'Spartak Moskou vraagt Russisch paspoort aan voor Promes'

door NielsOpdam 82

Bron Algemeen Dagblad

'Spartak Moskou vraagt Russisch paspoort aan voor Promes'

door NielsOpdam 82

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Quincy Promes krijgt misschien een Russisch paspoort, zo melden Russische media, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Naar verluidt heeft Spartak Moskou, de club van de oud-Ajacied, een Russisch paspoort aangevraagd voor de Nederlandse voetballer.

De Russische voetbalverslaggever Ivan Karpov schrijft dat de kans groot is dat de naturalisatie van Promes gaat lukken. 'Tegen Antocha (Promes’ bijnaam bij Spartak, red.) speelt in zijn thuisland een strafzaak met betrekking tot drugs. En de afgifte van een Russisch paspoort aan hem kan een ​​lange neus zijn naar onze "buitenlandse partners": kijk eens wat een gave kerel van jullie naar ons is overgelopen', wordt Karpov geciteerd.

In oktober van dit jaar begon er in Nederland een strafrechtszaak tegen Promes. Deze zaak wordt in maart hervat. De oud-speler van Ajax keerde in februari 2021 terug naar Rusland, nadat bekend werd dat hij zijn neef zou hebben neergestoken. Later kwam ook naar buiten dat Promes wordt verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

'Russische staatsburgerschap zou hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgingen'

Voetbaljournalist Aleksandr Prosvetov denkt dat Promes de Nederlandse rechtsgang wil ontlopen door het Russische paspoort te accepteren. 'Promes is allang gesetteld in Rusland, waar hij zich thuis voelt. Maar het Russische staatsburgerschap zou hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgingen in zijn thuisland', citeert het Algemeen Dagblad hem.

Volgens Prosvetov levert Rusland geen eigen burgers uit aan andere landen. Dat is volgens hem de essentie van het initiatief. 'Spartak bemiddelt in dit geval bij de autoriteiten voor een persoon die veel voor de club heeft gedaan en die ze niet wil verliezen.' Overigens kan Promes niet voor het nationale team van Rusland uitkomen als hij het Russische paspoort krijgt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.