'Ajax winkelt weer in Rotterdam en verwelkomt jeugdspeler'

GinoHaverkamp, 04-06-2019 om 07:40, 18112 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft weer een jeugdspeler weggehaald uit Rotterdam. Volgens De Telegraaf heeft de club Ar’jany Martha namelijk overgenomen van Sparta Rotterdam. 

De overstap van Martha naar Amsterdam is de eerste jeugdtransfer tussen de twee clubs die te maken heeft met de samenwerking die Ajax en Sparta Rotterdam eind 2018 met elkaar zijn aangegaan. Middels die samenwerking ondersteunt de landskampioen de jeugdopleiding van de Rotterdamse club en mag het jeugdspelers van Sparta Rotterdam overnemen. De vijftienjarige Martha, die als aanvaller ook uitkomt voor Oranje O16, tekent een contract voor drie seizoenen bij Ajax.

Feyenoord niet blij

Martha is niet de eerste voetballer die voor komend seizoen Rotterdam voor Amsterdam verruilt. Eind mei berichtte Ajax Showtime namelijk dat verdediger Steven van der Sloot van Feyenoord overstapt naar Ajax. De aartsrivaal is allesbehalve blij met de transfer. De club zou Ajax-directeur Marc Overmars hebben geconfronteerd met het zogenaamde herenakkoord. Dat akkoord, dat vanaf het komende seizoen ingaat, houdt in dat topclubs geen jeugdspelers van elkaar overneemt. Feyenoord kreeg echter nul op het rekest. 'Op dit moment houden we er geen rekening mee', luidt het antwoord vanuit Amsterdam.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rhythim
Herenakkoord geldt uitsluitend voor TOPclubs, dus hoezo is feynoort boos???
0 0
Ozymandias
Het nieuwe herenakkoord gaat ook voor AZ en Vitesse gelden. Alleen dat hele herenakkoord gaat pas medio 2021 in werking. Tot die tijd is Ajax dus vrij om te doen wat ze willen.
0 -1
Pheadrus
Deze jonge komt van Sparta. Heeft niets met Feyenoord te maken. Vreemd hoe al die mensen hier het zo nodig over Feyenoord moeten hebben en hoe slecht het wel niet met ze gaat. Zij hebben ons wel kampioen gemaakt door 5 (!) punten van PSV af te pakken. Zonder Feyenoord geen Ajax. De ED heeft een gezonde top nodig van minstens 3 clubs.
2 -2
Westerpark1982
AS komt er ook een overzicht met alle nieuwe jeugdspelers?
0 -1
MichelAngelo66
En dan graag een aparte lijst van al die jongens die van Feijenoord komen. Anders wordt ie te lang en houden we het niet meer uit elkaar whahaha
0 0
wolterx
Zijn 29 spelers tussen 2001 en 2008, op Twitter van YayaAjax alle namen en clubs. 17 spelers van BVO's en overige 12 van amateurverenigingen.
0 0
Westerpark1982
Ook die overkomen van amateurclubs als AFC, Zeeburgia en WV-HEDW?
0 0
Caparzo
Het is kommer en kwel op Varkenoord, en elke speler die er enigszins bovenuit stijgt neemt de kuierlatten, naar de PL, naar de BL en naar de ED top. Mede door de oliedomme Van Geel die spelen in de Eerste Divisie jammer geld vond en totaal overbodig. Spelers en zaakwaarnemers zien ontwikkeling stagneren en kiezen eieren voor hun geld. Dood in de pot daar, en dat is triest voor het Nederlandse voetbal en ook voor ons saai, want wij zijn ook gebaad bij een goede tegenstander in zuid.
2 0
Sampaoli
Héérlijk dat Ajax dit doet. De beste jeugd hoort in Amsterdam. Hoe vroeger ze komen hoe beter, want dan kunnen wij ze nog zoveel mogelijk bijslijpen.
2 -1
kale61
kan de jeugdspelers uit 010 wel begrijpen.... je gaat van de sloppen van rottedarm naar de absolute wereldtop..... das logisch toch
2 -1
Welja
Zijn dit nu twee verschillende artikelen? zijn ze bij feijenoort boos vanwege van dersloot of Martha.
0 0
Hollister
Feyenoorders zijn op alles boos waar de naam Ajax in vermeld staat... de frustratie is langzamerhand zo groot dat men daar helemaal van het padje is... nog steeds worden KNVB, VAR scheidsrechters, UEFA veroordeeld voor het bevoordelen van hun grootste rivaal... uitstel van wedstrijden, onterechte kampioenschap, uitschakeling beker, winst van onder 19, spelers kapen, het kan niet op... ze hebben nu werkelijk alles op alles gezet voor de enige prijs die ze nog kunnen winnen dit jaar... AD verkiezing wedstrijd van het jaar... daar staan ze bovenaan met hun wedstrijd van 6 - 2, hahahahahaha, het neemt echt bedenkelijke vormen aan daar in Rotterdam
0 0
MichelAngelo66
Wat heeft Feijenoord hier mee te maken? Deze jongen komt toch van Sparta? Zijn dat bevriende clubs tegenwoordig? Bepaalt Feijenoord wat er in heel Rotterdam gebeurd?
0 0
trodat4030
Feyenoord is niet blij dat Ajax Feyenoordspeler Van der Sloot oppikt. Even goed lezen doet wonderen..
2 0
Hollister
Nee, ze zijn wel degelijk ook boos dat Ajax een samenwerking heeft met Sparta en er weer een Rotterdamse jongen verkast naar Amsterdam... dat PSv er al 2 heeft opgehaald (Berete) in Rotterdam hoor je niemand over.. zelfs dat Vilhena en Berghuis naar Eindje gaan vinden ze niet erg, als maar niets richting Amsterdam gaat
1 0
trodat4030
Maar die boosheid gaat in dit geval enkel en alleen over vd Sloot, want Sparta staat buiten dat herenakkoord.. Dat akkoord betreft alleen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en Heerenveen.
0 0
wolterx
Heerenveen is Utrecht, gaat obv internationale opleiding
0 0
Nana999
Ik vind die reacties op dit nieuws van met name Feyenoorders op andere websites zo hilarisch, het is gewoon bijna aandoenlijk.

Zo maar klakkeloos aannemen dat Ajax deze speler zelf heeft geprobeerd weg te pikken, en op zo'n 'arrogante' manier heeft gereageerd. Het is weer duidelijk waarom Rotterdam de stad met het laagste IQ van Nederland is.

En dan ook nog dat argument dat wij dus helemaal niet goed voor het Nederlands voetbal zijn. Hilarisch gewoon, want zonder Ajax waren er al niet eens meer tickets voor Europees voetbal geweest. Dan was het Nederlands elftal ook bij lange na nooit zo succesvol geweest.

Maarja, kan ergens ook wel begrijpen hoe pijnlijk het voelt om na een opleving van een seizoen in de laatste twintig jaar, weer terug met de werkelijkheid geconfronteerd te moeten worden dat je clubje een gevallen topper is, een ruïne, misschien zelfs een oud gebouw dat rijp is voor de sloop. ;)
6 -1
Bean
het is echt geweldig om te kijken op fr12.. mijn dag is weer goed.. ze kunnen alles heerlijk verdraaien en geloven er ook nog in. precies dat wat jij zegt over het nederlands voetbal slaat echt alles ;) en hier komt nog euro bij kijken.

Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint om te kijken hoe ze daar nog verder afglijden
4 0
Ajaxio
Nu nog Berghuis halen voor 10 miljoen en dan lekker op de bank zetten en soms laten invallen
1 -2
Redrum
En dit is nou precies waarom Feyenoord geen topclub meer is en niet meer zal worden. Ze zouden zich moeten afvragen waarom al die jeugdspelers hun club willen verlaten. Maar nee, in plaats daarvan lopen ze te janken over een herenakkoord dat nog niet in werking is getreden. Zij mogen nu ook spelers van ons halen hoor, waar wachten ze nog op? Het begint er steeds meer op te lijken dat de zeldzame titel van twee jaar geleden een laatste stuiptrekking was. Er hangen donkere wolken boven de Kuip en het ziet er niet naar uit dat het snel op gaat klaren.
5 0
ajaxxcied4life
Kent iemand die Martha toevallig?
2 0
Rood Gevaar
Dat lijkt me inderdaad een veel interessantere vraag dan het zoveelste gezeur op Feyenoord.
Weet iemand iets meer over onze nieuwe aanwinst?
1 0
wolterx
Is een redelijk lange buitenspeler, technisch redelijk sterk en vast kracht in Oranje o16. Is niet de enige die overstap van Sparta naar Ajax maakt ook o15 middenvelder Jermoumi komt over, ben benieuwd of ook hij naar Ajax o17 gaat direct aangezien spoeling op middenveld in o17 redelijk dun is.
0 0
MáximaZorreguieta
Tja Feyenoord. Die jongens kiezen er uiteindelijk ook zelf voor om naar jouw AARTSRIVAAL over te stappen. Kan je boos worden op Ajax maar misschien moet je even kijken naar je eigen omgang met je eigen jeugd.
2 0
BokkieBokstra
Dam moet je ook geen herenakkoord opstellen. Zeer onfatsoenlijk.
1 -8
Hollister
Begin jij eerst je eens te verdiepen wat dat herenakkoord dan inhoudt... dan pas verder reageren... A) dat akkoord is nog niet eens van kracht en B) het akkoord betekent niet dat clubs geen spelers meer bij elkaar kunnen oppikken, alleen dat daar een andere verhoogde vergoeding tegenover staan
0 0
trodat4030
Volgens mij is er geen verbod op het aantrekken van elkaars spelers, enkel dat er een hogere opleidingsvergoeding tegenover staat dan tot nu toe gebruikelijk. Als Ajax dat gewoon netjes betaald, voldoen ze toch aan dat akkoord?
0 0
ajaxxcied4life
Even voor de duidelijkheid. Dat herenakkoord heeft nog geen werking.
4 0
kampioen0809
Die gaat pas in vanaf 20/21, dus wat je nu zegt is bullshit.
3 -1
voorkennis
Het is alweer maximaal huilie huilie en grof schelden op fr12.
Ajax krijgt de schuld, de knvb (lol) , en kijken naar hun eigen wanbeleid ho maar.
En dan zijn er malloten die een tattoo van Van Geel hebben genomen als eerbetoon van zn goede werk (geen grap).
Dat de hele club nu in puin ligt doet er niet toe
2 0
ferrari2009
Var helpt Ajax Knjb Ajax word geholpen het ligt allemaal aan Ajax pfff Calimero’s en PSV zegt precies het zelfde ach laat ze allemaal zeiken
0 0
Duif63
Het is echt lachen daar. Als je denkt dat je een slechte dag hebt moet je even 5 minuten op fr12 kijken. Kan je de hele wereld weer aan.
4 0
zuidzuid
Zo denken ze by ManUtd showtime over deze app als mensen als bijv een Hoogerwerf weggaat...
2 -3
Jariiii
Ik durf de stelling wel aan dat Ajax een heel wat mooier seizoen achter de rug heeft dan United.
1 -1
zuidzuid
Volgens my gaat dit onderwerp over het weggaan van een jeugdspeler naar een andere club. Niet over een mooi afgelopen seizoen.

Als ‘wij’ het doen is het allemaal prima en fukc 010 enz. Als het by ons gebeurt is t fukc manchester, graaiende ouders, afkomst, kleur, clubliefde wat er niet meer is enz enz. Lees maar s de comments onder het vertrek van Hoogerwerf.

Dat heet selectieve verontwaardiging geloof ik in dure woorden.
5 -1
EersteAanname
+1
0 0
Juichtoon
Alsof ze in Rotterdam nu al de broodprijs van volgend jaar betalen.
1 0
Sterretje73
Ajax reageert op het Arisz verhaal met een block tov de Telegraaf en voila ! De volgende dag een stuk in dat vod waarin wij negatief belicht worden. Die gasten zijn zo vreselijk simpel op die redactie. Dit kost je dus gewoon klanten maar dat zien ze daar niet eens.
4 0
mgtow
Telegraaf is mediapartner van Ajax. Nou dat zal dan ook lang niet meer duren.
2 0
trodat4030
In principe zou een partnerschap niet uit mogen maken, persvrijheid is nog altijd een grondrecht in dit land. Die partnerschap mag nmm geen invloed hebben op hetgeen De Telegraaf schrijft, dat zou een vorm van censuur zijn. Kan me niet voorstellen dat Ajax, op grond van het feit dat DT bepaalde stukken schrijft, dat partnerschap zomaar kan beëindigen. Zullen vast veel contractuele consequenties aan verbonden zijn.
0 0
mgtow
Kakkies zijn nu natuurlijk boos op ons maar ze zouden eens boos moeten worden op hun eigen club. Zij hebben hun jeugdopleiding niet op orde maar als een echte kudde struisvogels planten ze hun kop in het zand.
0 0
kale61
kakkies moeten niet janken, het akkoord gaat over topclubs, dus we kunnen daar ongestoord winkelen....
4 0