Jeugdopleidingen Ajax en Sparta versterken elkaar

BartVeenstra, 25-10-2018 om 11:10, 24095 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft structurele afspraken met Sparta Rotterdam gemaakt om de jeugdopleiding van de Rotterdamse club te ondersteunen. In de afgelopen jaren hebben beide clubs een goede relatie met elkaar opgebouwd als het gaat om de overgang van jeugdspelers, zo meldt Ajax.nl.

De Amsterdamse club geeft aan dat het streeft naar een zo hoog mogelijk niveau van de eigen opleiding en om die reden is het altijd op zoek naar uitzonderlijke talenten. 'Dankzij de kwaliteit van de jeugdopleiding van Sparta in al haar facetten doen Ajax en Sparta reeds jaren zaken', schrijft men op de website van Ajax. 'Ajax is zich er als geen ander van bewust dat de jeugdopleiding de slagader van de club is. Daarom wordt de Spartaanse jeugdopleiding per direct voor de komende drie seizoenen ondersteund op het gebied van opleiding, training en scouting.'

Tot slot geeft Ajax aan dat de gemaakte afspraken uitsluitend gelden voor de drie bovengenoemde gebieden met betrekking tot de opleiding. Op andere gebieden zijn geen afspraken gemaakt, zo valt te lezen.

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Scoor dan nu dit unieke groepsfase t-shirt in de fanshop van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajacied017
Dit gaat Ajax in 3 jaar tijd 2 miljoen euro kosten.
Dit staat los van een eventuele aankoop, hiervoor dient Ajax alsnog een transfersom te betalen.

Echter als er (grote)clubs interesse hebben in een speler van Sparta zal Ajax de mogelijkheid krijgen een speler over te nemen.

Overmars: we willen kleinere clubs niet bestelen, maar juist belonen.

Ook zegt Overmars dat ze standaard altijd meer betalen dan de opleidingsvergoeding.
ook is er bij een mooie transfer, een eventueel doorverkoop percentage,

Telegraaf van vrijdag..
1 0
Duif63
Benieuwd wat Jules Deelder en Hugo Borst hier van vinden haha. Zeker Borst staat niet bekend als Ajax minded.
0 0
Ozymandias
Hoewel het geen onderdeel van deze samenwerking is mag Ajax van mij (mits Sparta promoveert) ook wel een paar Jong Ajacieden aan de Noord Rotterdammers verhuren. Ajax zal bijna een heel basiselftal kwijt moeten raken om plaats te maken voor de volgende lichting. Talenten als De Wit, Johnsen, Sierhuis, Matusiwa en Bijleveld zouden volgend seizoen zeker een toegevoegde waarde hebben voor een gepromoveerd Sparta. Een middenveld met De Wit, Matusiwa (wanneer hij weer fit en in vorm is) en Bijleveld is volgens mij nu al goed genoeg voor een club in de middenmoot van de Eredivisie. Bij Ajax zullen ze voorbij worden gestreefd door talenten als Jensen, Abid en Gravenberch. Hetzelfde geld voor Sierhuis die al door Danilo is voorbij gestreefd.
0 0
Maus1978
Talenten stallen bij andere clubs kan inderdaad zeker nuttig zijn. Ik vraag me alleen af of dat de insteek is van dit project. Daar lijkt het niet op namelijk en op zich heb je daar ook niet perse deze afspraken voor nodig. Ik zie nog niet helemaal hoe men het nu wil invullen, maar goed, ik hoop positief verrast te worden.
0 0
Minsc
Talenten als De Wit en Johnsen? Oi.
0 0
BillSplate
Huh, noord Rotterdam?
1 0
Freddy Al
Goede zet en wat mij betreft een mooie eerste stap op het uitzetten van een netwerk in heel Nederland en België en wie weet nog wat verder de wereld in.
Is een win -win situatie,doen!!!
1 0
AjaxCitizen
Heb Sparta altijd al een sympathieke club gevonden. Nu nog meer. Ze hebben een uitstekende opleiding waar genoeg spelers uit zijn doorgebroken of zich eerst hebben ontwikkeld. Daarnaast hebben ze een leuk stadion.

Hoop dat de samenwerking beide clubs succes zal opleveren.
7 0
NouriVandeBeek
Dit is een zet van Ajax om meer grip te krijgen op die regio en vooral de talenten van Sparta. Veel talentjes van Sparta gaan naar PSV of Feyenoord. Denk dat PSV er meer last van gaat krijgen door deze deal. De overstap naar Feyenoord zullen jeugdspelers blijven maken. Binding met de regio kan je er nooit helemaal uit krijgen.

De tijd zal leren of dit een goede zet is geweest.
3 0
DonAdam
Ja, PSV zal er heel veel last van krijgen... *kuch*Rosario*kuch*Malen*kuch*.

Ik baal daar zo van...
1 -1
AjaxPassion
Waar baal je van en waarom?
0 0
NouriVandeBeek
Komen Malen en Rosario van Sparta?
1 -1
BillSplate
Veel Spartanen gaan er toch niet naar Feyenoord toe?
0 0
Duif63
Wijnaldum in ieder geval.
0 0
Maus1978
Ik vraag mij toch af of en hoe dit soort constructies dan precies werkt en wat het nu per saldo oplevert. Zijn er succesvolle voorbeelden van? Sparta zal er ook geen zin in hebben om alle toptalenten te moeten inleveren bij Ajax denk ik dan... Enfin, we gaan het wel zien.
0 -1
AFCAHOOLIGAN
Vind dat Ajax dit gerust mag uitbreiden naar meerdere clubs in Nederland en ook buitenland.

Brazilië, Argentinië en Scandinavie bijvoorbeeld!
5 0
3*stars*3
Mee eens.
Met Sparta heb je z-Holland, pak voor Brabant dan Willem-II en in het oosten, een club als NEC of Zwolle.
Maar mooi dat ze het gaan proberen met Sparta.
Al tientallen jaren 1 van de meest onderschatte opleidingen van EU.
Je zet nu ook PSV schaakmat want die kapen ook al lange tijd talenten daar weg.
4 0
Lazell
Als je dat doet, verklein je wel de toegevoegde waarde voor Sparta als ze de talenten die bij ons net de boot missen met Willem2, NEC en het buitenland zouden moeten delen. Wat heb je er als Willem2 aan om een goede jeugdopleiding te hebben, om vervolgens je beste talenten te zien vertrekken en daar niks voor terug te krijgen. Dan kan je net zo goed niet opleiden.
0 0
3*stars*3
Spelers die net kort komen voor Ajax1 of te goed zijn om nog een jaar in de Jupiter ballen, in de eredivisie laten spelen bij clubs als Willem II of Sparta (als ze promoveren).
Je hebt er als Sparta of Willem II natuurlijk ook weer een sterke selectie, die kan handhaven in de eredivisie en dat is ook weer geld.
En over niks terugkrijgen, die clubs zullen natuurlijk ook gewoon een nette vergoeding krijgen hoor.
Frenkie was een koopje maar zit ook een mooie percentage voor Willem II in.
1 0
amthree
Wat ik heb begrepen is dat dat alsnog kan gebeuren dat hun spelers daar ophalen.
0 0
3*stars*3
Ajax gaat niet zomaar ondersteunen.
Die zullen waarschijnlijk 1e optie hebben.
0 0
ajaxxcied4life
Oeps, het is nu echt oorlog denk ik.
1 0
chrisjuhhh
In die regio worden circa 40.000 kinderen gescout bij Feijenoord en circa 20.000 bij Sparta .
Dit lijkt veel , maar als je bedenkt dat het de dicht bevolkte deel van Nederland is zit je er zo aan .
0 0
Bobbaasje
Prachtig gebaar, Sparta is de club van Rotterdam.
11 0
Beer
Mooi zo.
Nu nog samenwerkingsverband met FC Eindhoven en daar in die stad ook alle talenten wegkapen.
Lekker.
2 0
RusselWestbrook
Ben ik de enige die een beetje moest gniffelen bij het lezen van 'de Spartaanse jeugdopleiding'?

Wat zullen die boys het zwaar hebben.
10 -1
3*stars*3
Haha idd ik zag het ook
0 0
Ozymandias
Dit lijkt me de ideale samenwerking voor zowel Ajax als Sparta. Ajax kan Sparta natuurlijk helpen met het verbeteren van hun jeugdopleiding en jeugdscouting maar bij Sparta werken er ook een aantal goede opleiders die in ruil ook Ajax kunnen helpen. Verder kan Sparta nu door Ajax worden gebruikt om talenten uit de regio's waar Feyenoord en PSV hun talenten uit vissen op jonge leeftijd te scouten en via de jeugdopleiding van Sparta klaarstomen voor de jeugdopleiding van Ajax. Hopelijk zal Ajax ook talenten die in Amsterdam net niet meekunnen maar wel potentieel hebben bij Sparta stallen (zoals in het verleden bij Vd Wiel die een periode in de jeugdopleiding van het huidige Almere City speelde en later weer terugkwam naar Ajax).
2 0
Bjorn
Je zou toch denken dat in ruil daarvoor wat spelers verhuurd zullen gaan worden in de komende jaren. Interessante en goede move denk ik.
0 0
RobbieWielaert
Prima wij de Depay's, zijn de Slijngaards
0 -1
AjaxPassion
Geen samenwerking voor 1e elftal voorlopig dus. Maar wie weet geeft dit perspectief voor bijvoorbeeld een Dani de Wit, Cerny, Cassierra etc.
0 0
AjaxPassion
Sparta Jeugdopleiding en Ajax Jeugdopleiding versterken elkaar
donderdag 25 oktober 2018 - 11:00

Sparta Rotterdam wil de jeugdopleiding van de club structureel op niveau houden en zelfs verbeteren in de komende jaren. De Kasteelclub investeert ruim 20% van het totale budget in de jeugdopleiding en loopt daarmee voorop in Nederland. Er zijn veel talentvolle voetballers die hun roots hebben bij Sparta Rotterdam, in de laatste selectie van het Nederlands Elftal waren maar liefst vijf voormalig jeugdspelers van de club opgenomen.

Dit is mede te danken aan de kwaliteit van de jeugdopleiding in al haar facetten, waaronder jeugdtrainers en scouting. De club heeft ook jaarlijks te maken met spelers die vroegtijdig de stap maken naar een andere BVO. Enerzijds is dit geen prettige situatie voor een opleidingsclub omdat er veel tijd en middelen in de ontwikkeling van de spelers wordt gestoken, maar dit geeft aan dat het niveau van de opleiding hoog is.

De jeugdopleiding is voor veel voetbalclubs essentieel in het opleidingsland dat Nederland is. Mede daarom hebben wij naar verdere mogelijkheden gezocht om de opleiding te versterken. De afgelopen jaren heeft Sparta Rotterdam een goede relatie opgebouwd met Ajax wat betreft de overgang van exceptioneel talentvolle spelers naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Ajax heeft aangegeven, om de hoge kwaliteit van de jeugdopleidingen in Nederland te behouden, de Kasteelclub de komende drie seizoenen te ondersteunen op het gebied van jeugdopleiding, -training en –scouting zodat de opleiding van Sparta het hoge niveau kan blijven handhaven.

Sparta Rotterdam wil benadrukken dat deze afspraken uitsluitend gelden voor de jeugdopleiding en dat er geen sprake is van een samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld het eerste elftal en dat er geen enkele inmenging is in het beleid van beide clubs.
4 0
Web
Goede zaak wat Ajax hier doet, kunnen jonge spelers die wat verder weg wonen eerst bij Sparta in stromen, kun je zien hoe ze zich verder ontwikkelen, maken ze geen stappen genoeg, blijven ze misschien nog wel interessant voor Sparta.
Zo pluk je van twee kanten
0 0
AjaxPassion
Heel goed en slim!

Sparta z.s.m. de ED in en spelers die net geen wisselspeler zijn, maar Jong Ajax al zijn ontgroeid daarheen sturen!
0 0
gras
Prima zaak. Sparta heeft een erg sterke opleiding en een interessante filosofie, waarbij ze het rendement van de opleiding willen verhogen, door uitval te voorkomen en maatwerk op individuele basis te bieden. Zijn ze al jaren mee bezig.

Spelen ook hetzelfde systeem min of meer. En het moet Feyenoord een flinke doorn in het oog zijn dat de rivaal in hun achtertuin opereert. Alleen maar plussen.
2 0
Foetsie
Soms vergeet ik dat er ook beschaafde Rotterdammers zijn die geen wrok hebben tegen '020' (en niet uit kunnen leggen waarom). Helaas zitten ze allemaal bij Sparta en Excelsior.
2 0
behangdelul
Zijn er ook voor Ajax hoor
0 0
AjaxCitizen
*alleen bij Sparta
1 0
RuffRhythim
Nou niet bij Excelsior hoor...
2 0
jaripettersson
Ajax neemt het dan weer op zich om ook talenten uit zuid Holland fatsoenlijk op te leiden. Wie anders?
5 0
Ajax27
Haha, evengoed lachwekkend dat Feyenoord dit niet voor elkaar krijgt.
Ik hou de jeugd helemaal niet zo goed in de gaten moet ik eerlijk bekennen, maar hoe is de staat van de Feyenoord jeugdopleiding nog ten opzichte van die van Ajax? Jarenlang voerde Ajax & Feyenoord de toon, AZ deed het de laatste jaren erg goed, maar hoe staat dit nu? En is die van PSV nog steeds lachwekkend of begint het daar toch ook beter en beter te lopen?
2 0
Tinus
Volgens mij gaan de beste talenten in die regio nog steeds naar Feyenoord. Dat zie je ook wel aan het feit dat de afgelopen jaren meerdere talenten zijn weggeplukt door voornamelijk Engelse clubs. Misschien helpt de ondersteuning van Ajax om ze vaker naar Sparta te lokken.
Voor wat betreft psv, die doen het al jaren erg goed hoor. Tor voor kort kregen talenten echter weinig kansen. Nu lijkt daar onder herr von Bommel verandering in te komen. Ze hebben daar echt een paar hele grote talenten lopen die bij Ajax niet zouden misstaa, zoals Ihattaren.
1 0
amthree
Nee joh waarom zou je als psv een jeugdopleiding hebben als je alles uit amsterdam kan ophalen.
1 -1
PeterVKV
Mooi, stevige voet in Rotterdam. de Wijnaldums en Depays gaan niet meer naar Feyenoord of PSV maar komen naar Ajax. Jongens die het hier net niet halen in de jeugdopleiding gaan niet meer naar Utrecht maar naar Sparta.
11 -1
insectenverdelg
Sparta is de club van Rotterdam!
37 -2