Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht tijdens boeiend duel

door Jon van Dam 614

De Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid is dinsdagavond geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De heenwedstrijd in de Allianz Arena was een boeiend duel om te zien, al zal de return op 8 mei moeten uitwijzen wie er naar de finale mag op Wembley.

Bayern München maakte in de Champions League op eigen veld al een sterke indruk door in de vorige ronde Arsenal uit te schakelen. Echter kwam de ploeg van trainer Thomas Tuchel tegen de Madrilenen nog voor rust op een 0-1 achterstand. Na een klein half uur spelen zette oud-Bayern-speler Toni Kroos met een weergaloze pass Vinicius Júnior voor Manuel Neuer. De Braziliaan rondde koelbloedig af.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg flitsend uit de kleedkamer. Nadat de Spanjaarden bijna op 0-2 waren gekomen via Kroos, sloeg Bayern München genadeloos toe. Leroy Sané bekroonde een mooie individuele actie vanaf de rechterkant met een vlammend schot in de korte hoek: 1-1. Drie minuten later vloerde Lucas Vázquez de uitblinkende Jamal Musiala in het strafschopgebied. Harry Kane wist vervolgens de penalty te benutten en zorgde voor de 2-1.

Bayern München beleefde een dominante fase waarin het, mede door een aantal standaardsituaties, gevaarlijk werd. De 3-1 viel echter niet waardoor De Koninklijke in de wedstrijd bleef. In de 82e minuut maakte verdediger Kim Min-Jae een lompe overtreding die resulteerde in een penalty voor Real Madrid. De Braziliaan Vinicius Júnior liet Manuel Neuer kansloos en zette zijn ploeg op gelijke hoogte: 2-2.

FT | Bayern München - Real Madrid (2-2)