'Promes in afwachting van uitleveringszaak onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai'

door Ajax Showtime 49

Bron Het Parool

'Promes in afwachting van uitleveringszaak onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai'

door Ajax Showtime 49

Bron Het Parool

Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai. Dat meldt Het Parool vrijdagochtend. De voormalig speler van Ajax zat sinds maart - in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland - vast in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Promes is in Nederland twee keer - bij verstek - veroordeeld door de rechter. In februari kreeg de voetballer zes jaar cel voor zijn rol in cocaïnehandel. Eerder kreeg Promes anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Die zaak loopt nog in hoger beroep, zo valt te lezen.

Naar aanleiding van de veroordeling in de drugszaak was een internationaal aanhoudingsverzoek afgegeven. Dit is een verzoek aan wetshandhavingsinstanties wereldwijd om een persoon op te sporen en aan te houden, zo schrijft Het Parool.

Afgelopen maart werd Promes aangehouden in Dubai. Hij verbleef daar met zijn huidige club Spartak Moskou voor een trainingskamp. De chauffeur van Promes had schade gemaakt aan een huurauto. Omdat het voorval nog niet was afgewikkeld mocht Promes Dubai niet uit. Nadat het nieuws over zijn arrestatie naar buiten kwam, verzocht Nederland Dubai om uitlevering van de oud-Ajacied.

Promes in afwachting van uitleveringszaak

Het Parool meldt nu dat Promes in afwachting van zijn uitleveringszaak op voorwaarden is vrijgelaten. 'Wat deze voorwaarden precies inhouden, is niet bekend. In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om op elke oproep van de autoriteiten te verschijnen', aldus de krant.

De Nederlandse advocaten van Promes - Robert Malewiz en Sophie Hof - zijn door Het Parool om een reactie gevraagd, maar willen geen commentaar geven op de voorwaardelijke invrijheidstelling van hun cliënt.

Promes werd in de zomer van 2019 door Ajax overgenomen van Sevilla. Na een goed debuutjaar - waarin hij in 28 duels goed was voor 16 goals en 5 assists - kende hij een minder tweede jaar. In het najaar kwam naar buiten dat hij in de zomer van 2020 betrokken is geweest bij een steekpartij. In de winterse transferperiode van 2021 verkocht Ajax de aanvaller aan Spartak Moskou.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.