'Ziyech ziet niets in overgang naar Sevilla'

BVeenstra, 01-07-2019 om 07:00, 18636 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech ziet volgens het Algemeen Dagblad ook deze zomer niets in een transfer naar Sevilla. De Marokkaans international, nu actief met zijn land op de Afrika Cup, blijft Ajax voorlopig trouw.

Sevilla zou bereid zijn om de afgesproken transfersom van Ziyech, zo'n dertig miljoen euro, neer te willen leggen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de Spanjaarden die poging zichzelf kunnen besparen. Ziyech neemt, net als vorig seizoen, alleen genoegen met een club waar het volledige plaatje klopt. Sevilla is niet van het kaliber clubs waar Ziyech de stap voor wil maken. Vorig seizoen eindigde de club als zesde in La Liga, waardoor het in de Europa League zal uitkomen.

'Met alle respect voor die clubs, maar dat zijn niet de clubs waar ik mijn positie bij Ajax voor inlever', zei Ziyech een seizoen geleden over onder meer Sevilla. 'Voor mij staat continu één aspect centraal: ik moet er sportief echt op vooruit gaan. Als het een soortgelijke club als Ajax is, dan hoeft het van mij niet.' Het standpunt van vorig jaar lijkt ook voor dit jaar van toepassing, zo besluit het Algemeen Dagblad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Zyiech wil niks meer met Monchi te maken hebben. Voor hem is een woord een woord en man een man. Zo werkt het natuurlijk niet in de voetballerij maar Zyiech is extreem rechtlijnig. Iets te trots ook, maar goed, er zijn mensen die hun moeder voor geld verkopen.
0 0
jeppas
Ziyech is een genot om naar te kijken en in alles een top Ajax speler. Strijd, passie, gogme, techniek en scorend vermogen. Hopelijk blijft hij nog een jaartje.. of langer. Jammer dat zijn tweede vader Schreuder er niet meer is, maar misschien kan hij Ten Hag opvolgen op termijn.
0 0
Spuit11
Één van de beste, spraakmakende en beslissende voetballers op de Nederlandse velden.
1 0
mcatarinob
Blij dat Ziyech ajax niet gaat verlaten.
0 0
Yeshyeshyall
Zo! Ziyech neemt carriere planning wel serieus zeg! Zouden meer spelers moeten doen. Apart dat er toch altijd aan hem getwijfeld lijkt te worden. Heb weleens gelezen dat de Ajax scouts ook twijfels hadden destijds. Bizar eigenlijk. Ik ben zeker geen expert maar lijkt me toch bijna bij elk team wat toevoegen met die creativiteit die hij in zijn spel heeft.
1 0
afcajacied00
Zeker gelijk, echt een gemis ook voor het NL elftal
1 0
Bean
Ziiiyechhhhh Ziiiyechhhhh
0 0
DeMeervanweleer
Ziyech ruilt Ajax alleen in voor de top uit de PL; MC Chelsea, Liverpool, misschien nog United of de Spurs,maar de vraag is of die hem willen c.q. nodig hebben. In de PD zijn voor hem alleen Atletico, Barca en RM interessant en ik denk dat daar hetzelfde voor geld als voor de PL. Allemaal redelijk voorzien op het middenveld dus, bij geen van de spelopvattingen der clubs past een speler die redelijk wat risico in zijn spel legt. Best wel kans dat Ziyech blijft dus, zou het beste transferbericht wat mij betreft van deze zomer zijn.
1 0
Red Devil
Wat verbeeld hij zich eigenlijk !!!
Het lijkt heel wat in de Eredivisie maar in de Spaanse en Engelse competitie zal hij het heel moeilijk krijgen.
Sevilla is een grote club in Spanje dus een mooie tussenstap voor hem om te laten zien dat hij ook dat niveau misschien aankan.
De echte top zit niet op hem te wachten.
0 -4
Ajax114
Nou hij vindt Ajax groter dan Sevilla en dat is ook zo.
1 0
Frank1978
In de CL deed hij het anders ook niet bepaald onverdienstelijk...
1 0
masterrr
Heeft ook al een goed contract bij Ajax dus hoeft voor de financien niet weg
0 0
Ajax114
Als Ziyech blijft wordt hij onmetelijk populair. Het zou wel iets moois hebben in deze tijd waarbij ze allemaal het liefst zo snel mogelijk vertrekken.
1 0
aniet
Houwe zo!!
0 0
WZAWZDB14
Hakim Swart.
6 0
Frank1978
Sjaak Ziyech… ;-)
0 0
AFCA-B93
Hakim is een geweldenaar, zeker voor ons. Zijn kwaliteiten komen zeker tot zijn recht bij zelfs de absolute top. Echter, staat er vaak balverlies tegenover wat er wél lukt bij Hakim, en ik denk dat dat tussen hem en een basisplaats bij een absolute topclub in de weg staat. Ik denk dat hij om die reden een speler voor de breedte zou worden bij een topclub, wat hij natuurlijk niet wilt. Ik gun die jongen het aller beste, maar zou het fantastisch vinden als hij gewoon lekker bij ons blijft, want hier heeft hij gewoon een garantie op een basisplek.
1 0
GorillaBiscuits
Deze instelling zou elke voetballer moeten hebben. Daar worden zijzelf en de clubs alleen maar beter van!
1 0
Ajax2018
Bij Ajax is iedereen bang dat hij naar een topclub verterkt en iedereen vind hem goed maar er komt al jaren geen topclub ziet iedereen het fout of overschatten mensen bij Ajax hem een van de twee lijkt alsof deze speler maar niet weg te krijgen is ?
0 0
Bensco
ja heel bizar eigenlijk. Het was een ander verhaal geweest als die alleen uitblinkt in de ED maar hij liet in de Champions League ook zien een uitmuntende speler te zijn. Maar ik vind het wel goed zo. Des te minder interesse voor hem des te groter de kans dat hij volgend jaar weer hier speelt.
0 0
afcajacied00
Ze zitten te slapen in europa, denk dat hij werd overschaduwd door frenkies jonge talent
0 0
FissaDeGekste
Ziyech heeft voor Marokko gekozen maar is gewoon een tevreden Hollandse jongen die lekker zit in zijn appartement aan de Zuidas.
Hij verdient inmiddels een 'on-Nederlands' salaris, dan hoef je ook niet per sé weg.
Volgens mij geniet hij wel van zijn leven op het moment :-)
1 0
Frank1978
Misschien heeft Hakim het zo naar zijn zin bij AJAX dat er echt maar een paar clubs is waar hij ons voor zou willen verruilen? En hij, als deze clubs zich niet melden, ook dolgraag bij AJAX blijft? Laten we blij zijn als we deze geweldige speler nog wat langer in ons mooie shirt kunnen zien! Geloof mij, we gaan hem echt missen als hij vertrekt.
4 -1
Truth
Ik hoop van harte dat dit klopt en dat er zich geen andere clubs aandienen. Nog een jaartje Ziyech is absoluut geen straf
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Zo denk ik ook over mijn vrouw. Ik verlaat haar echt alleen voor iets beters.
7 0
Jan Doedel
Een man met principes, ik heb daar veel respect voor. Zou prachtig zijn als hij blijft.
0 0
Ajax-4-ever
Prachtig dat hij geen enkele interesse heeft in clubs zoals sevilla, zo zouden alle spelers moeten denken. Ik snap er alleen niets van dat clubs niet staan te springen om Ziyech over te nemen voor maar 30M. Jammer voor hem want ik gun het hem zeker, maar als hij blijft zou dat natuurlijk geweldig zijn voor ons!
2 -1
Bjorn
In mijn ogen begrijpelijk. Heel mooie club Sevilla, maar je zal structureel moeite hebben je te kwalificeren voor Champions League en nooit om de prijzen spelen. Hooguit de beker incidenteel.
0 -5
Red Devil
Ff vergeten hoevaak Sevilla de EL gewonnen heeft de laatste jaren.
3 0
JariHeijden
En af en toe de Europa League winnen. :-)
5 0
Schip
Ik blijf erbij: beste transfer die we deze zomer kunnen maken is het behouden van spelers en met name Ziyech, maar ook VdBeek een Neres.
10 0
Rentokill
Je bedoeld het geld daarin te investeren ipv uit te geven aan nieuwe spelers waarvan je nog niet weet of ze t redden en die tijd nodig hebben... Yep
2 -1
Schip
Ook, maar zelfs als ze zouden slagen, dan nog is de kans klein dat het niveau Ziyech wordt. Als Ajax met dezelfde kern als vorig jaar aantreedt, maar zonder De Ligt en Frenkie, is dat een aderlating, maar het is nog steeds een heerlijke groep klootzakkies bij elkaar. Dan heeft Ajax nog steeds kleur op de wangen en is het herkenbaar van vorig seizoen.

Zou echt geweldig zijn.
2 0
trainerdv
Jammer dat er niet meer mensen zo over denken. Die denken toch in termen van carriere, salaris en stappen maken etc. Ziyech is bijzonder wijs in dit aspect. Dit is gewoon goed geredeneerd. Matthijs de Ligt naar Juventus is in dat opzicht superjammer. Voor iedereen. In Cruijff's visie bleven spelers ongeveer tot hun 26e als ze écht onmiskenbaar klaar waren bij Ajax. Tot nu toe lijkt Ziyech de enige die volgens dat adagium leeft.
5 0
Liam
Dus als Real, Barca, City, Bayern en Liverpool niet komen dan blijft Hakim! Supernieuws. Ik zou nu niets meer kopen als ik Ajax was. Laat Alvarez lekker naar PSV gaan joh. Is er ooit een Mexicaanse speler echt internationaal een topper gebleken? Hugo Sanchez misschien....dan houdt het in mijn geheugen wel op maar kan me vergissen.
We hebben Schuurs en er zijn nog anderen die daar kunnen spelen.
1 -8
Frank1978
Oneens, centraal achterin moet er iets bij nu de Ligt zo goed als weg is en Alvarez lijkt mij de best haalbare optie.
2 0
Robbie en de Kock
Marques
0 0
AFCAsphere
Marquez
Hugo Sanchez
Javier Hernandez
Hector Herrera
0 0
Schip
Dus omdat Ziyech niet naar Sevilla gaat, hoeft Alvarez niet te komen?
5 -1
Liam
Ik vind dat we niet teveel moeten kopen. Als er naast De Ligt en De Jong niemand vertrekt waarom zou je dan nog zoveel kopen? Dan kun je toch ook jeugdspelers inpassen? Niemand geeft mij de garantie dat Alvarez een topper is.
0 -3
amthree
In de jeugd loopt er ook nog niks goed tussen wat de plekken van de ligt en de jong kan opvullen.. op unuvar moeten we denk ik nog wel een jaar wachten.
1 0
Daniii
Hier zie je de raarste dingen ja haha
1 -2
Ajax27
Stel je toch eens voor als hij blijft en Bergwijn komt...
En dan Alvarez erbij, Donny zal vertrekken.

Dan krijg je:
Promes - Tadic - Bergwijn
Marin - Ziyech - Schone/Gravenberch
Tagliafico/Martinez - Blind - Alvarez - Nous

Man man man... dan kun je nog een hoop schuiven qua posities, zowel voorin als op het middenveld als achterin. Dan hebben we toch gvd een goed elftal met een heleboel kwaliteit staan. Dan kan het zelfs zo zijn dat Ten Hag het aandurft om met de punt naar achteren te gaan spelen en daar Blind neerzet, wanneer Tagliafico blijft en Martinez té goed is om te banken. Voor Schone zal het dan definitief einde verhaal zijn, maar die kan dan ook terugkijken op een prachtige carriere.

Het zal tijd nodig hebben om de automatismen erin te krijgen, maar ik zie het komend jaar positief tegemoet!
0 -2
0164Snickel
Mis je alsnog een De Ligt en een De Jong die ook wel heel bepalend waren..
1 -2
Ajax27
tja.. die zijn nu eenmaal weg dadelijk en kom je eens in de 10 jaar tegen op de velden. We hebben 2,5 seizoen van de Ligt mogen genieten en helaas maar 1,5 seizoen van Frenkie.
0 0
Hagmag
Dat zelfde vroeg ik mij ook al af.
Hij speelt al bij een Europeese TOPclub.
Sevilla ????
1 -4
AFCAsphere
Als je als club zijnde 3 keer op rij de Europa League wint, dan is dat toch vrij knap hoor. Sevilla zit in de bovenste laag van de subtopclubs.
1 0
Murtagh
Held
0 0
Frank1978
Deze klasbak mag van mij een contract voor het leven tekenen bij AJAX...
8 0
NelsonAFCA
Sevilla is ook geen topclub, wat de feijenoorders en psv'ers wel beweren.

Geloof me, Ziyech gaat niet zomaar weg uit Nederland. Je kan aan alles merken dat het een familie man is en echt van Nederland houdt. Afgelopen jaar kreeg hij een prijs in ontvangst, waar zijn eigen moeder bij was. Stel dat hij naar Sevilla gaat, dan laat hij wel al die mensen in Nederland achter. Dus de zon betekend voor hem helemaal niks. Ik geloof ook wel dat Ziyech een beetje klaar is met die directeur Monchi. Die was eerst directeur van AS Roma, maar die koos vorige zomer voor Pastore en dat voelt Ziyech nog steeds.
4 0
Babayaka
Zyech held.
2 0
Rdk1983
Bizar dat clubs niet in de rij staan. Die jongen doet t zó goed. Ik zeg lekker blijven dan! Neres ook. Verdedigend zal t dit seizoen stuk minder worden, dus hebben alle creativiteit/scorend vermogen nodig.
1 0
Wesl
Ziyech neemt veel risico, met geregeld balverlies als gevolg. Zelfs wij als supporters hadden daar aanvankelijk moeite mee en moesten wennen aan zijn speelstijl. 95% van de Europese topclubs spelen vanuit de controle. Die willen verdedigend als een blokstaan en met scherpe counters goals maken. Die hebben geen ruimte voor spelers die te onbevangen spelen. Alleen clubs die attractief voetbal spelen kunnen Ziyech waarderen
3 0
Deepblue
Snap het ook niet. Gun het hem wel, maar blijven zou prima zijn wanneer hij gemotiveerd blijft.
1 0
Ajacied0591
Lekker wakker worden dit, strijder !
2 0
grannig mokum1
Zekers, Ziyech moet naar een clubs gaan waar die sportief vooruit gaat, zoals Arsenal, Spurs, Liverpool
0 0
Ajacied33
Ziyech strijder!
4 0
Oempaloempa
Ik zie Ziyech ontzettend graag blijven.
4 0
ajax4lifebaby
Stel je toch eens voor....

Onana
Mazroui, Alvarez, Blind, Tagliafico
Vd Beek, Marin, Ziyech
Promes, Tadic, Neres

Daarmee kan je gewoon weer ver komen in de CL hoor.
4 0
Sluk
ver komen, ver komen... Die gaan we gewoon winnen hoor!
2 0
31xAjax
Ik denk niet dat Ten Tag zo dom is om Ziyech weer naar het middenveld terug te halen....
1 -1
ram
Ideale ploeg!
1 0