Ajax strikt achttienjarige middenvelder van Freiburg

JesseTH, 30-07-2019 om 16:05, 27075 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft Alex Mendez aan zich weten te binden, zo schrijft de club op haar officiële website. De jeugdinternational van de Verenigde Staten komt over van SC Freiburg, waar de Amsterdammers een overeenkomst mee bereikten. De middenvelder tekent voor drie jaar.

Mendez speelt zijn interlands voor de Verenigde Staten, maar heeft tevens een Mexicaans paspoort. Het is de bedoeling dat de jongeling deel uit gaat maken van de selectie van Jong Ajax en daar sluit hij dan ook 'zo spoedig mogelijk' aan.

De nieuwste aanwinst van Ajax betreft een linksbenige middenvelder en speelde ondanks zijn jonge leeftijd al bij drie clubs. Vanuit de jeugdopleiding van Chivas kwam hij terecht bij LA Galaxy. De Amerikaanse club ruilde hij in de winter van 2019 weer in voor SC Freiburg. Aldaar speelde hij twaalf duels in de Onder 19-ploeg en scoorde hij driemaal.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Op de beelden (die op zich niet zoveel zeggen natuurlijk) is het een heerlijke speler, een prachtige linkspoot. Erg benieuwd naar de jongen.
1 0
Cello
Veel reaktie's dat aankopen, of ze nu voor de opleiding zijn of voor het eerste, de jeugd die er al is in de weg zal gaan lopen, vind ik eigenlijk onzin. Want, wanneer ze de reeds aanwezige jeugd in de weg lopen, betekent dat maar eigenlijk één ding: ze zijn (nog) niet goed genoeg.

En het niveau is de afgelopen 2-3 jaar echt een heel stuk omhoog gegaan. Daarin zal de aanstormende jeugd in mee omhoog moeten, willen we uiteindelijk het niveau van vooral afgelopen jaar willen handhaven. Zo niet dan heb je anderen die aangekocht zijn, die dat wel zullen moeten gaan doen. En anders dan bij andere zgn. koopclubs, geloof ik nog steeds dat wanneer blijkt dat een zelf opgeleide speler beter is dan een aangekochte speler, dat de beste zal spelen, ongeacht dat de aangekochte speler enkele miljoenen heeft gekost. Dat is echt een ander verhaal dan bij de gevestigde topclubs in Europa, waar een miljoenenaankoop zal moeten spelen, zelfs al is een zelfopgeleide speler even goed. Daarin verschilt dus Ajax, als koopclub, echt van andere koopclubs.

Dus ja. Als andere spelers vanuit de eigen opleiding minder kans krijgen dan betekent het eigenlijk ook gewoon dat ze dan niet goed genoeg zijn op dit moment. Zeker als je het huidige niveau van vooral het laatste jaar wilt vasthouden.
De echte (super)talenten zullen altijd de kans krijgen en wel Ajax-1 halen. En dat zijn er altijd maar weinig. Dat was altijd al zo en zal altijd zo blijven....en het doorstromen van een hele lichting....dat is echt iets unieks en komt nauwelijks voor. Maar zelfs als dat wel voor komt, zo zal dan blijken, dat ze beter zijn dan de anderen (ook die gekocht zijn) en wel zullen spelen. Daar ben ik absoluut niet bevreesd om.
9 0
geDaante
Voor posities die door eigen jeugd al erg goed bezet zijn, haal je gewoon geen extra spelers. Dat doe je voor posities waar je minder tot slecht bezet bent, waarop je geen toptalent hebt lopen, en dat zijn er bij Ajax zat, in de verdediging en aanval, niet het middenveld.
1 -1
3sterren
Goede middenvelders leveren geld op, veel geld.
Daar kun je nooit genoeg van hebben ...
; )
2 0
Alexander40
Eerste minuut in dit filmpje net of ik Frenkie zie voetballen: https://mobile.twitter.com/usmntvideos/status/1078349021968764929 (met dank aan VanGinkel10 die dit filmpje al eerder deelde)
2 0
AsensioWillemsen
Ziet er goed uit. Creatieve spelmaker. Hopelijk gaat het niet ten koste van Lang zijn basisplek
2 0
geDaante
Na meerdere 15 miljoen-aankopen voor het eerste die minder zijn dan eigen jeugd, nu ook weer een totaal overbodige middenvelder voor de jeugd.

Je kan langzaamaan gaan spreken van een koopclub.

Eigen talent moet gewoon goed uitzicht hebben op het eerste als de inzet en ontwikkeling voldoende is. Dat is een grote reden waarom toptalent nog naar Ajax komt, en blijven.

Kan je wel zeggen dat het niveau van het eerste hoger is geworden, maar als je zo gaat redeneren, doe je precies hetzelfde als al die koopclubs.

Daarbij is die jeugd dus beter dan die zeer dure aankopen:

Schuurs > Magallan
Eiting/Mazraoui/(Sinkgraven) > Marin
Lang > Promes
3 -21
Voetbalverstand2punt0
Ik snap jouw vergelijkingen niet...

Mazraoui komt gewoon rechtsback dit seizoen. Sinkgraven is weg. Eiting is veel geblesseerd geweest.

Lang is nog lang geen international van het NL elftal, dus ook die begrijp ik niet. En schuurs begrijp ik een klein beetje, maar die was gehaald voor Magallan. En van Magallan mag duidelijk zijn dat Overmars daar meer van had verwacht.

Frenkie is weg. En in Jong staat geen directe vervanger (lees: kopie van Frenkie) klaar. Dus moet het spelsysteem anders. Daar is ten Hag nu voor aan het puzzelen.

Ik vind persoonlijk, afgaande op wat ik zie in deze filmpjes, deze jongen veel op Frenkie lijken in manier van bewegen. Alleen zie ik ook dat hij linksbenig is en het lijkt erop alsof zijn schot en vrije trappen beter zijn dan die van frenkie.
1 0
geDaante
Wat mij betreft wordt Dest dit seizoen de rechtsback, precies het juiste type.
Mazraoui zie ik toch meer als middenvelder, al doet ie het prima op rechtsback.

Sinkgraven had je kunnen behouden had je in huis. Eiting is veel geblesseerd geweest, maar dat mag geen reden zijn dan een 12 miljoenenaankoop te doen, ook omdat er nog meer opties zijn, zat opties.

Wat doet het er toe of Lang international of niet is? Dus opgeroepen door Koeman betekent dat je beter bent? Nee, die kiest voor ervaring. Koos ook voor Vormer, Dumfries, De Roon, etc., dat zegt genoeg. Talenten die bij Ajax net doorbreken worden vrijwel nooit meteen ook iternational. Juist door het vertrouwen en speeltijd bij Ajax worden ze dat.

Van Magallan had niemand wat mogen verwachten, een leek ziet na een minuut al dat ie zeer log is, moeilijk passt en niet bepaald comfortabel aan de bal is. Past in het rijtje Van der Hoorn - Kristensen.

Dat het spelsysteem zal veranderen is onvermijdelijk, maar dat staat los van dit alles. Met Blind en Marin, maak je het wel onnodig statisch.

Heb je het in je laatste alinea over Marin of Mendez?
0 0
DUDE92
Hij noemt in zijn hele reactie geen Marin, die sowieso geen linkspoot is. Lijkt me dus dat hij Mendez bedoelt. Wat dat betreft ben ik het best met hem eens, hij beweegt inderdaad op een vergelijkbare manier als Frenkie. Ben benieuwd.
0 0
Sterspeler
Sorry, maar je logica slaat als een lul op steigerhout. Volgend mij is de spoeling momenteel dun in de jeugd. Dus bijhalen.
3 0
geDaante
Niet op het middenveld en in die leeftijdscategorie.
0 0
Sterspeler
We missen gewoon een bepaald type middenvelder. Het type dat snel kan opendraaien, kan door combineren. Het type de Jong, Anita, Serero (even de kwaliteit daarbuiten gelaten).

Ik hoop dat Mendez dat wordt. Een Blind en Schone is te statisch en je ziet dat Marin erg zijn rol aan het vinden is. Dat is niet erg, maar voor de CL zal er snel iemand ingepast moeten worden.
0 0
Ajax#1900
Dit gaat echt helemaal nergens over.
2 0
geDaante
Of jij snapt het niet, ik zeg niks raars, je kan het er wel mee oneens zijn, dat wel.
0 0
Fredschuit1
Haha schuurs en Magallan allebei gekocht
Nu al oordelen over Marin
Promes is een speler met diepgang, lang absoluut niet..

Kopen als ze in de jeugd niet rondlopen. Precies zoals nu..

Over de individuele kwaliteit in de jeugd maak ik me wel een beetje zorgen. Maar je voorbeelden slaan nergens op..
1 0
geDaante
Maar Schuurs had je al en was je al aan het klaarstomen, koste ook geen drol.

Marin kan best aardig worden, maar jeugd is nu al verder en heeft meer potentie. Aankoop dus nutteloos, geldverkwisting, talent dat in de weg wordt gezeten.

Ajax heeft die diepgang niet nodig, Ajax speelt met naar binnen trekkende buitenspelers, dan moet ie dus erg goed kunnen dribbelen, goed zijn in de kleine ruimte, en vooral creatief en onvoorspelbaar. Met name die laatste twee heeft Lang meer, is ook balvaster. Ten Hag wil diepgang van de nummer 10, Van de Beek in dit geval.

Die jeugd loopt er dus juist, dus niet kopen.
2 0
Knalpot
Van Lang, Schuurs en Eiting is nog lange na niet bekend of ze een volledig seizoen een constant niveau op kunnen brengen deze conclusie van jou lijkt me dus behoorlijk voorbarig weer.
2 0
geDaante
Van De Ligt en Frankie, en Van de Beek, en al die andere talenten uit het verleden die voor de leeuwen werden gegooid, wisten we dat ook niet.

Of spelers een constant niveau blijven halen is in mijn ogen deels afhankelijk van de balans in hun hoofd. Schuurs en Eiting zijn gebalanceerde, al volwassen types, a la De Ligt en De Jong. Lang is denk ik wat wispelturiger, maar heeft een vrije rol op linksbuiten. Ziyech mag ook extreem aankloten tussen geniale momentjes door.

Liever een speler die iets minder constant is, maar wel beter is en uiteindelijk voor meer dreiging zorgt, dan een constante speler die constant net wat te weinig brengt.

Daarbij moet er uiteraard wel concurrentie zijn, maar van spelers die net onder hen in de pikorde staan, dus eigen talent of aangekocht toptalent, die dan het stokje van hen over kunnen nemen.
0 0
altijdwelwat
Van Promes weet je in ieder geval dat hij nog nooit een volledig seizoen constant is geweest . Een blinde kan toch zien dat Lang veel meer kwaliteiten heeft.
0 -2
Ozymandias
Promes is zowel bij FC Twente als Spartak een seizoen behoorlijk constant geweest.
1 0
geDaante
Kreeg daar meer ruimte, in ieder geval bij Twente, waar hij ook minder naar binnen hoefde te snijden.
1 0
Ajaxadept
Ajax is verstandig bezig en pikt de onontdekte pareltjes her en der op in de hoop dat het een topper wordt en op die wijze er geld aan kan verdienen. Voor sommige is het nooit goed! Concurentie bij de lagere elftallen is een goed ding.
1 0
Ozymandias
Concurrentie is goed maar te veel concurrentie is slecht.
2 -1
Ajax27
True, maar de concurrent moet de ander ook wel echt prikkelen. Jongens die nu eerste keus zijn bij Jong Ajax vrezen wellicht weinig van de persoon die achter hun staat, te weinig. Doorselecteren en een geduchte concurrent halen is ook een signaal naar sommige boys. Het is erop of eronder, knalhard werken of niet, je wilt de top bereiken bij Ajax, of gaat lekker bij een provincie clubje met minder druk voetballen.
0 0
geDaante
Snap jou punt ook wel, maar speeltijd is met name in die fase cruciaal, en waarom zou je een toptalent laten verpieteren? Nouri en Van de Beek waren jarenlang verzekerd van een basisplek, zo ook Frenkie, De Ligt, etc. Heeft hen niet weerhouden goed te ontwikkelen.

Ik denk dat die concurrentie pas echt belangrijk is in het eerste, waar echt gepresteerd moet worden.
0 0
Ozymandias
Ik ben het in principe met je eens maar vind dat bij Jong Ajax de concurrentie al groot genoeg is.
0 0
Ozymandias
Sinkgraven en Eiting zijn niet beter dan Marin en Lang is niet beter dan Promes. Ajax is altijd een koopclub geweest (zeker ook onder Cruijff). Het gaat erom dat er een balans wordt gevonden tussen koopclub en opleidingsclub en ik ben het wel met je eens dat Ajax dit balans een beetje aan het verliezen is.
6 -1
geDaante
Daarin verschillen we dus van mening. Ik vind Marin niks speciaals, heeft moeite onder druk, en dat mag niet bij Ajax, het is allemaal ook niet strak (passing enzo, techniek). Eiting is creatiever, technischer en handiger aan de bal.
0 0
Cello
Je hebt gelijk dat Ajax altijd al een koopclub is geweest èn ook opleidingsclub. Bij Ajax, in tegenstelling tot andere 'koopclubs' heeft men nooit zwaar getild aan of een speler gekocht is geworden of zelf opgeleid is geworden. Immers....de beste speelt los van hoe die de club binnengekomen is. Bij de meeste, zoniet bijna alle koopclubs wil men per definitie rendement zien van de gedane investeringen in transfersommen. En dus spelen daar eerder dan bij Ajax de aankopen ipv puur kijkende naar talent en kwaliteit, kortom, wie het beste is.

Dat zal bij Ajax, ook nu het wat meer koopt dan in verleden, niet veranderen. Wat wel veranderd is, is dat het algehele niveau binnen de club en vooral bij Ajax-1, omhoog is gegaan. Daardoor is de vanzelfsprekendheid van doorstromen en laten debuteren van jeugdspelers ook enigzins anders geworden. Je zal als jeugdspeler kwa niveau/talent en dus kwaliteit ook hoger moeten scoren...en dus beter moeten zijn dan een paar jaar geleden.

Echt de besten komen dan alleen nog maar door. Een aantal, die de afgelopen jaren nog wel het geluk hadden van debuteren in Ajax-1 zouden onder de huidige omstandigheden geen kans meer hebben gemaakt.
Daarnaast is het plan bij Ajax al decennia lang dat lang niet van iedereen verwacht wordt uiteindelijk door te stromen, al hoopt men het wel. Men wil jaarlijks 1 a 2 spelers afleveren bij de a-selectie. Dat was jaren geleden al zo...en zo is het ondanks de aankopen nog steeds.

We moeten namelijk niet ineens denken, dat we ieder jaar, zelfs niet iedere 2 a 3 jaar een hele lichting hebben die doorstromen. Dat was al niet realistisch in het verleden en dat is het nog steeds niet. Dat zijn puur uitzonderlijke momenten in de tijd, dat een hele lichting zich aandient.
1 0
VIPete
Je kan ook je geld in vastgoed steken of aandelen. Ajax is een voetbalclub dus het is logisch dat we geld uitgeven aan spelers. Magallan is het wellicht net niet, maar Martinez en Alvarez zijn prima spelers. Daarnaast, waar baseer je op dat Marin minder is dan de genoemde spelers, waaronder een speler die we nodig hebben op rechtsback? Lang is er ook nog (lang) niet. Wie weet heeft Promes een geweldig seizoen zoals hij ook in Rusland heeft gehad en scoort hij 15/20 goals. Wie weet wordt deze Mendez een revelatie op het middenveld. Alleen eigen jeugd win je wellicht de keukenkampioen competitie mee, maar om ver te komen in de Champions League heb je net iets meer nodig.
1 -1
geDaante
Niks mis met geld uitgeven, gaat erom aan wat voor spelers, op welke posities, en waarom. Moet een idee achter zitten, en topjeugd moet altijd eerst de kans krijgen.
0 0
trooop
Dit is wel wat dogmatisch. Tenzij je hem hebt zien spelen? Stel dat deze gast supergoed is. Dan kan van 'overbodigheid' per definitie geen sprake zijn.
Als je er van overtuigd bent dat een speler van buitenaf (veel) beter is dan wat je zelf hebt lopen (en alleen dan): altijd halen.
Ajax moet wel oppassen. Dat ben ik met je eens. Vooral het trackrecord van jeugdaankopen is dramatisch.
0 -1
geDaante
Maar waarom voor het middenveld waar je al zat goed talent hebt lopen? Versterk dan de voor- en achterhoede, daar is te weinig talent voorradig.
0 0
VIPete
Zitten inderdaad veel aankopen tussen die het niet hebben gehaald, maar het is altijd heel moeilijk in te schatten hoe een speler van 18 het 4 jaar later doet. Van Dolberg dacht ik dat hij momenteel 80 miljoen waard zou zijn, van Bazoer dacht ik dat hij de nieuwe Viera zou worden, was geweldig op zijn 16e. Riedewald leek ook op wel naar de top. Fischer, Andersen, leek er allemaal in te zitten. Paar jaar later is het niks meer. Frenkie speelde op zijn 19e nog bij Graafschap en twee en een half jaar later bij Barcelona.
1 0
trooop
Frenkie (willem2) is een geval apart, want zo goed zie je ze eigenlijk nooit. Maar je hebt gelijk, het is ook niet makkelijk. Al vind ik dat je vanaf 18 zeker wel een goede inschatting moet kunnen maken. Wel als je Ajax-scout bent. Maar garanties heb je uiteraard nooit.
0 0
Van Reenen
Kijk eerst eens op YouTube, bijvoorbeeld USA-Nigeria met acties van Alex Mendez die je hier weinig ziet. Een pass over 40 meter op de stropdas zie je nauwelijks in de divisie tussen de keukens. Want Alex komt te spelen bin Jong Ajax, om te wennen. Speelt misschien in de winterstop al bij her eerste.
4 0
soewares
Lekker psv doeii
2 0
mvdk
Zou mooi zijn als met Dest en Mendez 2 Amerikanen kunnen doorbreken. Zo haal je de VS binnen...
8 0
DulceDesde
Niet alleen Dest en Medes hoor! ook zeker Pynadath
2 0
mvdk
Vergeten.
0 0
DUDE92
Zou wel grappig zijn als Dest voor Nederland en Mendez voor Mexico kiest. En Pynadath dan nog voor India, als dat mogelijk is.
4 0
Tjpknge
Heerlijke aankoop, heb hem op het jeugd-toernooi zien spelen, en daar liet hij mooie dingen zien moet ik zeggen. Vond dat er vorig seizoen vrij weinig talent rond liep in Jong, maar nu ziet het er gelukkig al veel beter uit.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Concurrentie bij Ajax is moordend en zo hoort het!
2 0
komopajax777
Scherpe aankoop van Overmars.Een buitenkansje.Hoe meer grote talenten hoe beter.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Bij Ajax horen de beste talenten te spelen en altijd doorgroeien stap vooruit denken. Ik denk persoonlijk dat Ajax over 10 jaar niet meer in de eredivisie speelt. AJAX FOR LIFE
1 -1
Aad82
Haha, Ziyech had als enige geen hap gegeten en geen slok gedronken!


https://twitter.com/AFCAjax/status/1156215173197307909
1 0
SR83
Pindasaus en een wit shirt... wat denk je zelf :'-D
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Krijgen andere mensen hier trouwens wel notificaties? Ik krijg ze al een halfjaar niet meer, al staat alles goed ingesteld.
1 0
FrankBeton
Is bij mij al jaren zo. Begrijp er niks van
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Dan zit het probleem waarschijnlijk in de site. Is hier een admin?
1 0
AFCAU
Schijnt toch wel een groot talent te zijn, met heerlijk linkerbeen. Goed schot, goede passing. Alleen op fysiek vlak moet hij nog stappen nemen. Dat is wat ik lees. KKD is hier een prima competitie voor. Ben benieuwd hoe hij zich ontwikkelt.
2 0
Ozymandias
Het wordt zo wel erg druk op het middenveld bij Jong Ajax met Jensen, Ekkelenkamp, Méndez, Q. Timber en Gravenberch. Méndez lijkt op een linkercentrale middenvelder of linkshalf en Ajax heeft op die posities Gravenberch bij Jong Ajax en Taylor bij de o19 al. Ik vind dat het transferbeleid van Ajax langzamerhand een beetje aan het doorslaan is. Aankopen als Pierie kan ik goed begrijpen aangezien Ajax geen talentvolle linksbenige centrale verdediger had (Botman was qua type duidelijk ogeschikt voor Ajax) maar Méndez lijkt me, gezien het al aanwezige talent, een overbodige aankoop.
4 -8
ram
Het is geen overbodige aankoop als Ajax denkt dat het een "wonderkind" is. Wie weet. Opvulling zal het niet zijn, neem ik aan.

Daarbij ben ik niet zo'n tegenstander van redelijk veel inkopen. Ik vind dat Ajax gewoon meer moet verhuren. Je kunt ook prima een aantal spelers van Jong Ajax verhuren, mocht dat nodig zijn. Zo zou ik bijvoorbeeld sowieso De Wit óf Ekkelenkamp verhuren. En zo kun je nog een aantal keuzes maken.
1 -2
Schwalbino
Heeft al 19 keer voor het nationale team u20 gespeeld. Dest kent hem. Die is gevraagd wat voor mentaliteit die jongen heeft. Amerikaanse sportmentaliteit waarschijnlijk. Past dus in het beleid van Ajax als het gaat om talenten: spelers met een goede mentaliteit en stabiele persoonlijkheid.
1 -2
Ozymandias
Méndez zal vast een talentvolle spelers zijn maar hij speelt op posities waarop Ajax al meer dan genoeg talentvolle spelers van rond zijn leeftijd heeft. Ajax moet niet kopen om te kopen en dat hebben ze nu wel gedaan.
1 0
trodat4030
Je speculeert en doet alsof het dé waarheid is, niet wat we van jou gewend zijn Ozy. Normaal gesproken houd je gewoon een slag om de arm als je niet zeker bent.

Of heb je enig bewijs dat Ajax koopt om het kopen? Volgens mij staat Marc op dat vlak gewoon onder curatele bij de RVC. Maar goed, als jij bewijs hebt, moet je t ff zeggen, dan neem ik mn woorden terug, tot dat moment ga ik uit dat je maar wat verzint.
0 0
Ozymandias
Dat Ajax koopt om te kopen is mijn conclusie uit het feit dat ze een speler (Méndez) halen die op posities speelt waar Ajax in dezelfde leeftijdsgroep al grote talenten voor aanwezig heeft. Het is dus geen speculeren maar concluderen. Een speler/talent kopen voor een positie waar geen speler/talent voor nodig is mijn definitie van 'kopen om te kopen'.
1 0
FreddyAX
Stel dat je nu een nieuwe Cruijff aangeboden krijgt ,zeg je dan ook; maar we hebben al 3 spitsen?
Als een speler beter is dan je nu hebt voor die positie dan vind ik het te billijken.
0 0
Ozymandias
Dat ligt eraan, als de drie spitsen die je al in huis hebt de nieuwe Van Basten, Bergkamp en Kluivert zijn en die nieuwe Cruijff alleen in de spits kan spelen misschien wel.
0 0
FreddyAX
Dan ben ik het niet met je eens; een betere speler dan je in huis hebt kopen is verstandig ,zolang dat financieel geen problemen geeft.
Elke vergelijking gaat natuurlijk snel mank maar ik zou in dit geval zeker voor de nieuwe Cruijff kiezen.
0 0
Vertonghen
Zolang jij/wij niet weten wat de exacte plannen zijn met de eerder genoemde middenvelders kunnen wij (vooral jij) niks concluderen...
Laten we de conclusies maar door Ajax trekken, misschien willen ze éen of meer spelers lozen, willen er zelf spelers weg of wellicht speelt er iets anders.
We praten in ieder geval veelal over gasten die in O17/19, jong of zelf met het eerste mee mogen doen, er is dus echt wel een plekje vrij voor een talent.
1 0
Ozymandias
Maar we kunnen toch wel zo ongeveer inschatten wat de plannen van Ajax met de door mij genoemde talenten zijn? Ajax verhuurt momenteel alleen spelers waar ze geen toekomst in zien en in het eerste is geen ruimte voor de spelers die ik noemde. Dus zullen ze bij Jong Ajax of de o19 spelen.

Er is één speler in dat rijtje die bij de o17 mee mag doen en dat is Ünüvar. Je wil toch niet zeggen dat Ünüvar nog af en toe met de o17 mee zou kunnen doen? Dat niveau is hij namelijk duidelijk ontgroeid. Zowel het middenveld van Jong Ajax als de o19 is al vol met goede talenten. Méndez is overbodig en zijn komst is niets meer dan kopen om te kopen.
1 0
Vertonghen
Toch kan het zijn dat er iets speelt, dreigt er iemand met vertrek? Vind Ajax deze jongen misschien beter dan 1, 2 of 3 andere spelers?
Allemaal mogelijkheden, nogmaals wij weten niet alle details dat maakt het lastig voor ons als buitenwacht.
0 0
WouterBerg83
Gravenbergh moet denk ik loop van het seizoen de stap naar de hoofdmacht gaan maken. Hou je 4 spelers over. En zelfs als Gravenbergh het hele seizoen bij jong speelt, 5 middenvelders is ook niet heel erg veel lijkt mij zo...
4 0
Ozymandias
Op het moment dat Gravenberch definitief de stap naar de wedstrijdselectie van het eerste maakt kan Taylor de stap van de o19 naar Jong Ajax maken. Daarbij zal het ook niet lang duren voordat ook talenten als Llansana en Ünüvar de stap naar Jong Ajax maken. Trouwens heeft Ajax ook Ter Heide nog als opvulling.
3 -1
FrankBeton
Ik vraag mij überhaupt af of Gravenberch wel de volgende stap richting eerste elftal kan maken. Qua mentaliteit / instelling althans. Ik hoop dat ik het mis heb.
2 -3
Ozymandias
Wat is er dan mis met de mentaliteit/instelling van Gravenberch? Dat hij regelmatig wat lakoniek is in zijn spel is inherent aan het feit dat hij vorig seizoen pas 16 jaar oud was. Vind jij maar eens een 16 jarig talent wat niet regelmatig wat lakoniek in zijn spel is. Gravenberch was als 16 jarige al regelmatig de beste speler van Jong Ajax in een competitie tegen volwassen mannen. Je twijfelt aan zijn mentaliteit/instelling? Hij heeft in ieder geval de mentaliteit/instelling waarmee hij als 16 jarige al een dragende speler voor Jong Ajax in de Eerste Divisie was.

Het is nogal vreemd om te gaan twijfelen of Gravenberch de stap naar Jong Ajax naar het eerste wel gaat maken terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenoten deze zomer pas de stap van de B-jeugd naar de A-jeugd hebben gemaakt.
2 0
AjaxHoorn
Volgens mij is Gravenberch al zn hele leven laconiek. Dit moet hij gewoon verbeteren en er is niks zeker lijkt mij. Die knop moet echt om.
1 -2
Ozymandias
Natuurlijk is hij al z'n hele leven laconiek als voetballer. Elk talent is laconiek als voetballer totdat ze leren dat niet meer te zijn. Normaliter gebeurd dat pas wanneer spelers in de twintig zijn. Af en toe komt er een talent langs als De Ligt die als tiener al niet meer laconiek is maar dat is ongelofelijk zeldzaam. Zeker toptalenten die lang onder hun kunnen hebben gespeeld zijn laconiek omdat ze nog moeten wennen aan het feit dat ze niet meer op 50% kunnen spelen en alsnog veel beter dan hun tegenstanders zijn. Gravenberch is een speler die pas na het vorige seizoen 17 jaar oud is geworden. Natuurlijk is hij nog laconiek in zijn spel!
1 0
AjaxHoorn
Ik zie ook gewoon de potentie, maar ik denk ook aan Raiola. Daarbij is hij wel wat laconieker dan de gemiddelde speler denk ik.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat als hij laconieker was dan de gemiddelde middenvelder van zijn leeftijd hij niet op 16 jarige leeftijd al een vaste basisplaats voor Jong Ajax had gehad. Omdat hij vanwege zijn voetballende kwaliteiten op Eerste Divisie niveau speelt verwachten mensen dat hij mentaal ook al veel verder in zijn leeftijd is dan zijn leeftijdsgenoten maar dat is vaak niet het geval. Gravenberch heeft de voetballende kwaliteiten van een volwassen speler maar mentaal is hij gewoon nog een 17 jarige.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Misschien zien ze Méndez eerder aan de rechterkant in een Ziyech-rol. Filmpje ziet er veelbelovend uit.
1 0
DrFootball
Verwacht ook dat hij voor deze rol is gehaald. Zeker, omdat Jong Ajax niet overloopt van de buitenspelers.
0 0
Superjan
Wat heeft die jongen een heerlijke lichaamsschijnbewegingen. Wegdraaien en doorversnellen. Die manier van voetballen doet aan Frenkie denken. En op het eerste gezicht lijkt hij ook het inzicht én de trap te hebben voor een goede voortzetting. Ik probeer mijn enthousiasme een beetje te temperen (het is tenslotte maar een filmpje van twee minuten, ik heb hem geen verdedigende actie zien maken) maar je ziet meteen dat deze knul bijzondere dingen kan.
5 0
ajaxmania
Weer geld verspillen aan buitenlandse middelmatige jeugd speler ala Nicolas Khun samen met die 2 zuid Afrikaanse spelers die het eerste elftal van Ajax niet gaan halen.... Waarom waarom...???? Scout gewoon je jeugd in Nederland....
0 -12
Mi-leak
In een kistje citroenen geboren?
1 0
Patrick78
Aldus de jeugd - expert ajaxmania....
0 0
Knalpot
Prima een mattie voor Alvarez om zich snel thuis te voelen, interessant voor de amerikaanse markt, en als ie nu ook nog eens kan voetballen is dit gewoon een uitstekende zet.
4 0
AFCAU
Verwacht dat hij op het begin met Dest zal optrekken, die twee kennen elkaar al.
2 0
Fnatic
Mooi, dit is echt een leuke speler, Real Madrid had ook belangstelling.
1 0
VanGinkel10
Persoonlijk zie ik wel wat gelijkenissen met van der Vaart. Het kijkt mij een rasvoetballer.
https://mobile.twitter.com/usmntvideos/status/1078349021968764929

Dit filmpje zie je een aantal heerlijke steekballen bijv
1 0
blx
Ik zie wat je bedoelt met zijn klasse in de trap en pass. Ik denk dat zijn kwaliteiten aan de bal prima zijn. Ik twijfel nog wel over zijn dynamiek, atletisch vermogen en of hij snel genoeg kan denken/handelen in de kleine ruimtes.
0 0
Rdk1983
Leuk spelertje! Goed overzicht, mooie trap. Goed ook voor Ajax in de USA.
2 0
fc Barcelona_ke
ik heb Vereingd staten wedstrijd gezien in dit zomer. Dest speelt in de voorbereiding erg goed en bij VS U20 wat anders. Mendez is wel er g goed spelen. hij is niet puur defensieve, maar ook niet aanvallende speler. als hij bij jong ajax goed doet, kan hij snel voorbij van dani de wit, ekkelenkamp en eiting!
2 0
Gecko
Topper
0 0
AFCAPolarBear
Hij heeft gespeeld bij Chivas, LA Galaxy en Freiburg. Waarom staat er dan een video van Real Madrid waar hij welkom wordt geheten?
0 0
AjaxHoorn
Dit gebeurt altijd als clubs interesse in een speler hebben. Dan maken supporters filmpjes.
3 0
fc Barcelona_ke
idd. maar hij was eerder wel serieuze belangstelling, maar de transfer kwam niet
1 0
JanTa
En zo kwam hij eindelijk toch bij een Europese topclub terecht.
1 0
AFCAU
Ach. Dat hij zo veel van club wisselt zegt mij vrij weinig, is meer dan normaal dat hij bij de scouts eerder opvalt bij een Freiburg, dan bij een Chivas of LA Galaxy.
3 0
AjaxDaniel
Ach ja gewoon opvulling voor Jong en mocht hij toch goed blijken te zijn is het een goede vondst
0 -2
RaynoFischer
Nou als ik zo de reacties lees van watchers en Amerikanen wordt dit wel iets meer dan "opvulling", heeft weldegelijk talent en op de beelden ziet het er aardig uit ;)
1 0
AjaxDaniel
Schijnt talent te hebben dus we zullen zien
2 0
fc Barcelona_ke
Sinds januari 2019 speel ie voor freiburg en gaat heel snel naar ajax! Zeker sterk spelend u20 dit zomer met dest
1 0
pizzapunt
Ziet er fantastisch uit in de montage!
0 0
Sanalologo
Op jonge leeftijd al zo vaak van club wisselen is nooit een goed teken. Ik verwacht er niks van, dan kan het ook alleen maar meevallen.
0 0
Ferd
Kan ook een goed teken zijn als het allemaal stappen omhoog zijn. En dat lijkt in dit geval zo te zijn.
1 0
Babangida83
Hoop categorie Dolberg Onana.
4 -4
Jaridebeste
Dolberg met Onana vergelijken?
1 -9
ram
Ehm, ja... waarom niet? Allebei enorme talenten die jong zijn aangetrokken.
3 0
blx
Heb de tapes gezien. Hele mooie linkerpoot. Je kan alleen nog niet zien of hij de handelingssnelheid, het inzicht en een beetje atletisch vermogen heeft. Maar de passing, zowel kort, lang als in de diepte heeft hij wel.
3 0
frisooooooo
zal die op voor spraak gekomen zijn van Sergino Dest?! :)
2 0