Real Madrid blameert zich tegen Sociedad

door Jesse ter Haar 42

Real Madrid, Ajax' opponent in de volgende ronde van de Champions League, is zondag in eigen huis onderuit gegaan tegen Real Sociedad. De Madrilenen bleven niet zonder kansen in de wedstrijd, maar ondanks dat wist het geen geheel te vormen en verloor het met 0-2.

Al na drie minuten was het voor het eerst raak in het Santiago Bernabéu. Wegens een overtreding binnen het eigen strafschopgebied mochten de bezoekers het vanaf elf meter proberen. Willian José, aanvaller van beroep, ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1. Voor rust werd Vinícius Júnior de uitblinker van het veld, maar gescoord werd er niet meer na de derde minuut.

Na rust was het voor de Koninklijke zaak om op zoek te gaan naar op z'n minst de gelijkmaker. De ploeg probeerde het nog door onder anderen Isco in het veld te brengen, maar vier minuten later dupeerde Lucas Vázquez zijn eigen team door zijn tweede gele kaart te ontvangen. Real Madrid kon geen vuist meer maken en in de 83ste minuut werd het zelfs nog 0-2 door Ruben Pardo.