Ajax verspeelt fantastische uitgangspositie in extra tijd

ThijsZwagerman, 07-08-2018 om 22:00, 176392 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is Ajax dinsdagavond tegen Standard Luik niet gelukt om de vroeg opgedane, uitstekende uitgangspositie over de streep te trekken. De Amsterdammers lieten Standard in leven en betaalde daar in de extra tijd de rekening voor.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Standard ging de meeste aandacht uit naar Daley Blind. De van Manchester United overgekomen verdediger begon voor het eerst in de basis, ten koste van de alom geroemde jongeling Carel Eiting. Ook Donny van de Beek moest weer op de bank plaatsnemen. Frenkie de Jong speelde eindelijk op zijn geliefde middenveld.

De openingsfase was zonder twijfel voor Standard. De Belgen lieten het initiatief aan Ajax, maar kwamen er zelf een aantal keer bijzonder dreigend uit. Aanvaller Carcela was namens de thuisploeg gevaarlijk met twee schoten van afstand. Daar tegenover wist Ajax alleen een kopballetje van Klaas-Jan Huntelaar in de handen van Guillermo Ochoa te noteren.

De ontlading was dan ook groot toen Dusan Tadic de bal na een heerlijke actie perfect afleverde op het hoofd van Huntelaar. Ochoa was tussentijds al onder de bal door gegaan, waardoor de 34-jarige spits een leeg doel had. Desalniettemin kopte Huntelaar Ajax zeer knap en al vallend op voorsprong.

Kort na de openingstreffer was het André Onana die Ajax in de wedstrijd hield. Sá probeerde de Ajax-doelman te verschalken met een hakje, maar de inzet was een eenvoudige prooi voor Onana. Vervolgens nam Ajax het initiatief over. Eerst ging Tadic na een mooie pass van Ziyech op Ochoa af, maar besloot de Serviër de bal breed te leggen. Een verdediger kwam ertussen en de kans was verkeken.

Een minuut later maakte Tadic deze, achteraf gezien, verkeerde inschatting dubbel en dwars goed. Ziyech bediende Neres met een weergaloze pass. De Braziliaan controleerde en legde de bal terug op Tadic. De aankoop van Ajax schoot de bal vervolgens onberispelijk in de hoek, buiten het bereik van Ochoa. Ajax zat, na een weifelend begin, op rozen.

Een minuut voor rust leek Lasse Schöne de wedstrijd nog mooier te maken. De ervaren Deen schoot een vrije trap van een behoorlijke afstand op de lat. Door de zwabber die Schöne aan de bal meegaf, stond Ochoa op het verkeerde been. De Mexicaan zal zich dan ook gelukkig prijzen met het feit dat de bal via de lat over het doel verdween. Standard stelde hier voor de rust weinig meer tegenover. Een aantal ongevaarlijke afstandschoten waren de enige wapens waarmee de Belgen Ajax pijn probeerde te doen.

Na de rust begon Ajax wervelend. Tot twee keer aan toe was Ziyech dicht bij de 0-3, maar de spelmaker zag beide keren zijn inzet naast verdwijnen. De eerste keer door zichzelf, de tweede keer doordat de bal door een verdediger geblokt werd. Na dit tweetal kansen verloor Ajax de grip op de wedstrijd. Standard Luik drong aan, in de wetenschap zichzelf aan een betere uitgangspositie te moeten helpen dan op dat moment het geval was.

Na 67 minuten zetten de Belgen een goede stap in die richting. Carcela nam het doel van een behoorlijke afstand onder vuur en verschalkte Onana met zijn inzet. De Kameroener zag er overigens niet helemaal goed uit, terwijl Carcela van Tadic ook aardig wat ruimte kreeg om te schieten.

Standard was terug in de wedstrijd en de tot dan toe opvallend tamme supportersschare van Luik stond opeens weer met man en macht achter de thuisploeg. Ajax kwam er sindsdien nog maar mondjesmaat uit, terwijl Standard de druk gigantisch opvoerde. Opvallend genoeg was de grootste kans dan wel weer voor Ajax. In de 83e minuut moest Huntelaar de Amsterdammers, na een prachtige combinatie met Tadic, namelijk op 1-3 brengen, maar de spits verzaakte zijn tweede van de avond te maken en schoot recht op Ochoa. Even daarvoor had Emond namens Luik nog wel op de paal gekopt.

Na deze mogelijkheid nam Ajax het initiatief weer over van Standard en met Van de Beek en de debuterende Zakaria Labyad in de ploeg als vervangers van respectievelijk Ziyech en De Jong, werden de Belgen weer wat verder teruggedrongen dan halverwege de tweede helft het geval was. Grote kansen creëerde Ajax echter niet.

Aan de andere kant ging Standard nadrukkelijk op zoek naar een strafschop. De Belgen, moed puttend uit de zes minuten blessuretijd, drongen in de absolute slotfase nog een keer fanatiek aan en verdiende de zo vurig gewenste strafschop. Mazraoui legde zijn directe tegenstander met licht contact neer. De scheidsrechter ging mee in diens zoveelste roep om een penalty en legde de bal op de stip. Invaller Emond benutte deze buitenkans en bracht Standard zodoende diep in de blessuretijd op gelijke hoogte.

Het 2-2 gelijkspel is geen slechte uitgangspositie, zeker niet met dank aan de twee uitdoelpunten. Feit is wel dat Ajax het zichzelf veel makkelijker had kunnen maken en volgende week dinsdag opnieuw vol aan de bak zal moeten om ook de derde voorronde van de Champions League te overleven.

Opstelling Standard Luik: Ochoa; Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai; Marin, Agbo, Bastien (76' Cimirot); M'Poku (85' Djenepo), Sá (66' Emond), Carcela
Wissels: 
Gillet, Vanheusden, Cimirot, Emond, Pocognoli, Djenepo, Miangue

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico; Schöne (89' Eiting), De Jong (79' Van de Beek), Ziyech (73' Labyad); Tadic, Huntelaar, Neres
Wissels:
Lamprou, Kristensen, Wöber, Van de Beek, Eiting, Labyad, Sierhuis

Doelpunten:
19' Huntelaar 0-1 
34' Tadic 0-2
67' Carcela 1-2
90+4' Emond 2-2

Kaarten: 
Geel: Fai (Standard Luik), Tagliafico, Ziyech
Rood: -

Bijzonderheden:
- De wedstrijd is voor iedereen gratis te zien bij Ziggo.
- Daley Blind start voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis.
- Kasper Dolberg zit niet bij de selectie; deze 22 spelers zijn wel in Luik.
- Ajax Showtime sprak voorafgaand aan de wedstrijd met Jelle van Damme. Het interview met de oud-speler van zowel Ajax als Standard Luik, lees je hier.
- Mocht Ajax het tweeluik winnen, dan speelt het tegen Dinamo Kiev of Sparta Praag.

In stijl het nieuwe seizoen binnen? Koop een WZAWZDB-zonnebril of bekijk de andere producten in de AS Webshop.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KvD90
Er heerst voornamelijk teleurstelling, omdat de riante voorsprong werd weggeven. Als iemand vooraf een 2-2 had voorspeld, had ik er meteen voor getekend. Zonde dat bij de meeste het negativiteit overheerst. Bij mij de eerste dag ook. Maar bij winst zijn we gewoon door. Dit moet in combinatie met onze individuele klasse en een kolkende arena zeker te doen zijn. We hebben gewoon de betere papieren op het moment.
0 0
Mokum<3destad
Sorry, maar THG blijft een prutser. Neres vanaf links was een complete mislukking. Huntelaar en Ziyech moesten samen druk voorin zetten. Het middenveld was veel te zwak en we werden al gedurende de hele wedstrijd voor bij gelopen. Ziyech was juist het mannetje die nog een beetje power op het middenveld kon brengen. Nu liet je hem voorin hangen met The Hunter. THG is een tactische onbenul die zich elke wedstrijd meent aan te kunnen passen. Aanpassen aan wat? Het is prima om meerdere systemen te kunnen spelen, maar THG is een koning in spelers op de verkeerde plek neer te zetten. We kunnen van alles blijven kopen. Zodra er geen vaste samenstelling ontstaat zal er niks veranderen. Ik zal wel weer negatief worden bevonden, maar dit is mijn mening en ik hoop dat ik er naast zit. Helaas zie ik weinig positieve aanknoop punten onder THG.

THG is geen Ajax coach en kan niet met de druk om gaan. Het zit in de Ajax filosofie om je zelf daadwerkelijk de beste te voelen en het hoogst haalbare er uit te halen. Dit moet ook terug komen in onze speelwijze met lef, bravoure en passie. Een coach die ons bijna elke wedstrijd anders laat spelen en nul bravoure heeft kan deze jongens niet motiveren om elke wedstrijd alles te geven. Prima om een tactische analyse te hebben over je tegenstander, maar dit is de f*cking eredivisie. Wij horen hier tegen elke stander onze wil op te kunnen leggen. In de CL snap ik best dat je je aanpast. Dat is ook het niveau dat wij nastreven. Sorry maar 2-2 tegen Standard Luik is in mijn ogen slecht. Het resultaat niet, wel als je 0-2 voor stond. Ik zie geen stijgende lijn en kijk naar een falende coach die in meerdere opzichten faalt.
0 0
diehard
Voor al de te optimistische fans.. jullie snappen zelf toch ook wel dat je met een trainer als ten Hag de successen gaat behalen die je zogenaamd voor ogen hebt.. structureel klopt het niet bij ons aller ajax en vanuit daar mogen we onze optimisme bepalen
0 0
blessure
Het is toch niet te begrijpen, dat Ten Hag, Neres weer links buiten zette?
Die jongen heeft alle wedstrijden , vorig jaar, rechtsbuiten gespeeld.
Zo haal je op voorhand, de automatisme”s er uit.
2 0
BillSplate
Houd er ook rekening mee dat ze op een groter veld spelen en dat zijn ze niet gewend. De ruimtes tussen de linies moeten dan echt compact blijven. Nou is Barcelona andere koek, maar in Camp Nou hebben we het ook gemerkt. Zo'n groot veld zijn we gewoon niet gewend.

Daarnaast was communiceren niet echt mogelijk vanwege het geluid vanaf de tribunes. Ze hadden tijdens de drinkpauze meer elkaar moeten wijzen op de afspraken en Ten Hag had Schone er eerder uit kunnen halen. Is wel weer een wedstrijd waarin ze een hoop geleerd hebben. Standard is een stuk fysieker, maar toch redelijk goed tegen gespeeld in die heksenketel.
1 0
Balgobind
Blind was ijzersterk. Zyech Mazroui en Schone zeer matig. Al met al 2-2 is een prima uitslag waarmee je het volgende week kan afmaken. Aan de andere kant mag je dit nooit meer weggeven. Zyech en Huntlaar moeten die 1 op 1 kans gewoon af maken.
1 0
Boer Gijs
Psychologisch is 2-2 wel beter dan 1-2. Je moet nu gewoon voor de win spelen en niet gokken op 0-0. Hoop ook dat Hagout dat snapt. Bij 1-2 winst gisteren zouden we vast veel te ingehouden beginnen volgende week. Nu is er alle wil in het team om de boisheid om gisteren om te zetten in een goede wedstrijd thuis. Met een capabale yrainer die dat managed win je thuis overtuigend met 3-1 of zoiets.
0 -2
Minsc
Minder dan 10 taalfouten, goed verhaal.
0 -2
Babayaka
Het vele vallen van luik werd uiteindelijk toch beloond,
Dit blijft dweilen met de kraan open.
Maar schone en de jong zijn wel lachwekkend op het middenveld. De jong kan er op het middenveld weinig van, vindt hem als inschuivende verdediger veel beter.
Dus dump de verdedigende in de weg lopende middenvelder nu een x.
0 -1
Barra
Volgens mij heb je echt een hekel aan de Jong, want ik zie je vaker op hem afgeven terwijl hij gisteren gewoon redelijk speelde. Het systeem klopte niet met onze 10 die het teveel liet lopen bij balverlies, want je zag de Jong en Schone veelal inzakken om voor de verdediging een mannetje op te vangen. Hierdoor was er te weinig pressie op het middenveld en werd je heel vaak overlopen. Ik vond Ziyech erg slordig en slecht spelen, maar hij zet wel Tadic 2x alleen voor de keeper. Dat is ook zijn grootste valkuil, enorm slordig en veel balverlies en teert op 2 goede momenten.
0 0
Babayaka
Nee geen hekel, maar als middenvelder komt hij nog te kort, althans is hij niet zo goed als velen zeggen. Veel ballen gaan ook breed en opzij.
Ok wint hij te weinig duels op het middenveld. Dus de verdediging staat continue onderdruk. Zeker als schone er ook weinig van bakt.

Vanuit achter uit heeft hij het spel voor zich, en heeft hij het overzicht en de ruimte om wat te doen met de bal.

Althans dat is mijn eerlijke observatie van een wedstrijd op het middenveld, maar het was me al eerder opgevallen.
1 0
Boer Gijs
We missen gewoon Kluivert
2 -4
Dexy
Een controleursblok Frenkie-Schöne is echt te lachwekkend voor woorden. Frenkie kan helemaal niet in een controlerende rol op het middenveld spelen. Als controleur/VM moet je positievast zijn en positioneel kunnen denken, en dat is nou juist wat Frenkie niet kan. Hij is namelijk een speler die altijd de vrije ruimte opzoekt of de vrije ruimte indribbelt. Als controleur ben je dan totaal ongeschikt. Een beetje een vergelijkbaar verhaal als Sinkgraven die onder De Boer als linkercontroleur werd opgesteld tegen Rapid. Die kon die rol destijds ook totaal niet goed invullen, omdat hij daar als speler niet geschikt voor was.

En dan Lasse, tja, dat is gewoon over en uit als basisklant. Bosz wist zijn zwakheden te camoufleren door een zeer compacte restverdediging om Lasse heen te bouwen, maar nu de meeste spelers van het Bosz-jaar vertrokken zijn komen alle zwakheden van Lasse bovendrijven. Hij is ontiegelijk traag, hij denkt niet positioneel en hij brengt zijn teamgenoten in de problemen met riskante passes die tot gevaarlijk balverlies leiden.

Net zo lachwekkend vind ik het geschuif van Ten Hag op de LCV-positie, en dan met name het uitproberen van spelers die daar helemaal niet thuishoren (Blind en Frenkie). Beide hebben echt niets van een centrale verdediger, maar Ten Hag blijft ze maar opstellen op die positie. En dat terwijl onze enige echte LCV van de selectie, Wöber, op de bank wordt neergezet... Onbegrijpelijk.

Vanaf nu zou ik zo gaan spelen:

Tadic----Huntelaar----Neres/Ziyech
-------Frenkie------Van de Beek-------
--------------------Blind---------------------
Tagliafico-Wöber-De Ligt-Mazraoui
Onana

Veel meer verdedigende balans, spelers komen zo meer in hun kracht te spelen i.p.v. dat ze op posities worden gezet waar ze helemaal niet thuishoren.
2 -1
BillSplate
Snap niet dat Schone met een professionele sprinter aan de slag gaat om zijn wendbaarheid en sprintsnelheid te verbeteren. Hij is altijd al traag geweest en nu hij wat ouder wordt en het voetbal dynamischer wordt, trekt hij het niet meer. Zelfs op zijn leeftijd kan hij nog wat leren.

Huntelaar ging ook nog trainen met een bekende oud-sporter, zodat hij helemaal fit zou worden. Hij scoort misschien minder, maar fit is ie wel.
0 0
JesperOlsen74
Een dag later, nog steeds een kater.
Wat n ontzettende slechte wedstrijd. Wat zonde/slecht om een 2-0 op deze manier te verspelen.
Ik vind Ten Hag toch wel een tactisch onbenul. Iedereen hier op AS zag het aankomen, maar meneer Ten Hag liet alles lekker staan en was veel te laat met wisselen.
Om over de wissels die hij deed nog maar te zwijgen.

Wel goed dat iedereen weer met beide beentjes op de grond is, want Ajax zou wel ff met twee vingers in de neus kampioen worden.
Als het team niet goed staan, de balans weg is en de motivatie ontbreekt, kun je 11 wereldvoetballers hebben, dan wordt het nog niks.
1 -3
chrisjuhhh
De eigenwijsheid die ook bij Bosz aanwezig was en of dat nu altijd goed is betwijfel ik .
Maar elke tactiek sneuvelt bij een scheids als gisteren daar doe je helemaal niets aan .
1 -1
De Meer 020
We missen een echte vleugelflitser. Neres doet teveel in de combinatie. Hij heeft rendement maar moet veel vaker zijn man opzoeken en ervoorbij gaan. Tadic en Ziyech zijn meer de mannen van de pasjes. Verder vond ik het een fout van Ten Hag om de 2de helft niet Donny of Eiting erin te brengen als 3de middenvelder ipv Ziyech. Nu bleef het 3 tegen 2 omdat de 10 veels te diep stond en weinig meeverdedigde. De punt naar achter is veel beter omdat de 6 dan standaard hun 10 oppakt. Nu moesten de controleurs ( de jong en schone ) steeds mannetjes overgeven wat duidelijk niet goed ging. Tagliafico is de 1 tegen 1 ook geen held. Word redelijk makkelijk op het verkeerde been gezet. Wel een winnaar. Ben een groot fan van Frenkie maar zal de bal soms sneller moeten inspelen. Je moet niet draaien om het draaien maar dit alleen toepassen als de situatie erom vraagt. Xavi en Iniesta houden het tempo altijd hoog en gebruiken hun techniek alleen wnnr alle passingslijnen worden afgedekt. Had wel een geniale opening in de 2de helft. Vond dat ze soms makkelijker de bal in bezit moesten houden. Dit was ook mogelijk maar er was steeds 1 iemand die toch geforceerd de steekbal wilde geven. Het is zeker niet gespeeld. Carcela is een geweldige speler en die Marin is ook wel handig. Tel daarbij hun fysieke op en het word nog heel lastig volgende week.
4 0
BillSplate
Vond Neres helaas onzichtbaar. Kreeg niet zo vaak de bal, maar mocht van mij wel meer meeverdedigen door achter de back aan te huppelen. Daar wordt ie niet blij van, maar dan zal ie er alles aan doen om de rollen om te draaien.
0 0
chrisjuhhh
Hij overschat Schone ermee die heeft hij veelt e lang laten staan .
Hij had beter 2e helft na 10 minuten moeten ingrijpen met vd Beek voor Schone eerst en erna Eiting voor Ziyech , dan was het plaatje beter geweest .

Frisse gogme spelers ipv eigenwijze spelers .
En neres naar rechts .
2 0
ajaxrulesz
weet je wat we echt missen?? een knappe spits, een type ivan santini van anderlecht die benut zulke kansen wel zoals huntelaar ze allemaal naast trapte gisteren. NEres en ook Tadic werden er zichtbaar gefrusteert van dat de spits zulke opgelegde kansen missen, en terecht!. Neres geeft ze echt panklaar op de cm bij huntelaar die ze dan nog weet te ferprutsen. als je dergelijke kansen maakt, wordt het vertrouwen ook veel groter in het hele team.
1 -1
De Meer 020
Geef ik je ook gelijk in. Hij heeft niet meer de rust van vroeger om zulke kansen af te maken. Waarschijnlijk ook de reden Wrm hij op de bank zat bij Schalke. Heel vreemd want spitsen worden vaak trager maar raken dat Torinstinct zelden kwijt. We missen zeker ook iemand die er vaak voorbij gaat op de flanken. Dan houdt je die backs ook wat rustiger want die durven dan niet meer zo makkelijk naar voren te gaan
2 0
BillSplate
Ben ik wel even benieuwd naar welke spelers op die leeftijd nog steeds zo'n goed torinstinct hebben. Zlatan, Romario, C. Ronaldo en Batistuta? Dat waren ook wel spitsen van een nog hoger niveau dan Huntelaar. Zelfs Van Nistelrooij had het lastig en scoorde niet zo vaak meer bij Malaga.

Daarnaast hebben veel spelers op een lager niveau gespeeld waardoor ze bleven scoren. Huntelaar speelt wel gewoon op topniveau in z'n eigen land.
0 0
ajaxrulesz
een blunder om hem terug te halen, en al helemaal om te verlengen maar ja het is een echte ajaxied he, dat is belangrijker dan kwaliteit.
0 0
AFCA_OneLove
Maak je de 100% kansen af win je hier 2-5.

De penalty was makkelijk gegeven maargoed, je kan m geven. Afstandschot was slecht van Onana.

Mazroui stond te slapen want gaf erg veel ruimte weg. Maar voorderest heb ik wel een Ajax gezien die in een paar tikken vrij voor de keeper kan staan.
2 0
JehovaGetuige69
Hopelijk volgende week orejuela of eventueel kristensen
0 -2
mickey2602
Ja hoor,1 mindere wedstrijd van Nouss en we willen alweer een andere back? Van deze fouten leert ie juist,als hij nou dezelfde fout in 4 wedstrijden achter elkaar maakt,dan kan je eens gaan denken om te wisselen. Maar niet nu al,kom op zeg.
0 0
Inhartennieren
Inderdaad! Wat een onzin.
Die jonge speelt erg goed.
Laat m n keer n fout maken, Ziyech en Huntelaar hadden de wedstrijd gewoon dood moeten maken, en Tadic had niet zo slap moeten verdedigen.
1 0
chrisjuhhh
90 4 penalty en hier om maakt iedereen zich druk ?

Warmte speelde ook mee tnv verdedigende team ( niet echt excuus).

Fout Ten Hag , Schone te lang laten staan beter is om hem als 12e man in te brengen
Fout Ten Hag , Neres op links je devalueer hem enorm mee .

Conclusie na gisteravond voor Komende woensdag 15 -08 winst 3-1 , want Standaard had die scheids wel heeel erg mee zeg .
6 0
JehovaGetuige69
Klaas-Jan is echt geweldig belangrijk alleen heb ik soms het idee dat hij teveel doet. Als voorbeeld hij speelde af en toe echt op het middenveld voetballend mee , nadat hij had meeverdedigt. Toch zie ik liever dat unser Klaas voorop blijft en dat het middenveld zelf zijn vuile werk opknapt.
EDIT : Dan moet je wel loopvermogen op het middenveld hebben
0 -1
SuaSulejAjax
Ajaxshowtime vorige week na Sturm Graz over Ten Hag: Lekker bezig Ten Hag --> 10 duimpjes omhoog, 1 duimpje omlaag
TenHagOut --> 1 duimpje omhoog, 10 duimpjes omlaag.

Ajaxshowtime na Standard Luik over Ten Hag: Laten we Haggie een kans geven --> 1 duim omhoog, 10 duimpjes omlaag
TenHagOut --> 10 duimen omhoog, 1 duim omlaag

Heerlijk wat voor korte termijn visie velen hier hebben haha. Waaien allemaal mee met de waan van de dag. Ben blij dat jullie het beleid niet bepalen bij Ajax, anders staat er na elk verlies of gelijkspel een nieuwe coach
3 -1
Red Devil
Waardeloze instelling bij een groot aantal spelers van Ajax in de 2e helft en die overtreding waaruit die penalty kwam sloeg helemaal nergens op.
ten Hag moet ze eens goed duidelijk gaan maken dat er inzet wordt geeëist en wie daar niet in meegaat lekker ken gaan banken.
ook Onana moet eens wakker geschud worden want hij is wel heel erg slordig bezig de laatste weken.
Schöne had er na een half uur al af gemoeten want die was echt slecht gisteren.
Als de mentaliteit niet verandert bij veel spelers krijgen we net zo'n waardeloos seizoen als afgelopen jaar.
Bij 0-2 geloven de dames het wel maar dan moet je gewoon voor meer goals gaan voor de fans die veel geld uitgeven om hun cluppie te volgen maar daar hebben de spelers maling aan.
5 0
ajaxrulesz
Schone is alleen op basis van zijn looks een deense viking, kan totaal niet bikkelen.
0 0
Wereld
Vind ook dat Erik had moeten ingrijpen, want je zag dat de backs continu 1 op 1 stonden en ons middenveld was nergens te zien (en de buitenspelers meestal ook niet). Frenkie en Lasse gingen de hele tijd 1 meter voor Matthijs en Daley staan en ik denk niet dat zij ineens veel betere passes van die positie kunnen versturen dan Daley of 3 man passeren..
1 0
Wereld
Overigens vond ik het belachelijk dat de enige actie van Labyad in die invalbeurt een schot van 45 meter was, die ook 45 meter over het doel ging. Dan begrijp je niet waar het om gaat.

Ook maakt Erik Neres zelf onschadelijk door hem op links te zetten (en dat ook nog tegen een snelle rechtsback..), terwijl Tadic ook gewoon op links kan.

En Schöne had je al meteen moeten wisselen toen hij de bal zo eenvoudig verspeelde rond minuut 70, wat niet afgestraft werd. Daarna deed hij het nog eens dunnetjes over en mocht hij nog steeds blijven staan..
5 -1
Wereld
Als die lange rooie spits er volgende week in staat, zou ik zo spelen:

Onana
Mazraoui - De Ligt - Wöber - Tagliafico
Blind/Eiting
V/D Beek - Ziyech
Neres - KJH - Tadic

Later zet je Frenkie erbij, bijv. voor KJH en dan zet je Ziyech maar een stukje naar voren/vrije rol.
0 0
Bobbaasje
Die lange rooie spits is; Emond.

Ik vond hem met Carcela samen de beste aan Standard Luik kant.
0 0
Wereld
Ik ook, daarom zou ik Wöber daarop zetten, want Blind is niet kopsterk en geen echte verdediger. Frenkie kan wel koppen, maar denk dat hij toch afgetroefd zou worden door zijn fysiek.
0 0
EuforischeRealist
Die linksbuiten die inviel en de penalty mee kreeg (en vlak daarvoor er ook al bijna 1 versierde) deed het ook niet onverdienstelijk anders.

Zoals voorspeld was het bij hun veel op kracht en opportunisme, maar ik vond Ajax bij vlagen erg onrustig in balbezit.
1 0
Godenzoon88
Nooit fan van blind geweest. Passieve speler met af en toe een leuke pass. Te licht voor het middenveld.
3 -3
Mauroafca
Ook niet gezien dat hij gisteren de beste man van het veld was? Won al zijn duels.
2 -5
vasofiets
laat zijn man lopen net als veldman
2 0
Godenzoon88
Dus als je al je duels wint ben je de beste man van het veld?
0 0
DarkDefender
Het was even zuur, maar gelukkig valt de schade nog mee en zijn ze hopelijk weer even wakker geschud. We hebben in elk geval nog steeds de beste uitgangspositie. Volgende week gewoon een fantastisch sfeertje maken in eigen huis en het dan alsnog afmaken. Wel hoop ik dat we Neres dan gewoon op rechts zien. En er moet wat gebeuren op het middenveld, want daar konden ze soms zo makkelijk doorlopen.
0 0
Superman
Middenveld te veel van hetzelfde, geen breker, beter is Ziyech-Blind-Beek.
Nerez op rechts en Tadic op links.
Het is toch niet zo moeilijk Eric.
1 0
gras
Je kunt best met drie aanvallende middenvelders spelen. Kijk eens met welk middenveld Bosz Vitesse liet spelen. Daar speelde Veijnovic controlerend.

Het punt is dat je wel vol druk moet zetten. En daar is ten hag gewoon veel te laf voor. maar als je dan toch afwachtend speelt, bewaak de passlijnen dan beter en zet op het middenveld druk. Hou je linies meer compact kantel naar waar de bal is. Niets van dit alles.

Het was alsof ze voor het eerst samen speelden. Deze man heeft de beste selectie in 15 jaar en doet er werkelijk niets mee. Neres verkrachten op links. Hoe kom je er bij en belangrijker nog, hoe kom je er mee weg.
1 -1
ajaxx123
Kan iemand mij vertellen hoe het drukzetten bij Ajax er op dit moment uitziet? Bij Bosz was een duidelijk plan voor wat betreft het drukzetten. Bij Ajax heb ik de afgelopen wedstrijden dit 0,0 gezien. Sturm Graz uit zag je Huntelaar constant zwaaien met z'n armen en Ziyech liep van links naar rechts de 100 meter. Best zorgelijk dat je 0 lijn ziet, bij Bosz was een lijn te zien. In de voorbereiding al, ook al liep het daar niet goed. Je zag wat Bosz wou. Met Ten Hag zie ik dit nog niet terug..
0 0
blessure
Superman, super zo”n opstelling.
Ten Hag blijft volharden, in 3 aanvallende middenvelders.
Dit is vragen om problemen, als je zonder breker speelt.
Standaard ging met vier middenvelders spelen en AJAX werd overlopen.
Ten Hag heeft een lesje gehad, hoe je tactisch moet wisselen.
Ook in de eerste helft, kon Standard, regelmatig, wel is waar van afstand, op het doel schieten.
1 0
HilversumNoord
nou inderdaad. het is niet zo moeilijk. hij ziet toch ook wel in de 2e helft dat je met Ziyech-Tadic-De Jong heel veel risico loopt? de jongens werden moe, werden totaal overlopen en deden verdedigend ook niets meer...
1 0
MarcoB1971
tjonge tjonge wat een negatieve reacties weer gelijk. 2-2 is niet slecht, hadden het inderdaad niet zover moeten laten komen, maar dit is de derde wedstrijd van Ajax. En waar iedereen lyrisch over Tadic, vind ik dit maar gedeeltelijk. Aanvallend een meer dan uitmuntende toevoeging. Maar let maar eens op hoe vaak hij zijn man laat lopen. Dat eerste doelpunt is zijn schuld.
En iedereen roept nu dat het weer het oude Ajax is een voorsprong weggeven en het te licht opnemen. Maar ik wil de reacties van iedereen van afgelopen week nog weleens nalezen: dat wordt een makkie voor Ajax. Niets is in het voetbal tegenwoordig makkelijk. Steun je club nu eens hou op met bashen van Ten Hag. Vorige week was het allemaal fantastisch en nu was het allemaal niets.Nogmaals ze zijn pas 3 wedstrijden onderweg. Luik heeft al 3 volledige wedstrijden extra in de benen.
6 -1
HilversumNoord
Ik ben het deels met je eens alleen wat ik gewoon vervelend vind, is dat Ajax niet leert. nu hebben we Labyad weer gekocht. Komt fysiek gewoon tekort. We zien toch allemaal dat je fysiek iemand op dat middenveld nodig hebt? en weer na de 2-1 die koppies. Er staat niemand op bij Ajax. Dat had ik wel verwacht met Tadic, Ziyech of Blind. Dit is al 2 jaar zo en het veranderd niet. Daarom baal ik zo dat Bosz weg is. De 5 seconde regel. Knokken. zonder Bosz hadden we het niet gered hoor naar de finale. Baal gewoon van de beslissingen binnen Ajax. En dat is een manke van Overmars en Van der Sar.
1 -1
w86
Ik ben het met je eens dat Tadic die Carcela te makkelijk laat schieten bij de 1-2, maar het is wel vreemd dat hun beste man door ons gedekt wordt door een aanvaller.
0 0
ossenaar
Helemaal mee eens. Men beseft niet dat we pas 3 weken met een volwaardige selectie aan het werken zijn aan een stabiel efltal. Ik zie dit soort wedstrijden als een prima leerschool en deze uitslag zorgt ervoor dat Ajax er volgende week volle bak tegenaan moet.
1 -1
GvanderK
Komt goed, in de Arena winnen we.
0 0
Aspers73
Vond Ajax ook al stonden we 2-0 voor de hele wedstrijd erg matig voetballen. F de Jong op het middenveld vond ik niet veel, zie liever Eiting daar.
2 0
blessure
De Jong heeft het niet laten zien.
Inderdaad Eiting is een betere oplossing, hij versnelt het spel, de Jong blijft maar lopen met de bal en brengt er daardoor geen snelheid in.
0 -1
VivaEspana
Frenkie had een mindere wedstrijd, maar dat kan gebeuren toch. Nico, Neres, Klaas, Labyad, Schone, Blind om er een paar te noemen hadden ook hun dag niet.
Ik geloof wel in Frenkie op het middenveld. Betere keuze dan Eiting.
1 0
HilversumNoord
snap ik ook niet inderdaad. De vorige wedstrijden ging toch goed? als je toch iemand wilt slachtofferen. doe dan Schone. Eiting hoort erin voor de balans...
0 0
w86
Vond Frenkie aan de bal wel sterk, maar dat is hij vanuit de verdediging ook. Voor het middenveld is het inderdaad niet veel toegevoegde waarde.

Overigens wel vreemde wissels: je volledige middenveld eruit..? En ondanks mijn vertrouwen in Eiting vond ik dat 2 minuten voor tijd ook niet heel handig..
1 0
WillyBrokamp
Ten Hag zal toch hopelijk nu wel gezien hebben dat Schone - met alle respect - verdedigend tekort komt. En Neres op links is ook geen weelde. Benieuwd hoe hij dit op gaat lossen. Luik pakte het in de tweede helft anders aan. Daar hadden we geen antwoord op. Nog niets aan de hand maar wel een wake-up call.
3 0
ETM
Nou het moet volgende week veel beter. Luik is echt 2 klassen beter dan Sturm Graz. Ruimte om te voetballen en ze zijn echt minimaal gelijkwaardig aan Ajax. Ajax moet in de Arena vooral velen malen beter staan. En de Arena moet kolken. Dat Ajax thuis dag en nacht kan verschillen zeker in Europa hebben we vaak gezien. Het zal moeten. Die Luikers gaan scoren. Niet op een minimaal gelijkspel spelen, maar vol voor de winst! Meer scoren dan zij. Dat had gisteren qua kansen al gemoeten. Volgens mij is hun laatste linie zeker niet de sterkste.
0 0
Noxin
Alle clubs hebben het nu gezien: zolang je gewoon met de bal aan de voet begint te rennen, staat iedereen bij Ajax naar elkaar te kijken omdat ze niet weten wat ze moeten doen. En ja, zoiets mag je een trainer aanrekenen.
1 -3
Cello
Wat een reaktie's hieronder zeg!. Tuurlijk het is zuur dat we de 0-2 voorsprong weggegeven hebben, maar in een uitwedstrijd scoren (zelfs twee) èn niet verliezen is nog helemaal niet zo slecht hoor.
Er zijn fouten gemaakt, zaak om daarvan te leren!. En nee, ik wil hiervan niet eens Ten Hag de schuld geven, immers zijn mannen deden bijna alles goed de eerste 60-65 minuten. De mannen op het veld maakten wel de fout (niet TH dus) om de duels aan te gaan met de fysiek sterkere tegenstanders en daar verloor je de grip op de wedstrijd.
En in de periode tot de eerste Luik-goal hebben we de kansen niet 'gewoon' afgemaakt. Scoor je de 0-3 dan was de kans groot geweest dat het geloof bij Luik over was. Nu valt de Luik goal en komt het geloof bij Luik terug in combinatie met dat onze mannen de duels aangaan op fysiek die ze verloren en de 2-2 komt ook nog.

Leren van de les en dan in Amsterdam erop en erover, want kom je daar op 1-0 of 2-0 dan zie ik Luik niet meer terugkomen, mits men nu leert van de fouten.
5 -2
hakkietjakkie
Ik wil niks horen over dat het een onterechte penalty was. Ajax verdiende niet eens gelijk te spelen! We mogen blij wezen dat we niet met een giga nederlaag de tv uit gezet hebben.

Standard had zo ongelofelijk veel kansen! 21 schoten hebben ze gevuurd!
Ja Ajax had eerder die derde moeten scoren (Huntelaar had moeten afleggen en Ziyech had em er ook in moeten schieten) maar voor Ajax de 0-1 maakte had Standard al 2/3 moeten scoren.

In minuut 55 riep ik al dat Ajax het nog ging weggeven.

Zo ontzettend jammer! Maarja volgende week weer een nieuwe kans.
3 -3
Meijer3891
Wat een ongelooflijk onzin schrijf je toch..
0 -1
Bky
Ik betwijfel of je in de 55 minuut dat riep. Als je namelijk die statistiek van 21 schoten er bij pakt moet je echt stront in je ogen gehad hebben tijdens de wedstrijd als dat je argument is dat we een "giga nederlaag" moesten lijden. Standard kwam niet door het centrum, die zat namelijk potdicht en ze gingen hierdoor voornamelijk maar wanhoopspogingen van afstand proberen. Van de 21 waren er maar 3 (!) op doel! Afstandsschoten =/= kansen.

Beetje spelen met de statistieken zodat het extreem negatief lijkt. Nergens voor nodig. Dat weet jij ook wel.
4 -2
Bjorn
Kijken de samenvatting nog maar eens terug. Wat hebben we gruwelijke veel mogelijkheden weggegeven vandaag. Op deze manier zijn we de sjaak volgende week.
3 -1
Lagasj
Wat gaan we doen, heren.... consolideren of blijven aanvallen.
Een goede coach maakt dit Ajax duidelijk dat het altijd moet blijven aanvallen en proberen te scoren en nooit maar dan ook nooit met elf man op je eigen helft gaan staan om je kleine voorsprong te verdedigen.
Ten Hag had zijn ploeg in de tweede helft naar voren moeten schreeuwen dan had hij die domme wissels ook niet hoeven te maken.
Ik hoop dat de heren van de staf beseffen dat ze er keihard uitvliegen als Ajax zo blijft aanmodderen na een voorsprong.
Aanval kiezen en nauwkeurig pasen om de bal in de ploeg te houden, klootzakken !
0 -2
PetrusKeizer
is het al pasen?
0 0
Vanzandje
Dikke entrada, alle ajacieden 90 minuten lang. We pakken ze
2 0
AjaxAdam1900
Dit is echt ontzettend klote. Hoe kan je een voorsprong van 2-0 weggeven. Uiteindelijk gaan we gewoon door, maar dit is zo onnodig. Typisch..
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen weten:

Zoals bekend de verhalen over Rapid Wien, na een 0-2 voorsprong te hebben weggegeven.
Ook de interviews staan erin.

transfer nieuws:

Roma directeur Monchi heeft een bod van 40 miljoen uitgebracht op David Neres.
Dit is door Marc Overmars afgewezen, niet te koop.

(Telegraaf van woensdag)
0 0
Ajaxfan16
Mensen kap eens met dat gezeik en vooral op Ten hag. Als Ziyech gewoon dee 3-0 maakt is het klaar, laat standard hun koppie hangen en kan je misschien de 4de maken en nee ik geef nu niet Ziyech de schuld, maar om nou ten hag overal weer de schuld van te geven is bullshit. Ik heb bij vlagen een goed ajax gezien. Helaas laat ajax het na 60 minuten een beetje lopen, maar 2-2 is nog prima en ajax maakt dit volgende week gewoon af.
4 -2
Woodenshoe
Hehe.... Man man wat een negatieve tendens... Vooraf iedereen lyrisch over de opstelling, achteraf kan ten Hag er helemaal niks meer van....
2 0
NouriVandeBeek
Dat 2e doelpunt frustreert mij niet zo eens. Had nooit de illusie dat Mazraoui geen beginners fouten ging maken.

Dat eerste doelpunt maakte mij heel zuur. Heel de wedstrijd was het probleem al de zone centraal voor het 16 meter gebied. Standard had daar zoveel ruimte. Onbegrijpelijk dat Ten Hag niet heeft ingegrepen. Ze mochten schieten tot dat er eindelijk eentje invloog.
3 -1
didierajax020
Voelt als een verlies. Baal zo.
3 -2
Paap
Ik snap je. Als wij volgende week verliezen, dán gaat deze wedstrijd pas voor mij als een verlies beschouwd worden. Winnen we of spelen we gelijk (0-0 of 1-1) (waar ik gewoon voor de volle 100% vanuit ga) is er niks aan de hand en zijn we deze wedstrijd alweer gauw vergeten! :-)
4 0
diamanti
Tactisch staat dit elftal verschrikkelijk slecht. Eerste helft kwamen de kansen al te makkelijk, maar Standard was zo onbeholpen dat ze er geen 1 in kregen. Wat Schone nog in dit elftal doet is mij echt wen raadsel.
5 -2
Marcdaan1971
Wat een verschrikkelijk domme actie, een schop naar de poten, van Mazraoui. Een pupil van 14 ziag aankomen dat de bal bij het minste geringste opmde stip zou gaan. Wat een gelul over onervarenheid en dat we daar van moeten leren. Dit kan en mag gewoon nooit gebeuren. Een dieptrieste actie. Helaas kan ik dit voor hem niet goedpraten. Ik vind hem namelijk een prima speler maar met deze actie kan ik hem toch echt nier verdedigen. Je weet toch verdomme onderhand war er op het spel staat.
6 -3
Woodenshoe
Lekker makkelijk lullen... Zelf nooit gevoetbald?
1 0
Ajaxvooraltijd
Spanning gaan jonge gasten heel anders mee om dan oudere ervaren spelers (een enkeling daar gelaten).
1 0
Ajaxvooraltijd
Fout Onana en Mazraoui en dat waren toch weer de jonkies, daarvoor waren het Riedewald, Bazoer en Veltman etc. Het geeft maar aan hoe erg je ervaring nodig hebt in dit soort wedstrijden. Het gaat niet allen om kwaliteit maar ook volwassenheid. Helaas valt dat laatste alleen maar te leren met vallen en opstaan. Ben blij dat ten Hag een trainer is bij wie het glas half vol is ipv half leeg. Sommige gasten reageren hier als een stel gokverslaafden die net hun hele hebben en houden hebben vergokt bij een casino.
7 -2
Pauw
Niets geleerd van zijn reserverol onder Keizer, Donny.
4 0
KVF
Wat een verschil qua fysiek zeg damn echt alle 2e ballen waren voor standard. Echter hebben wij de betere uitgangs positie en weet ik zeker dat het goed gaat komen in een kolkende arena boys!
0 0
Pauw
Frustrerend slechte wedstrijd met dit materiaal.

Overigens vond ik dat lachje van Ziyech na ‘t missen van die enorme kans veel zeggen; Daar droop de urgentie nou niet bepaald vanaf. Hopelijk valt ‘t volgende week dinsdag mee.

Ten Hag zal zich in thuiswedstrijden hopelijk niet aanpassen.
2 0
PetrusKeizer
waarom nou zo balen van dit gekloot? weg met t negatieve denken! ik neem nog ns n lekker stukkie appeltaart bij mn geurige bakkie HAG!!!
1 -1
Suarez16_
Ik zie iedereen weer afgeven op jongens als Blind, Frenkie en Tagliafico, maar zodra iemand kritiek heeft op Mazraoui die de slechtste van het veld was (met Schone) dan krijgt hij 10 minnetjes. Soms snap ik AS echt niet. Mazraoui werd aan alle kanten voorbij gelopen, gaf simpele passes over 5 meter verkeerd en in de laatste minuut geeft hij simpelweg een penalty cadeau. Maar nee toch ligt het aan een Daley Blind die gewoon solide speelde of Frenkie die niet zijn beste wedstrijd speelde maar nog wel een 6 haalde.
7 0
Woodenshoe
Maar het alternatief op RB is helemaaaaaaal verschrikkelijk!
0 0
3*stars*3
Ik vroeg hier laatst al, hoe Mazraoui verdedigend is want hij is nog niet getest.
Nou, vandaag was het een echte test voor hem...
Maar ik zie hem toch veel liever dan Kristensen en ik denk dat hij genoeg in zich heeft om zich door te ontwikkelen.
3 0
Suarez16_
Oh dat ben ik helemaal met je eens. Als we Nous de tijd geven dan zal hij het zeker goed gaan doen op een hoger niveau dan de Eredivisie. Alleen hij wordt hier opgehemeld en verdedigd alsof hij al Dani Alves is terwijl hij op dit moment nog niet klaar is voor zulke wedstrijden.
1 0
3*stars*3
Idd, ik zie hem graag voetballen maar vergelijking laatst met Trabelsi vond ik raar.
Aanvallend ok maar verdedigen hoort er ook bij.
Trabelsi was gewoon een topper.

Maar ok, laten we hopen dat Mazraoui dit snel oppikt en dat we volgende week een ander Ajax zien.
1 0
Suarez16_
Klopt. In zulke potjes mis je gewoon een Tete waar geen muis langs komt. Tegen heracles wint Tete de pot niet voor je, maar in Europa zeer zeker. Mazraoui kan de pot tegen heracles wel voor je winnen, maar in Europa weer niet. Maar goed een rechtsback met de voetballende kwaliteiten van Nous en de verdedigende van Kenny is voor ons ook niet haalbaar.
0 0
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=wT_P6S2TS8A

https://www.youtube.com/watch?v=sAvJARzTFto

Donny verkondigt het wel overal hé, jeetje man. Knok je terug gozer.
4 0
RaynoFischer
Echt he, kom op man 2 wedstrijden vanaf de bank en terecht, want was gewoon niet goed, viel nu prima in

Er zijn veel ergere dingen, dat heeft hij vorig jaar nog zelf meegemaakt en zien gebeuren...
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
mag ik u er nogmaals opwijzen, dat wij GEEN goede verdediging hebben, en GEEN mannetjes van 50 miljoen.

dat hebben de heren opnieuw bewezen als het nivo wat omhoog gaat. het is eerder de zwakte van dit ajax, dan een versterking.
laten we hopen dat ons middenveld en aanval geen off-day hebben volgende week, want dan gaan we gewoon verliezen. onze verdediging is de pressie van het middenveld en de aanval, de rest is opvulling.
1 -4
3*stars*3
Ach gut, nu hebben we geen mannetjes van 50mil meer.
Met zo'n middenveld met Lasse erbij, vraag jezelf om problemen.
Zet Blind op het middenveld en je ziet dat het veel beter gaat lopen en dan gaat niveau wat omhoog...
0 0
ajaxrulesz
voorin is het op neres en mindere mate tadic na ook vrij armoedig. Het is bidden dat tadic of neres niet geblesseerd raakt langdurig want dan zit je voorin dus ineens met een giga probleem.
3 -1
Kunstgrasmaaier
volgende week wel de mouwen omhoog jongens
1 0
Bjorn
Donny godzijdank met een realistische analyse. We lieten ze inderdaad constant schieten rond de 16 en gaven veel te veel ruimte.
0 0
Toon meer reacties