Van der Gaag: 'Ajax kwam als een verrassing'

BVeenstra, 05-06-2019 om 11:40, 7388 views, Veronica Inside |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De aanbieding om trainer te worden van Jong Ajax kwam voor Mitchell van der Gaag onlangs als een verrassing. De oefenmeester stapte in het afgelopen seizoen vervroegd op bij NAC Breda en vertrok naar Portugal, waar hij al zo'n twintig jaar woont.

Toch zal hij ook in het komende seizoen vooral in Nederland te zien zijn. Hij legt uit hoe het contact met Ajax tot stand kwam. 'Dat was een paar weken geleden. Er kwam contact via Marc (Overmars, red.). Ik had het eigenlijk niet zien aankomen. Je volgt Ajax wel, je kent wat mensen, maar de club ken ik zelf niet zo goed. Het is niet zo dat je er lijntjes hebt lopen en ik wist niet wat er zou gebeuren bij Ajax. Dan komt het toch als een verrassing', zegt hij in een interview met Veronica Inside.

En daarna ging het snel, zo vertelt Van der Gaag. In Portugal merkte hij op dat Ajax de afgelopen maanden een stuk populairder is geworden. 'Ik werd er in Portugal op aangesproken. Ajax speelt geweldig in de Champions League', aldus van der Gaag, die uitkijkt naar zijn avontuur in Amsterdam. 'Ik ben ook wel benieuwd hoe er bij Ajax gewerkt wordt. Wat nou het geheim is.'

Bij Jong Ajax is de opdracht duidelijk. Spelers moeten worden klaargestoomd voor de stap naar het eerste elftal. Van der Gaag beseft daarbij dat hij niet met een vast elftal zal kunnen werken. Bovendien weet hij dat Ajax een bepaalde filosofie hanteert. 'Je moet jezelf niet verloochenen. Ajax zoekt een trainer met buitenlandse invloeden, maar uiteindelijk gaat het ook om de club en de filosofie', aldus de trainer, die blij is dat Winston Bogarde aanblijft als assistent. 'Winston kent de cultuur goed, hij weet hoe het werkt om bij Jong Ajax te trainen.'

Ajax Showtime sprak onlangs met Excelsior-verdediger over Van der Gaag. Dat interview is hier te lezen.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Hij heeft zich goed ontwikkeld in portugal, en vorig jaar met excelsior goed gedaan en in heet eerst erijtje uitgekomen. Al Ten Hag weggaat kan hij het in iedergeval "tijdelijk" overnemen.
0 0
Sjakio
weet niet of Winston hier zo blij mee is. Mitchell is iets dominanter...
0 -1
tonny
die past bij onze club
0 0
Lagasj
Welkom als trainer bij deze mooie club.
Wens je veel succes Mitchell.
0 0
nuff-said
Ajax heeft iets met blanke kale trainers sinds bosz haha
2 0
Ajaxxxisdebeste
Altijd zonnig is net zo erg als altijd winter... eentonig..
1 -4