OM eist twee jaar cel tegen Quincy Promes voor neersteken neef

door Bart Veenstra 70

Bron De Telegraaf

OM eist twee jaar cel tegen Quincy Promes voor neersteken neef

door Bart Veenstra 70

Bron De Telegraaf

Laatst geĆ¼pdatet

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van twee jaar geƫist tegen oud-Ajacied Quincy Promes. De 31-jarige speler van Spartak Moskou zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het Openbaar Ministerie acht zware mishandeling bewezen, zo schrijft onder meer De Telegraaf.

Bij het steekincident liep het slachtoffer ernstig letsel op. Daarnaast lijdt hij aan een posttraumatisch stressstoornis, zo liet zijn advocaat Yehudi Moskowicz weten. De neef deed pas vier maanden na het incident, in november 2020, aangifte. Op dat moment speelde Promes nog bij Ajax. Begin 2021 verkocht Ajax de aanvaller aan Spartak Moskou en bij die club speelt hij nog steeds. Promes, die nu in Rusland is, woonde zijn strafzaak niet bij.

Dat Promes nu in Moskou is, heeft volgens zijn advocaat Robert Malewicz te maken met contractuele verplichtingen van Spartak Moskou. Volgens Malewicz is het zo dat Promes in Nederland het risico loopt om te worden aangehouden, omdat het Openbaar Ministerie hem ook in een andere zaak wil horen. 'De kans was dus groot dat Promes zou worden aangehouden, wat zou betekenen dat hij zijn verplichtingen niet kan nakomen', zegt de raadsman.

Telefoon van Promes werd getapt in verband met een drugszaak

Het programma Nieuwsuur bracht een jaar geleden naar buiten dat Promes de steekpartij had bevestigd tegenover zijn familieleden. De telefoon van Promes bleek te zijn getapt door de politie in verband met een drugszaak. Het Openbaar Ministerie besloot daarna om Promes te verdenken van poging tot moord. Dat kan, net als poging tot doodslag, volgens het OM niet bewezen worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.