Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van der Sloot tekent snel contract bij Ajax

BvdPloeg, 30-05-2019 om 09:50, 57525 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Steven van der Sloot tekent snel een contract bij Ajax. De rechtsback maakt de gevoelige overstap van Feyenoord naar Amsterdam. Hij is na Rico Speksnijder de tweede speler die kiest voor een stap naar De Toekomst.

Van der Sloot, geboren op 6 juli 2002 in Limbe (Kameroen), is een 16-jarige verdediger die vier seizoenen in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde. In de zomer van 2015 maakte hij al de overstap van ADO Den Haag naar Varkenoord. ADO pikte hem als jong talent op bij Haaglandia.

Het afgelopen seizoen speelde Van der Sloot bij Feyenoord O17, dat als vierde eindigde in de Eredivisie voor B-junioren. In mei maakte hij tevens deel uit van de selectie van Oranje O17, dat Europees kampioen werd. Hij kwam alleen in de wedstrijd tegen Frankrijk O17 negentig minuten in actie.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Reiziger 2.0. let maar ns op.
0 0
mvdk
Heeft hij ook een boot?
0 -3
RusselWestbrook
Hey Peter R., jij hier ook? :p
0 0
MPAjax
Wie wil er nu bij Feyenoord voetballen lol
2 0
markk
Mooi, nu is de tijd om alle grote talenten bij andere Nederlandse teams weg te halen.
3 0
Pheadrus
Kosten nog moeite worden gespaard om de beste spelers rond Unuvar te verzamelen. Goede zaak.
3 0
vak114
Kan die jongen tenminste ook een fatsoenlijke opleiding gaan genieten.
1 0
Gecko
Welkom
0 0
AjaxCitizen
Die jongen voelt zich totaal niet fijn in dat shirt, aan die foto te zien. Begrijpelijk.
:')
3 0
AlexIbarra
Geweldig voor die jongen!

Welkom bij de mooiste club van allemaal.
1 0
Ajaxtao
Eerdaags zit al die feyenoord familie elke week hier op de tribune ,kijken hoe dat gaat aflopen.
4 -6
Amsterdam Loyals
Hij liep eerder al weg bij FCDH...
0 -3
Ajaxtao
Zeker eentje uit de stal van raiola.
2 -5
NouriVandeBeek
Van der Sloot past prima bij Ajax. Aanvallende speelstijl. Goede back in mijn ogen die een basisplaats zal pakken volgend seizoen.
1 -1
JordanAFCA
Als die jongen bij oranje 017 speelt heeft hij zeker talent.
0 0
glob
Nog meer eigen jeugd. Top!!
1 -9
Ozymandias
Ik begrijp dit soort bericht nooit zo goed. Van Basten en Rijkaard worden over het algemeen als door Ajax opgeleide spelers gezien maar waren net zo oud als deze Vd Sloot toen ze de overstap van respectievelijk USV Elinkwijk en Blauw-Wit naar Ajax maakten. De jaren tussen 16 en 19 zijn veel belangrijker voor de ontwikkeling van een spelers dan de jaren daarvoor. Dat zijn namelijk de jaren waarin ze van een amateur/jeugdvoetballer een profvoetballer worden gemaakt en dat is de grootste stap die een voetballer in zijn loopbaan zal zetten.
10 0
geDaante
Niet mee eens, de onderbouw is in mijn ogen veruit het belangrijkst, daarin kunnen nog flinke stappen gemaakt worden wat betreft motoriek, balbehandeling, creativiteit, eigenheid en vooral techniek. Daarom zijn onder meer de Twin Games ook zo'n goede zaak, met ook spelplezier voorop.

De bovenbouw is veel meer tactiek en fysiek, en fine-tunen. Dat kan wel bepalend zijn of een speler het haalt of niet, maar de grootste ontwikkeling technische gezien, dus de basis, vindt plaats in de onderbouw.

Of een 17-jarige met voldoende talent het red of niet, is in mijn ogen vooral afhankelijk van zijn mentaliteit, en het wel of niet vertrouwen krijgen van zijn trainers.
1 -4
MosesD
Motoriek kan je juist past fine-tunes als de groei(spurt) achter de rug is. In de onderbouw is het vooral plezier hebben, met o.a. kleine partijtjes op kleinere veldjes. Deed men vroeger al eindeloos veel op de parkeerplaatsen rond de Meer.
In de laatste fase, de mogelije stap naar Ajax1 speelt mentaliteit idd een hele belangrijke rol. En ook een beetje geluk speelt mee.
1 0
geDaante
Motoriek is deels aangeboren, en wordt verder vooral bepaald in de eerste jaren (kruipen, leren lopen, etc.). Dus inderdaad nog voor ze gaan voetballen. Maar net als alle andere skills en vaardigheden, worden verbindingen in de hersenen bij kinderen vele malen meer en sneller gelegd. Niet voor niets heb je van die 'wonderkinderen' die gewoon op heel vroege leeftijd al achter een piano gedropt worden, en alsmaar daarop oefenen, en zo geniale toetsenistjes worden. Zo werkt dat in het voetbal ook. Straatvoetballertjes hebben die techniek, handigheid, creativiteit en beweeglijkheid vooral door op heel vroege leeftijd al in de kleine ruimte veel te voetballen. Dat dwingt ze technischer te worden, snel te handelen, creatief te zijn (zeker als ze iel en klein zijn, zie Nouri/Ünuvar.

Die technische basis moet dan gelegd worden, en in de onderbouw komt daar dan meer gestructureerd positie- en combinatiespel bij, en later in de bovenbouw wat meer tactiek en fysiek. Dat in de onderbouw en vooral bovenbouw kan je op latere leeftijd nog aanleren, dat wat gebeurt in de onderbouw niet.

Na de groeispurt moeten sommige kinderen inderdaad weer even aan hun lichaam wennen, maar als ze al niet zo'n goede motoriek hadden, wordt dat hoogstens net zo 'slecht' of zelfs minder. Wel met je eens dat je dan weer moet zien te fine-tunen om het weer optimaal te krijgen ;)
1 0
MosesD
Eens. Weet jij trouwens of dit twee bijzondere spelers zijn die van Fnoord komen, of moeten we er niet ondersteboven van zijn? Overigens in ander topic had jij het over centrum Ajax1 dat je liever Schuurs naast Blind zou zien dan Magallan. Maar vind je dat niet veel te kwetsbaar? Blind kon mio excelleren, omdat hij 'beest' de Ligt naast zich had. Schuurs groot talent, maar verdedigend nog niet op niveau. Voor Magallan is het erop of eronder. Ik heb grote twijfels, maar wie weet verrast hij. Een centrum met 2 Lisandro's is ook een optie. Martinez lijkt mij een uitstekende aankoop. Blind op het middenveld heeft ook wel mijn voorkeur.
0 0
wolterx
Speksnijder heeft paar individuele prijzen op jeugdtoernooien gewonnen maar was ongelukkig bij Feyenoord schijnt. Wilt ook extra training die ze niet aan konden bieden etc. Op zijn positie is ook een fysiek sterkere, vroegrijpe speler komen te spelen wat niet meehelpt. Past van wat ik heb gezien goed bij Ajax, Vd Sloot is een meer aanvallende back. Niet direct kapot van maar zou normaal plekje in o19 moeten kunnen veroveren. Allebei voor volgend seizoen een toevoeging aan o15 en o19. Ben meest benieuwd naar Speksnijder van de 2.
0 0
geDaante
Geen idee, ik ken die jongens niet, maar ze zullen niet voor niets weggekaapt worden bij de concurrent. Zo'n gevoelige stap zet je denk ik niet als het het niet echt waard is.

Wat is kwetsbaar? Verdedigend iets minder zijn en misschien iets vaker wat doorlaten, of aan de bal veel minder en onwennig zijn, en foute (inspeel)passes maken met levensgevaarlijk balverlies als gevolg?

Met je eens dat Blind een goede verdediger naast zich nodig heeft, maar in het vele opbouwwerk en het geregeld onder druk uit moeten voetballen, vind ik een aan de bal zwakke CV die ook wat moeilijk draait en keert, funest. Daar mag je dan geen zwakke schakel in hebben. Ik ga overigens ook altijd eerder uit van spel bij balbezit, dan bij balverlies, daar je meestal zelf opbouwt, initiatief neemt en de bal wil hebben om aan te vallen.

Martinez ken ik niet, maar heb ik al een beter gevoel bij, door de vele verhalen over hem, en zijn postuur/bouw.

Blind op het middenveld zie ik persoonlijk niet zitten, ik vind hem te moeilijke draaien, wenden en keren. Ik denk dat hij afgelopen seizoen in zijn kracht gebruikt is, dus vooral gefocust op het van achteruit inspelen/opbouwen, met dus een sterke CV naast hem. Zo worden zijn tekortkomingen goed 'verbloemd'.
0 -1
MosesD
Blind heeft mij verbaasd dit jaar. Is wat completer geworden en 'staat zijn mannetje'. Toch speelde Ajax imo dit seizoen zijn beste wedstrijd met Blind op het midden. Ik ben echt fan van Schuurs, maar aan het verdedigende moet nog wel geschuurd worden. Die jongen heeft natuurlijk wel enorme pech met de Ligt en van Dijk voor zich. Die zal zo nooit recordinternational worden. ;-) Tja, Magallan, ik blijf me erover verbazen dat die jongen zo uitgebreid en lang gescout is. Daar kun je toch makkelijk wat beters voor vinden? Puur verdedigend is hij niet verkeerd hoor. Op die foutjes reken ik hem vooralsnog niet af. Opbouwend is het matig. Maar ik herinner met dat zelfs Spelbos ooit onder JC beter in de opbouw werd. Heeft ook heel veel met vertrouwen te maken natuurlijk.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk is de onderbouw belangrijk voor de ontwikkeling van ontwikkeling van talenten in die leeftijdsgroep gebeurt met minimale inbreng van hun trainers. Sterker nog, het is juist belangrijk dat trainers in die leeftijdsgroep een minimale inbreng hebben omdat kinderen voornamelijk leren door met plezier te voetballen. Bij de meeste talenten van die leeftijd gaan de aanwijzingen van de trainer toch het ene oor in en het andere oor uit. Twin Games zijn inderdaad een goede zaak maar het maakt weinig uit of ze die Twin Games in een Ajax shirtje met een Ajax trainer aan de zijlijn of een amateur-shirtje spelen met een amateur als trainer, ze zullen er ongeveer hetzelfde van leren.

In de midden- en bovenbouw zijn de stappen die talenten moeten zetten veel groter en is de inbreng van hun trainers en performance coaches daarin ook veel groter. Veel talenten moeten na hun groeispurt(en) hun motoriek opnieuw leren kennen en daarin is de rol van performance coaches heel groot. Daarbij begint dan pas hun tactische ontwikkeling en dat is bij Ajax minstens net zo belangrijk als hun technische ontwikkeling (spelers zonder spelintelligente slagen bij Ajax bijna net zo min als spelers zonder voetballend vermogen). Ik denk dat je ook onderschat hoeveel spelers qua voetballend vermogen nog verbeteren na hun zestiende. De basis wordt in de onderbouw gelegd maar meer ook niet.
0 0
geDaante
In dat opzicht wel helemaal mee eens, al blijf ik de technische ontwikkeling belangrijker vinden dan tactische. Spelintelligentie is in mijn ogen aangeboren of gekweekt door zelf te ervaren en slimmer te moeten worden doordat je het fysiek aflegt. Dat valt denk ik niet aan te leren, los van wat tips en trucs, en wat tactiek, maar dat is aangeleerd.

Maar inderdaad, in die laatste jaren is het inderdaad veel bijbrengen met veel inbreng van de trainers, al moet je dat denk ik ook niet overdrijven, het mag zeker niet de kant op gaan van Van Gaals aanpak, die jeugd al in een keurslijf drukte.

Buiten dat vind ik het vooral belangrijk dat talenten het combinatiespel door en door leren kennen en toepassen, en dat dat door de hele opleiding heen veruit het belangrijkst is. Hebben ze dat namelijk onder de knie, zijn ze flexibel en voor iedere (nieuwe) trainer makkelijk inpasbaar. Tactiek is zo aangeleerd, ook bij aankopen van buitenaf zie je dat ze de Ajaxtactiek zo eigen maken, en die tactiek verschilt toch net steeds per trainer. Daarom vind ik tactiek in de jeugd overrated, en soms zelfs schadelijk, als er teveel van is.
0 0
Ozymandias
Net als bij technisch vermogen hebben spelers een bepaalde aanleg voor spelintelligentie maar die aanleg moet worden gecultiveerd. Ik denk dat de rol van jeugdtrainers daarin belangrijker is dan in de technische ontwikkeling van talenten. Natuurlijk is het ook deels ervaring opdoen maar ook dat geld net zo goed voor techniek (balgevoel is voor een groot deel gewoon de ervaring hoe een bal moet worden bespeelt).

"[A]l moet je dat denk ik ook niet overdrijven, het mag zeker niet de kant op gaan van Van Gaals aanpak, die jeugd al in een keurslijf drukte."

Daar ben ik het 100% mee eens.
0 0
glob
Was maar een grapje hoor. Elke speler, op welke leeftijd hij ook bij Ajax komt, is me even lief. Mooi dat dit soort talenten denkt bij Ajax meer kans te hebben op een mooie carriere. Het tweesporenbeleid van Ajax bevalt me prima. 1 zorgen dat je de beste talenten op de toekomst hebt lopen en 2 Ajax 1 op Europees niveau brengen met grote aankopen.
2 0
Ozymandias
Ahh okay, het is hier op AS af en toe moeilijk te zien wanneer iemand een grap maakt of aan het azijnzeiken is.
0 0
Ozymandias
Tussen de talentvolle rechtsbacks Dest (2000) en Bonnah (2003) zat een behoorlijk gat wat dit seizoen werd opgevuld door Van Gelderen (2001) en recentelijk ook Kasanwirjo (2002) maar die vind ik persoonlijk beide beter als centrale verdediger. Het lijkt me dus een goede zet dat Ajax hiermee een rechtsback voor de o19 van volgend seizoen heeft aangetrokken.
3 -1
SpursAjax
Oeff een rechtsback in de zelfde leeftijdscategorie als Salomon bonnah die ik toch wel een heel groot talent vind. Ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen volgend seizoen!
0 0
wolterx
Bonnah zou interesse van 4 grote Engelse clubs gewekt hebben, benieuwd of dit invloed gaat hebben op zijn keuze. Lijkt me op papier vervanger van Hoever die naar Liverpool ging afgelopen seizoen, zo kan dat gat dat hij achterliet opgevuld worden.
1 0
Ozymandias
Met de komst van Vd Sloot zal Bonnah (lijkt me) nog een seizoen in de o17 blijven spelen en wanneer Dest naar het eerste wordt doorgeschoven kunnen Vd Sloot (naar Jong Ajax) en Bonnah (naar de o19) ook doorschuiven.
2 0
RaynoFischer
Bonnah naar 019 denk ik?
1 -1
WZAWZDB14
Bij dit soort berichten vind ik het mooi om ff te gluren bij fr12. Daar beweren ze nu dat van der Sloot de concurrentie niet aan durfde te gaan haha
Alsof bij ajax o17 nu niks rondloopt op die positie
9 0
Mikes
Theorethisch klopt dat ook wel redelijk. Hij kreeg geen contract bij Feyenoord (waarom dat is, is omdat ze niets snappen daar) en zijn concurrent is Hall, is een jaar ouder en heeft recentelijk wel een contract getekend. Dat hij een oneerlijke concurrentiestrijd met een mogelijke plaats op bank niet aanging klopt wel. Dat hij hier wel een contract krijgt en dus een eerlijke concurrentiestrijd geeft aan dat hij wel degelijk concurrentie aan wil gaan, maar wel een eerlijke.
3 -1
Joseph
Als je van Feyenoord naar Ajax gaat, kun je wel stellen dat je van dr concurrentie gewonnen hebt..
2 0
mgtow
In no time meer dan 5 jeugdspelers weg bij Feyenoord. Maar er is niks mis met hun opleiding hoor, aldus de kuipbewoners.

Welkom bij Ajax Steven.
13 0
RaynoFischer
En dan maken er 2 ook de stap naar Ajax, andersom zie je dat vrijwel nooit gebeuren ;)
Voorgaande jaren gebroeders Timber en Lang bijvoorbeeld
6 0