Selectie bijna rond: 'Alle posities dubbel bezet, behalve linksback'

BartVeenstra, 01-08-2020 om 14:50, 12034 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt zijn selectie nog te versterken met een linkervleugelverdediger. De oefenmeester is op dit moment tevreden met zijn selectie, al zou hij er graag nog een linksback bij hebben.

'Het uitgangspunt is op dit moment goed. Alle posities zijn dubbel bezet met uitzondering van de positie van linkervleugelverdediger', stelt Ten Hag tegenover onder meer De Telegraaf over zijn huidige selectie. 'We gaan eerst kijken of we dat intern kunnen invullen. We hebben natuurlijk een paar opties daar, bijvoorbeeld Martinez en Dest en ik heb nog wel één of twee dingen in gedachten die ik daar ga uitproberen.'

Toch kijkt men bij Ajax om zich heen, al is dat niet zo makkelijk. 'Het is niet zo eenvoudig om in de kwaliteit die wij zoeken een speler te vinden. Dan kun je misschien nog wel een speler vinden die die kwaliteit brengt, maar het is ook lastig voor een nieuwe speler om met Nico (Tagliafico, red.) de concurrentie aan te gaan. Als Nico weggaat, ligt het natuurlijk open en wordt het aantrekkelijker voor een aantal spelers om die stap te zetten.'

Een vervanger voor Joël Veltman zal niet snel aangetrokken worden, zo lijkt Ten Hag te verkondigen. 'Vooralsnog hebben we centraal voldoende opties met Daley Blind, Lisandro Martinez, Jurriën Timber, Perr Schuurs en Edson Alvarez.'

Denk jij dat Milik het laatste doelpunt maakt tijdens Napoli - Lazio? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fc Barcelona_ke
Ten Hag wenst extra linksback, maar of Overmars ook op zoek naar is?
0 0
Babangida83
Lb: Nico en Martinez.
Lcv: Blind en Martinez
Rcv: Schuurs en Timber
Rb: Dest en Nous

Dan komt Rensch ook nog wel door en denk ik dat je Alavarez gewoon moet laten gaan.
Maar dat is dus niet dubbel bezet. Wel veel die uitwisselbaar zijn, dus dat is fijn. Het ontgaat me ook even wie de tweede cvm is, naast Eiting. Taylor?
0 -1
BillSplate
Einde verhaal Magallan. Wordt niet genoemd.
1 0
MosesD
Dubbele bezetting is gewoon onzin. Als controleur aan de rechterkant heb je nu alleen van de Beek (maar die vertrekt vermoedelijk en is ook beter als 10). Daar heb je dus beslist iemand nodig. Ook heb je met Blind maar één lcv. Gewoon pure onzin dus, wat ten Hag verklaard. Als back up voor Blind zou ik van de Ven van Volendam halen. Geweldig talent. Als rechter controleur Eduard Altuesta. Dan ben je klaar.
3 -1
Babangida83
Eindelijk iemand die t goed ziet, imo.
0 0
Schip
Ja, bizar verhaal echt dat alleen klopt als je spelers dubbel inzet. Dus Martinez zowel als stand in voor Blind als voor Nico zien.

Daarbij: Nico, Donny en Onana vertrekken mogelijk / zeer waarschijnlijk nog. En dan?

Mijn probleem met deze selectie is dat er veel jong talent is, maar ik zie de balans niet. Vooral op het middenveld. Kan makkelijk ontstaan in de voorbereiding, maar als Nico vertrekt en Martinez verhuist naar de back positie, wie gaat dan op 6...Eiting?
0 0
MosesD
Ik vind het echt een enorm gemiste kans dat Pröpper niet is teruggehaald naar Nederland. 28 jaar, international een bak ervaring en inzetbaar als controleur en aanvallende middenvelder met een geheel een Ajax DNA. Echt heel zonde. Ik hoor nu de (prachtige) naar Fausto Vera. Een jonkie weer en wat ik zie op de beelden speelt hij wel een tempo te laag. Ik krijg helaas Magallan visioenen bij deze jongen. Veel liever zie ik Eduard Altuesta komen. 23 inmiddels en in alles een Ajax middenvelder. Sterk en snel aan de bal, ziet het spel goed en kan (als rechtgeaarde Colombiaan) ook nog eens bikkelen. Vermoedelijk ook nog eens veel goedkoper.
0 0
jutter
Je mag dan wel een beetje verliefd op Altuesta zijn ,een goede speler overigens, als je op je 23ste nog geen enkele A interland voor je land hebt gespeeld dan valt dat allemaal wel mee, denk je ook niet?. En we praten hier niet over Brazilie en/of Argentinië waar het potentieel aan goede spelers veel groter is dan in Columbia, toch ook geen land met een grote historie! Ga jij met lekker door met YouTube filmpjes kijken, want daar is bijna iewdereen een internationale topper.
0 0
Babangida83
Eiting in de punt naar achteren is een topper. Maar wie vervangt hem? En als hij met twee cvm's gaat spelen, heeft hij helemaal niemand...laat staan een dubbele bezetting.
0 0
RuffRhythim
De groep is alleen goed als er geen sleutelspelers meer vertrekken. Is nu nog veel te vroeg om uit te spreken dat deze groep goed is...
1 0
Drukwerk1968
Hij praat toch over de huidige situatie. Aan "als" en "misschien" heb je niets namelijk
0 0
Professor
De eerste elf zijn inderdaad best sterk (misschien twijfelgeval op de plek van verdedigende middenvelder) maar wat als er blessures en schorsingen komen. De tweede garnituur is echt van een te laag niveau. Zie afgelopen seizoen. Hopelijk gaan er nog wat spelers van de tweede garnituur weg en kunnen we nog wat verbetering kopen.
0 0
RuffRhythim
Ja zeker mee eens. Een paar breedteaankopen zouden nog wel kunnen maar het lijkt me echt lastig om in die categorie te zoeken
0 0
Joseph
Zou heel naief zijn nu niet naar centrale verdedigers te kijken, Martinez is inderdaad een volwaardige optie, maar zal bij een vretrek van Tagliafico naar links verkassen. Dan heb je alleen Blind als CV die er direct staat en Perr die zich moet bewijzen. De rest stond afgelopen seizoen nog ver van een verdiende basisplaats.
1 0
Babangida83
Perr zou ik gewoon t vertrouwen geven een jaar. En ja, dat gaat je punten kosten. Dat is dan maar zo, we gaan nu gewoon bouwen, dan spelen we over 2 jaar weer iedereen naar huis. Onana, Frenkie, Vd Beek en De Ligt hebben ook hun tussenjaar nodig gehad. Maar dat soort kwaliteit kun je nu eenmaal niet aankopen op latere leeftijd. Dat rijpt bij Ajax, dan hopen dat je er één twee jaar van profiteert en dan transfereren ze. Al wordt dat laatste steeds vaker uitgesteld gelukkig.
0 0
OuweDibbes
Ozymandias dit had ik al aangegeven, verder zie ik Nico nog vertrekken. Goede linksbacks zijn schaars in de wereld, en bij Ajax speelt er 1 van wereld top die voor een schappelijke prijs weg mag. Jammer dat Familia Castillo in Engeland zoals alle talenten niet beter is geworden. Ajax moet de transfermarkt op een goede linksback te kopen. Voor de rest staat het prima, en mocht Brobbey niet bijtekenen zal ik nog een spits halen.
0 0
fc Barcelona_ke
nog meer spits? Tadic, Huntelaar, Traore, Promes en Hansen!
0 0
OuweDibbes
Huntelaar zit de sleet op, al 2 jaar en Traore laat te weinig zien.
0 0
ST
Het middenveld blinkt uit in middelmatigheid:

Eiting: erg blessuregevoelig en qua kracht ongeschikt
Marin: grijze muis waarvan niet duidelijk is waar ie goed in is
Alvarez: te langzaam en te houterig voor het middenveld
Martinez: is een verdediger en is ongeschikt als spelverdeler
Ekkelenkamp: is van het niveau van een subtopper
Gravenbergh: sierlijk, maar te laconiek
Vd Beek: gaat waarschijnlijk weg

Moeten we hier nu de CL mee in? Dat kan toch helemaal niet?

Dit zijn op Vd Beek na allemaal spelers die net goed genoeg zijn voor de bank maar niet goed genoeg voor de basis.

De aanval is top. De verdediging komen we mee weg. Maar waar wordt een wedstrijd over het algemeen beslist? Het middenveld.
4 0
Cruijffthebest
Precies, we missen echt een creatieve middenvelder!
0 0
Professor
Het middenveld is inderdaad een groot probleem er zit teveel middenmaat tussen. En er zijn te weinig specialisten op het middenveld.
0 0
AlexLitmanen10
Je vergeet Kudus, samen met bijvoorbeeld Donny en Martinez. Dan is er ook voldoende perspectief voor bijvoorbeeld Gravenberch en de overige talenten.
Nietemin moet Ajax altijd de markt in de garen houden voor een VM/ spelverdeler
2 0
Ajax114
Vd Beek vertrekt 100 procent zeker.
0 -2
fc Barcelona_ke
Wie weet de komende jaar verrassen
Donny kudus
Promes
1 0
Steeph
What the fuck. Die lijst van verdedigers;
Blind; de enige vaste waarde,
Martinez; ??? die heeft alleen enigszins gerendeerd op het middenveld
Timber; Moet zich nog laten zien op het hoogste niveau
Schuurs; Zeer wisselvallig tot nu toe
Alvarez; als de brandweer verkopen

Dus eigenlijk heb je maar 1 fatsoenlijke CV? Wat een rampenseizoen wordt dit dan, laat staan als Daley een blessure krijgt.
1 -1
Sampaoli
Redelijk negatief geschetst beeld over de opties centraal achterin. Ben het met je eens dat het een risico is om geen klasse RCV aan te trekken, maar Jurriën Timber heeft een bijzonder goed seizoen gespeeld bij Jong en is het dan niet meer dan fair om hem een kans te geven in de voorbereiding? Hetzelfde geldt voor de nog jonge Schuurs en de geacclimatiseerde Álvarez. Met een aankoop schrijf je 2 van de 3 in ieder geval direct af.

Wat je over Martinez zegt is klinkklare onzin. Kan als LCV makkelijk mee bij Ajax.
2 -1
AlexLitmanen10
Psv-showtime misschien iets voor je?
Talenten de kans geven = AJAX
0 -3
Steeph
En wel janken als de tweede ronde EL niet gehaald wordt toch? Weg met die brakke FdeBoer filosofie met matige talenten (ala Alvarez) eeuwig de kans blijven geven, het wordt tijd voor een stapje hoger. Talent mixen met goede ervaren voetballers, dat is de succesformule gebleken.
1 0
AlexLitmanen10
We spelen Champions league.
Ik ben ervan overtuigd dat we ook met Schuurs een hoog niveau kunne halen, ook in de cl. (Vorig jaar uitwestrijd tegen Lille o.a.)
0 -1
Ajax114
Nou ze liepen er aan alle kanten doorheen destijds , het is gewoon geluk geweest dat ze alle kansen misten bij Lille.
1 0
Van Reenen
En een redelijk goede verdediger loopt nu bij Lille.
0 0
Ajaxbrl
Jantje halen!
1 -7
ram
Jezus... Ik verbaas me zo enorme over dit soort opmerkingen. Bizar.
3 0
fc Barcelona_ke
Zolang iedereen nog bij ajax speelt, gaat ajax alleen linksback zoeken. Cufre lijkt mij prima back up tagliafico! Die kost vast max 7 mln
3 0
eros
Ik zou graag nog een centrale verdediger, linksback en '6' zien komen.
Haal des noods een speler waarmee je kan schuiven naar verschillende plekken.

Ik zou Vertonghen een prima aanvulling vinden. Dan kan je met Vertonghen, Blind of Martinez schuiven.

Daarnaast mag er van mij nog wel wat weg: O.a.: Magalan, Marin, Alvarez, Labyad,....
De enige speler binnen nederland die ik graag naar ajax zou zien komen is Ihattaren.
En mocht Suarez haalbaar zijn,... altijd doen! Anders volgend seizoen.
3 -2
fc Barcelona_ke
Je noemt spelers die je graag komen. Het gebeurt zeker als onana, vd beek EN tagliafico allen vertrekken
1 -1
Ajax114
Dat wordt in ieder geval weer veel geld verdienen in de toto. Wedstrijden met Schuurs in de basis zijn namelijk op voorhand gedoemd te mislukken. Die jongen heeft geen enkele progressie getoond en Ajax houdt maar vertrouwen in hem. Was vroeger met Emanuelson ook zo. Sommige spelers krijgen soms onbegrijpelijk eindeloos lang vertrouwen bij een club.
2 -6
Rinus M.
Mooi, dan weten we voorlopig waar we het mee moeten doen en kunnen we ons richten op de ideale opstelling.
2 0
Ajax114
Dit ziet er verdedigend wel heel mager uit. Schuurs en Alvares beide ongeschikt afgelopen seizoen maar bij Ajax denken ze daar heel anders over. Lachwekkend beleid.
2 -4
AlexLitmanen10
Geef ze gewoon eens een kans, Timber was de laatste pot tegen H'veen ook prima
Bljkbaar vindt onze technische staf bijvoorbeeld Schuurs klaar voor de volgende stap, ik zou zeggen laat het maar zien. Niet bijvoorbaat al de talenten afschieten
0 0
Ajax114
Ze hebben genoeg kansen gehad. Schuurs was dramatisch afgelopen jaar maar blijkbaar is iedereen dat weer vergeten en doen we of er niets is gebeurd afgelopen jaar. Limburger in Amsterdam werkt sowieso niet of je moet buitengewoon goed zijn.
0 0
iammike
Tadic (c)
Promes, Van de Beek, Neres
Blind, Gravenberch
Tagliafico, Martínez, Schuurs, Dest
Onana

Traoré
Lang, Kudus, Antony
Elting, Marin
Cufré, Álvarez, J. Timber, Mazraoui
Stekelenburg

Scherpen
Labyad
Huntelaar

Zoiets?
0 -6
Ozymandias
Persoonlijk zou ik Labyad verkopen maar het zou me niet verbazen als hij een nieuwe kans van Ten Hag zal krijgen als '10'. Hij werd ooit gehaald als opvolger van Ziyech maar die vertrok uiteindelijk pas twee seizoenen later. Het zou wel grappig zijn als Labyad toch zou slagen als opvolger van Labyad.
3 -4
trodat4030
Labyad als opvolger van Labyad.....?
3 0
AlexLitmanen10
Het is misschien het beste om Ekkelenkamp eventueel te verhuren en Labyad als back- up te gebruiken , samen met Kudus en Lang als de aanvallende middenveld opties.
Europees zie ik graag Donny op 10
0 0
WZAWZDB14
Hoezo? Hij is een prima noodoplossing. Hij heeft relatief veel ervaring, kan prima meevoetballen, goed schot in de poten. Ook belangrijk: hij kan zich prima vinden in de rol die hij heeft. Vind jij maar is een goed alternatief dat niet na een paar wedstrijden loopt te klagen om speeltijd.
5 0
Ozymandias
Omdat ik denk dat Lang hem al voorbij is gestreefd en bang ben dat hij de ontwikkeling van talenten met een hoger plafon in de weg zal lopen. Voor dezelfde reden zou ik Marin en Álvarez verkopen zodat talenten als Quinten en Jurriën een positie in de pikorde hoger komen te staan.
1 0
fc Barcelona_ke
Quinten is niet echt goede talent, maar meer hardewerker zoals Dani de Wit, die niet verder dan 85 minuten als invallen!
0 0
PierreHeno
zou mooi zijn inderdaad.
1 0
JanBiesbos
Vertonghen en blind naar links ;-)
1 -8
ram
Zucht... Voetbalverstand is soms zo extreem ver te zoeken hier.
1 0
MosesD
Nou dat ben ik niet eens met Ten Hag. Speel je met twee controleurs (wat hij vermoedelijk weer gaat doen, dan hebben we aan de rechterkant helemaal geen dubbele bezetting.
3 -2
DT10
Ligt eraan wie je als controleurs ziet. Donny bijvoorbeeld heeft ook wel eens als controleur gespeeld. Met Donny, Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Kudus en Gravenberch hebben we nu 6 echte middenvelders en zijn dus inderdaad alle posities dubbelbezet. Dan heb ik Martinez niet meegerekend en zouden bijvoorbeeld Tadic, Promes, Labyad en Lang ook nog een linie terug kunnen zakken wanneer nodig, gezien de aanval zelfs ‘meer’ dan dubbel bezet is.

Ik hoop overigens wel dat Marin en Labyad verkocht worden en dat Ekkelenkamp een jaartje verhuurd word, zodat er ruimte komt voor een echt goede middenvelder.
2 -4
MosesD
Van de Beek zal vermoedelijk wel vertrekken. De rest die jij noemt zijn geen van allen spelers die aan de rechterkans als controleur kunnen spelen. Dus op die plek is geen sprake van dubbele bezetting, sterker nog als van de Beek vertrekt hebben helemaal geen specialist voor die positie.
0 -1
Intec
Op papier zijn we dubbel bezet. Eiting en Martinez links rechts Marin Gravenbergh VD Beek Alvarez. Maar de kwaliteit laat wel ter wensen over
1 0
PierreHeno
Centraal hebben we achterin voldoende bezetting....Timber, Schuurs, Alvarez, Martinez en Blind. Sterke line-up voor de kleredivisie maar CL/EL is het natuurlijk een lachertje. Zeg maar doei tegen de strijd om plek 2 in de poule CL.....3e zal al enorm lastig worden met dit centrum achterin...wie er dan ook speelt van deze 5. Middenvelders voor wel 2 efltallen dubbele bezetting en een serieuze CL/EL vervanger voor Ziyech zie ik ook niet verschijnen. Het bekende liedje...."met deze groep gaan we het doen.....we hebben er alle vertrouwen in.." . Ten Hag zal denken vorig seizoen hebben we het ook zonder Botman kunnen doen dus dit jaar ook. Schuurs is niet eens het KKD niveau ontgroeid ...en Timber moet eerst maar eens elke wedstrijd 80% uitblinken in de KKD.
6 -3
Ajax114
Je hebt volkomen gelijk. Ajax heeft hier de CL ambities definitief over boord gegooid. Zelfs de competitie wordt moeilijk met deze verdedigers.
4 -3
Drukwerk1968
Als jij halve finale als ambitie niveau hebt wel. Overwinteren is realistischer. Bovendien is Ajax áltijd boven komen drijven na het inpassen van jeugd.
0 0
DeHardeWaarheid
Bakker!
3 -4
mgtow
Slager?!
1 -2
Jortjuh14
Dubbel bezet met spelers die niet goed genoeg zijn ja. Kom op zeg. Spreek van weinig ambitie voor in de CL. Je kan toch niet in de CL aankomen met Marin, Alvarez, Schuurs, Ekkelenkamp, Lang, Eiting en Gravenberch.
7 -5
PierreHeno
Oh god ja...Marin...nog zo'n topper waar we niks mee aan kunnen.
0 -2
BrandjeXL
Volgens Ozymandias kan dat best.
1 -1
Cruijffthebest
Jij, maar die heeft ook niet de wijsheid in pacht. Die zit er ook vaak helemaal naast!
1 0
PierreHeno
Volkomen gelijk. Haal dan op zijn minst Vertonghen want die straalt rust uit en kan dirigeren waardoor de talenten minder zenuwachtig en gespannen hun eigen spel zullen kunnen ontwikkelen. Maar nee.... sinds Matthijs zijn vertrek naar Juventus aankondigde is er geen ene flikker gebeurt voor het aantrekken van een CL/EL capabele opvolger...steeds maar pappen en nathouden die rvc positie met Veltman als totaal versleten noodverband. Rb met hem ging nog prima maar rcv......dat is nooit echt zijn positie geweest ( internationaal). Overmars en Ten Hag hebben blijkbaar hun plannen bijgesteld voor komend seizoen. We gaan internationaal een 'leerjaar' tegemoet en de strijd om de schaal zal dit jaar hevig zijn. Vertonghen als rustpunt centraal zou een enorme boost kunnen zijn in dat leerproces. Maar zoals gezegd...Overmars en Te Hag doen duidelijk een stap terug. Niks 'aanhaken' bij de Europese top...niet dit jaar in elk geval want elke Europese topclub heeft zich versterkt en Ajax wordt alleen maar zwakker. Tijd om de ambities enigszins bij te gaan stellen heren!! Zoals het in 2019 was zal het nog wel even duren. Ziyech, Tagliafico, Onana, Vd Beek, De Ligt en Frenkie....eer je dat ooit weer bij elkaar hebt.
4 -4
ajaxxcied4life
Kennelijk is er in een aantal van deze spelers voldoende vertrouwen dat ze naar een hoger niveau kunnen groeien.
1 0
PierreHeno
..'hoger niveau' voor deze spelers is van KKD naar Kleredivisie niveau... behorende tot een der laagste spelniveaus van de Europese voetbalcompetities.
0 -3
AlexLitmanen10
Schuurs is echt een prima voetballer en speelde een aantal goede wedstrijden.
Hij wordt afgerekend voor die fout als invaller tegen Getafe, hij zal wel nog veel moeten leren. Geef hem gewoon eens een kans
2 0
afca1985
Dus die 4 (jeugd)aankopen voor in het centrum waar ze het op AN overhadden is dus flauwekul, weten we dat ook weer. Bogarde zal dan wel alleen voor in Jong zijn.
2 0
f*ck010
Tagliafico, Martinez, Blind, Dest, Castillio en Salah-Eddine. Ik kan wel posities bedenken die minder sterk bezet zijn dan de linksback positie.
0 -2
PierreHeno
Dest op links back? Ja ...waarom ook niet. Dest op goal ...kan misschien ook.
1 -5
AlexLitmanen10
Vorig jaar JC-schaal gemist? Speeld Dest prima op linksback, scoorde ook bijna.
In de beker ook een keer 2 keer gescoord op die positie (wel tegen amateur)

Van mij mogen ze overigens zeker wel een linksback halen (Cufre wordt veel genoemd) en bij het vertrek van Nico mag eventueel Juan F Castillo erbij gehaald worden
0 0
ram
Niet helemaal fair. Dest heeft regelmatig op links gespeeld en kan daar heel goed spelen.
4 0
altijdwelwat
Daar vind ik hem toch een aantal cm’s tekort voor komen.
1 0
Ozymandias
Typisch die AS leden with een lengte fetish... ;-)
3 0
AlexLitmanen10
Suarez was ook niet de langste, toch prima keeper :'-)
2 0
afca1985
Castillo is terug naar Chelsea
2 0
Huntelaar020
Verthongen.
1 -3
ram
Hahahaha!
1 -3
AFCACBS1900
Vertonghen halen. Kan ook nog linksback.
1 -3
ram
Holy shit... meen je dit echt?!
1 -3
Soccerskins
Castillo dus toch weg? Raar dat we daar nooit een officieel bericht van hebben gekregen.
1 -1
trodat4030
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132320/optie-tot-koop-verlopen-castillo-terug-naar-chelsea
0 0
ram
Ik kreeg gewoon een aangetekende brief hoor.
5 -2
sucre
Hahaha
1 0