Deze aankopen kunnen linksback-vacature invullen

ThijsZwagerman, 07-08-2020 om 19:15, 28655 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De linksbackpositie bij Ajax is onderbezet. Nicolás Tagliafico aast deze zomer op een transfer en een echte back-up voor de Argentijn heeft Ajax eigenlijk niet. Trainer Erik ten Hag gaf recent aan dat de Amsterdammers deze transferperiode daarom nog graag een linksback aan de selectie willen toevoegen. In dit artikel drie realistische opties voor wie Ajax deze zomer de transfermarkt op zou kunnen gaan. 

Met het dreigende vertrek van Tagliafico - die afspraken heeft gemaakt met de Ajax-directie en voor zo'n 25 miljoen euro mag vertrekken uit Amsterdam - is de invulling van de linksbackpositie voor komend seizoen onzeker. Ten Hag wil deze voorbereiding Lisandro Martínez als linksback uitproberen en weet dat ook Sergiño Dest en Daley Blind op de linkervleugel kunnen spelen, maar voor geen van deze drie spelers is de linksbackpositie hun voorkeursplek. Een écht alternatief voor Tagliafico heeft Ajax dus niet. 

Sinds zijn debuut voor Ajax in januari 2018 tegen Feyenoord is Tagliafico niet meer weg te denken uit het basiselftal. De Argentijn is in de Johan Cruijff ArenA in een mum van tijd uitgegroeid tot publiekslieveling en heeft zich gedurende zijn Ajax-periode uitstekend ontwikkeld. Waar Tagliafico bij Ajax binnenkwam als een goede verdediger, heeft de linksachter zich in de afgelopen tweeënhalf jaar ontwikkeld tot een zeer moderne, aanvallend ingestelde back. In 99 officiële duels heeft Tagliafico maar liefst twaalf keer gescoord en vijftien assists gegeven. Het zegt veel over de impact van de Argentijn op het aanvalsspel van Ajax. Veelzeggend zijn ook de diepgaandere statistieken die Tagliafico kan overleggen op het gebied van balveroveringen, voorwaartse passing en voorzetten. De bijna 28-jarige Tagliafico is toe aan de volgende stap. 

Eigen talenten moeten geduld hebben

Afgelopen seizoen was Juan Familia-Castillo de linksback van Jong Ajax, maar de koopoptie in het huurcontract van de Chelsea-verdediger werd - mede vanwege de coronacrisis - niet gelicht. Komend seizoen beschikt Jong Ajax op de linksbackpositie over de talentvolle Anass Salah-Edinne en Terrence Douglas. Beide backs zijn echter pas achttien jaar oud en zullen zeker nog een seizoen in Jong Ajax nodig hebben om zich klaar te stomen voor de Ajax-hoofdmacht. Deze zomer komt een stap naar het eerste elftal van de Amsterdammers voor beide talenten sowieso nog te vroeg en daarom is het logisch dat Ajax zich oriënteert op externe kandidaten die de vacature voor de linksbackpositie kunnen invullen. Mogelijk komt directeur voetbalzaken Marc Overmars in die zoektocht uit bij Caio Henrique, Gil Dias of Kévin Rodrigues. 

Middels het gebruik van data van Statified Football zijn er wereldwijd drie linksbacks opgespoord die op basis van specifieke criteria als intercepties en voorwaartse passes goed bij Ajax zouden passen. Alle linksbacks zijn beoordeeld op verdedigende en aanvallende acties. Aan de hand van twaalf statistieken die deze onderdelen specifiek meetbaar maken, zijn de onderstaande drie spelers opgespoord.

Caio Henrique

Leeftijd: 23 jaar
Club: Atlético Madrid
Contract tot: 30 juni 2023
Geschatte marktwaarde: € 7.500.000

De eerste kandidaat om de vacature op de linksbackpositie bij Ajax in te vullen is Caio Henrique. De Braziliaan genoot zijn jeugdopleiding bij Santos, maar verkaste in 2016 op achttienjarige leeftijd naar Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad maakte Henrique tot dusver alleen in een bekerwedstrijd minuten voor Atlético Madrid. In het afgelopen halfjaar werd de linksback uitgeleend aan Grêmio en in het seizoen 2018/2019 speelde hij op huurbasis 43 wedstrijden voor Fluminense. Komend seizoen wil Henrique eigenlijk voor zijn kansen bij Atlético Madrid gaan, maar als het perspectief op speeltijd niet verbetert, lijkt een vertrek mogelijk. 

Henrique is een aanvallend ingestelde linksachter, die ook niet aarzelt om af en toe stevig in te grijpen. De linkspoot kan goede cijfers overleggen op het gebied van intercepties en de algemene waarde van al zijn acties (NSxG) is vergelijkbaar met die van Tagliafico. Ook in aanvallend opzicht scoort Henrique goed. De Braziliaan bemoeit zich actief met het aanvalsspel en weet ook op de speelhelft van de tegenstander gevaar te stichten met dribbels en nauwkeurige voorzetten. Hoewel Henrique bij Atlético Madrid weinig zicht op speeltijd heeft, zal het contracteren van de linksachter alsnog niet gemakkelijk zijn. Naar verluidt zijn ook Olympique Marseille, FC Porto en Benfica namelijk voor Henrique in de markt, terwijl Atlético Madrid de Braziliaan liever opnieuw verhuurt dan definitief van de hand doet. Aangezien Atlético Madrid echter ook geïnteresseerd is in Tagliafico, is een ruildeal en wat extra geld voor Tagliafico wellicht ook een optie om Henrique naar Ajax te halen. 

Gil Dias

Leeftijd: 23 jaar
Club: AS Monaco
Contract tot: 30 juni 2022
Geschatte marktwaarde: € 7.000.000

Gil Dias is van nature geen echte linksachter. De Portugees werd door Sporting Lissabon, AD Sanjoanense en SC Braga opgeleid als vleugelspeler, waarna AS Monaco hem in 2015 voor vijf miljoen euro losweekte uit de jeugdopleiding van SC Braga. Zoals AS Monaco met veel talenten doet, telt de club een aanzienlijk bedrag neer voor een jonge speler en begint het dit talent vervolgens te verhuren. Dit was ook het geval bij Dias, die zodoende tijdelijk belandde bij Varzim, Rio Ave, Fiorentina, Nottingham Forrest, Olympiakos en het afgelopen halfjaar bij FC Granada. 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus speelde Dias voor de Spaanse club slechts dertien wedstrijden. Voor AS Monaco speelde de linkspoot in het eerste halfjaar van afgelopen seizoen zestien duels. De meerderheid van zijn wedstrijden speelde Dias als linkervleugelverdediger. Toch maakte hij voor zowel AS Monaco als Granada CF ook nog minuten als aanvaller. Dias is een technisch begaafde voetballer met een goede dribbel en is - mede door zijn achtergrond als aanvaller - belangrijk als opkomende back. Als linksachter blijkt Dias daarnaast ook prima te kunnen verdedigen. De 23-jarige Portugees verovert door zijn inzicht veel ballen en kan in verdedigend opzicht goede cijfers overleggen. AS Monaco is tevreden over de ontwikkeling van Dias, maar lijkt ook niet onwelwillend tegenover een definitieve verkoop van de multifunctionele speler te staan.

Kévin Rodrigues

Leeftijd: 26 jaar
Club: Real Sociedad
Contract tot: 30 juni 2022
Geschatte marktwaarde: € 5.000.000

De in Frankrijk geboren Kévin Rodrigues is drievoudig international van Portugal. De linksachter doorliep de jeugdopleiding van Toulouse FC, verkaste later naar Dijon en maakte in 2015 transfervrij de overstap naar Real Sociedad. Daar speelde hij aanvankelijk vooral in het reserve-elftal, maar in het seizoen 2017/2018 begon Rodrigues ook veel minuten te maken in de hoofdmacht van Real Sociedad. De Portugees international stond dat La Liga-seizoen negentien keer in de basis, maar kwam een jaar later - mede vanwege een zware enkelblessure - tot slechts zeven duels. Afgelopen seizoen liet Rodrigues zich verhuren aan Leganés, waar hij uitgroeide tot basisspeler en een goede indruk maakte. 

In zijn motoriek heeft Rodrigues van de drie kandidaten voor de linksbackpositie het meest weg van Tagliafico. Rodrigues is evenals Tagliafico niet erg groot, maar oogt lichtvoetig en snelt vaak met dezelfde kleine passen als Tagliafico naar voren. Rodrigues heeft een goed overzicht en durft in balbezit regelmatig een station over te slaan. Ook verdedigend is de 26-jarige linksachter goed en valt hij vooral op door zijn felle intercepties. Na zijn sterke seizoen op huurbasis bij Leganés zal deze voorbereiding moeten blijken of Rodrigues bij Real Sociedad de concurrentiestrijd van Nacho Monreal en Aihen Muñoz kan winnen. De linksachter is op een leeftijd gekomen dat hij moet gaan spelen en zal na zijn periode bij Leganés over belangstelling niet te klagen hebben.

Conclusie

Als Tagliafico deze zomer bij Ajax vertrekt, laat de Argentijn een gigantische leegte achter. Tagliafico is als linksachter zó belangrijk voor Ajax, dat het bijna onmogelijk zal zijn om een gelijkwaardige vervanger terug te halen. Met Henrique en Dias zou Ajax echter wel spelers kunnen contracteren die de potentie hebben om naar het niveau van Tagliafico toe te groeien, terwijl de meer ervaren Rodrigues uitstekend als tussenpaus zou kunnen fungeren tot Salah-Edinne of Douglas weten door te breken in de Ajax-hoofdmacht.

Dat Ajax deze zomer - ongeacht het aanblijven van Tagliafico - graag nog een linksback aan de selectie toevoegt, is duidelijk. Met Henrique, Dias en Rodrigues zijn er goede en realistische opties voor handen, waarbij met name de jongere Henrique en Dias er voor hun ontwikkeling ook zeker profijt van zouden kunnen hebben om een seizoen als back-up van Tagliafico te fungeren en op die manier op trainingen en in wedstrijden toe te groeien naar het niveau van de Argentijns international. 

Betekenissen statistieken:

NSxG Prevented: Algemene waarde van verdedigende acties
Interceptions, blocks, clearances: Balveroveringen
Tackles and aerials: Tackles en luchtduels
Fouls committed: Overtredingen
Errors, dispossessed & turnover provoked: Gemaakte fouten en balverlies
NSxG: Algemene waarde van aanvallende acties
Progressive passes: Voorwaartse passes
Deep completions: Passes op het diepste gedeelte van het speelveld
Crosses: Voorzetten
Dribbles: Dribbels
Carries: Dribbels zonder daadwerkelijk tegenstanders te passeren
xA: Verwachte assists

LEES OOK: Deze aankopen kunnen de Ziyech-leegte opvullen

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: T.Zwagerman@ajaxshowtime.com

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vak M
Het lijkt wel of iedere Nederlander het aflegt tegen een (Latijnse ) buitenlander. Eerst een Ajacied opleiden en opstellen, als dat niet lukt een Nederlander zoeken en terughalen en dan pas een buitenlander. Al die buitenlanders zijn niet per definitie beter en zien dit als een tussenstop en gaan weer weg na twee jaar. Maar dat vind ik
2 -2
Rockpotje
Want Nederlanders willen niet naar een topcompetitie? Neres, Onana, Tadić en Tagliafico zijn er vooralsnog gewoon bij, terwijl De Jong, De Ligt en Kluivert vroeg zijn vertrokken. Dus dat zegt me weinig. Ik kan argumenten in de trant van: communicatie (Engels/Nederlands), cultuur (West-Europese) en ervaring (Eredivisie/EL/CL) wel begrijpen. Maar je geboorteplek is gewoon maar een gegeven dat er verder heel weinig toe doet als je op het voetbalveld staat. Er moet gewoon iemand komen die haalbaar is, goed is, binnen de speelwijze past en goed in de groep ligt of zich snel aanpast. Of dat een Limburger, Amsterdammer, Deen, Ghanees of Braziliaan is zal me echt wat.
1 0
Ozymandias
Het maakt mij helemaal niets uit of Ajax een buitenlander of een Nederlander koopt. Het is waarschijnlijk veel makkelijker om spelers met het karakter wat bij Ajax past buiten de landsgrenzen van Nederland te vinden.
1 -1
Ozymandias
Als ze bij Ajax ervoor kiezen om (als Tagliafico vertrekt) Martínez op het middenveld te houden zou ik Caio Henrique wel een goede speler voor Ajax vinden. Hij heeft het voetballende vermogen, het atletische vermogen en de felheid die een wingback over moet beschikken om bij Ajax te slagen. Wanneer hij met de bal aan de voet een loopactie maakt is hij (door een combinatie van voetballend vermogen én atletisch vermogen) moeilijk van de bal te zetten.
1 0
ram
Ja! Toch overtuigd van Marti op het midden, nice, haha ;)

Als had je me redelijk overtuigd van Martinez als inverted back (nadruk op inverted!).
Maar ik heb toch nog altijd een voorkeur voor hem op het midden, simpelweg omdat ie zich daar op geweldige wijze heeft bewezen. Volgens mij kun je dan net zo goed een linksback halen die zich als linksback heeft bewezen.

Ik heb nooit van Caio gehoord maar als jij zegt dat ie goed is en past, geloof ik je zo.
0 0
Ozymandias
Ik zou zelf Martínez op linksback zetten maar als Ajax een linksback koopt en in de basis zet zou ik Martínez niet buiten de basis laten.
0 0
Sampaoli
Andere (in mijn ogen erg interessante) opties:
- Braian Cufre (23, Velez)
- Raoul Petretta (23, Basel)
- Konstantinos Tsimikas (24, Olympiacos)
- Rogério (22, Sassuolo)
0 0
ram
Ik heb geen zin om het allemaal te lezen maar dit zijn wel mooie/goede artikelen. Goed bezig!

Ik ben wel voorstander van een Zuid-Amerikaanse-achtige aankoop. Meestal veel goedkoper dan bijvoorbeeld Wijndal en vaak minstens zo goed. En ik wil eigenlijk wel heel graag dat warrior Martinez gewoon op het middenveld blijft. Hij is de enige in deze selectie (met Nico, als hij blijft) waar een beetje gif in zit.
0 -3
oxxer
Graag een medogenloze voetballer, type Nico die met het mes op de tanden het duel ingaat. Slappe verdedigers heeft Ajax genoeg gehad in het verleden.
2 -1
GvanAchteren
Ik zou Poroso proberen op te halen en hem meteen verhuren voor 1 of 2 jaar. Dan kunnen we beter beoordelen of hij bij Ajax past, zo niet kunnen we hem doorverkopen.
1 0
Ar
Erik Pieters is nog beter dan deze opties.
Zet dan maar gewoon Maz of Lang lb.
0 -4
DrD3k
Beste Ar,

Kent u deze spelers?
Dan zou ik graag wat informatie willen want de statistieken liegen er namelijk niet om.
1 0
Ar
Ja, die zijn redelijk slecht!
0 -1
Santiago
Ik wacht op je analyse en argumenten waarom.
0 0
Ar
Kijk even hoeveel wedstrijden ze afgelopen jaren hebben gespeeld en bij welke clubs.
0 0
ProfessorX
Caio Henrique is persoonlijk voor mij de beste optie , maar met Dest kan je ook op links goed uit de voeten als hij blijft .

Hier speelde hij al vaker , zo kan je makkelijker jeugd inschuiven op rechts bijvoorbeeld en heb je Martinez als alternatief nog.
2 -1
ghouleseddik
Als ze echt veel vertrouwen in Anass Salah-Eddine hebben, dan is een huurling verstandig beleid. Liever dát dan weer met een Kristensen en Orejuela in de maag zitten, terwijl een Mazraoui en Dest eraan komen.
1 0
DrD3k
Misschien dat ik het heb gemist, maar was hij niet geblesseerd? Zo ja, hoe is het nu met hem?
Iemand een idee?
1 0
Schip
Vraag me alleen wel af waarom Nederlandse spelers niet mee worden genomen in dit soort analyses. Voor de positie van aanvallende middenvelder werd Ihattaren vorige keer niet besproken en nu Wijndal niet. Zou wel interessant zijn hoe die zich qua statistieken verhouden tot de anderen.
1 0
Ozymandias
Waarschijnlijk omdat dat soort spelers geen realistische opties voor Ajax zijn gezien de prijs die hun clubs voor hun zouden vragen als Ajax ze zou willen kopen.
4 0
Rockpotje
Alsnog zouden ze wel als een goed referentiepunt kunnen dienen om de statistieken van Tagliafico in context te plaatsen.
0 0
Schip
Kan, maar Ajax toonde ook belangstelling in Bergwijn. En voor de analyse zou het interessant zijn om Wijndal te vergelijken met deze spelers.
1 0
mistermiyagi
Ik heb geen beelden gezien van deze hierboven genoemde spelers.
Ik heb vertrouwen in Martinez als linksback.
Alleen zie ik hem ook graag als Cvm op het middenveld met een Donny en een Kudus op het middenveld.
Gravenberch lijkt de toekomst te worden voor Ajax op het middenveld hopelijk op de cvm positie.
Alleen is hij ook nog jong en mist ervaring op niveau.
Om de Champions League in te gaan met Martinez als lb en Gravenberch als Cvm.
Lijkt me ook wat minimaal.

Er moet eigenlijk een LB bij komen liefst 1 die wat ervaring heeft (19 tot 22 jaar)
Het mag van mij een peperdure optie die hoog op de verlanglijstjes staan van de grote clubs.
Of een oud gediende die alles al heeft bewezen en verpieterd op de bank bij een topclub.
Er zijn top clubs met 4 opties als LB. (belachelijk)
Ook omdat er weinig tot niks door lijkt te komen als links back vanuit de jeugd.

Het middenveld zijn de opties groot + veel top talent vanuit de jeugd.
Kudus schijnt ook meer een 8 of 10 te zijn.
1 0
RayJordaan
Nog nooit van die Henrique gehoord maar lijkt mij gebaseerd op beelden een zeer goeie optie.
0 0
afcasven1995
The Telegraph meldt dat Ajax Ryan Sessegnon van Spurs wil lenen.
0 0
grannig mokum1
Castillo werd niet gekocht wegens corona?? Maar wel oriënteren naar een linksback..... Onzin toch? Zegt dan, Castillo is te ligt bevonden voor ajax1... Klaar!!
1 -2
Ozymandias
Ajax heeft toch helemaal geen uitspraak gedaan over Castillo?
4 0
ram
Volgens mij ook niet. Maar dat staat wel in het artikel. Raar... Of misschien weet de schrijver meer dan wij.

Als geloof ik niet echt dat dit met Corona te maken heeft. De afkoopsom was 5 miljoen geloof ik. Dus als Ajax echt vertrouwen had in die jongen, hadden ze dat wel betaald. Of ze waren met Chelsea gaan praten. Dan was ie ook wel voor 3,5 gekomen ofzo, gok ik.

Volgens mij heeft Grannig gelijk en had Ajax gewoon niet zoveel vertrouwen in Castillo.
0 0
Sampaoli
Koopoptie is niet gelicht. Dat omdat Salah-Eddine hoger aangeschreven staat binnen Ajax en ze hetzelfde management hebben. Stellar wilde dat Ajax een keuze maakte.
0 0
4keeroprij
Persoonlijk zou ik voor Patrick van Aanholt gaan
0 -4
bremovic
Ik ook
0 0
grensjager
Heel goede vervanger maar ik geloof niet dat hij zal komen. Speelt alles bij Palace en zal zeer goed beloond worden
0 0
Schip
Leuke en interessante analyse, compliment!
2 0
PetrosQ
Interessant gebruik van data. Ik vind het alleen wel moeilijk om te begrijpen waar ik precies naar kijk en kan het ook moeilijk met elkaar vergelijken als het onder elkaar staat.

Al met al denk ik dat dit soort data meer kan zeggen dan wat de doorsnee volger op TV ziet. Dus dat zij niet bekend zijn van TV of (nog) niet zo goed zijn in FIFA, zegt niet alles. Op deze manier kan je wel goed spelers scouten en dat zie je ook al bij een aantal clubs succesvol worden.
2 0
TheTruth
Als je er zo overnadenkt is het toch wel echt tijd voor BeNeLiga. Wie wilt er nou spelen in die amateurstadions van de Eredivisie? In Spanje en Duitsland is elk stadion gewoon groot en helemaal volgepakt met supporters. De Eredivisie is voor spelers denk ik de grootste afknapper.
3 -1
ram
Ik vind een BeNeLiga op zich we een mooi idee. Ik denk dat je ongelooflijk veel meer topwedstrijden krijgt en veel meer wedstrijden op niveau.

Aan de andere kant heb ik een bezwaar wat, voor mij, heel zwaar weegt: overal ter wereld heb je nationale competities en dan moeten wij ineens landen gaan samenvoegen... Dat gaat in mijn ogen totaal in tegen de basis van het voetbal: nationale competities. De rest van de wereld moet dat ook nog maar eens accepteren want het is niet zomaar wat hoor! Wat als Zwitserland, Oostenrijk en Italie ineens ook samengaan. En Porugal en Spanje. En Frankrijk en Duitsland. Dan krijg je een rare bedoeling hoor... Ik vind dat nationale competities ook echt wel charme hebben.

Voor mij voelt het erg dubbel.
0 0
Ozymandias
Ik ben geen tegenstander van een BeNeLiga maar de uitstraling van zo'n competitie zal internationaal gezien geen grote vooruitgang zijn ten opzichte van de Eredivisie.
1 -1
EersteAanname
Waarom denk je dat dat geen grote vooruitgang is qua uitstraling? Ik denk van wel namelijk. Meer geld, grote clubs, groter achterland, en een hoger niveau voetbal. Qua uitstraling zal het niet direct op het niveau van de Premier League, La Liga of Bundesliga maar ik denk dat de BeNeLiga qua uitstraling de grootste competitie zou kunnen worden na de grote 5 en daarmee competities uit landen als Turkije en Portugal achter zich kan laten. Dat zou al een hele verbetering zijn tov. de eredivisie en er waarschijnlijk ook toe leiden dat de vijver waaruit een club als Ajax kan vissen groter wordt.
0 0
Aeter
Ik denk dat op den duur het een ijzersterke competitie kan worden omdat het algehele niveau omhoog gaat door sterkere tegenstanders en minder zwakke broeders als met alle respect RKC. Door die die versterking over de hele competitie en liefst ook een competitie met 16 clubs krijg j veel meer concurrentie waar elke club beter van wordt. Dan krijg j veel minder wedstrijden dat Ajax op 60% wedstrijden net 1-0 à 2-0 wint etc. Houdt ook de selecties scherper omdat je gewoon niet meer wedstrijden hebt dat je op je lauweren kan rusten.
0 0
wieweet
Is dat ook niet ‘nog niet’ het geval?

Op het moment dat er, buiten de (lastige) wedstrijden tegen PSV, Feyenoord, AZ, Utrecht, Heerenveen, Vitesse en Groningen, lastige wedstrijden tegen bijvoorbeeld Anderlecht, Gent, Brugge, Standard en Genk bijkomen. Doordat deze clubs tegen elkaar spelen denk ik dat je het algehele niveau verhoogt, waarmee je de mogelijkheid creëert dat er meer geïnvesteerd gaat worden in deze competitie omdat de beste spelers langer uitgedaagd worden en daardoor misschien 1 of 2 jaartjes langer blijven. Daarmee verhoog je het niveau ook weer.
0 0
DrD3k
Meer kijkers, is meer geld, is betere/bekendere spelers is meer merchendise, en zo gaat het door tot de rek eruit is. Waar dan het plafond zal liggen is zeer moeilijk te zeggen, maar Ajax zal veel beter kunnen groeien met meer grote clubs om haar heen en zal ook dan de grootste van de competitie zijn. Ajax klinkt romantischer dan PSG en met de stappen die Ajax in media land aan het maken is verwacht ik dat we de Franse en Portugese competitie makkelijk overschaduwen met elk jaar veel EU tickets te verdelen en gegarandeerd CL voor de komende 5 jaar. Voor mij is er geen enkele twijfel om het niet te doen. Kan bijv Groningen ook eens kampioen worden. Waardoor het daar ook weer spannender word en de stadions ook weer voller zullen zitten. Alleen maar pro's kan ik verzinnen.
2 0
PetrosQ
Misschien is een uitduel tegen FC Emmen niet waar je van gedroomd hebt als jonge Zuid-Amerkiaanse / Europese voetballer. Maar bij Leganes zitten er gemiddeld net zo veel toeschouwers. En dan zal Leganes tegen Real Sociedad of FC Granada ook niet het meeste publiek trekken, terwijl FC Emmen - Ajax tot de nok toe vol zit.

Bij Ajax ga voor het kampioenschap spelen, zul je zeker in de eerste seizoenshelft in de CL spelen en heel de top van Europa kijkt naar wat er bij Ajax speelt.

Tagliafico was ook onbekend bij het grote publiek toen hij naar Ajax ging, maar vanaf minuut 1 was duidelijk dat hij een uitstekende linksback voor de sub top van Europa is.
3 0
Rockpotje
Statistisch gezien een interessante analyse, maar alle drie de spelers hebben vrij weinig laten zien tot nu toe en zijn al vrij oud. Het zou een flinke gok zijn om te bezuinigen op een linksback met één van deze spelers in de hoop dat ze aanhaken. Ik zie dan toch liever iemand komen met veel potentie of een oudere speler met ervaring in de CL. Dit lijken me gevalletjes Boscagli en Lato.
3 -1
Web
Het grote probleem is, willen ze in Nederland spelen?
Spelers als Blind en Tadic hadden iets met Ajax, die hadden ook al een buitenlands avontuur achter de rug.
De competities waar in zij spelen is zoveel mooier dan Nederland
Ben benieuwd wie het word, misschien Martinez wel
Had zelf graag Wijndal gezien, maar dat kun je vergeten bij AZ
Die club is voor mij afgedaan, en ik had altijd een zwak voor AZ
Het kan verkeren
Nooit meer zaken doen met die club daar
2 -1
vincent_DV
Toch vind ik dat vaak wel onzin. Cavani gaat waarschijnlijk naar Benfica? Ook in een flutcompetitie dus. Sporting, Porto en Benfica halen zo vaak spelers uit grote competities. Je moet gewoon een goed plan/verhaal en een leuk contract hebben
0 0
Multi
Als Martinez de eerste keus is kan je er ook voor kiezen op Micky van de Ven te halen. Die kan dan zowel de vervanger zijn van Blind als van Martinez. Hij heeft namelijk ook al een paar keer op de linksback positie gespeeld.

Op die manier kan je in de loop van het seizoen kijken of iemand in de jeugd die zou kunnen invullen, bijvoorbeeld Anass Salah-Edine als die weer fit is.
1 0
PetrosQ
Martinez is in eerste instantie de eerste keuze voor LCM. Maar Ten Hag zou er ook voor kunnen kiezen om Martinez op linksback te zetten en met Eiting of Gravenberch naast Donny te spelen. Als dat beter uitpakt dan Martinez op LCM i.c.m. de nieuwe linksback, zou Martinez linksback kunnen worden. Maar ik denk eerder dat ze een linksback gaan aanschaffen. Dat liet Ten Hag begin deze week ook doorschemeren.
1 0
mgtow
Dat wordt nog lachen omdat psv ook nog naar een linksback opzoek is. Ik kan niet wachten op de tranen uit Eindhoven.
0 -2
Ar
Conclusie:
All drie spelers van ver onder het niveau wat we nastreven.
Conclusie 2:
Schrijver wil Ajax naar Excelsior niveau brengen?
2 -6
Steeph
Als je die turnover provoked statistiek bekijkt moeten we die laatste 2 sowieso niet hebben, zeker gezien het cv duo totaal nog niet rond is.
0 0
Zalazar
Wijndal van AZ is toch een prima optie. Zou pas naar buitenlanders kijken als je in subtop van Nederland geen goede spelers vindt.
2 -8
ST
Az laat niemand gaan naar Ajax en wij hebben hun spelers niet nodig. Er zijn nog 3000 andere clubs.
2 0
MPAjax
wat dacht je van deze wijndal naar ajax en az de cl in, haha komen ze met dit voorstel :-p
0 0
koppensneller
Toegegeven we hebben af en toe een misser uit het buitenland maar uit de subtop van Nederland hebben we tot nu toe nog minder succesvols kunnen halen.
2 0
Web
Laten ze niet naar Ajax gaan
Ik denk zelfs dat ze hem nog liever voor een kleiner bedrag naar het buitenland laten gaan
Ajax moet NOOIT meer zaken doen met AZ, alleen de jeugd er weg halen
Die Eenhoorn een heel gevaarlijk mannetje
0 0
Jornnn
En wat vind jij een eerlijke transfersom?
1 0
Ron403
En jij verwacht dat AZ een marktconforme prijs zal vragen aan Ajax? Ver wegblijven van die figuren daar in Alkmaar joh..
6 0
Jornnn
Inderdaad. Hier moet je niet aan willen beginnen.
0 0
afcasven1995
Rayan Aït-Nouri.

Heel groot talent van Angers. Zal wel meer dan €20 miljoen moeten kosten, dus heel onwaarschijnlijk.
1 -4
koppensneller
Goed idee , laten we nu allemaal onwaarschijnlijke en onhaalbare namen gaan noemen . Ik begin : Marcello
2 0
AlexIbarra
Zou wel goed zijn voor een overbruggingsjaar, een ervaren backup voor Salah-Eddine.. ;)
1 0