OM eist celstraf van negen jaar tegen voormalig Ajacied Promes

door Ajax Showtime 106

Bron De Telegraaf

OM eist celstraf van negen jaar tegen voormalig Ajacied Promes

door Ajax Showtime 106

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Amsterdam een gevangenisstraf van negen jaar geëist tegen voormalig Ajacied Quincy Promes. De aanvaller, speler van Spartak Moskou, wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen.

De inmiddels 32-jarige Promes was bij het proces niet aanwezig. Het OM heeft de Amsterdammer wel geprobeerd naar Nederland te halen, maar tevergeefs. 'Door zijn afwezigheid heeft Promes niet kunnen uitleggen "hoe zo’n succesvolle voetballer zich zo diep in de criminaliteit heeft laten zuigen”, aldus de officier van justitie. Promes had volgens het OM contacten met grote drugshandelaren, onder wie Piet W.', schrijft De Telegraaf.

Het Algemeen Dagblad vult aan: 'Promes ontkent overigens betrokken te zijn bij de drugsinvoer. Volgens de voetballer was hij niet de man achter die versleutelde berichten, liet Malewicz bij het begin van de zaak weten.'

Promes ook verdacht van neersteken neef

Promes wordt ook verdacht van het neersteken van zijn neef. Dit zou zijn gebeurd tijdens een feest in Abcoude in de zomer van 2020. Destijds speelde hij nog voor Ajax. Voor deze steekpartij werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar. De oud-Ajacied ging deze eis in beroep.

Volgens het Algemeen Dagblad kan Promes in theorie overal ter wereld gearresteerd worden, omdat hij international geregistreerd staat. 'Zolang hij in Rusland blijft, is hij relatief veilig. Promes kon om die reden ook nooit verhoord worden door justitie. Volgens Russische media is Promes wel meegegaan met zijn club Spartak Moskou op trainingskamp naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Al eerder werd bekend dat Promes dat van plan was en dat hij een visum voor de VAE heeft weten te krijgen, wat de kans op arrestatie en uitlevering nihil maakt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.