Kemper tekent bij Ajax bij tot medio 2021

FinnDekker, 09-07-2019 om 10:05, 17155 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Boy Kemper heeft zijn contract verlengd tot en met de zomer van 2021, zo meldt de Amsterdamse club dinsdagochtend middels de officïele kanalen. Het contract van de verdediger liep tot eind juni van dit jaar en is zodoende met twee jaar verlengd.

Kemper kwam in 2016 over van de jeugdopleiding van FC Volendam. Na zijn ontwikkeling bij de A-junioren kwam de linkspoot uiteindelijk terecht in Jong Ajax, waar de twintigjarige ook volgend seizoen waarschijnlijk zijn minuten zal gaan maken. 

De in Purmerend geboren Kemper maakte in augustus van 2017 zijn debuut voor de beloften. Sindsdien speelde de mandekker, die zowel centraal als op linksback uit de voeten kan, 21 officiële duels bij Jong Ajax. Aankomend seizoen krijgt Kemper daar te maken met de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Deze verlenging is vooral een keuze voor Salah-Eddine. Kemper zal best wat minuten pakken, maar het zal de bedoeling zijn dat hij er uiteindelijk naast komt te staan.
1 0
Ar
Ach ja, die Sandler kon er ook niet veel van, volgens de kenners hier.
Nu maar mooi naar Anderlecht, en nog altijd onder contract van City.
Niet dat ik denk dat Kemper het eerste gaat halen, maar dat dacht ik ook niet van De Wit e.a.
1 -2
Ferd
Sandler kan er ook niet veel van. Is gewoon een gokje geweest van City. De transfersom is voor een club als City gewoon wisselgeld voor een half wit bij de bakker.
3 0
petwes
Nu veldhuis nog
0 0
Sjakio
21 jaar, dan hoor je bij ajax 1 te spelen. niet goed genoeg...
2 -3
Babangida83
Dat zagen we bij Mazraoui. Al had je die vorig jaar om dezelfde reden afgeschreven, had je minstens 15 miljoen door de toilet gespoeld. Talent nooit te vroeg afschrijven. De ene heeft gewoon wat meer tijd nodig dan de ander. Iedereen ontwikkelt zich op een andere manier. Desnoods kun je tijd winnen dmv verhuur of verkoop met optie voor terugkoop. Want als Cerny het echt wil, zie ik die ook nog wel terugkomen. Maar dat gaat aan hem liggen. Die had wat last van de wet van de remmende voorsprong o.a..
1 0
Ozymandias
Kemper is pas twee weken geleden 20 geworden. In het seizoen waarin Frenkie 20 werd speelde hij nog 31 wedstrijden met Jong Ajax in de Eerste Divisie en dat is één van de grootste Nederlandse talenten van deze eeuw. Dat hij (Kemper) niet goed genoeg is voor Ajax heeft niets met zijn leeftijd te maken. Kemper is geen potentiele speler voor het eerste maar als opvulling voor Jong Ajax is hij prima. Hij kan zowel als linkercentrale verdediger als op linksback spelen en aangezien Jong Ajax op beide posities spelers tekort komt is het logisch dat ze Kemper erbij houden.
2 -1
Joseph
Is het dan niet logischer dat ze op zoek gaan naar een talent dat die potentie wel heeft..?
1 0
Knalpot
Die hebben we toch al Martinez en Pierie. Dan heb je nog opvulling zoals Kemper, Botman, Douglas jongens die weten dat ze tekort komen voor Ajax 1 maar hopelijk voor hun kunnen ze zich via de kkd wel in de kijker spelen bij een andere betaald voetbal organisatie.
2 0
Ozymandias
Om die vervolgens bij Jong Ajax op de bank te zetten? Nee, dat lijkt mij niet logisch(er). Het lijkt me zelfs niet eens mogelijk om een speler aan te trekken met het potentieel om het eerste van Ajax te halen als opvulling voor Jong Ajax. Daarbij lijkt het me ook niet eerlijk richting een talent wat zulk potentieel heeft om die als opvulling voor Jong Ajax te gebruiken. Ajax moet niet aan talentverwoesting gaan doen.

Het lijkt erop dat Ajax een extra rechtercentrale verdediger zal kopen. Ik dat geval verwacht ik dat Schuurs en Pierie de meeste wedstrijden het centrale duo van Jong Ajax zullen vormen. In dat geval zou ik Jurrien Timber als linksback gebruiken omdat die het niveau van de tegenstand die de o19 krijgt inmiddels wel is ontgroeid. Kemper en Botman worden dan als opvulling gebruikt.
1 0
Hollister
Vind hem en Botman helas te kort komen voor Ajax 1 .. maar soms heb je echte laatbloeiers, dus nu maar hopen dat ik er volledig naast zit... ik ben wel een beetje verbaasd, net dat ik compleet niet snap dat men toch het laatste jaar van jongens als Thetano en Salomons gewoon gaat uitdienen.. is nu al heel helder dat ze het beiden ook niet gaan redden... maar soms heb je gewoon opvulling nodig
1 -1
AjaxDaniel
Jong Ajax moet een volledig elftal hebben inclusief wissels en daarnaast komt volgend jaar die nieuwe O21 competitie. Daarvoor moet Ajax ook een elftal hebben met wisselspelers. Het is dus logisch dat ze jongens zoals hij die tekort komen voor Ajax 1 toch vastleggen, want je hebt ze gewoon nodig als opvulling.
3 0
Hollister
Prima, maar dan zeg jij toch hetzelfde als ik, nl dat hij nu nog veel te kort komt asl potentiele Ajax 1 speler?
0 0
Ozymandias
Het gaat erom waarom je verbaast bent dat Ajax bepaalde talenten aanhoudt die in potentie geen spelers voor het eerste zijn. Dat is toch niet verbazend als je meerekend dat Ajax straks een o23 en o21 team heeft en het onrealistisch is om te verwachten dat elk talent in die twee teams (ook degene die worden gebruikt als opvulling) een potentiele speler voor het eerste is.

Stel een o23 en een o21 team samen met alle spelers van Ajax die in aanmerking komen voor een vaste rol in de wedstrijdselectie van het eerste. Als je dat doet zul je al snel zien dat mannen als Kemper en Botman de komende jaren nodig zullen zijn als opvulling.
1 0
BrandjeXL
Een 023 hoe hebben ze het kunnen verzinnen. De echte supertalenten gaan direct naar het eerste. De twijfelaars mogen het max een jaar proberen in wat nu JA is en daarna mogen ze weg. Maar er komt ook nog een 023 waardoor je als clubs die kneusjes verplicht een contract moet aanbieden ánders heb je geen spelers genoeg.
0 0
Ozymandias
Ik ben er persoonlijk nog niet uit of het een goed of slecht idee is. Mijn eerste gedachten waren dat het nogal vreemd overkomt maar misschien heeft het wel een positief effect op de ontwikkeling van bepaalde talenten (misschien krijgen laatbloeiers zo meer kansen) maar misschien is het ook wel een enorme geldverspilling. Ik neem dus maar een 'wait and see' approach.
1 0
Duif63
Kijk, dat zijn nog eens berichten. Marc is on fire !
2 0
Ar
Die Kemper is toch niet minder dan Magallan?!
Die kan er echt geen kloot van.
3 -9
AjaxDaniel
Opvulling voor Jong
5 0
xstaniox
Zat er wel aan te komen, gezien hij mee was op trainingskamp.

Ik denk wel dat hij als opvulling dient voor Jong Ajax.
3 0
JordanAFCA
Viel mij nooit echt op, kan iemand mij uitleggen wat voor type speler dit is?
2 0
Knalpot
Een Dijksie.
0 0
Eriksen10
Flamboyante nummer 10 met een goed afstandsschot!
1 -2
Eriksen10
Flamboyante nummer 10 met een goed afstandsschot!
0 -2
Ozymandias
In één woord: "opvulling". Hij is (in mijn ogen) een centrale verdediger die voornamelijk als linksback wordt gebruikt omdat hij een bepaalde drang naar voren heeft maar als back de voetballende kwaliteiten mist die nodig zijn voor die rol. Hij heeft geen grote zwakke punten maar blinkt ook nergens in uit. Ik denk dat hij er vooral bij wordt gehouden omdat Ajax weinig linksbenige verdedigers heeft voor Jong Ajax en ook in de bovenbouw van de jeugdopleiding weinig linksbenige verdedigers rondlopen die ze kunnen doorschuiven. Als over een jaar Ajax een derde team moet samenstellen voor de nieuwe o21 competitie zullen ze meer opvulling nodig hebben om ook in de Eerste Divisie actief te blijven. Ik denk dat daardoor een aantal van dit soort middelmatige spelers langer bij Ajax zullen blijven.
11 0
Hollister
Ben het maar ten dele met je eens.. ja over 2 a 3 jaar is er een nieuwe situatie met dat extra onder 21 jaar team... maar onze huidige onder 17 (komend jaar onder 19) groep is van zeer hoog niveau en zal naar aller waarschijnlijkheid in zijn geheel gaan doorstromen naar dit team.. een aantal zullen zelf Ajax 1 gaan halen... komend jaar is de onder 19 heel erg sterk en zullen er de komende jaren heel veel jeugdspelers door gaan breken, meer dan ooit schat ik zelfs in... spelsr als Botman en Kemper en Salomons, Thetani aanhouden lijkt mij dan overbodig.. we gaan het zien
0 0
Ozymandias
Maar spelers als Solomons en Thethani zijn na volgend seizoen toch vertrokken? Dus wat hebben de talenten in de o19 die na het komende seizoen zullen doorschuiven met het aanhouden van Solomons en Thethani te maken? In het geval van Kemper en Botman lijkt het me ook logisch dat Ajax ze aanhoudt als opvulling aangezien er nauwelijks linksbenige verdedigers met meer potentieel in de bovenbouw van de jeugdopleiding rondlopen.
1 0
Soccerskins
Komt er over een jaar een nieuwe o21 competitie?
0 0