Oud-Ajacied Promes krijgt zes jaar cel voor drugssmokkel

door Ajax Showtime 75

Bron Algemeen Dagblad

Oud-Ajacied Promes krijgt zes jaar cel voor drugssmokkel

door Ajax Showtime 75

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Quincy Promes moet zes jaar de cel in voor zijn betrokkenheid bij de invoer van twee partijen drugs in de haven van Antwerpen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de rechtbank in Amsterdam dat heeft besloten. De kans is groot dat Promes - tegen wie negen jaar cel was geëist - in hoger beroep gaat.

Volgens justitie zat Promes in een groot netwerk van criminelen, van wie er inmiddels velen vastzitten. Promes zou zelfs een leidinggevende rol en een rol als financier hebben gehad. 'Uit gekraakte chatgesprekken ontdekten politie en justitie enkele jaren geleden hoe hij in januari 2020 uithalers aanstuurde om een partij van 650 kilo coke en een van 712 kilo binnen te halen. De douane onderschepte overigens een van die twee partijen. De drugs kwamen uit Brazilië, verstopt in zakken zeezout. De rechtbank vindt dat bewezen kan worden dat Promes bij de invoer van beide ladingen betrokken was, puur en alleen om nog meer geld te verdienen dan hij al doet als topvoetballer', schrijft het Algemeen Dagblad.

Voor Promes is het de tweede keer dat hij wordt veroordeeld tot een celstraf. In juni vorig jaar kreeg hij anderhalf jaar cel voor het neersteken van een neef tijdens een ruzie op een familiefeest. Tegen die straf ging Promes in hoger beroep.

Promes wederom niet aanwezig

Promes was bij de uitspraak overigens niet aanwezig, zoals hij eerder ook niet aanwezig was bij zittingen. Dit uit angst om opgepakt te worden. Promes, die de beschuldigigen ontkent, speelt op dit moment bij Spartak Moskou in Rusland en om die reden is hij relatief veilig voor justitie in Nederland. 'Sinds hij gezocht wordt laat hij zich niet of nauwelijks zien buiten Rusland en al helemaal niet in Nederland. Hij staat internationaal gesignaleerd, wat betekent dat hij op heel veel plekken ter wereld opgepakt kan worden om naar Nederland te worden gestuurd', wordt geschreven.

Dat Promes in beroep gaat, zal de voetballer helpen, zo wordt tot slot geschreven. 'In beroep gaan helpt hem bovendien in de discussies over zijn positie die ook in Rusland soms worden gevoerd. Zolang de straffen niet onherroepelijk zijn, krijgt hij in Rusland vaak het voordeel van de twijfel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.