'Schöne mag na half seizoen alweer vertrekken bij Genoa'

GinoHaverkamp, 24-12-2019 om 21:00, 30720 views, Gazzetta dello Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het avontuur van Lasse Schöne bij Genoa lijkt abrupt te eindigen. Volgens Nicolò Schira, journalist bij het gerenommeerde Gazzetta dello Sport, mag de Deen alweer vertrekken bij de Italiaanse club en staat hij inmiddels op de transferlijst.

Volgens Schira vindt er komende winter een grote schoonmaak plaats bij Genoa, dat momenteel met elf punten laatste staat in de Serie A. Onder meer Fabio Borini, Bruno Amione en Michael Krmencík moeten de ploeg versterken. Om hun komst te financieren zou de degradatiekandidaat wel een aantal van haar huidige spelers moeten verkopen. Schöne zou daar één van zijn, samen met verdediger Antonio Barreca en middenvelder Sinan Gümüs.

De Deense ex-Ajacied begon dit seizoen nog als speler van Ajax, maar verkaste in augustus naar Italië om voor Genoa te voetballen. Zijn periode in het Stadio Luigi Ferraris verloopt echter nog niet zoals gewenst. Niet alleen staan Schöne en zijn ploeggenoten laatste in de Serie A. Ook zag de Scandinaviër trainer Aurelio Andreazzoli weggestuurd worden en is hij zelf niet altijd zeker van een basisplaats.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ik heb heel veel sympathie en respect voor Schöne, ook vermoed ik dat hij een waarde kan hebben voor dit team .
Toch meen ik dat hij niet terug moet komen, Ajax moet verder en het is goed om dat te doen met vers bloed.
Daarbij denk ik dat Lasse zijn avontuur moet afmaken en nog verder gepokt en gemazeld terug moet keren in onze opleiding.
Vreemd genoeg zie ik in hem ooit een trainer die voor ons belangrijk kan worden, in elk geval gun ik hem het beste en hoop ik op een heel mooi afscheid van deze held.
1 0
Cruyffie
Schöne‘s bijdrage vorig jaar wordt gruwelijk onderschat, door bijna alle media. Ik durf zelfs te claimen dat hij minstens zo belangrijk was als Frenkie (uit tegen Bayern was frenkie er niet bij bijv, en Schöne was betrokken bij zon beetje alle noemenswaardige tiki taka momenten).

Sowieso terughalen dus, al is het maar voor en half jaartje. Lekker op middenveld met Eiting. Kunnen we weer echt gaan voetballen :)
0 0
markk
Zonde dat hij is vertrokken, beetje naief om te denken dat zijn vertrek opgevangen kon worden door de nieuwe aankopen. Denk dat Ajax beter af was geweest met Schone en Genoa beter af zonder Schone.
0 0
chameebarkman
Van mij mag hij terug komen, ik vind hem op het middenveld beter als alvarez en marin, Alleen zijn vrije trappen zijn al goud waard en het is een echte ajacied! :) x
0 0
Ajax34
Nu Daley voorlopig is weggevallen kunnen we wel wat ervaring gebruiken op het middenveld, van mij mag hij terugkomen. Is snel in te passen. De jeugd is nog niet constant genoeg.
0 0
Catenaccio
Voor de eredivisie prima te gebruiken
1 0
Sterspeler
Ik denk, zeker met al onze blessures, dat hij een prima optie is om erbij te hebben naast Martinez op het middenveld. Heeft ook geen tijd nodig om te wennen en kent de selectie.
1 0
FrankBeton
Nee
1 -2
Ardoe
Halen, meteen
2 0
Godenzoon88
Altijd welkom!
2 0
CL=5
ruilen met marin
1 -1
DrD3k
Dit vind ik voor Lasse en zijn gezin erg sneu.
Net verhuisd kun je weer opnieuw beginnen.
Had hem het zo gegund om daar te slagen.

Kom dan maar naar huis, voor mij ben je altijd welkom, in welke functie dan ook!
4 0
RSM
kom maar terug
2 0
ajax4perez
Schöne is altijd welkom! Gewoon terughalen!
Beter dan Mazraoui of alvarez op het middenveld. Daarbij kan hij een gevaarlijke voorzetten en vrije trappen geven/nemen
2 0
MankeNelis
Het is Gazzetta dello sport die dit roept. Wie zegt dat het waar is?
0 0
Cupmetgroteoren
Hij doet het daar blijkbaar niet goed, anders zou een krant dat niet schrijven.
0 0
PJK54
Ik weet nog hoe blij hier velen waren dat hij eindelijk werd verkocht was te traag .... geen balsnelheid .. enz. enz. en nu moet hij weer terug gehaald worden? ik ben even verbijsterd. Oké deed het, naar mijn idee, prima vorig seizoen maar hebben we op dit moment geen vervanger voor hem lopen cq klaar staan? Ik denk niet dat we Lasse weer moeten oppikken niet goed voor hem en ook niet voor Ajax we moeten vooruit niet terug of stilstaan.
0 -2
Ajax34
Dit is geen stilstand of achteruitgang. De situatie Bij Ajax is verandert, je mist nu Daley en met Lasse komt er er weer een evaren middenvelder terug die bekend is met de meeste spelers en het Ajax spel.
0 -1
PJK54
Todat...... juist todat hij weer afgeschreven wordt en op de bank komt te zitten en juist daarom is hij gegaan omdat hij dat niet meer wilde!
0 0
Godenzoon88
Vele waren blij?? Ik ken er geen. Alleen mensen die hem een avontuur gunden!
5 0
PJK54
Dat waren er heel veel hoe vaak werd hij vorig seizoen niet afgebrand? nee nu we hem kunnen gebruiken is het ineens de "verlosser" totdat Daley weer beter is dan begint het weer.
0 0
Rentokill
Velen waren ook wel gecharmeerd van hem dus zo gek is dat niet dat men m graag terug ziet.

We moeten idd vooruit. Maar af en toe een stapje terug is niet erg. Zeker niet voor de korte termijn.
2 0
ArnoAjax
Jij bent ook niet goed volgens mij
1 0
PJK54
en waar op gebaseerd op je eigen onzin? of het geschreven van anderen?
0 0
Jornnn
Goed verhaal. Ionen het overigens 100% eens met PJK45
1 -1
ArnoAjax
Lasse kom naar huis!!!!!!!
1 0
Jornnn
Met Schone weet je wat je krijgt. Maar ik hoop dat een aangetrokken speler net even wat meer heeft. Zo niet, hebben we prima talenten die alleen maar beter gaan worden.
0 0
Rentokill
Met de huidige personele problemen, (nog) niet renderen van bepaalde spelers is dit een buitenkansje.

Lasse kent Ajax en kan het gebrek aan regie, door t wegvallen van Blind, weer aanvullen.
6 -1
MickS
exact. Hoeft echt niet elke wedstrijd te spelen of in de basis te staan, maar is op zijn minst een perfecte wissel als de organisatie niet staat. Om nog maar te zwijgen over de handige vrije trap-kwaliteiten die je dan goed kan gebruiken.
0 0
Web
Mag van mij terug komen, nu Blind voorlopig niet zal spelen
4 -2
AFCA.
Ideale tussenoplossing die er direct staat en geen aanpassings problemen zal hebben. Er zal toch een speler bij moeten komen nu Blind er lange tijd niet is. Op deze manier kan Martinez naar LCV. Dan komt er dus op het middenveld een plekje vrij. Lasse vult dat met gemak het komende half jaar in. Kan de jeugd het volgend seizoen overnemen.
2 0
Web
Mee eens, en Schone hoeft ook niet alles te spelen, blijft er nog genoeg over voor jeugdspelers
2 0
Flipper33
Van mijn mag die terugkomen maar niet als speler dan maar als trainer of iets anders bij Ajax.
2 -2
Dennis129
Ik moet er toch wel om lachen hoor. De Telegraaf schrijft een artikeltje dat de jeugd te weinig kansen krijgt, vervolgens schreeuwt bijna heel Ajax showtime dat na. Na een potje tegen Den Haag hebben ze dat allemaal al weken gezegd, en een paar dagen later moeten we Schöne terughalen. Schiet mij maar lek. Ik zou het fantastisch vinden als hij terugkeert als jeugdtrainer, maar als speler moet je nu niet meer willen. Als na de winter Promes weer terug is moet Zyech zo snel mogelijk terug naar het middenveld, waar ook vd Beek een zekerheidje is. Blijft er nog 1 plekke over waarvoor we Ekkelenkamp, Gravenberch, Marin, Alvarez en Martinez (maar die zal waarschijnlijk achterin spelen) hebben. Als we een aankoop doen in de winter zal het in de eerste plaats een buitenspeler moeten zijn, want die positie is het zwakst bezet en komt het minste talent aan. Terwijl het middenveld en de spitspositie een obpvervloed aan talent aankomt.
6 0
AFCAsphere
Hahaha, je beschrijft AS in een notendop. Geschreeuw en gejank omdat de jeugd geen kans krijgt, Erik ten Hag was een eigenwijze kale pleurislijer. Nu krijgen ze een kans, maar is de mogelijkheid er om een oude rot terug te halen die moeite had om mee te gaan in het niveau en meteen moet hij ook echt gehaald worden. Eerlijk waar, je krijgt er echt een grijns van op je gezicht als je ziet hoe kortzichtig sommigen zijn.
1 0
Sterspeler
Het een sluit het ander niet uit. Het probleem dat de jeugd niet de kans krijgt komt niet door een versterking als Schone, maar door het fout inzetten van spelers van ETH waar ze niet horen en mensen pas de 85e minuut in laten vallen. Met Schone kan Donny ernaast en Martinez een linie terug. Of je speelt met Donny op 10 zolang Promes geblesseerd is en Martinez naast Schone. Dat zijn hoe dan ook betere opties dan die we nu hebben met Lang erin, Alvarez of Marin of Siem de Jong het middenveld.
0 0
DT10
Promes -—— Tadic -—— Neres
— Lasse -— Ziyech -— Donny —
Nico - Martinez - Schuurs - Dest
—————- Onana —————-
1 -5
Dennis1964
Promes--Tadic--Neres
Donny--Ziyech--Gravenberg
Nico--Martines--Veltman--Mazroui
Onana
2 -1
Lazell
Netjes, 8 spelers correct geschreven.
0 -2
AltijdGelijk
Ik denk niet dat ze Lasse terugnemen! Hij zal teveel mensen in de weg lopen. Ik zie hem wel naar Feyenoord gaan ofzo...
0 -2
ArnoAjax
Ben jij gek of zo
0 0
3*stars*3
Sneu voor Lasse maar aan de andere kant verbaasd dit mij niet.
Bij teams uit z-Europa reageren ze vaak uit emotie.
Vaak geen lijn te bekennen in hun beleid.
De man is met zijn gezin vertrokken en dachtdaar te settelen en een leuk avontuur aan te gaan en na een half jaar?...

Hoop dat hij toch nog ergens een mooie club kan vinden.
Denk niet dat hij terugkeer naar Amsterdam nu ziet zitten.
Op zijn leeftijd wil hij nog spelen.
0 -1
Cruijffthebest
Kom naar huis, Lasse!!!
3 -3
fanforeffer
Moest altijd al voor zijn plaats knokken ,lukt nu helemaal niet meer. Zo gaan ze in Italië om met onze mensen, bij ons een publieks lieveling bij Genoa een verschoppeling.
0 0
Henkstarr
Wat lul je nou, zo gaan ze er in Italië mee om.
0 0
fanforeffer
zo gaan ze met mensen om ; contracteren Schone die gaat verhuizen met het hele gezin andere school ,andere vrienden ,nieuwe omgeving ,alles om zo goed mogelijk te slagen en na een half jaar zeggen ze ; je kunt vertrekken want WIJ hebben geld nodig.
0 0
3*stars*3
Zou mooi zijn hoor.
Hoeft zich niet aan het spel aan te passen maar als hij komt en iedereen fit is, moet hij weer bank zitten.
0 0
ajaxminimax
Lasse kom maar terug naar huis. Hier je carrière afsluiten, daarna trainer worden in de jeugdopleiding en je mag bij Ajax1 wel een vrije trappen trainer worden.
5 0
Patajax
heel makkelijk. Gewoon terugkomen
3 0
AJAXTHELEGEND
Zeker gauw terug komen op het Ajax nest, Lasse .Ik meen nog te herinneren dat er na het voetbal al een rol voor hem weggelegd was in de technische staf ,of in de opleiding .Maar eerst nog tijdje met het eerste mee voetballen ,lijkt me.
4 -1
YoungLeur
Terug. En heel gauw.
1 -2
ajaxfan83
kom maar snel naar huis lasse
1 -2
Lagasj
Snel naar huis halen en O 19 laten trainen.
4 -1
Godenzoon24
Eerst nog effe bankie in 1. Nu zelfs effe basis met zoveel absentie!
3 -1
Litmanen85
Kunnen we op dit moment gewoon echt goed gebruiken voor de competitie en misschien ook wel EL wedstrijden. Lasse is Ajax
2 -1
Ajaxxxisdebeste
No brainer, voeg zich meteen geruisloos aan kent de groep en heeft dosis ervaring.
3 -1
EersteAanname
Kom maar terug!!!
1 0
JordyAjacied
Hij mist Ajax, wij missen hem. Marc doe je ding!
1 0
Simon1
Marc, halen!
0 -2
Ajax4proud
Ben wel een voorstander van Schone terug halen, mag je de Jong gelijk weg doen.
5 0
Soccerskins
Ik zou hem altijd terughalen. Ligt goed in de groep, is een uitstekende mentor en kan op bepaalde momenten ook voetballend nog waardevol zijn voor Ajax.
6 -1
Noxin
Gelijk terughalen. Alleen zijn vrije trappen zijn al goud waard.
3 -1
talent020
ik zou het zeker toejuichen, kan tegen de meeste tegenstanders nog gewoon prima mee, alleen tegen teams die op de omschakeling spelen en hij veel meters moet maken komt hij niet meer tot zijn recht, maar Schone voor Marin kan ik prima mee leven.
2 -2
Babangida83
Dat vind ik nou erg jammer voor hem. Eén van de grootste Ajacieden van deze eeuw. Niet op de laatste plaats door zn doen en laten.
2 0
iammike
Kom lekker naar huis lasse!
3 0
JordanAFCA
Terughalen
5 0
Erik1966
terughalen nu !!
5 0
eros
Promes - Tadic - Neres
Ziyech - vdBeek
Martinez

Shone, Gravenberch, Ekelenkamp erachter.

De Jong en Marin uitzwaaien.
6 -1
AJAXAFC1
Lijkt me niet sown goed plan met 3-3-3 gaan spelen en zonder keeper ;)
0 0
iammike
Eens
1 0
jaripettersson
Terug naar huis Lasse!
4 -1
ajax4ever01
Met alle respect, maar niet als speler daarvoor is hij te traag geworden.
2 -6
Joseph
Was bij Ajax ook volledig afhankelijk van Frenkie die hem ruimte gaf. Ik hoop niet dat wr hem terug halen, ik denk oprecht dat hij niet veel beter is dan Marin. Marin met ruimte zou ook veel beter zijn.
3 -6
Oempaloempa
wat een lariekoek
0 -1
Babangida83
Marin heeft ruimte nodig inderdaad. Dan is hij beter bij Genoa ofzo...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Terughalen
2 0
Toon meer reacties