanwege de doodschoppen op zijn enkel door Italiaanse verdedigers. Robben was wellicht de uitzondering, maar die was dan weer van de buitencategorie. Dit weet je zelf ook wel.
2 0
Cleo9
Hoe lang gaat dit weer duren dan? Begint echt op een gebed zonder eind te lijken
0 0
X-RaY
En weer een terugslag wat een tyfuszooi zeg.
Vraag me steeds meer af of het überhaupt nog wel goed komt met dat jochie. Hij valt van de ene in de andere blessure. Erg grote gok wat Ajax neemt hier.
2 0
Ronaldinho020
Opvallend, wel heel zonde.. Had hem graag weer aan het werk gezien, zij het bij Jong.
Hopen dat het meevalt en volgende week vlammen!
0 0
Marcw1972
Is er niet een aardige spits transfervrij op te pikken? Als KJH ook nog geblesseerd zou raken heb je een groot probleem.
4 0
jollie18
Volgens mij is er wel een transfervrije spits. Maar tot nu toe gaat de voorkeur uit naar Sierhuis
1 0
Babayaka
Lachwekkend dit.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
toffe videomontage bij ajax tv:)
0 0
Inhartennieren
Hoezo nou weer knieholte ?
6 0
ajax4ever01
Begint nu wel lang te gaan duren net zoals Sinkgraven. In de winterstop toch maar een extra spits bij halen want je moet er nu niet aan denken dat Huntelaar ook nog eens geblesseerd raakt
4 0
korem
Toch vind ik het allemaal wel raar net als sinkgraven van de ene kwetsuur naar de andere, zouden ze dan echt zo blessure gevoelig zijn of zit er iets niet goed tussen de oren ?
4 -2
lf87
Ik denk een combinatie van blessure gevoelig en enorm veel pech. Ik rol zelf ook van de ene blessure in de andere blessure, ik heb dan wel niet dagelijks een medisch team om mij heen maar ik sport ook veel minder haha
0 0
marciano2212
Want sinkgraven scheurt dingen af in zijn hoofd?
3 -3
korem
Wat heeft sinkgraven dan voor blessure volgens jou ?
1 -1
Ronaldinho020
En jij kijkt niet verder dan je neus lang is?
0 -2
AjaxCitizen
Zit echt niet mee met die jongen. Wel treurig.
1 -1
ajaxxcied4life
hoofd-schouders-knie en teen, knie en teen.
1 -1
didierajax020
Je gaat haast denken dat het iets mentaals is. Hoe dan ook, verschrikkelijk jammer.
5 -1
MrPink
Gaat lekker zo pff.
1 -1
RSM
Einde hoofdstuk Dolberg. Zag dit al aankomen.
7 -7
ajaxajaxajax
Twee seizoenen geleden kon je er 50 miljoen Euro voor krijgen........nu al tijden in de lappenmand.
2 -7
Raikkonen94
Misschien moeten we iedereen nu maar verkopen, straks raken ze allemaal geblesseerd.
2 -1
ajaxajaxajax
Wat een belachelijke reactie, dat zeg ik toch helemaal niet? Hij was twee seizoenen zo goed bezig dat ze 50 miljoen Euro voor hem boden en nu staat hij al maanden aan de kant vanwege blessures.......zonde dat hij het kan laten zien.
0 0
Mokum<3destad
Die zien we niet meer terug op het niveau waar hij 1,5 jaar geleden zat. Erg zonde dit maar deze jongen lijkt van glas!
2 -2
MelleAfca
Als hij vandaag mee had gedaan was hij volledig terug op niveau gekomen, maar nu het waarschijnlijk een weekje later is niet?
Beetje een rare aanname.
0 -3
Babayaka
Hij is er bijna een jaar uit, de voortekenen zijn zo ie zo niet best. Dit wordt vrees ik een boilessen Fischer verhaal.
2 0
shachalnur
Best wel lastig zo'n hoofdwand- en hoofdholteblessure.

Hopelijk krijgt hij zijn koppie weer op orde.
4 -3
voorkennis
Nu is t weer zn knieholte, om gek van te worden.
Snap niet hoe het in godsnaam mogelijk is geweest dat hij naar het WK is geweest terwijl hij daarvoor ook al maanden aan de kant stond.
Dit is ajax echt wel te verwijten, ongekend hoe lang hij met allerlei vage blessures al aan de kant staat.
En dan te bedenken dat je hem in het Bosz jaar met EL finale makkelijk vor 40 miljoen had kunnen verkopen.
Als je er nu 5 voor krijgt is t veel, ik bedoel er niks mee, hoop dat hij snel herstelt, maar zo gaat het in de voetballerij en bedrijfslven, en dat is ajax echt wel aan te rekenen
3 -2
Maus1978
Pfff Jezus man, om gek van te worden. Zo blij dat de de Hunter hebben. Als die maar heel blijft, anders hebben we een dik probleem
5 0
MM1974
precies dat bedoel ik idd ook
1 0
MM1974
In de nieuwe transfermarkt toch echt een nieuw spits kopen,Cl eredivisie,bekerwedstrijden wordt pittig genoeg alleen met klaas en sierhuis,die duitser is ook nog te jong.
2 -1
Mikey Stormram
Wat is dat toch met die Deense Ajacieden de laatste jaren? Fischer, Boilesen, Andersen en nu ook Dolberg. Ze raken allemaal snel geblesseerd en blijven ermee kwakkelen. Hoop uiteraard het beste voor Dolberg, als ik die beelden van 2016/2017 weer ophaal begin ik te watertanden. Het zou zonde zijn als zijn als deze blessure zijn carriere gaat belemmeren
8 0
RaynoFischer
Andersen was toch niet zo erg?, werd gewoon te licht bevonden en terecht
Fischer had 1 hele lange blessure, Sinkgraven is erger wat dat betreft....
0 0
Caparzo
Ah, de knieholte deze keer..
3 0
Ziyech22
oneindig zonde voor dit top talent... wel bizar ongelukkig
0 0
Dit is mijn club
Na Jari hebben we nu definitief een nieuwe man van glas.
2 0
Mokum_32
Schiet niet op zo, staat al een tijdje stil in zijn ontwikkeling.
1 0
Stibba020
Je moet toch verder als Ajax zijnde, dus zou in de winter een nieuwe spits aantrekken en Sierhuis wat speeltijd gunnen..
3 0
lf87
Moet ook wel weer een mentale tik voor hem zijn dit.. Sneu voor hem zeg
1 0
marrene
Gebed zonder einde. De ene na de andere blessure. In de winter vervanger halen. Je kunt geen 40 wedstrijden op Huntelaar rekenen.
5 0
ARUCAMBA
moed niet verliezen, robben was ook vaak geblesseerd in het begin van zijn carriere. verzorgt deze jongen zich wel goed, gaat ie niet te vaak naar de snackbar
0 -7
Patrick78
Boilesen / Fischer scenario voor Kasper.....jammer! In januari een extra spits is hard nodig.
8 0
Stroeve
Ben er ook bang voor. Zou ontzettend zonde zijn.
4 0
AjaxBaggio
Pfff, keek er erg veel naar uit vanavond.

Hadden beter een extra spits kunnen halen.
Hier wordt je ook niet blij van.

Man, als deze jongen blessurevrij blijft en het niveau van zijn eerste seizoen haalt. Heb je goud in handen. Zeker met dit Ajax.

Blijf het jammer vinden dat het blijkbaar een erg blessuregevoelige speler is.
5 -1
Marcw1972
hij blijft dus niet blessurevrij, je ziet het. Gewoon Danilo doorschuiven of nieuwe spits halen in winterstop.
1 -1
GvanderK
Wat is het toch een pechvogel de laatste tijd, net als Cerny en Sinkgraven. Echt zonde.
4 -1
afcasven1995
Ik weet dat Dolberg er vrij weinig aan kan doen maar ik word er wel een beetje moe van hoor die pijntjes steeds.
6 -1
PepG
LOL Alsof jouw kwaliteit van leven er onder lijdt!
0 -7
RaynoFischer
Stja hij zou er nog wel het ergste van balen natuurlijk...
0 0
luiszwaaris
Sjonge jonge jonge
0 0
Radie125
afschrijven en snel een nieuwe spits
7 -4
mvdk
Extra spits kan, maar Dolberg afschrijven?
0 0
Champy
Al die doemscenario's weer van die whiners hieronder.
Kluivert had in 1996-1998 ook de nodige blessures gehad...daarna toch een aardige carriere gehad.
6 -1
Vlieske
Vraag me af of hij wel fit wil worden en nog zin heeft om te voetballen. Steeds als ik een foto van hem zie druipt de teleurstelling eraf. Hij oogt ook dik en zwaar ongelukkig. Misschien is het een mentaal iets.
5 -4
Web
Wat een opmerking weer, ik heb het te doen met die jongen.
2 -4
RaynoFischer
Ik zie hem juist wel redelijk vaak lachen bij de groep, zwaar ongelukkig valt wel mee (ja met dat hij maar niet fit is misschien)
Dik?, het is maar wat je dik noemt :P
2 -1
PepG
Misschien niet meer reageren op AS?
1 -2
Ricoo
Echt om moedeloos van te worden. Vrees dat we vor de winterstop weinig aan hem gaan hebben. Eenmaal fit kan hij onmogelijk meteen het gewenste niveau halen. Dood en doodzonde. Heb meteen ook geen zin meer om Jong Ajax te kijken.
4 -2
PepG
Doei.
1 -1
talent020
nu is het zijn knieholte? begint toch wel een zorgwekkende soap te worden
1 0
ajaxfan83
volgende week is het zn linkerteen aan zn rechtervoet
3 0
Dexy
Geen enkel risico mee nemen inderdaad. Duurt wel lang op deze manier, dit is nu al zijn zoveelste blessure in korte tijd.

However, hopelijk maakt Cerny vanavond wel zijn rentree.
0 -1
YoungLeur
Dit kan toch niet waar zijn. Nieuwe spits kopen, hier kun je niet op bouwen.
7 -3
Ozymandias
Ajax heeft met Huntelaar, Cassierra, Dolberg, Sierhuis, Bandé, Danilo, Kühn, Dostanic, Brobbey en Hansen meer dan genoeg spitsen onder contract staan. Mocht Huntelaar na dit seizoen stoppen (of in een rol als pinch-hitter terecht komen) dan zal er in het rijtje met Cassierra, Dolberg, Sierhuis, Bandé, Danilo, Kühn, Dostanic, Brobbey en Hansen vast en zeker wel één zitten die zijn basisplaats over kan nemen.
0 -2
YoungLeur
Cassierra en Sierhuis vind ik (nog) niet van het gewenste niveau. Dolberg rolt van de ene in de andere blessure. Bandé is bij de eerste de beste oefenwedstrijd ook tot de kerst de lappenmand in geschopt en is voor zo ver ik weet een buitenspeler. Danilo en Kühn spelen pas net in Jong Ajax, en die andere namen hebben Jong Ajax nog niet eens gehaald.

De ambitie is om structureel Champions League te spelen. Waarom zou je in vredesnaam gokken op een halve Dolberg en Cassierra van FC Groningen? Tel nou gewoon een aantal miljoen neer voor een gevestigde naam. Deze zomer is na jaren van gokjes eindelijk gewoon eens de portemonnee getrokken voor twee directe versterkingen die er gelijk staan, en tot nu toe werpt dat zijn vruchten af.
1 -1
Ozymandias
Ze hoeven ook nog niet van het gewenste niveau te zijn. Het gaat erom dat ze volgend seizoen van het gewenste niveau moeten zijn en of dat het geval is kunnen we nu nog niet zeggen. Het is dus onverstandig om nu al een nieuwe spits te kopen in plaats van eerste aan te kijken hoe de andere spitsen die bij Ajax onder contract staan (Cassierra, Dolberg, Sierhuis, Bandé, Danilo, Kühn, Dostanic, Brobbey en Hansen) zich ontwikkelen.

"Waarom zou je in vredesnaam gokken op een halve Dolberg en Cassierra van FC Groningen?"

Begrijp je uberhaubt wel van welke club je "fan" bent?
1 -1
YoungLeur
Als het aan mij ligt halen ze in de winter al een spits, die zul je gewoonweg nodig hebben in Europa. Ik zou zeker niet wachten tot het einde van het seizoen, want ik zie Huntelaar niet 45 wedstrijden (in het beste geval) lang deze vorm doortrekken.

Nee geen idee van welke club ik "fan" ben.
1 -1
Ozymandias
Je bent "fan" van een club waar talenten een kans krijgen. Hoe kan je als Ajax "fan" nou nu al zeggen dat Ajax in de komende transferperiode een nieuwe spits moet kopen. Ajax moet eerst aankijken hoe de spitsen die ze in huis hebben zich ontwikkelen voordat ze besluiten een nieuwe spits te kopen. Ajax heeft momenteel tien spitsen onder contract staan. Hou toch eens op met dat eeuwige geroep om extra spelers.
0 0
YoungLeur
Ik ben met name fan van een club die presteert en prijzen pakt met mooi voetbal. Achterin hebben we De Ligt, op het middenveld De Jong. Dat kaliber talenten loopt er gewoon niet rond in de spits op Dolberg na. Dat talenten een kans geven een doel op zich is, daar ben ik het dus niet mee eens. Goed genoeg is oud genoeg, maar dan moet je dus wel goed genoeg zijn.
0 -1
afcklaasf
noem eens een spits van ons die zich binnen 3 maand zich zo ontwikkeld dat je nieteen hoeft te halen? uitgezonderd dolberg..
0 0
Ozymandias
Ik zie sowieso niet in waarom je over drie maanden een nieuwe spits zou halen terwijl je Huntelaar en Dolberg in huis hebt en Cassierra hebt verhuurt.
0 0
AJAIXIXIXI
Zo kan je makkelijk de hele jeugdopleiding opnoemen maar die wil je niet tegenover Hummels en Boateng zetten.
2 -2
Ozymandias
Huntelaar of Dolberg wil ik heus we tegen Hummels en Boateng zetten. En wie ik volgend jaar tegen hun zou willen zetten kan ik nu nog niet voorspellen. Dan wil ik toch eerst even de ontwikkeling van Cassierra, Dolberg, Sierhuis, Bandé, Danilo, Kühn, Dostanic, Brobbey en Hansen afwachten. Het lijkt me sterk dan niet ten minste één van hun goed genoeg zal zijn voor een basisplaats bij Ajax.
0 0
AJAIXIXIXI
Van de spelers die je opnoemt zouden Dolberg, Cassierra, Sierhuis, Pereira en misschien Brobbey klaar kunnen zijn voor het eerste. Bande, kühn en Hansen zie ik meer als buitenspelers en van Dostanic heb ik nog niet genoeg gezien maar lijkt me niet dat hij volgend seizoen al klaar zou zijn voor het Ajax1.
0 0
Ozymandias
Ik zie niet in waarom je Bandé, Kühn en Hansen meer als buitenspelers zie. In mijn ogen komen ze allen (duidelijk) centraal beter tot hun recht. Maar ja, je zegt zelf al dat Cassierra, Dolberg, Sierhuis, Danilo en Brobbey misschien volgend seizoen al klaar kunnen zijn voor het eerste. Het is dus niet nodig om (nu al) een nieuwe spits te kopen.
0 0
PeterVKV
Buikwand. Knieholte. Tjonge jonge.
2 -1
Vlieske
Nu weer zijn knieholte
1 0
Piethein
Weer een nieuwe blessure??
0 0
Ozymandias
Dat is jammer maar het is natuurlijk maar goed dat ze zo voorzichtig met hem zijn.
3 0
ram
De wedstrijd is live op het open net van Fox.

Ik ben erg benieuwd naar Dolberg. Laten we geen verwachtingen hebben. Ik vind het vooral een beetje eng dat ie weer gaat spelen...
2 0
lf87
Thanks! Was al bang dat het weer moesten doen met 10 sec in het schakelprogramma
1 0
VIPete
Dat is goed nieuws! Binnenkort een paar keer later invallen en kijken hoe het gaat met hem. Hopelijk vind ie dit jaar weer zijn echte vorm!
0 0
hallo1
Hopelijk snel topfit.

Met Dolberg erbij hebben we een nog beter elftal. Huntelaar doet het goed en is veel fitter dan hij vorig seizoen was, maar Dolberg heeft meer zelfcreërend vermogen en is beter in balbezit. Met het drukke schema dat er aan komt, kunnen we ze allebei goed gebruiken.
0 -1
insectenverdelg
mee eens. alleen denk ik dat Dolberg aan de looplijnen in de 16 van Klaas noh niet kwn tippen. dat is ook wat waard.
0 -1
insectenverdelg
hoever zou Cerny overigens zijn met zijn herstel? een vleugelspeler extra met diepgang kunnen we best gebruiken.
0 0
Vincenzo3
Niccce! Hopelijk vanaf nu weer de weg omhoog en niveau van 2016-2017 aantikken.
Heb zijn manier van juichen al te lang niet meer gezien.
0 0
PJSM
Afscheid nemen van Sinkgraven. In mijn ogen niet goed genoeg voor Ajax 1 en 85% van zijn contract in de lappenmand gezeten. We zijn gvd geen sociale opvang.
2 -9
hallo1
Laat hem eerst maar eens terugkomen voordat een oordeel geveld wordt.

Ik wil hem nog wel eens fit zien. Sinkgraven heeft zeker talent en kan op meerdere posities ingezet worden.
0 0
gi0vanni
Duidelijk wel het talent hoor maar inderdaad te veel blessures. Met als kanttekeningen dat Ajax sommige spelers te vroeg weer liet spelen waardoor ze weer geblesseerd raken. Sinkgraven en Cerny dit jaar een laatste kans geven is met hun kwaliteiten en in dit drukke jaar niet meer dan logisch. Maar bij opnieuw langdurige blessures inderdaad op zoek gaan naar alternatieven. Bij de verwachting dat er volgend jaar een aantal spelers voor veel geld weg gaan kan de zoektocht naar versterkingen alvast beginnen.
2 0
AjaxAmsterdam
Daar kan hij ook niks aan doen he!
0 -2
PuurGeluk
Woohoo!!
0 0
RJB1979
Dat is dan uiteindelijk een stuk sneller dan verwacht.
0 -1
De Stift
Lekker toch, dat we binnenkort ook weer over Dolberg, Cerny, Sinkgraven, Veltman en Bande kunnen beschikken. Echt een ongelooflijk brede selectie. Goed om die gasten rustig te brengen en in Jong wedstrijdritme op te laten doen.
1 -4
Aad82
Wat hebben wij in hemelsnaam aan Veltman?
1 -3
FlyingDutchMan
Misschien een vlogje van je naamgenoot kijken, wellicht kom je er dan achter. Zoniet, verwijder je account aub!
0 -2
xstaniox
Binnenkort over Veltman beschikken? Heb ik iets gemist of is het nog steeds de verwachting dat hij pas rond januari weer fit is?
4 0
RedFeather
Dolberg, Cerny, Sinkgraven
Niet lang geleden drie basisspelers
0 -1
Jajijdaar
Cerny is toch nooit echt een onbetwiste basisspeler geweest? Zelfs Sinkgraven ook niet.
4 -2
insectenverdelg
cerny niet, maar Singraven onder Bosz op linksback zeker wel. of dat nu met Nico ook hey geval vraag is een ander verhaal. Zou Daley niet ook als verdedigende moddenvelder met de punt naar voren uit dw voeten kunnen, indoen hij geheel fit is?
1 0
Ruff Rhythim
Prima ! Eindelijk wat vooruitgang voor deze boi.
0 0
AFCA.
Yes! Heerlijk dat ons grootste talent in de selectie weer minuten kan maken! Deze jongen heeft werkelijk alles om een wereldspits te worden. Snelheid, kracht, rustig voor de goal, enorm goed schot, kan zelf een kans creëeren.
2 -3
wendoo9
Wat hebben we toch een mooie selectie als deze twee spelers nog dit seizoen zouden kunnen aansluiten bij het eerste van Ajax ! Heb er gruwelijk zin in morgen en de Cl wedstrijd tegen de Grieken. Heerlijk toch om supporter te zijn van ons aller Ajax ! We mopperen veel op de club, maar stiekem houden we misschien te veel van deze club.
0 0
AjaxPassion
Faciliteer Dolberg in Jong dan ook met goede voetballers om zich heen en ga niet Jurgen en Dani achter hem posteren a.u.b.!

Doe maar Gravenberg, Pasquaali en Bijleveld/Jenssen.
4 -1
AFCA.
Danilo - Dolberg - Kuhn
Gravenberch - Jensen
Pasquali
6 -1
DS
Raar dat er dan niet naar Cerny gevraagd word, maar die zit er volgens mij ook dicht tegengaan aan.
Maandag wellicht een aanval met Cerny en Dolberg in jong?...arme keukenkampioen ploeg....
2 0
433metdepuntnaarlinks
God wat heb ik die lichte voetjes gemist. Huntelaar heeft het geweldig opgevangen en doet het meer dan behoorlijk maar de soms hele fijne bewegingen, het snelle draaien en de enorme rust die hij uitstraalt hebben we allemaal wel gemist. Hopelijk dat hij snel terug is, al hoop ik vooral dat het niet te snel gaat! Maar ik heb het volste vertrouwen dat Ajax dit goed inschat en dat Dolberg zo goed als terug is binnen nu en een paar weken.
2 0
korem
Ik zie sinkgraven echt niet meer terug keren in Ajax 1 en niet omdat ik geen fan van hem ben maar deze jongen is gewoon te veel geblesseerd en niet net als cerny een hele zware blessure wat nu eenmaal tijd nodig heeft. Sinkgraven loopt een beetje van de ene na de andere blessure
1 0
Schwalbino
Ah!
0 0
Mikey Stormram
Als hij zijn vorm van onder Bosz terugvindt en stopt met 100x per wedstrijd uitglijden, hebben we een spits die perfect past tussen Tadic, Ziyech, Neres en Dolberg. Wat een heerlijk dynamische, multifunctionele aanval hebben we dan. Beetje zoals Liverpool met allemaal aanvallers die overal kunnen lopen/spelen!
4 0
Biornha
Dolberg past niet tussen Tadic Ziyech Neres en Dolberg ;) Maar volledig met je eens, dat zou, als het loopt, gewoon een aanval zijn die zo maar 100 goals kan maken in de eredivisie! Echt hopen dat die vorm terug komt!
0 0
Bky
Jaaa, heerlijk nieuws.

Sinkgraven gewoon lekker rustig aan mee doen. Die jongen is nog maar 23. Eventueel contract verlengen en een jaartje verhuren voor op de linksback. Tagliafico en Wober zijn prima voor die positie.
3 -2
wendoo9
Denk dat het een moeilijk verhaal gaat worden om zijn contract te verlengen. Goeie voetballer maar is erg blessuregevoelig. Om nog eens 3 of 4 jaar in de lappenmaand te laten zitten, kan je beter afscheid van van zo speler nemen hoe erg het ook is !
2 0
Web
Dat is goed nieuws, maar alstublieft voorzichtig
2 0
Labrador
Goed nieuws.
1 0
JPM
Mooi van Kasper.

Erg sneu voor Sinkgraven, want hij liet ongekende potentie zien op LB. Zonde.
5 0
MickS
wanneer sinkgraven hier van terug weet te komen, en (snel) weer in vorm weet te komen op het door ons gevraagde niveau, dan is dat bijna een godswonder. Maar ik duim voor hem.
4 0
korem
Ja ik geloof er ook echt niet meer in dat hij terug komt, het zijn ook meerdere blessures geweest en ziet er allemaal gewoon erg slecht uit ! Ik begon dat idee ook een beetje bij Dolberg te krijgen maar hoop dat die er nu helemaal klaar voor is echt een liefhebber van deze spits !!!
0 0
Moozz03
Goed nieuws! Hopelijk kan hij in actie komen tegen het tweeluik tegen Benfica. Topspits die we hard nodig hebben dit seizoen
3 0