'Promes werd afgeluisterd wegens mogelijke betrokkenheid bij drugshandel en criminele organisatie'

door admin 86

Bron De Telegraaf

'Promes werd afgeluisterd wegens mogelijke betrokkenheid bij drugshandel en criminele organisatie'

door admin 86

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Quincy Promes werd afgeluisterd wegens mogelijke betrokkenheid bij andere zaken, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De aanvaller wordt verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij criminele organisatie.

Woensdag kwam naar buiten dat het Openbaar Ministerie de oud-Ajacied gaat vervolgen voor poging tot moord. Dit betekende een verhoging van de eis, want eerder bleef het nog bij poging tot doodslag en zware mishandeling.

De verhoging van de eis kwam niet volledig uit het niets. Het slachtoffer zette in op een vervolging voor moord en werd daarbij gesterkt door uitgelekte telefoongesprekken. Promes zou in telefoongesprekken met familieleden hebben bekend zijn neef te hebben gestoken.

De reden van het door de politie aftappen van de gesprekken van de buitenspeler wordt een dag later bekend. De politie verdenkt Promes van 'betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie'. Reden genoeg voor de politie om zijn telefoongesprekken af te luisteren.

Investering in cocaïne

Opsporingsbronnen vertellen De Telegraaf dat Promes samen met familieleden geld heeft geïnvesteerd in ruim vierduizend kilo cocaïne. De lading is al enige tijd uit het zicht, want deze werd in april 2020 door de Belgische politie gevonden in Antwerpen. Meerdere verdachten werden al opgepakt. 'De drugs hadden een groothandelswaarde van 120 miljoen euro. De straatwaarde lag nog veel hoger', zo valt te lezen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.