Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zegevieren op enerverende Champions League-avond

door Jesse ter Haar 410

Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund hebben dinsdagavond de halve finale van de Champions League bereikt. Het ging allesbehalve vanzelf voor beide ploegen, want tegenstanders FC Barcelona en Atlético Madrid weerden zich in de fases van de duels kranig. Woensdag worden de twee overige halve finalisten van de Champions League bekend.

In Barcelona begon het voortvarend voor de thuisploeg. Al in de twaalfde minuut kwamen de Catalanen na goed voorbereidend werk van toptalent Lamine Yamal en het doelpunt van Raphinha op voorsprong. Ruim een kwartier later echter, ging het volledig mis. Ronald Araújo moest een doorgebroken speler neerleggen en werd met een rode kaart naar de kant gestuurd. Hierna was de wedstrijd grotendeels in het voordeel van Paris Saint-Germain. Ousmane Dembélé, Vitinha en Kylian Mbappé (twee keer) zorgden voor de doelpunten.

Elders, in Dortmund, begon de thuisploeg eveneens overtuigend. Al binnen veertig minuten kwam de Duitse topclub via doelpunten van Julian Brandt en Ian Maatsen op een 2-0 voorsprong. Zodoende leek het gespeeld, maar niets bleek minder waar. Vlak rust werkte Mats Hummels de bal in eigen doel, waardoor Atlético Madrid plots weer in de wedstrijd zat. Het ging van kwaad tot erger voor Borussia Dortmund, want Ángel Correa voegde daar in de 64ste minuut nog een tweede treffer aan toe. Hierna werd er echter weer orde op zaken gesteld door de Duitsers. Niclas Füllkrug en Marcel Sabitzer bepaalden de eindstand op 4-2.

FT | FC Barcelona - Paris Saint-Germain (1-4) (4-6)