Zo gaat Jong Ajax het nieuwe seizoen in

FinnDekker, 09-08-2019 om 20:00, 23631 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek 'Blik op Jong Ajax' (BoJA) zoomt Ajax Showtime regelmatig in op Jong Ajax, het beloftenelftal van Ajax dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Een week nadat de Eredivisie van start is gegaan, gaat dit weekend de bal ook op het tweede niveau van Nederland weer rollen. Vrijdag begint voor Jong Ajax tegen TOP Oss het zevende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds de toetreding van de Amsterdamse beloften in 2013 is er elk jaar een gelijkenis met het voorgaande seizoen: de selectie kent veel nieuwe namen en gezichten, al geldt dat sowieso voor Mitchell van der Gaag, de kersverse opvolger van Michael Reiziger als trainer van Jong Ajax.

De oud-coach van Excelsior en NAC Breda gaat dit seizoen met assistent Winston Bogarde aan de slag met een gerenoveerde selectie. Sommige jongens werden aangetrokken van buitenaf of deden juist de deur achter zich dicht bij Ajax. Anderen schoven door vanuit de jeugd of juist door naar het eerste. Tijdens de voorbereiding moest Van der Gaag het dan ook stellen zonder de nodige talenten, die voor hun kans gingen in de hoofdmacht. Toch werden de contouren van de belofteploeg van het aankomende seizoen al langzaam zichtbaar. De groep kent de nodige kwaliteit in alle linies, door de ongelooflijke brede selectie van het eerste en de toevoer van jeugdig talent.

Keepers: Kotarski vs. Scherpen

Hoewel beide keepers eigenlijk tot de A-selectie behoren, zullen Kjell Scherpen en Dominik Kotarski de meeste minuten keepen onder Van der Gaag. Scherpen werd deze zomer overgenomen van FC Emmen, maar moet Bruno Varela en André Onana voor zich dulden. De technische staf wil de boomlange doelman rustig brengen. Bovendien valt er nog het nodige te leren. De beweeglijkheid, het voetenwerk en de voetballende kwaliteiten moeten nog beter. De bedoelingen met de achttienjarige zijn duidelijk: beginnen bij Jong en vooral veel leren op de trainingen met het eerste. 

Dat Jong Ajax een uitstekende leerschool is, ervoer Kotarski al het afgelopen seizoen. Vorig jaar was de Kroaat de onbetwiste eerste keuze van Reiziger onder de lat. Kotarski ontwikkelde zich goed, maar Varela werd niet voor niets nog een jaar gehuurd van SL Benfica. Ajax acht de keeper nog niet klaar voor het echte werk en dus rest nog een seizoen Eerste Divisie-voetbal. Nu moet Kotarski alleen wel zijn minuten delen met Scherpen. Maar ook Stan van Bladeren, Issam El Maach - en misschien zelfs Daan Reiziger - zullen in aanmerking willen komen voor speeltijd.

Verdediging: Een nieuw centrum zonder Botman en Schuurs

Reiziger wisselde afgelopen seizoen constant van opstelling, maar twee namen stonden bijna steevast in de basis: Sven Botman en Perr Schuurs. Samen vormden ze in het gros van de duels het hart van de verdediging. Beiden spelen dit seizoen echter, zo lijkt het in ieder geval, in de Eredivisie. Botman als huurling bij sc Heerenveen en Schuurs in de basis bij Ajax 1. Daarnaast vertrokken er met Mitchel Bakker, Navajo Bakboord en Robin Schouten drie andere verdedigers. De posities en kansen liggen zodoende voor het grijpen voor de nieuwe lichting.


Kik Pierie zal pendelen tussen Jong Ajax en het eerste elftal.

De positie van rechtercentrale verdediger zal waarschijnlijk worden bekleed door Jurriën Timber of Dean Solomons, de linker positie is voor Boy Kemper en Kik Pierie. Kemper verlengde onlangs zijn contract met twee jaar, terwijl Pierie werd aangetrokken voor de lange termijn. Op rechtsback is het de vraag of Sergiño Dest definitief aanhaakt bij het eerste. Met de rentree van Noussair Mazraoui en het voorlopige aanblijven van Joël Veltman is de kans groot dat Dest de meeste minuten bij de beloften gaat maken. Op linksback koos Van der Gaag in de voorbereiding onder meer voor Terrence Douglas, maar de zeventienjarige heeft nog geen contract. Op die positie zal ook de talentvolle Anass Salah-Eddine dit seizoen ongetwijfeld zijn debuut gaan maken. Jasper ter Heide, van origine een middenvelder, kan tot slot nog op alle posities in de verdediging uit de voeten.

Middenveld: Creativiteit te over

Wat betreft het middenveld kunnen we twee namen met zekerheid opschrijven: Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp. De twee speelden afgelopen jaar allebei ruim twintig wedstrijden bij Jong en zullen dat ook dit seizoen doen. De ruime keuze in de A-selectie wat betreft middenvelders doet vermoeden dat zowel Ekkelenkamp als Gravenberch het voornamelijk moeten laten zien bij de beloften. Voor Noa Lang en Dani de Wit geldt daarentegen dat ze niet nóg een jaar in de Keuken Kampioen Divisie moeten spelen. Beiden zijn Jong Ajax ontgroeid en hunkeren naar speeltijd op het hoogste niveau, hetgeen bij Ajax moet gebeuren dan wel (tijdelijk) ergens anders. Maar waar zij nog het vertrouwen genieten van de technische staf, daar kozen Sebastian Pasquali en Teun Bijleveld eieren voor hun geld met een definitief vertrek uit Amsterdam.

Victor Jensen zal wél opnieuw deel uitmaken van Jong Ajax. De Deen heeft moeite om door te breken op De Toekomst, sinds zijn komst in 2017. Van vastigheid is nog weinig sprake. Mogelijk wordt dit seizoen derhalve het seizoen van de waarheid. Zeker als je kijkt naar de talenten die in zijn nek hijgen vanuit de jeugd. Kenneth Taylor, bijvoorbeeld, wordt binnen Ajax gezien als een speler voor de toekomst met zijn kwaliteiten als verbindende middenvelder. Maar de linkspoot kan ook als controleur of nummer 10 worden ingezet. Hetzelfde geldt voor Quinten Timber, die met zijn sterke spel aan de bal en goede oog voor positie behoorlijk multifunctioneel is. Samen met aankoop Alex Mendez wordt het behoorlijk dringen geblazen op het middenrif. Helemaal als ook Naci Ünüvar zich gaat melden bij Jong.


Ook dit seizoen zetten de nodige talenten de stap van de jeugd naar het profvoetbal.

Aanval: Kan Brobbey ook in de Keuken Kampioen Divisie overtuigen?

Ajax nam afgelopen seizoen afscheid van Saku Ylätupa, Ché Nunnely en Vaclav Cerny en verhuurde Kaj Sierhuis en Dennis Johnsen aan respectievelijk FC Groningen en PEC Zwolle. In de punt van de aanval wisselden Lassina Traoré en Danilo Pereira elkaar destijds af. Richting het einde van het seizoen koos Reiziger steeds vaker voor de Braziliaan op de linkerkant en de Burkinees in de spits. Van der Gaag krijgt er dit jaar een optie voor in de spits bij, in de persoon van Brian Brobbey. In de jeugd reeg de zeventienjarige de doelpunten aaneen. De vraag is echter of de spits het ook kan als hij tegen senioren minder kan leunen op zijn imposante postuur. Waarschijnlijk wel, aangezien Brobbey naast een brede borstkas ook over een goede techniek beschikt.

De spoeling op de flanken is vervolgens vrij dun. De Amsterdammers namen afscheid van drie pure buitenspelers en de spreekwoordelijke vijver om uit te vissen zat al niet bomvol. Regelmatig werden Jensen en Lang in het recente verleden als noodverband op de zijkant geposteerd, vaak zonder al te veel succes. Nicolas Kühn en Leo Thethani zijn de namen die onder de streep overblijven, al lijkt de Zuid-Afrikaanse aanvaller sinds zijn komst al niet in de plannen van de technische staf voor te komen. Vervelend voor Van der Gaag is het feit dat er vanuit de jeugd ook weinig in opkomst is wat betreft vleugelaanvallers. Mogelijk kan er wel een beroep worden gedaan op Hassane Bandé.

Een mooie klus voor Van der Gaag

Bij Jong Ajax wil Van der Gaag ontwikkeling koppelen aan resultaat. Kampioen worden is geen doel op zich, maar om de brug tussen de jeugd en het eerste elftal te slaan, is het creëren van een winnersmentaliteit ook van belang. Van der Gaag wil daarom niet ten koste van alles enkel en alleen als ondersteuning dienen voor de hoofdmacht. De trainer neemt een aantal dingen van zichzelf mee. Maar Van der Gaag weet als geen ander dat het een wisselwerking moet zijn met de visie van Ajax. De komende twee jaar zal blijken of deze combinatie een goede match zal zijn.  

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Laat ik eens een poging wagen. Hierbij kijk ik meer naar ontwikkeling, dan meedoen voor het kampioenschap.
Scherpen
Dest - Llansana - Pierie - Salah Edinne
Gravenberch - Lang - Jensen
Mendez - Traore - Bande

Bank: Kotarski, J. Timber, Rensch, Kemper, Q. Timber, Taylor, Danilo, Brobbey, Kuhn, Unuvar.

De 2 Zuid-Afrikanen zou ik terugsturen naar Ajax Cape Town, zodat ze kunnen helpen met de promotie naar de hoogste divisie aldaar. Daarbij wordt er waarschijnlijk een nette oplossing gezocht voor Van Bladeren en El Maach.

Daarnaast moet Lang spelen op een hoger niveau. Ik zou hem uitlenen, zeker nu alle aanvallers uit het eerste lijken te blijven.
1 0
Lazell
Laten we onze partner Sparta eens lekker spekken met wat huurspelers. We zijn op sommige posities echt overbezet.
- Troare
- Danilo
- Jensen
- Ekkelenkamp
- De Wit

Scherpen
Dest - Timber - Pierie - Salah Edinne
Gravenberch - Mendez - Lang
Kuhn - Brobbey - Bande
0 0
PeterVKV
Ik vond Victor Jensen indruk maken in de voorbereiding. Vooral fysiek veel sterker geworden, tweebenig en scorend vermogen. Misschien wel de verrassing dit seizoen en mogelijke opvolger van vd Beek.
2 0
S.Ajacied
Van Bladeren, El Maach en Reiziger gewoon verhuren/verkopen toch. Heb niet precies een idee hoe goed deze jongens zijn, maar ze mogen niet meer uitkomen voor O19 lijkt me en staan lager in de pikorde dan Kotarski en Scherpen. Doorselecteren niet?
0 0
Yo
Die bande...
Is die nou fit of niet?
1 0
ram
Nee, nog niet helemaal.
2 -1
appeltje
Pereira - Traoré - Kühn
Gravenberch - Lang - Ekkelenkamp
Kemper - Pierie - J. Timber - Dest
Kotarski/Scherpen

Jensen, Q. Timber en Llansana zullen wel dicht tegen de basis aan zitten. Geen idee qua Mendez.
Bank: El Maach, Van Bladeren, Solomons, Douglas, Thethani, Ter Heide. Van Gelderen.

Misschien Kotarski wel verhuren aangezien je anders 4 keepers hebt voor Jong Ajax.
Salah-Eddine zal naar mijn verwachting pas de tweede seizoenshelft aan bod komen.
Heeft J. Timber genoeg lengte voor CV?
1 -1
Onpartijdig
Nou dan ga ik het ook proberen met een opstelling.

Lang----- Traore ----- Kuhn
Jensen (proberen als nummer 6)--- Gravenberch (iets daarvoor) ---- Ekkelenkamp (Donny-rol)
Salah-Eddine ----Pierie ------Llansana -------Dest
Scherpen/Kotarski
0 -4
Tjpknge
Ik weet niet wie er allemaal in de selectie zit, maar dit lijkt mij ook wel wat.
Jensen Traore Lang
Gravenberch Llansana Mendez
Salah-Eddine Pierie Timber Dest
Kotarski
0 -3
Schwalbino
Benieuwd of Mendez kan laten zien wat hij in huis heeft.
3 -1
jaripettersson
Kampioen worden of niet is compleet bijzaak, leuk, maar onbelangrijk. Zorgen dat mensen als Lang vlieguren maken op hun juiste plek is voor ajax veel meer van belang. Waarom stond die jongen afgelopen jaar niet constant op 10?? Dan hoefde niemand artikels vol te schrijven over bv. Vanaken. Nu zal dat wel gebeuren en kan Jensen weer naar de bank en die kun je haast weer gaan afschrijven. Ik vind dat die kampioensdrift van de trainers van JA niet in het algemeen belang zijn van ajax.
0 -3
trodat4030
Over Lang, zie mijn eerste alinea in mijn reactie hieronder op JPM.
1 -2
wladimir
Scherpen en Pierie hebben reeds Eredivisie gespeeld. De Wit, Dest, Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch, Lang en Traoré hebben hun debuut in het eerste al gemaakt. Jong Ajax moet toch gemakkelijk kampioen kunnen worden?
0 -3
ram
En El Maach dan? Ik snap totaal niet waarom je 3 keepers zou moeten hebben in Jong Ajax. Waanzin. Zie uitleg hieronder in andere post.
0 0
AlexIbarra
Misschien Kluivert halen voor op de vleugels? ;)

Kotarski vs Scherpen lijkt me een mooie strijd. Vind ze beiden talentvol maar nog niet rijp.
Lekker concurreren met in het achterhoofd dat André ws niet heel lang meer blijft.
1 -2
Tjpknge
Andre Krul? Of bedoel je Onana? Krul heeft namelijk aangegeven zich langer te wilden binden aan Ajax.
0 -3
Redrum
André Onana en Tim Krul..
0 -2
trodat4030
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190503_91866183/avontuurlijke-doelman-andre-krul-geniet-van-zijn-rol-bij-ajax?utm_source=google
1 0
ram
Handig artikeltje.
Het is een beetje een bevestiging van wat ik al een tijdje post:

Keepers:
Kotarski, Scherpen, El Maach en Van Bladeren is veel te veel. Van Bladeren gaat het nooit halen en hij is vrij oud; die moet je deze zomer gewoon verkopen. Ik denk dat El Maach het minste talent is van de overige 3 dus hem zou ik houden als 2e keeper. Kotarski zou ik verhuren zodat hij veel wedstrijden kan spelen. Scherpen is dan de vaste man in Jong zodat hij het meest speelt/leert.

Verdediging:
Solomons en Ter Heide zou je weg kunnen doen maar ook best om erbij te houden als opvulling omdat je niet heel veel spelers hebt. Ik verwacht dat Schuurs, en in mindere mate Martinez en Alvarez, ook naast Pierie zullen spelen. Een extra aankoop lijkt niet echt nodig.

Middenveld:
We hebben teveel middenvelder. Ik zou De Wit óf Ekkelenkamp verhuren. Eén van de twee zal niet veel spelen in het eerste en als je het middenveld iets uitdunt, is er meer ruimte voor toptalenten in Jong. Eventueel kun je ze ook allebei verhuren mocht er nog een aankoop bijkomen voor het eerste team óf als Ajax besluit dat Gravenberch meer kan/moet uitkomen in het eerste.

Aanval:
Het is nogal dun op de flanken. Een extra buitenspeler lijkt me geen overbodige luxe.
0 -5
Sampaoli
Ajax schijnt bezig te zijn met Evjen voor Jong. Extra buitenspeler, al vind ik met Danilo, Kühn en Bandé al genoeg kwaliteit rondlopen.
1 -2
ram
En Lang zal daar ook veel spelen dus eigenlijk heb je gelijk! Ik trek dat statement terug.

Ben wel benieuwd wat de vele minners van mijn post dan wel voor ogen hebben.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Danilo----Traoré/Brobbey----Kühn
--------Lang/Jensen/Q. Timber-------
----Gravenberch--Ekkelenkamp----
S.-Eddine--Pierie--J. Timber--Dest
Scherpen

Dit zal wel min of meer de basisopstelling in de loop van het seizoen worden. In noodverband zou Lang ook nog op de vleugels kunnen, maar we hebben vorig jaar allemaal gezien dat hij daar veel minder rendeert dan op het middenveld. In de loop van het seizoen verwacht ik ook dat Taylor, Van Gelderen en Unuvar geleidelijk gaan instromen bij Jong. Misschien als het heel erg meezit ook al Warmerdam en/of De Waal aan het eind van dit seizoen, maar dan moeten deze zich wel goed ontwikkelen. Daarnaast zal Bandé over een paar maanden hersteld zijn van zijn langdurige blessure. Voordat hij dan weer speelfit is, zal er echter nog wel een heel proces overheen gaan. Eerst individuele trainingen, dan groepstrainingen en dan pas speelminuten maken. Ik denk daarom dat we hem niet eerder dan de tweede seizoenshelft mogen verwachten.

Thethani is wat mij betreft einde oefening bij Ajax. Heeft genoeg kansen gehad, maar liet in de minuten die hij speelde afgelopen seizoen helemaal niets zien. Dan nog liever een jeugdspeler uit O17 doorschuiven.

Net als Solomons, die ook eigenlijk klaar is hier. Heeft in niets laten zien een typische Ajax-verdediger te zijn. Geeft niet, daar kan die jongen zelf ook niets aan doen, maar er zijn betere alternatieven (Jurriën Timber, Van Gelderen) beschikbaar.

Kemper en Ter Heide zou ik er bij laten puur voor de opvulling. Jong Ajax gaat ieder seizoen weer weken krijgen waarin bijna alle beoogde basisspelers niet beschikbaar zijn (interlandverplichtingen, doorgeschoven naar het 1e elftal, teruggeschoven naar O19 vanwege de Youth League [geen voorstander van], blessures etc.). Dan is het prettig als je ook van dit soort krachten nog op de bank hebt zitten.
1 -3
vincent_DV
Zowel centraal achterin als aan de buitenkanten is het nog redelijk schaars. Ik zie Ajax nog wel twee talenten uit het buitenland halen voor die twee posities. Ze worden de laatste tijd ook wel in verband gebracht met spelers op die posities als Leite, Porozo en gisteren nog die Evjen.

Aan de buitenkanten is er natuurlijk ook de mogelijkheid om middenvelders daar neer te zetten.
3 -2
FrankBeton
Misschien ga ik wel kijken in Oss
2 -2
Vlieske
Ben er elk jaar bij.
0 -2
Radie125
je wilt daar niet dood gevonden De bende van Oss
1 -2
DT10
Leuk!
0 -2
AjaxBaggio
Die ter Heide is nog dramatischer dan De Wit en Ekkelenkamp. Wat die bij Ajax doet is mij een compleet raadsel.

Danilo ben ik ook niet zo overtuigd van. Maar voor de rest heeft Mitchell genoeg talent tot zijn beschikking, om er een leuk team van te maken. Kampioenschap (of zo hoog mogelijk eindigen) boeit mij niet zoveel. Als we maar leuk, attractief en aanvallend voetbal te zien krijgen.

En het belangrijkste; dat spelers ook daadwerkelijk beter gaan worden. Zodat ze, in het loop van het seizoen misschien ook een keer een kans krijgen van Ten Hag.

Vooral benieuwd naar de ontwikkeling van Gravenberch. Die mag langzamerhand (ondanks zijn jonge leeftijd) toch wel gaan doorbreken.

Heb na lange tijd weer zin om wedstrijdjes van Jong Ajax mee te pikken op de toekomst.
2 -5
Westerpark1982
Als Ajax slim is verkopen ze van Bladeren, ter Heide, Solomons en Tethani en halen ze nog wat talenten die meer potentie hebben dan dit kwartet. Dan hebben ze echt een elftal met klasbakken. De spoeling met Buitenspelers is idd een beetje dun.
2 -3
Bedero
Ik vind het een leuke selectie met een mix van grote talenten + opvulling, maar de invulling laat echt te wensen over. Verdedigend zit het goed maar op het middenveld en aanval ben ik niet tevreden over de invulling en zullen spelers weer misbruikt moeten worden op de verkeerde posities.

Op doel mag ik toch hopen dat Scherpen de voorkeur krijgt boven Kotarski. Beide hebben vorig jaar veel geblunderd maar Kotarski deed dat op een lager niveau en ik schat de potentie van Scherpen een stuk hoger in.

Achterin zou ik Solomons, Kemper en Douglas alleen minuten geven als het niet anders kan. Salah-Eddine en Timber voor de leeuwen gooien aangevuld met Pierie en Dest die al hebben bewezen het niveau aan te kunnen.

Op het middenveld zie ik vooral graag dat Lang een reeks wedstrijden als aanvallende middenvelder krijgt, in plaats van op linksbuiten te worden neergezet. Maar met Ekkelenkamp, de Wit, Jensen en Lang heb je vier aanvallende middenvelders waarvan de eerste 2 de lievelingetjes zijn van de trainer van het eerste, terwijl ze naar mijn mening duidelijk minder potentie hebben dan Lang. Daarom vrees ik dat Lang toch weer op linksbuiten komt. Komt ook door het gebrek aan een echte linksbuiten. Danilo hoort daar ook niet te spelen en Thethani komt duidelijk tekort.

Dan zijn er met Traoré, Danilo en Brobbey drie pure spitsen van een zeer goed - redelijk niveau die elkaar in de weg lopen.

Best jammer maar desondanks genoeg om naar uit te kijken. Ik kijk vooral uit naar de ontwikkeling van Scherpen, Salah-Eddine, de Timbers, Jensen, Gravenberch, Lang, Traoré en Brobbey. En de doorstroom vanuit de jeugd later in het jaar.
0 -3
LS16
Goed stuk! Ik hoop dat ze vanavond zo gaan spelen:

Pereiro Traore Kuhn
Jensen
Ekkelenkamp Gravenberch
Salah-Eddine Pierie Timber Dest
Scherpen

Een team vol voetbal waar Ajax voor staat.
8 -3
altijdwelwat
Als Lang hier al geen minuten meer gaat maken johft het echt serieus op .....
0 -4
trodat4030
Ga nog maar niet uit van Salah-Eddine. Die is pas net een paar maanden bij o19 aangesloten, ik verwacht Kemper op lb en eventueel Douglas (omdat ie een stuk meer inhoud en groter fysiek heeft, ik denk dat SE daar nog(!) niet aan toe is).
4 -2
Vak117
Ik hoop met je mee! Verwacht alleen dat Traoré met het eerste meegaat en dat Brobbey in de spits gaat spelen.
1 -2
fanforeffer
Complimenten ,column met inhoud, zijn er te weinig van op AS. Kan dit niet maandelijks ? en ook van o19,o18,o17 ?
7 -2
Vak117
Duidelijk overzichtelijk stuk! Het is even afwachten of Dolberg een blessure heeft overgehouden na afgelopen dinsdag, anders speelt Traoré vanavond niet en verwacht ik dat Brobbey gaat spelen.

Vraag aan AS: is het een mogelijkheid dat jullie ook zo’n stuk schrijven over de O19? Lijkt mij ook veel veranderd. En zou daar bijvoorbeeld EL Maach, Taylor, Brobbey etc. ook nog aansluiten?
1 -2
trodat4030
AS maakt volgens mij elk jaar ook een dergelijk overzicht voor de jeugdelftallen o15 t/m o19, maar zij beginnen pas een stuk later met de competitie, eind aug/begin sept. Vandaag beginnen de eerste oefenwedstrijden ook pas (o19 uit bij Inter om 18.30 (zijn geen livestreams ingepland op de yt pagina van Ajax, dus zou daar niet op rekenen), morgen o17 tegen Sparta thuis, dinsdag o19 en o17 beiden tegen Genk). Dat stuk zal dus wel de aankomende weken volgen.

Volgens mij is El Maach inmiddels officieel senior, dus te oud voor o19, Taylor en Brobbey zijn nog speelgerechtigd tot ze een x aantal wedstrijden in de KKD hebben gespeeld.
6 -1
Vak117
Thanks voor de info!
2 -1
DT10
Het lijkt me verstandig dat ze Van Bladeren verkopen/verhuren, want die gaat natuurlijk niet meer aan bod komen...
2 -1
Tjpknge
Precies, André Krul vind ik ook een sterke indruk maken, en kan Van Bladeren makkelijk opvangen.
0 -4
trodat4030
Hoe kan Krul indruk op jou maken? Hij is een trainingskeeper en alle trainingen zijn besloten..
0 -2
Tjpknge
Precies
0 0