'Afketsen Lainez pijnlijke dreun Overmars en scouting'

BartVeenstra, 11-01-2019 om 07:30, 20298 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf omschrijft het afketsen van de transfer van Diego Lainez 'een pijnlijke dreun voor directeur Marc Overmars en de scouting van Ajax'. In de krant valt vrijdagochtend te lezen dat de Amsterdammers het laatste anderhalf jaar veel tijd en energie hebben gestoken in de mogelijke komst van de achttienjarige Mexicaan. Uiteindelijk koos Lainez voor Real Betis.

Toen Ajax Lainez in Marbella zag schitteren, werd de buitenspeler door Ajax op de voet gevolgd en veelvuldig brachten scouts van de Amsterdamse club een bezoek aan Mexico-Stad. Bovendien raakte Lainez overtuigd van de mogelijkheden in Amsterdam en daarbij sprak hij altijd zijn voorkeur uit voor Ajax. Niets leek een transfer dan ook in de weg te staan, totdat....

Ajax bereikte een akkoord met Club América over de transfersom en juist op dat moment waagde Real Betis een alles-of-niets-poging, zo vervolgt De Telegraaf. Een delegatie van de club uit Sevilla stapte in het vliegtuig naar Mexico om zo het kamp-Lainez - de speler, familie en zaakwaarnemer Alex Lopez - te overtuigen. Ook Real Betis-speler en voormalig PSV'er Andres Guardado deed namens Real Betis een goed woordje bij Lainez. De Mexicaan was snel overtuigd en koos voor de nummer zes van La Liga.



Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
komopajax777
Hopelijk is er nog een plan B voor zowel Lainez als Wöber.
1 0
ErikDeBosz
Waarom voor Wöber?
0 -1
JCkuip
Wederom weer niet slagvaardig!!!! Ze zeggen wel eens "een ezel....
Of is het de arrogantie van...Wij zijn Ajax...pfffff . Kom op Overmars doe eens wat voor je geld.
Man ooo man, had je ff lekker de kas kunnen spekken... Neres verkopen voor 45milj... per saldo 30milj. in kas.
Hoe moeilijk kan het zijn. Gewoon net als de grote europese clubs, de speler benaderen, lekker paaien en beloftes doen die je toch niet nakomt.... Gaat erom dat je de speler haalt !!!
Alles uit de kast halen...maar nee , lekker in je ivoren torentje blijven zitten en wachten.
15 milj. is niet veel voor een speler die over 2 jaar misschien wel 80 milj waard is...
Tja...wie is de volgende???
3 -8
waayop
Waarom moet de kas gespekt worden? Met het vertrek van Neres wordt Ajax niet sterker. In Mexico spelen ze wel effe anders en in een ander tempo. Wat een kinderlijke gedoe hier.
1 0
Ajax68
SCHANDALIGE BLAMAGE OVERMARS, met heel jullie Geldbuidel, wat een FARCE !!!
3 -9
Ozymandias
Deze gast komt ook alleen wanneer hij iets heeft om over te zeiken...
0 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Volgens mij heeft hij al 3 liter azijn op
1 -2
Caparzo
"Geldbuidel" moet ook met hoofdletters, zeg, wat krijgen we nou?! En ook vier uitroeptekens na Overmars, geen komma! Ik ben teleurgesteld dat je hier verzaakt hebt.
3 -2
PDF
Blijft een koning onze Marc!
3 -5
JanTa
Het valt mij op dat dit soort misleidende kopregels weer uit de hoek komen die iedere keer weer op onrust bij Ajax uit zijn. Ik vind 17 miljoen + de nodige opties veel te veel voor een 18 jarig talent die zich nog bewijzen moet en die Mexicanen hebben dat heel slim uitgespeeld.
5 -2
Joodhannus73
En 75 miljoen voor een 21 jarige Ajax speler die, wees eerlijk, nog niets noemenswaardigs heeft gepresteerd is niet teveel? Je moet niet in absolute bedragen denken maar wat in de markt gangbaar is. Wie bepaalt dat een tekening van Banks van een paar potlood strepen door een versnipperaar meer dan een miljoen is? Waarom is de afkoop clausule van Isco 750 miljoen Euro? Etc. Het zijn gewoon de huidige prijzen en daar moet je in mee. Voor hoever had je Richarlison destijds kunnen kopen en nu verkopen? Of kijk naar Neres? Nog los van het feit dat we qua liquide middelen de rijkste club ter wereld zijn. Dan verlies je nu op 2 miljoen een deal, waar qua arbeidskosten (salaris scouts, rapporten, vliegtickets naar Mexico) al heel veel geld in zit. Gewoon omdat je het zakelijke vernuft mist en niet slagvaaigenoeg bent. Waarschijnlijk is Bettis nav Guardado (die Nederland door PSV nog volgt), zelf getipt doordat het in de Nederlandse media kwam. Die stappen in het vliegtuig, betalen iets meer en klaar is Kees...
2 0
JanTa
Hebben wel met succes internationale wedstrijden op hun conto staan bij Ajax en als international. Wat heeft Lainez staan? Ben bang dat die jongen enorm gehypte is hier in NL zonder dat ieman hem een seconde heeft zien spelen.
1 0
Stamhoofd
Weet iemand welke spelers Ajax nog meer aan het volgen is?
0 0
Van Reenen
Dat kan Ajax voortaan beter niet wereldkundig maken en zeker niet lekken naar het AD en Teleraaf. Alleen Overmars en scouting moeten ervan op de hoogte zijn. Anders doet Ajax voor de 3e keer het voorbereidende werk en loopt een derde partij ermee heen.
1 0
Schip
Je wordt als Ajax zijnde denk ik toch met je neus op de feiten gedrukt dat de eredivisie een mickey mouse blijft. Dan kun je een keer een goede selectie hebben dat de poule fase overleeft van de CL, maar het blijft moeilijk grote talenten te halen. Terwijl het geld er is.

Het is balen, maar je moet je er niet door laten ontmoedigen en creatief blijven scouten.

En ik blijf erbij: ga Neres nou eens beter gebruiken. Waarom wel een Lainez halen als je Neres slechts als tweede keus inzet?
2 0
Van Reenen
Volgens mij kan je er maar 11 opstellen. Geef dan ook even aan wie eruit moet.
1 0
Lazell
Donny. Of Lasse. Of Ziyech/Frenkie/DE Ligt volgend seizoen. We hebben heel veel multifunctionele spelers, dus met wat schuiven kan dat allemaal.
0 -1
Middenweg401
Het is gewoon slecht nieuws. Spelers willen na een paar jaar al weg tegenwoordig, en Neres nu helemaal nu hij er aan geroken heeft (en niet vol als eerste elftal speler wordt gezien).
Als je dan de gelegenheid had per saldo flink te cashen, op kwaliteit misschien zelfs te winnen en weer een verse speler voor een paar seizoenen te hebben dan had je het heel goed gedaan.

Aan de andere kant moet je zo'n gluiperd die zgn maanden lang naar Ajax wil, maar zich als de afspraak er al is, binnen een dag als een ordinair sletje op laat pikken door de volgende, gewoon niet willen. Los van de vraag of 15 miljoen al niet boven de grens is voor een 18 jarige. Meestal ben ik niet rancuneus maar van mij mag zo'n gast mislukken.

Of Overmars iets te verwijten valt vraag ik me af. Het is geen gelijkwaardige strijd (vermogen, aantrekkelijkheid competitie, taal en zelfs cultuur en klimaat bij latin aankopen).
Het meest irritante van deze zaak vind ik nog dat volgens mij andere clubs (kapers op de kust) om 5 voor 12 inhaken op de interesse van onze scouting. Moet zeer frustrerend zijn voor Overmars en consorten.
Ajax zou denk ik gebaad zijn bij volstrekte geheimhouding tot een transfer bedwongen is.
De verkopende partij echter niet.
7 0
Schwalbino
Wat misschien ook een factor geweest is, is het huidige niveau van Ajax waar een prima speler als Neres ook niet altijd basis is. Bij Betis is de kans dat je speelt groter.
0 0
Redrum
Ik moet eerlijk zeggen dat ik letterlijk geen één speler kan opnoemen van Betis. Of hij daar kans heeft op speeltijd? Geen flauw idee. Of Betis hem een basisplaats beloofd heeft? Waarschijnlijk wel. Of ze zich daar aan gaan houden is een tweede. Wat mij betreft is één ding zeker: als meneer zich na een jaartje Betis niet gelukkig voelt hoeft hij niet in Amsterdam aan te kloppen.
0 0
Redrum
Hele goeie en realistische teksten. Het is simpelweg geen gelijkwaardige strijd meer aangezien de kloof tussen de eredivisie en de topcompetities extreem groot is geworden. Zowel qua niveau als qua salaris zit er een groot gapend gat tussen. Het is eerder een wereldprestatie als zo'n transfer wel lukt dan dat het een grote mislukking is als het niet lukt. Een eredivisieclub die 15 miljoen kan bieden op een talent is enorm uniek. De enige andere topclub in Nederland kan slechts de helft ophoesten en moet het verder doen met krankzinnige constructies. Het zegt veel dat een nietszeggend middenmotertje uit Spanje gewoon zonder blikken of blozen er nog 2 miljoen bovenop legt alsof het niets is. Verder vind ik ook dat zo'n speler lekker in de stront kan zakken als hij serieus denkt dat hij bij Betis beter af is. Ik verwacht niet veel meer van hem te horen in ieder geval.
1 0
Kuningast
Inderdaad als je iets slagvaardiger bent dan had je Richarlison en Lainez gehad.. jammer!
4 -2
Redrum
Denk niet dat dit voorkomen had kunnen worden. Betis heeft duidelijk gewoon rustig afgewacht wat Ajax deed en toen het bijna rond was zijn ze in actie gekomen. Dat is het nadeel van zaken doen met clubs die geen fatsoen kennen en die niet betrouwbaar zijn. Ze rekken altijd tijd waardoor andere clubs de gelegenheid hebben een eventueel bod te overtreffen.
1 -1
BrandjeXL
Als ze zogenaamd geen fatsoen hebben dan zouden ze toch helemaal geen spelers verkopen dus dat vind ik een kulargument.
2 -2
BrandjeXL
Dat klopt maar maar bij Betis vliegt de vice voorzitter er geen om Lainez voor de neus van Ajax weg te kapen. Bieden en passant ook nog 17 miljoen voor hem. Je moet achteraf kijken of jezelf iets te verwijten te valt en dat is dus wel het geval. Het persoonlijk contact hechten de Zuid- en Midden Amerikanen heel veel waarde aan. Dat is nu het geval en was bij Richarlison ook het geval. Het is ook heel normaal om om de deal te vragen. Dus Overmars had gewoon moeten zeggen als wij dat en dat betalen hebben we dan een deal?! Niet dat drie weken wachten om tot een akkoord te komen en wederom een toptalent voor je neus weg te laten kapen. Wederom gegokt en verloren en nu hopen dat ie ervan leert.
1 -6
Schwalbino
Ook dan was het gelekt en zou je gebruikt worden om de prijs op te drijven.
0 0
Maus1978
Als dit inhoudt dat Neres blijft dan ben ik er niet rouwig om...
0 0
AjaxfanRuben
Maar als zo'n Lainez liever in Betis wilt voetballen moet hij dat toch lekker doen. We moeten Zuid Amerikaanse krijgers hebben die de Nederlandse winters kunnen trotseren, niet zulke watjes. Wat dat betreft wel respect voor Lozano ;)
2 0
Boer Gijs
Precies. Ik denk dat je als talent beter naar Nederland kan komen. Maat ben er niet rouwig. Zeker niet omdat Ajax dacht dat ze Neres wel konden laten gaan
0 0
AjaxfanRuben
Het enige wat je 'misschien' overmars kan verwijten is dat hij misschien niet slagvaardig genoeg is geweest, dat hij te lang wilde onderhandelen waardoor een Betis zich kon mengen in de onderhandelingen.
1 0
ajaxxcied4life
Ik denk dat Betis allang was gepolst en vanaf minuut 1 werd gebriefd over de status van de onderhandelingen.
2 0
Redrum
Dat idee krijg ik ook. Met zulke clubs kan je gewoon niet op een fatsoenlijke manier zaken doen. Ze spelen continu spelletjes en als je daar niet in mee gaat vis je achter het net. Betis was bereid ver te gaan om deze jongen te halen (waarom weet ik niet, want een club met toekomstperspectief is het niet) en was van plan Ajax altijd te overbieden. Club America was bereid Betis volop deze gelegenheid te geven. Voor Lainez zelf hoop ik alleen maar dat hij een bewuste keuze heeft gemaakt en dat hij zich niet heeft laten leiden door gladde praatjes en beloftes. Maar eigenlijk kan het me ook geen reet interesseren wat er van hem terecht komt. Als hij denkt dat Betis de juiste stap is voor zijn ontwikkeling dan moet hij het maar laten zien.
0 0
Fieldman
Heel goed van Overmars dat hij het blijft proberen bij toptalenten. Hier was gewoon niks aan te doen. Hoeveel warmte kan je geven als je iemand al 1.5 jaar volgt.

Als hij dan toch naar Betis gaat dan was je gewoon al bij voorbaat kansloos tegen een Spaanse ploeg.

Ook een plus, Marc heeft nu veel ervaring opgedaan met onderhandelen in Mexico. Kan hij de volgende keer van profiteren.
5 -2
Redrum
Zo zie ik het ook ja. We lopen een speler mis, maar in de toekomst krijgen we er misschien wel grotere talenten bij. Ik was zeer enthousiast op basis van de filmpjes die ik heb gezien, maar zijn statistieken waren natuurlijk gewoon slecht (gemiddeld 1 goal per 10 wedstrijden). Rendement heeft die jongen niet echt en het is dan maar de vraag of hij dat bij Ajax wel leert/krijgt. Dan snap ik dat je ergens een grens trekt tijdens de onderhandelingen en er niet scheppen bovenop blijft doen.
0 -2
Spitz
Waarom een dreun. Overmars is al heel veel van zijn uiterste prijs afgeweken van 10 miljoen. Deze Lainez moet het allemaal nog laten zien. Is nog maar 18. Waar gaat het over. Neem Dolberg ernaast. Een geweldig jaar onder Bosz. Blessures. En je bent een gewone voetballer. Neem die jongen maar van Kopenhagen. Die is al veel verder in zijn groei en zijn prijs waard.
2 -2
Joseph
Jammer voor die jongen, had veel kunnen leren bij Ajax.
0 0
Jornnn
Dat het nu niet door gaat is een winst voor het sportieve aspect en de continuïteit.
0 -2
samfromamsterdamxxx
Mensen die zeggen dat dit Overmars' fout is zijn naïef en kortzichtig. Er kunnen veel meer redenen dan alleen inadequaat handelen van Overmars voor het afketsen van deze transfer. Zo hoeft die jongen zich in Spanje veel minder aan te passen qua klimaat, taal en cultuur dan in Nederland. Verder komt ie te spelen bij de nummer zes van Spanje, en zal hij het tweemaal per jaar opnemen tegen o.a. Real Madrid en Barcelona. Als hij dat belangrijk vindt dan kunnen geen 10 Overmarsen daartegenop. Ik heb alle vertrouwen in Netto!
3 -1
Daneman
lulkoek. Er van ut gaande dat wat de pers schrijft zo'n beetje waar is. Eerst veel te laag bod. Dan een te laag bod. Dan heeft spanje interesse.
Dat heeft toch niets te maken met de Lainez zelf? twee jaar scouting werk naar de knoppen. Verkeerde zuihigheid. Of lees goedkoop is duurkoop
1 0
pieke
Bij Ajax had hij 2x in twee weken tegen Real Madrid kunnen spelen.
Maar wat een soap weer. Ajax is maanden bezig om hem binnen te halen, de Spanjaarden vliegen naar Mexico en hebben Lainez binnen. Terwijl in Mexico de Ajax directie schitterde door afwezigheid.
1 -2
Jornnn
Denk je echt dat Betis hem kent sinds vorige week? Die zullen hem net als Ajax ook al volgen sinds dat toernooi in Marbella. Die zijn echt niet veel doortastender dan Ajax. Alleen die zien Ajax hun spelers verkopen voor een veelvoud en gokken daarom op een zelfde scenario en leggen daarom net ff wat centen bij.
1 0
Sunny
Ik heb geen goed inzicht in hoe dit soort onderhandelingen verlopen maar vraag me het volgende serieus af.
Je mag in het algemeen pas praten met een speler als zijn club daarvoor toestemming geeft.
Is het dan een optie om eerst een principe akkoord te sluiten met de speler met het voorbehoud dat de clubs er onderling ook nog uit moeten komen.
In dat geval ben je vanaf het principe akkoord met de speler niet meer overgeleverd aan spelletjes van agenten en andere clubs en kan je desgewenst jouw bod naar een club aanpassen.
Ik heb nu toch het gevoel (uit de media) dat Lainez in 1e instantie naar Ajax wilde en als we hem daar een paar weken geleden op vast hadden kunnen leggen zaten we in het eindspel op een betere positie.
(Non)sense ?
Overigens is het jammer dat dit talent niet komt maar history repeats dus komen er altijd weer nieuwe kansen / rondes.
0 0
Daneman
Nou effe de positieve dingen van Overmars: Tadic, Blind (beetje duur mischien), Sanchez, Milik en wat meer. Nu de negatieve dingen van Overmars: veel meer dan 20 twijfelachtige to belabberde aankopen. Dus het neigt naar: hij leert van z'n fouten. Maar Lainez is weer belabberd georganiseerd. Het had er alle schijn van dat ie 16 miljoen gewoon waard had gaan worden. Geneuzel is gigantisch afgestraft. Niets geleerd van Ricardilson of hoe die ook mag heetten?
3 -3
Ricbun
Noem me kinderachtig maar ik hoop dat Lainez over 6 jaar midden in de nacht wakker ligt in z'n bed denkend over die gemiste kans om voor Ajax te spelen nadat hij voor het vierde seizoen achter elkaar uitgeleend is aan een La liga 2 club. Maar hey, gelukkig spreken ze er ook Spaans en is het klimaat goed.
1 -2
Biss
Zie mensen hier praten over een plan B van Overmars en ‘meteen doorschakelen naar de volgende’.. waarom? We hebben toch Neres. Heeft bewezen dat hij meekan in 1, valt goed in de groep en speelt graag in ons shirt.
2 -2
Joseph
Dat laatste is de vraag, zal toch meer willen spelen en ik kan mij voorstellen dat hij een paar miljoen per jaar ook erg lekker vindt. Het kan ook gaan om een ontevreden speler..
0 0
Biss
Dat kan, maar weten we niet. Dus dan snap ik nog steeds niet waarom we gelijk moet schakelen naar plan B.
Daarnaast zal Lainez ook niet gelijk alles spelen aangezien Ziyech op die positie staat. Ook lainez kan ontevreden worden en binnen een jaar een paar miljoen meer willen verdienen.
0 0
Babangida83
Omdat spelen in de primera division een droom voor hem was. Ajax moet in dit soort gevallen ook gewoon overtuigende types inzetten. Louis van Gaal bijvoorbeeld of Van Basten. Even een ander kaliber voor een speler. Voorheen hadden we natuurlijk Cruijff die in de Spaanstalige wereld er natuurlijk heel goed opstond. Misschien dat Suárez ook wel een goed woordje wil doen. Sowieso te slap en langdradig gehandeld. Ajax moet echt uit een ander vaatje gaan tappen voor deze categorie spelers. Dat is nu wel duidelijk.
1 0
N-ajax
Toch triest dat we tegenwoordig niet meer op kunnen boksen tegen middenmotors in Spanje of Engeland.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
dat kunnen we wel, maar Overmars gaat nooit over de top met bieden. En hij gaat niet mee in die zaken, waarin je een akkoord heb met een club die daarna meer gaat vragen.
0 0
Redrum
Zeker triest ja. Wat dat betreft zijn wij slachtoffer van onze eigen competitie. De keuze tussen Spanje of Nederland is bijna een no-brainer als je serieus naar de verschillen gaat kijken. Daarnaast speelt het salaris natuurlijk ook altijd een grote rol. Wat dit soort spelers echter wel vergeet, is dat de kans om de top te bereiken nog steeds groter is bij Ajax dan bij middelmatige clubs uit Spanje of Engeland. Als ik dan lees dat Guardado hem heeft verteld dat Betis beter is voor zijn ontwikkeling dan kan ik eigenlijk alleen maar heel hard lachen om deze situatie. Voor mij is het heel simpel: elke jonge talentvolle speler die met zijn volle verstand Watford of Betis boven Ajax of verkiest of die op zijn 16e Ajax verlaat voor een PL-club heeft blijkbaar niet zo heel veel verstand. Die moet je dus eigenlijk niet eens bij Ajax willen.
0 0
Joodhannus73
Je kan het ook omdraaien, hoe komt het dat ondanks alle voordelen die Ajax biedt (Harvard van voetballand, kansen bieden aan talenten, wekelijks een vol stadion, spelen om om kampioenschap en nu ook in de CL) het dan toch niet lukt om talenten aan te trekken of te behouden? Het lijkt mij ook niet slim (dus dom) om te vroeg weg te gaan naar de PL of naar middelmaat in Spanje of Engeland. Maar toch gebeurt het (o.a. Redan, Hoever, Fosu Mensah, Richarlison en Lainez. Toch een aardig rijtje, nietwaar?). Dan doe je als club toch iets niet goed? Als je al die voordelen te bieden hebt, alsook nog 150-200 miljoen op de bank hebt staan (direct eigen vermogen)? Ik vind dat je daar als supporter best kritisch op mag zijn. We missen een voorzitter zoals bijvoorbeeld Tottenham die heeft. Geweldige onderhandelaar. Vraagt nu ook 250 miljoen voor Eriksen. Zo moet het spel gespeeld worden! En niet op de Calvinistische manier van Overmars.
1 0
Eduard
Was mooi geweest als Lainez was gekomen. Uit alle berichten bleek wel dat het een geweldige speler ''in de dop'' is. Ajax zal deze winter en komend voorjaar voor een alternatief moeten gaan.

Maar 17Mio. Dat is toch wel een hoop geld voor een speler die nog niet zo veel heeft gepresteerd. En een die er niet meteen zal staan omdat ie zich toch zal moeten aanpassen. Althans dat verwachten mensen die daarover schreven. ''Daarom kreeg ie de winter de tijd las ik!!

En dan heb je Neres. Dat is toch een goede speler. Kijk die moet je nu even motiveren en een mooie zomerse transfer in het vooruitzicht stellen. Maar Neres kan echt wel wat!!

Als laatste begrijp ik wel dat een 18 jarige spaans sprekende jongen voor een hoop geld naar spaanse club gaat. Maar weer niet at een topsporter die nu het meest uit z'n carrière wil halen niet naar Ajax gaat. Een club die jeugd echt goed kan maken en een club die CL speelt.

Zou ie op z'n 18de al broodvoetballer zijn?? Of zijn t de mensen om m heen??
0 0
Babangida83
17 miljoen dollar = 15 miljoen euro. Plus 25% doorverkooppercentage. Volgens Marca.
0 0
Red Devil
Hij moet lekker in de spiegel kijken en dan hard roepen dat hij het zelf heeft verneukt met zijn gierige kop.
1 -3
Bertus2002
Jammer dat Lainez op de valreep toch voor Betis kiest en niet voor Ajax, maar laten we het niet overdrijven. Als hij per sé in Spanje wilt spelen, heb je daar als Ajax-zijnde verder niks meer over te zeggen.

Hopelijk blijft Neres bij Ajax, want dan is er geen probleem aangezien we ook nog Cerny en Bandé hebben.
1 0
Duif63
Haha Cerny en Bandé. Dat is niveau Bassie en Adriaan man.
0 -2
Schwalbino
De enige parallel met de zaak Richarlison is het feit dat iemand lekt dat er onderhandeld wordt. Als dat gebeurt weet je dat de kans groot is dat je gebruikt wordt om de prijs op te drijven.
2 0
Ron6
Wat gewoon moeilijk te begrijpen is, is dat Neres niet altijd speelt, zoveel rendement op de rechterflank, dat hebben er maar heel weinig laten zien de afgelopen jaren. En dan ook nog eens op een creatieve manier. Geweldige voetballer die altijd moet spelen. TH past hem niet in en nu wordt er gezegd dat Neres ontevreden is en dus liefst wil vertrekken. Kan komen door de vele miljoenen die lonken, maar toch.
0 -1
AFCA-B93
Mijn samenvatting: lag het aan de transfersom? Nee, het lag aan de keuze van de speler zelf. Had Overmars hier wat aan kunnen doen door alles snel af te ronden door de gevraagde som meteen te betalen? Ja, maar was dat verstandig geweest? Nee, als je nu alles meteen af tikt gooit de volgende club er bij een volgend talent weer 10 miljoen bovenop.

Kortom: speler wilde toch niet zo graag naar Ajax en meteen de volle mep betalen is op de langere termijn onverstandig
2 -1
3sterrenAjax1
mensen zijn de realiteit helemaal kwijt. alsof overmars hier blaam treft. met onze schijtcompetitie is het lastig om grote talenten te strikken als clubs uit betere competities ook meedingen. deze jongen kan naar n club in n betere competitie met dezelfde cultuur taal en klimaat en de aanvoerder van t nationale elftal. dan kan je t verliezen als club uit de eredivisie. you win some and you lose some. Je hebt wel n probleem met neres omdat hij zoveel meer kan gaan verdienen. t beste zou zijn om met die chinezen af te spreken dat neres id zomer naar hun vertrekt.
6 -2
PeterVKV
You win some, you lose some. Er is een grens aan de prijs die je wil betalen. Laat die Mexicaanse boertjes maar lekker bij PSV spelen. Haal Dilrosun maar terug of Bergwijn als het kan.
0 -1
RSM
Ajax mag gaan antwoorden in de CL hierop. Laat maar zien waar de jonge talenten naar toe moeten komen.
0 -1
SoNick
Tjah, Lainez gaat nu naar een lekker spaanstalig klimaatje waarin hij zeker twee keer per jaar tegen Real Madrid mag aantreden. Ik weet niet of je het Overmars kan aanrekenen dat hij deze keuze maakt.
4 0
Ajax68
Hier in Spanje lachen ze zich kapot over een verschilletje van 2 miljoen, zo kleinschalig DENKT ajax nog altijd dus !
En wat denk je dat ze in Eindhoven zitten te gniffelen, want ZIJ hebben Guordado erop gezet, en die blijkt dus sterker te zijn dan het hele Ajaxbestuur en Geld bij elkaar !
2 -8
Amster
Praten over kleinschalig denken maar vervolgens roepen dat psv Guardado erop heeft gezet.
Sodemieter toch op man, word helemaal krankjorum van dat gelul en gehuil hier om niks. Nep Ajacieden. Bah.
4 -2
Ardoe
Hahaha jezus man, doe ff normaal. Pilletjes niet gehad?
2 -2
Redrum
Guardado heeft hier weinig mee te maken en die twee miljoen meer of minder ook niet. Als een talent alleen voor een club kiest omdat toevallig Guardado daar speelt dan is hij serieus niet goed bij zijn hoofd en moeten we blij zijn dat we hem niet gekocht hebben. Ik gok dat het land, de competitie en het salaris hier gewoon de doorslag hebben gegeven.
2 -1
MankeNelis
De ED met kunstvelden het zal allemaal wel voorbij zijn gekomen via pisvlek Guardado.

Onzin te denken dat dit aan Overmars ligt.
2 -1
marrene
Of het afketsen van de transfer aan Overmars ligt weten we niet. Op het eerste gezicht lijkt het in ieder geval op een kopie van de "zaak" Richarlison. Dan vraag je je af waarom niet meteen akkoord gaan met de wensen van de club. Dan was het allang beklonken geweest. Nu getreuzel (en uiteindelijk toch aan de wensen van de club voldoen) en op het laatst komt er een club tussen fietsen. Zo beien heeft hij gefaald.
Vooralsnog is hij beter in verkopen dan inkopen.
1 -3
31xAjax
Als jij een huis gaat kopen, ga je dan ook meteen akkoord met de vraagprijs? Als je antwoord hierop ja is kun je beter niet reageren.....
3 -1
Knalpot
Hij mag wel beter nadenken over zn 1e bod, als dat te laag is dan voelt zo'n speler zich ook niet serieus genomen.
0 -1
Schwalbino
Die nemen nog meer dan de vraagprijs mee.
0 0
Nosky
Ik vind het nogal frappant dat Ajax een speler een zeer lange tijd volgt, en wanneer het dan concreet wordtr, er 'ineens' een ander club als kaper tevoorschijn komt.
Eerst die Richarlison, nu Lainez.

Hebben Watford en Betis ook anderhalf jaar op de tribunes gezeten, of maken zij heel goedkoop gebruik van de scouting en het "neusje voor talent" van Ajax?

Dit stinkt.
0 0
Schwalbino
Wat stinkt is dat er naar de pers is gelekt in beide gevallen. Dat gebeurt alleen als een van de partijen waarmee je onderhandelt niet te goeder trouw is en jou wil uitspelen tegen een andere bieder.
2 0
de_pitbull
TOP nieuws! nu blijft Neres mooi bij Ajax. Je weet teminste wat je aan hem hebt.
2 0
Ajax68
ONGELOOFLIJKE en sléchte zaak met zoveel geld op zak, en wat een MISPLAATSTE ARROGANTIE van de kant van Overmars en co. om zich Persoonlijk NIET te laten zien in Mexico zoals Betis wel heeft gedaan !
Wetende hoe transfers daar kunnen verlopen, en dan toch stug naar Florida vertrekken met een tevéél aan bestuur, en Overmars thuis blijven om wat randzaken af te handelen, wat een AMATEURISME nog altijd !
Hier lag DE kans om een gewéldig talent op te
gaan halen, en daarmee goed te kunnen verdienen aan een transfer van Neres voor 43 miljoen.
Nee jezelf druk maken om een transfertje van Wober en Cassiera gaat blijkbaar vóór zo'n topper als Lainez.
BEN daar aanwezig en geef die jongen ter plaatsen een aanbieding die hij gewoon niet KAN weigeren gvd.
Welke klotensmoes hangen ze hier weer over op naar de supporters ?
1 -7
Amster
Sodemieter op met je brabantse gelul.
1 -2
Beffie
Ik ben het wel hiermee eens. Dit soort transfers lopen fout als je het via de mail en telefoon wil regelen. Zo een transfer en speler moet je persoonlijke aandacht geven met een mooi verhaal. Een uithangbord zoals Witschge of Ronald die Boer meesturen die goed Spaans spreken. Dan had je hem vorige week al gehad.
Verder stoppen met treuren. Gedane zaak. Klaar. Verder kijken. En doorpakken. Dat jochie gaat zich nog wel eens achter zijn oren krabben.
4 -2
Leprechaun
Ik baal hier echt als een stekker van, maar na enige bezinning snap ik zijn keuze ook wel weer: Spanje is voor zo'n jongen een makkelijker land om te aarden (taal, klimaat en cultuur), hij wordt bij de hand genomen door een ervaren landgenoot en de Primera Division is natuurlijk een veel mooiere competitie dan de Eredivisie. Daarnaast is Betis momenteel gewoon subtop in Spanje.

Doodzonde, maar je kan het zo'n jongen niet bepaald kwalijk nemen.

Verder hoop ik dat Overmars nog wat leuks achter de hand heeft. Persoonlijk hoop ik dat ze een poging wagen voor Odegaard. Die heeft alles om te slagen bij Ajax en kan (zover ik weet) op de flank en op het middenveld uit de voeten. En laten we zijn keuze voor Real Madrid destijds maar gewoon vergeven en vergeten.
2 0
Youri08
Het is ook maar de vraag of die jongen überhaupt zelf iets te vertellen heeft bij zo'n transfer. Wellicht wil hij super graag naar Ajax maar mag hij gewoonweg niet omdat er een beter bod is.

Jammer maar helaas. Streep eronder en weer door.
1 0
prinsmp
Neres na toch een goed seizoen zit ook voornamelijk op de bank en wordt aan de Chinees verkocht als het ons uitkomt. Had voor Lainez net zo goed op deze manier kunnen aflopen bij Ajax. Denk dat qua carrière planning het voor hem niet veel uitmaakt of hij bij Ajax of Betis gaat spelen. Dan spelen taal en cultuur van het land net in Betis voordeel. Helaas, maar wij hebben nu gelukkig nog Neres, die ik persoonlijk hoger inschat.
0 0
PJK54
Ik geloof niet in een nederlaag zo is het nu eenmaal de ene keer win je de andere keer verlies je. Ik neem aan dat er nog een target is dus gaan we daarvoor.
0 0
Ron6
Gewoon doorpakken naar een ander talent. Stengs halen bij AZ?
0 0
Barra
Ben wel benieuwd of Overmars het de volgende keer iets anders zou aanpakken, want het lijkt erop dat hij door een echt charmeoffensief op het laatste moment van gedachten is veranderd. Jammer dat ze er qua prijs niet eerder uit konden komen, want voor spelers kan dit soms ook killing zijn. Jammer maar helaas
1 0
Redrum
Als je in deze vijver gaat vissen dan loop je het risico dat dit soort dingen gebeuren. Je doet zaken met clubs die geen fatsoen en geen schaamte kennen en andere clubs zonder fatsoen en schaamte komen daar ook nog eens tussen af en toe. Desalniettemin moet Ajax dit blijven proberen. Het is heel makkelijk om een Ramselaar of Haps te kopen voor 5 miljoen, maar je hebt er geen reet aan. De volgende keer lukt het Overmars misschien wel. Ik verwijt hem niks, want clubs als Club America spelen gewoon vieze spelletjes aan de onderhandelingstafel en als je daar in mee gaat kunnen we nooit meer normale deals regelen en zijn we snel door ons geld heen. Ik hoop alleen wel dat Neres nog een beetje te motiveren is om zijn best te doen voor Ajax de komende maanden, want anders zijn we afhankelijk van Cerny als back-up. Of heeft Overmars nog iemand anders op het oog? Wat ik verder nog wil zeggen: als een groot talent met zijn volle verstand een club als Real Betis boven Ajax verkiest dan vind ik dat vooral heel erg dom en een grote verspilling van talent. Als hij serieus denkt dat hij via Betis de top kan gaan bereiken gaat hij nog bedrogen uitkomen. Maar goed, hij mag wel een jaartje bij ome Andres op schoot zitten in de kleedkamer natuurlijk.
0 0
JSF
Soldado is Guardado
0 0
AFCSANCHEZ
Deze Mexicaan spuugt gewoon op ons prachtige logo. Zeggen dat je graag wilt en dan uiteindelijk naar een club als Betis gaan omdat ze mooie praatjes hebben. Extreem dom, en een middelvinger naar onze historische club. Ben wel klaar met deze tacovreter. Hij gaat zelf nog heel erg veel spijt krijgen van deze keuze.
1 -3
Chesterson93
Kan het nog erger? Alsjeblieft, normaal doen.
3 0
JSF
We weten toch allemaal dat het een schimmig spel is. Spaans onderonsje, sluit cultuuraspecten en rol Soldado daarbij niet uit. Mogelijk nog wat onderhands geld voor zaakwaarnemer en clubvoorzitter. Niet verder treuren. Graag of niet.
Nog wel een tip: pas interesse naar buiten brengen als de handtekeningen al zijn gezet
1 0
Redrum
Precies. Ik denk dat Ajax er ook alles aan doet om interesse geheim te houden, maar die clubs brengen het zelf naar buiten en we weten inmiddels wel waarom.
1 0
JanTa
Pijnlijke nederlaag, je moet ergens een streep trekken van wat verantwoord is voor de club en dat heeft Marc gedaan.
0 0
DeKenner
Idd. 17 miljoen voor een 18-jarige die naar een ander continent moet verhuizen en waarvan het dus maar de vraag is hoe hij het gaat doen... we kennen allemaal het verhaal Sulejmani nog..
1 -2
Youri08
Apart voorbeeld. Totaal ander verhaal.
1 0
Toon meer reacties