Ajax krijgt training van Deense ingooicoach

BartVeenstra, 06-01-2020 om 10:35, 6200 views, Algemeen Dagblad, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De spelers van Ajax hebben maandagochtend training gekregen van Thomas Grønnemark, de Deense ingooicoach. Dit meldt Freek Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, via Twitter. De krant schrijft op haar website dat Ajax al enige tijd gebruik maakt van de ingooitrainer.

Grønnemark heeft met een afstand van 51,33 meter het wereldrecord ingooien op zijn naam staan. Ajax werkte de training overigens af zonder David Neres. De Braziliaan trainde apart van de groep, al deed hij de warming-up nog wel mee. De buitenspeler werkt aan zijn herstel na een knieblessure.

Ajax zal later vandaag nog een training beleggen op Qatarese bodem. Om 14.30 uur (Nederlandse tijd) werkt de selectie van trainer Erik ten Hag nog een oefensessie af. Volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer staan de eerste twee dagen van het trainingskamp in het teken van opbouw. Later in de week wordt pittiger fysiek werk verwacht.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcsja
Hé die hebben ze bij Chelsea ook, genoeg geld ingeworpen bij rocchi
1 0
ChrisEriksen8
We kwamen dit jaar al duidelijk Deense inbreng tekort
1 0
Adam24
De reacties laten weer zien hoe behoudend de voetbalwereld is. Inworpen gebeuren tientallen keren per wedstrijd en als nog gaat het heel vaak mis, hier valt dus echt veel winst te behalen.
7 0
jarenfan
Een aftrap coach,een corner coach,..,nog meer.....
0 -4
Van Reenen
Jazeker, een 2e VAR per wedstrijd zou niet gek zijn om de 1e VAR te corrigeren als die zit te slapen bij een overtreding die hij verkeerd inschat.
0 0
jaripettersson
Toss coach.
2 0
Redrum
Geloof het of niet, er bestaan captains in het profvoetbal die nog niet weten hoe de toss werkt.
2 0
Babangida83
Dit soort dingen zie ik graag. Wordt nog veel te weinig mee gedaan in de voetbalwereld en daar kun je zeker nog t verschil mee gaan maken. Zie ook Engeland op t WK die met specialisten hadden getraind op vrije ballen. Waren ze erg succesvol mee.
5 0
Hagmag
KAN AJAX OOK GAAN TRAINEN OP HET NEMEN VAN CORNERBALLEN ???
Dit seizoen is het rendement uit cornerballen zo bizar slecht....
3 0
Spectre
Ja die corners zijn dit seizoen echt dramatisch, daar komt geen enkel gevaar van
1 0
BRAMHOUTEN
schone terughalen
0 -2
Restored
Maakt niet uit als je niemand hebt die kan koppen. Enige reden dat we uberhaupt een doelpunt hebben gemaakt uit een corner is omdat Tagliafico er soms met gevaar voor eigen leven voor duikt
2 0
Redrum
Ik hoop het wel ja. Ze krijgen ontzettend veel corners en ze doen er bijna nooit iets goeds mee.
1 0
Jornnn
Ze kunnen toch eerst beginnen met ingooiballen en daarna pas met cornerballen. Het trainingskamp is nog lang.
0 0
Minsc
Ik gooi hem er maar in: handig!
2 0
Bky
Maar goed dat we Riedewald niet in de selectie hebben anders was die coach volgende week nog steeds bezig.
4 0
Mikee
Eerste waar ik aan terug dacht toen ik de titel las.
0 0
Cupmetgroteoren
Ingooicoach? Het moet niet gekker worden in de voetballerij.
0 -11
Wereld
Leuk, maar corners lijken me dan toch eerder onze prioriteit.
0 -1
Web
Goede corners is veel belangrijker
Ajax heeft geen lengte voor de goal met inworpen, en ik vind het ook niet des Ajax
0 -4
Ferd
Dus een inworp oefenen heeft geen zin omdat Ajax geen lengte heeft, maar je pleit voor oefenen op corners. Heeft Ajax daar plots wel de lengte voor? Groeien de spelers tijdelijk bij een corner?
1 0
AlexIbarra
Trainen op ingooien betekent niet per se trainen op Ver ingooien.
Het is trouwens wel degelijk een goed wapen om te hebben.

Niet op z'n IJslands alles voor de pot maar bijv. een bal langs de lijn een keer verrassend ver over de back heen gooien om je buitenspeler te lanceren.

Belangrijker is echter focus en nauwkeurigheid bij die andere 30 inworpen.
Zo weet ook Jaïro Riedewald inmiddels..
5 0
afcas
Ik denk dat het meer gaat om de bal op de goede hoogte inwerpen op een inlopende speler. Je ziet nu vaak dat ajax in de hoeken bij de tegenstanders inworpen krijgt waarbij er erg weinig ruimte is om iets uit de inworp te kunnen. Vaak komt er dan ook een matige inworp waardoor de ontvangende speler de bal niet goed kan controleren. Voor zulke inworpen heb je ook meer techniek nodig dan voor verre inworpen. Overigens helemaal eens met je opmerking over corners. Te beginnen met de bal gewoon indraaien. We hebben zoals je al zegt weinig lengte en ook weinig kopspecialisten. Dan kun je gewoon beter de bal indraaien aangezien je de bal dan technisch niet perfect hoeft te raken om hem op doel te krijgen. Zeker als je dan met inlopende spelers werkt is het voor de verdediging ook veel moeilijker om een gevaarlijke situatie te voorkomen of zelf tot een counter te komen. Ook zijn de nemers dan niet beperkt in hun trap door de achterlijn waardoor naar mijn mening de trappen zelf van hoger niveau worden.
0 -1
JariHeijden
Niet des Ajax'... Wat is dat nu weer. Een goede ingooi is gewoon belangrijk. Je moet alle facetten in het voetbal zo goed mogelijk uitvoeren. Ook Ajax. Een ingooi moet ook goed zijn. Zowel over korte als over lange afstand. En wie weet heeft deze trainer ook andere ideeën over hoe je je moet aanbieden, wat goeie tactieken zijn, enz.

Onvoorstelbaar dat ook hier weer kritiek op is. Ze trainen toch? Dan kun je toch beter dat ook meenemen? En wie zegt dat er niet op corners wordt gegooid.
1 0
Web
Het is belangrijk dat de ingooi op de goede hoogte is, en vooral op het goede been. Ik zie een ingooi niet anders dan een pas geven. Corners vele malen belangrijker. Dat kan bij Ajax veel beter
0 -1
Ajax412
Het belang van oog voor detail moet niet onderschat worden. Of een ingooi nu wel of niet het verschil gaat maken doet er niet toe, het oog voor detail en de bewustwording dat dit soort details belangrijk zijn op dit niveau is waar het hier om draait. Als alle spelers zich daar bewust van zijn en er geconcentreerd mee leren omgaan, ga je daar in de wedstrijden profijt van zien op meerdere vlakken.
6 0
Labrador
opeens heb je het. Je wordt inworpcoach
4 0
Redrum
De naam is Thomas Gronnemark, inworpexpert. Thomas was pas 10, toen hij bij een potje voetbal op het strand merkte dat hij een gave had. Hij kon de bal met twee handen precies daar gooien waar hij wilde. Lang, kort, strak of juist met een boogje. Hij kon het allemaal. Een oude jeugdvriend verklaart: " Het was waanzinnig wat Thomas liet zien. Als hij gooide wist je zeker dat die bal altijd op je borst terecht kwam. " Omdat Thomas verder totaal niet kon voetballen is het hem nooit gelukt om profvoetballer te worden. Jaren later wist hij echter zijn ongekende kwaliteiten alsnog op professionele wijze in te zetten.
5 0
flavente
Hahahahahaha
1 0
GvanderK
Een goede inworp is belangrijker dan sommige denken
2 0
SnifferClarke
Het heeft me altijd verbaasd dat er niet meer tijd wordt besteed aan het ingooien, maar dat je als coach hier je geld mee kunt verdienen zegt genoeg over het moderne voetbal. Je moet toch wat met al die miljoenen. Geef me een half uurtje en ik verzin wel wat. Ik geef die trainingen wel voor 500 euro per uur.
0 0
behangdelul
Goed dat ze hier eindelijk eens aandacht aan geven. Hier valt echt serieus veel winst in te behalen. Nu de corners nog.
4 0
pizzapunt
Voor mensen die hier lacherig over doen; een foute inworp heeft ons volgens mij op achterstand gebracht in de EL-finale. Ajax kan hier geen klote van. Ik zie vaak spelers een bal in de 16 meter gooien, maar bij Ajax heb ik dit zelden of nooit gezien, terwijl dit zeer gevaarlijk is! Kwestie van worptechniek. Prima om hier aandacht aan te besteden.
5 0
afcas
Het punt hierin is dat ajax weinig koppers heeft. Hierdoor zijn verre inworpen de 16 in vrij zinloos. Maar je ziet wel vaak gewoon slechte inworpen waar genoeg ruimte voor verbetering ligt. Juist kortere inworpen zijn lastiger omdat de tegenstander dan vaak kort erop zit en de medespeler in de bal komt wat de moeilijkheidsgraad van aanname/kaatsen verhoogt. Dan moet de inworp dus van een hoger niveau zijn.
3 0
Babangida83
Maar ook de variatie is belangrijk. Voorspelbaarheid is dodelijk.
1 0
Gonzalez75
Werkelijk, is daar ook al een baan voor. Wat is de volgende die ze inschakelen? Hoe spelers het beste kunnen vallen en tijdrekken? Kom op zeg. Waar slaat dit nu op.
0 -4
Redrum
Komt er ook nog een cornerspecialist langs? Want daar mag ook nodig wel eens op getraind gaan worden. Zo'n wedstrijd als tegen Willem 2 krijgt Ajax ongeveer 12 corners en er valt geen enkel gevaar uit.
2 0
Rood Gevaar
amen!
0 0
Lazell
Eens. Maar wie moet ze erin koppen dan? Veltman is nog onze sterkste kopper, samen met Nico... Daar ga je nooit ontzettend veel corners mee scoren.
0 0
trodat4030
Maar daar hebben we meesterbrein L'Ami toch voor?
0 0
glob
voeten naast elkaar zetten, voeten voor de lijn zetten, bal in de nek, met twee handen gooien, bal boven het hoofd loslaten en voeten op de grond houden. prima jongens en gaan!!
0 -3
Lazell
Simpele gedachte. Er zijn tientallen inworpen per wedstrijd, veel daarvan zijn direct balverlies. Als je de inworpen kan domineren (eigen en van tegestander), krijg je per definitie een significant hoger percentage balbezit en dus de potentie om veel meer kansen per wedstrijd te creëeren.
7 0
Gonzalez75
Kom op zeg. Het is geen hogere wiskunde. Aannemen op borsthoogte, bovenbeen of binnenkant voet. Zo moeilijk is het niet, sorry, blijkbaar dus wel. Wat een onzin. Ingooien voor dummies.... 2.0
0 -4
Lazell
De techniek is niet zo moeilijk nee, hoewel heel ver ingooien toch wel wat techniek vereist.

Het is heel makkelijk de tegenstander onder druk te zetten bij een inworp, omdat die door de zijlijn ingesloten wordt. Hoe moeten spelers staan en wat ze met de bal moeten doen als er eenmaal ingegooid wordt is denk ik het meest lastige aspect. En inderdaad, het is geen hogere wiskunde. Maar als er veel winst op te behalen valt, moeten we het zeker doen.
0 0
trodat4030
Staan, daar gaat het mis. Spelers moeten bewegen bij een inworp!
0 0
Lazell
En wat je moet doen na de inworp is ook een belangrijke.

Voor Ajax is dat een teken om de tegenstander zo hard op te jagen dat ze fouten maken in de passing direct na de inworp. Dat kunnen anderen ook en dat gaan ze ook bij ons doen. Dan moet je weten welke opties je hebt om af te spelen, anders krijg je gigantisch veel balverlies.
0 0
afcas
Dan moet je de bal dus wel op de juiste hoogte ingooien... Daar zie ik het nog vaak genoeg mis gaan.
0 0
GrandMasterFlex
Aanvallend kan je hier echt wel voordeel mee behalen net zoals bij corners, maar wij doen daar veel te weinig mee.
1 0
GrandMasterFlex
Aanvallend kan je hier echt wel voordeel mee behalen net zoals bij corners, maar wij doen daar veel te weinig mee.
0 0
NotForSale
Je kan er wel mee lachen, maar het gaat vaak genoeg fout.
3 0